Šta je novo?

"OGAME" potrebni novi clanovi

Jel to znaci da ako mi je chance of counter-espionage = 0% da ne moze da mi obori sonde ALI ni bilo koju letelicu koju kasnije posaljem u napad, (ako on naravno ostane neaktivan) posto vec jesam? :)

E sada sto se tice napada:
Nisi mi rekao da li se neka planeta koja nema odbranu moze napasti samo sa 1 recyclerom ili sa 1 large cargom i pokupiti resurse, ili moram da saljem i neku ratnu letelicu?
I takodje me zanima zasto, kada sam poslao 8, al malopre samo jednu, espionage probe u NAPAD, zasto ona nije pokupila makar jednu jedinicu npr. metala, kako bih znao da moze da pokupi? Ili moram da imam odredjeni broj sondi kako bi one uopste mogle da pokupe resurse? Ako je tako onda koliko (ne razbacuj se sa ciframa, tek sam krenuo da se razvijam, tj. dosao u mogucnost da napravi recycler-a) :)

twister je napisao(la):
Jel to znaci da ako mi je chance of counter-espionage = 0% da ne moze da mi obori sonde ALI ni bilo koju letelicu koju kasnije posaljem u napad, (ako on naravno ostane neaktivan) posto vec jesam? :)
ne jer ako ti imas visi lvl spijunaze sansa moze biti 0 a da on ima 1 raketobacac recimo, ali posto u ovom slucaju on ima veci lvl onda da:d

twister je napisao(la):
E sada sto se tice napada:
Nisi mi rekao da li se neka planeta koja nema odbranu moze napasti samo sa 1 recyclerom ili sa 1 large cargom i pokupiti resurse, ili moram da saljem i neku ratnu letelicu?

mozes je napasti cime hoces, recikler ti je spor ali mozes i samo njim ako hoces :p

twister je napisao(la):
I takodje me zanima zasto, kada sam poslao 8, al malopre samo jednu, espionage probe u NAPAD, zasto ona nije pokupila makar jednu jedinicu npr. metala, kako bih znao da moze da pokupi? Ili moram da imam odredjeni broj sondi kako bi one uopste mogle da pokupe resurse? Ako je tako onda koliko (ne razbacuj se sa ciframa, tek sam krenuo da se razvijam, tj. dosao u mogucnost da napravi recycler-a) :)

ako si poslao u napad pogledaj izvestaj mora da je donela 1 metala ili slicno. postoji tu i neka zvrcka jer bi po pravilu u svakom napadu trebalo da mozes da pokupis 50% ali to u praksi nije tako pogotovu ako je veca razlika u kolicini izmedju resursa tj mnogo vise ili manje jednog u odnosu na druge

sve ovo i mnogo vise imate na forumu na ogame.ba

ako se dobro secam kapacitet joj je 3, obicno 1 treba za gorivo.

Nisam znao da je to isto kao i .hr
Ja sam u uni5.
Jel ima nekog tamo hteo bi da udjem u neki savez ako moze?

Ok, hvala na odgovoru. Opozvao sam flotu. :D

Sto se tice napada... zato se ja patim svo vreme da izgradim prokletim recycler a danas mi pade na pamet da je on neophodan samo kada se cisti Debris Field a da mozda za maznjavanje resursa on nije potreban. :)

Sto se tice napada sa sondama evo ti shot (napdnuta planeta koja ima resursa sa jednom sondom, doduse isto je bilo i sa svih 8 koje sam imao).

Prilozi

• napad sondom.jpg
    napad sondom.jpg
    74.8 KB · Pregleda: 64
pa dobro ovaj nije ima oodbrane a nije ima ni resursa tako da je to bilo macji kasalj

