codejan
Čuven
- Učlanjen(a)
- 06.07.2004
- Poena
- 620
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel Core i5-3470 quad core
- Matična ploča
- Gigabyte GA-P75-D3
- RAM
- Kingston 12GB DDR3 HYPER blu
- GPU
- EVGA GeForce GTX 260 896MB DDR3
- Storage
- Hitachi 1TB, EXRAM 512GB SSD
- Zvuk
- Creative Live! 5.1
- PSU
- Thermaltake SMART RGB 700W
- Kućište
- MS MidiATX
- Monitor
- BENQ FP91G+, HP W19
- Miš & tastatura
- Logitech MX400
- Ostale periferije
- neo SW-H55
- Laptop
- Lenovo ThinkPad T450s, ASUS eeePC 1001HA
- Tablet
- Lenovo TB-8505X
- Mobilni telefon
- Xiaomi Redmi 10 2022
- Pametni uređaji
- Denver BFH-17, Xiaomi TV Stick 4K
- Pristup internetu
- ADSL
... nije toliko ubrzan koliko bih ja voleo.
Jedna od mojih zamerki, posle par meseci cackanja, je ta sto nema mogucnost 'template-a' (pri tome znam da on ima template za bufer, nego mislim na mogucnost ucitavanja modula: logo, glavna navigacija, pomocna navigacija, futer, sistem poruka, glavni sadrzaj itd. u jednu celokupnu praznu HTML stranicu, isparcanu glavnim DIV-ovima, gde bi ovi moduli bili rasporedjeni), slicno kao u Wordpress-u. Prednost ovakvog pristupa je dvostruka: Ne mora da se ceka dizajn i ceo projekat se moze reorganizuje na jednom mestu. Druga prednost je manje koda u metodama kontrolera, jer konstruktor moze da postavi podrazumevanu module za dati kontroler.
Sad ja sam ovo resio sa ucitavanjem modula u promenljive (
) i setovanje pozicija modula za zadate DIVove u mom praznom rasparcanom HTML fajlu ('template-u'). Ovo ucitavanje templejta vrsim sa
Druga stvar koja me nije odusevila je i nepostojanje Database_object modela. Pa sam morao da pisem dodatni model za tu stvar, ali sam misljenja da su to momci iz CodeIgnitera mogli bolje da odrade, kad su vec implementirali Active record.
Moja poenta svega ovoga gore je: Znate li neki Framework koji bi mi izasao u susret sa nabrojanim, bez ovih prepravki?
Ako neko bude hteo da koristi moj Database_object, moze da ga download-uje.
Jedna od mojih zamerki, posle par meseci cackanja, je ta sto nema mogucnost 'template-a' (pri tome znam da on ima template za bufer, nego mislim na mogucnost ucitavanja modula: logo, glavna navigacija, pomocna navigacija, futer, sistem poruka, glavni sadrzaj itd. u jednu celokupnu praznu HTML stranicu, isparcanu glavnim DIV-ovima, gde bi ovi moduli bili rasporedjeni), slicno kao u Wordpress-u. Prednost ovakvog pristupa je dvostruka: Ne mora da se ceka dizajn i ceo projekat se moze reorganizuje na jednom mestu. Druga prednost je manje koda u metodama kontrolera, jer konstruktor moze da postavi podrazumevanu module za dati kontroler.
Sad ja sam ovo resio sa ucitavanjem modula u promenljive (
Kod:
$this->data[$module_name] = $this->load->view($module, $this->data, TRUE);
Kod:
$this->load->view($template, $this->data);
Druga stvar koja me nije odusevila je i nepostojanje Database_object modela. Pa sam morao da pisem dodatni model za tu stvar, ali sam misljenja da su to momci iz CodeIgnitera mogli bolje da odrade, kad su vec implementirali Active record.
Moja poenta svega ovoga gore je: Znate li neki Framework koji bi mi izasao u susret sa nabrojanim, bez ovih prepravki?
Ako neko bude hteo da koristi moj Database_object, moze da ga download-uje.