Šta je novo?

Ogroman problem sa X-Fi Gamer

Ochigledno je da imas IRQ konflikt. Proveri to u Accessories-> System Tools-> System Information. Zvuchna kartica bi morala da ima svoj poseban IRQ. Ja bih nju ipak zapakovao i odneo Ciri da je zameni jer ovako "ruchno" neces nista uraditi.

Ne znam,mozda je problem sto ja bukvalno nemam ni jedan usb slot slobodan,na svakom imam po neki uredjaj.Koliko ja znam svaki od tih uredjaja dobija IRQ "adresu" jel tako?

Pa koliko USB portova imaš na toj ploči??? Čisto za probu isključi sve sem jednog USB HUB-a pa vidi da li će ti to rešiti problem. Ukoliko ovo pomogne možda je rešenje da nabaviš jedan eksterni HUB?

Odlicno.Tako cu i da uradim jer nakon restartovanja kartica radi ok,ali cim prodje "shut down" kompjutera sve se posle zaboravi.Drajveri se "izgube" prateci softver ne radi,tako da sve mirise na nesto sto ne shtima.Menjam je,nadam se.
Sa cirom se nisam cuo,covek dobio Cerkicu! :) pa dobio slobodno do ponedeljka. :) Poz svima

Dosta vremena je proslo,ali evo odlucio da se javim i da kazem kako je sve proslo.Muzicka kartica jednostavno nije radila sa ovim kompjuterom.Pokusao sam bukvalno sve ali nista nije proslo.***,mozda je starost ostalih komponenti uticalo na sve to.Kupio nov komp,ubacio karticu,sve proslo bez problema.Evo,sad,5 meseci kasnije sve shljaka kao podmazano.Ko ce ga znati...

Ma kartica je drkeljisanje sa drajverima. Ja sam jednostavno ostao na originalnim.
Novi drajveri stvaraju buku(nadrkan white noise) na MVS, onda Crystalizer ne radi uopste, e onda na vrh svega sama utisava zvuk iako su slideri u mixeru do maximuma. A jedina falinka u originalnim drajverima je ta da pri restartu zvuk zvuci kao da mu je ceo srednji i bas opseg ukinut ili stvara visokofreventno pistanje. A resava se jednostavnim switchom sa moda na mod i nazad.

A te iz Creativa mrzi da pomere dupe da srede drajvere. I ko zna koliki im je razvojni tim za drajvere, 10-20 ljudi? A jedna osoba pod nickom Daniel_K resava situaciju. BTW, nesto mi njegovi drajveri ne rade kako treba, isti fazon "cannot find appropriate device", ali drugima rade.

Sto je najgore od svega, Auzentech kartice koriste isto X-Fi chip, a njima kartice/drajveri rade besprekorno.

da ne otvaram novi topik

jel radi na xfi gameru onaj front audio panel kako treba? kada se utaknu slucalice napred da ih automatski prepozna, i mutira zvucnike koji su prikaceni pozadi?
planiram da kupim jedan zbog igrica pa mi je bitno ovo za slusalice :)

Za front panel ces morati da se pomucis jer X-Fi, kao i podosta SB kartica nemaju standardan prikljucak za front panel. Ovaj fazon ti treba

xfifpmodbq5.jpg

Onaj beli prikljucak ide u X-Fi, a ovaj crni.....da li ulazes Kviska?

zar nemaju sada ovaj standardni intel hd audio? 2x5 pinova
tako bar pise na sajtu
lazu?

Ima ralike izmedju HD audio i frontalnog prikljcka na kucistu.

Evo slike:

K0806102001207273151893824124548.jpg

Orjentir je ona kocka sa oznakom X-Fi.

Desno od njega ti je HD Audio, pa desno od toga je za Frontbay koji se kupuje posebno ili ako vec ne kupis takvo pakovanje, levo od njega pa prema plocici ti ide mislim Digital IN/za ono HDMI and sh1t, pa AUX/CD Player, pa na kraju ono sto trazis.

Inace, posto sam je sklepao u fazonu kao sto si video onaj kabl, samo sto sam ga ja skinuo sa "brendiranog" PC'a DELL nasao muski port sa nekog drndavog tranzistora ('vala bogu da sam to provalio) kao na X-FI-u, i to zalemio na uni-plocicu sa ravnim vodovima, secno vodove, izdzamperisao na pinove i samo steknuo frontalni deo u te pinove. Samo kada sam menjao kuciste na Anteca, raspored pinova nije isti na front prikljuchcima kucista, tj. tog "AC'97" onboard prikljucka, nemam pojma zasto, pa sam morao da vadim pinove iz konektora "AC'97" i da ih preraspodelim.

Jedino kad otvorim kuciste slikacu pa da postavim ovde kako to izgleda, inace samo sam kacio sluske, jer me Mic ne zanima.

Inace te iglice na X-FIju su mnogo tanke i manji je razmak. Nisu kao ove standardne kao na ploci (IDE, "AC'97" itd.....).

Poslednja izmena:
Prvo to sto ti kazes desno ide ceo "komplet" pinova za front drive, kakav se moze videti kod X-Fi Platinum modela i nije prvo deo sa HD audio pa posle za front vec je sve za to. Drugo to levo DIgital in nema veze sa HDMI jer nijedan Creative X-Fi nema podrsku sa HDMI.

***, zadnji put sam gledao kartu kada sam kacio frontdrive
Posto je generalno ista gradja Xtreme Music-a.

attachment.php

A inace za HDMI sluzi npr ovo levo od SLI prikljucka beli konektor:

palit1.jpg

Prakticno SPDIF out sa zvucne u graficku pa salje dalje na HDMI. Za one koji nemaju HDMI out kao prikljucak na grafickoj.

iliti: http://www.hardwaresecrets.com/article/600/2

http://www.geeks3d.com/20080810/geforce-spdif-connector-tutorial/

No posto covek hoce prakticno da izvede ono sto sam ja odradio, sutra posle 4-5 pm ce stici slika kako sam to uradio. Delom slikana delom grafika. Jer sam donji deo stampane plocice oblozio stap lepkom da ne bih pravio kontakte.

Poslednja izmena:
Idi bre u PM:laugh:, ja kapiram da oces Pro, e pa mozes onda bez problema.

A za Platinum i ostale X-Fi karte nije tacno, mora ono njesra. Evo Audigy 2 SE npr., moja bivsa kartica, isti konektor:

670476-2828.jpg

A budzologiju sam pravio za nju, pa preselio na karticu iz potpisa.
Inace pogledaj, nadji, da li ima zica koja kiluje zvucnike kada ustekas slusalice.

Poslednja izmena:
Kada kazem nema podrsku za HDMI znaci da ona sama nema to, niti podrsku za HD audio formate a to sot se dig out odvede na HDMI graficke je druga prica.

da, mislio sam titanium, ne platinum
koliko vidim na ct sajtu, gamer i titanium imaju taj standardni hd audio front panel konektor

pa me je samo zanimalo da li radi isto kao i na realteku, da sam prepozna kada je nesto napred utaknuto i da automatski mutira izlaze pozadi

Poslednja izmena:
Vrh Dno