Za attack na planetu, imash izbor - SC, LC, RE :)
Small cargo je najbrzi, ali premalo nosi (5.000)...
Large cargo nosi 5x vishe (25.000), ali je sporiji...
Recycler ne shalji, jer je 1) sporiji duplo; 2) nosi manje (20.000)...
Recycler shalji samo kad morash i kad chistish debris field...
I jedan savet...
Kada shaljesh na nezashticenu planetu brodove... Ako nema ni flotu, ni defence, i inaktivan je igrach... Shalji samo transportere i to tako da jedan ide odmah nakon drugog... Znachi prvi talas za planetu sa 100.000 resursa - shaljesh 2 LC-a ili 10 SC-a koji ce pokupiti oko 50.000... Zatim nakon toga, shaljesh 1 LC ili 5 SC-a koji ce pokupiti do 25.000
Nikada se ne mogu pokupiti svi resursi... Uvek je to negde oko pola... Zato shalji brodove u dva talasa... btw. ako shaljesh preko tri - kaznjivo je...
Jer je valjda dozvoljeno svega tri napada u 24h...

Shto se tiche shpijuniranja... Nekada treba naci balans...
Npr. kad sam shpijunirao lika koji je jachi u mnogo chemu, slao sam 5 sondi i bile su unishtene... Pa sam onda slao 25, i one su bile unishtene... Probao sam sledeci put sa mislim 15-20 i iako je bilo prijavljeno da je veliki CS, nijedna sonda nije skinuta, iako sam ih tako vishe puta slao...

Ispade da nema nikoga u uni 5 trazio sam nickove koje ste ovde pisali i saveze al nikoga nema.
Ako nekog ima u uni5 na .hr daj da napravimo savez.

@Shomhauzen: Nije tacno da nije imao resursa. :) U medjuvremenu sam saznao da su ovi na ORG-u to onemogucili (napad sondama). Tako da svaki put kada sondu saljes negde pise: cargo capacity = 0 :)

@_Silent_: Hvala za savet. Tako sam nesto i ja razmisljao (sto se tice talasa) ali ipak ne tako u potpunosti tj. nisam dobro koristio matematiku (sto se tice broja trasportera) . :)

btw. na ORG-u je dozvoljeno do 6 napada na istu planetu za period od 24h

Poslednja izmena:
Vredi li praviti borbene brodove ili stancati krstarice?

Kombinuj :)
BS je jak ali je sporiji i nema rapidfire protiv light fighter-a...
Cruiser je slabiji, ali brzi i ima rapifire protiv LF-ova...

R310 je napisao(la):
Vredi li praviti borbene brodove ili stancati krstarice?

to zavisi od taktike ali obicno se igra tako da sto pre dodjes do BB i onda stancuje BB 100-200 a tek posle toga kreces u pravljenje prave flote, imas na forumu ogame.ba vise predloga o odnosu kolicine brodova u floti, ja sam u vecini slucajeva pravio BB, LF, SC i LC i naravno sto vise reciklera :d krstarice sam imao u malom broju,
LF su potrebni kako bi se to reklo za odvlacenje paznje da BB mogu neometano da rade dok se protivnicka odbrana bakce tvojim LF :p

znaci BB vredi praviti :-devil-:

@Silent ali krstarice namaju sta da traze protiv BB ;)

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi kaze da li je moguce npr. poslati recycler-a da nesto ocisti a onda mu izdati komandu da nastavi ka drugom mestu gde ce takodje nesto ocistiti pa se tek ond vratiti? Ili svaki put moras na pocetku da mu kazes gde da ode i on se odmah vraca? Ako je tako to mi je malo nelogicno. Isto vazi i kada se napada neka planeta... zar ne moze da se napadne jedna pa se produzi u napad na drugu... i tek onda kada kazes 'dosta', da se flota vrati?

twister je napisao(la):
Jel moze neko da mi kaze da li je moguce npr. poslati recycler-a da nesto ocisti a onda mu izdati komandu da nastavi ka drugom mestu gde ce takodje nesto ocistiti pa se tek ond vratiti? Ili svaki put moras na pocetku da mu kazes gde da ode i on se odmah vraca? Ako je tako to mi je malo nelogicno. Isto vazi i kada se napada neka planeta... zar ne moze da se napadne jedna pa se produzi u napad na drugu... i tek onda kada kazes 'dosta', da se flota vrati?

ne nemoze, jer se smatra da je kad napadas nekoga da ces da napunis transe pa drugom nebi mogao da uzmes nista, isto vazi i za reciklere i sve ostale brodove

Sada me napao lik sa ni manje ni vise nego 1072 borbena broda :( zakasnio sam par minuta, ebiga.

