Za ovaj format znam vec skoro pola godine, i dosta mi se svideo. Izmedju ostalog sto nije licenciran, sto daje prilicno dobar zvuk (na primer, quality 0 ili 64kbps nominal bitrate je daleko bolji od 64kbps kod MP3) i sto je VBR bolje izveden od MP3 encoding algoritama. Posto imam integrisanu Avance/Realtek zvucnu kartu a slusam na Philips HP195 slusalicama, interesuje me misljenje ljudi sa kvalitetnijom opremom (i boljim sluhom).
Meni se iskreno MP3 vec smucio, narocito sto su dobar deo pesama koje sam nabavljao od drugih kodirane sa Xingom u 128kbps real stereo (znaci 2x64kbps) i cuju se ocajno, dok kod Vorbisa nema mnogo premisljanja - postoji jedna zvanicna DLL biblioteka (v1.0) koju drugi programi mogu da koriste, a i pesme lepo ispadnu...
Vasa misljenja?
Meni se iskreno MP3 vec smucio, narocito sto su dobar deo pesama koje sam nabavljao od drugih kodirane sa Xingom u 128kbps real stereo (znaci 2x64kbps) i cuju se ocajno, dok kod Vorbisa nema mnogo premisljanja - postoji jedna zvanicna DLL biblioteka (v1.0) koju drugi programi mogu da koriste, a i pesme lepo ispadnu...
Vasa misljenja?