Cisto za one koji ne znaju raidanje sondama je zabranjeno svuda pa tako i na ogame.ba naravno do skoro nije bilo zato se u ranijim unijima pojavio onaj trgovac pa mozes da zamenis sonde za kristal

Poslednja izmena:
ZAP je napisao(la):
@Silent ali krstarice namaju sta da traze protiv BB ;)
Kada te bude napala flota od brdo LF-a (tzv. cannon fodder iliti topovsko meso) i BS-a (prava snaga flote), bice ti mnogo korisno imati cruisere koji ce da pobrishu LF-ove da se tvoji BS-ovi ne zamaraju njima... ;)

LF-ovi bash i sluze da budu prva linija, i mamci za odvlachenje i rasipanje protivnichke vatre... A cruiseri da ih svojim RF-om uklone sa puta BS-ovima...
Chesto vidjam takve flote: LF + CR + BS...

_Silent_ je napisao(la):
Kada te bude napala flota od brdo LF-a (tzv. cannon fodder iliti topovsko meso) i BS-a (prava snaga flote), bice ti mnogo korisno imati cruisere koji ce da pobrishu LF-ove da se tvoji BS-ovi ne zamaraju njima... ;)

LF-ovi bash i sluze da budu prva linija, i mamci za odvlachenje i rasipanje protivnichke vatre... A cruiseri da ih svojim RF-om uklone sa puta BS-ovima...
Chesto vidjam takve flote: LF + CR + BS...

nece me nikad napasti jer vise ne igram a dok sam igrao uvek sam bio medju prvih 50, najbolje mesto 13 pa ti vidi koliko bi taj trebalo da ima LF da me napadne

DaChaS je napisao(la):
Cisto za one koji ne znaju raidanje sondama je zabranjeno svuda pa tako i na ogame.ba naravno do skoro nije bilo zato se u ranijim unijima pojavio onaj trgovac pa mozes da zamenis sonde za kristal

Kada dolazi promjena oko sonda u praksu?
odmah nakon toga kada če biti odlučeno o rješenju sa potrošenim resurcima. Do tada možete sonde koristit ko i do sada.
Programeri rade sa maximumom na tom,tako da bi sve moralo biti rješeno tokom ovog tjedna.
Sve če biti još jednom objavljeno prije lansiranja na forumu

i nigde nije objavljeno u pravilima!!!

znaci nije, a kad ce, to ne znamo :d

prema tome sam proceni ko je u pravu:-devil-:

Poslednja izmena:
Steta sto ne ubace u igru neki eksterni interfejs sa boljom grafikom i nekom animacijom borbi ovako pomalo dosadi blejati u iste slike...

ZAP je napisao(la):
i nigde nije objavljeno u pravilima!!!

znaci nije, a kad ce, to ne znamo :d

prema tome sam proceni ko je u pravu:-devil-:

pa kazem ti procitaj ......moci ces da napadas i dalje ali ne mozes sa njima da transportujes resse kao ranije sto znaci nema svrhe praviti pa 10k sondi kao ranije ....znaci to je vec uradjeno ....i ono je bilo za igrace koji igraju a ne da se ubedjujem sa tobom ...posto je to tako sada trenutno u praksi a ti slobodno trazi da li pise .....sto se tice onog komentara gore da bi voloeo da vidis tog koji bi te napao jel si u top 50 bilo koji ozbiljniji igrac u ogame zna da je to glupost izjaviti posto su padali i ljudi koji su bili po par meseci no.1 jer se uvek nadje neko ko ima ili ce imati flotu za tebe ili te moze unistiti cisto sporta radi bez profita.....a inace od skoro na uni 10 sam vidjao likove koji su se oprastali sa recenicom e ljudi napustam vas bio sam top 10 ......da ali u prvih mesec dana unija sto moze bilo ko, ko ima barem neko iskustvo sa ogameom... prema tome ......nije bitno sta si bio nego sta si sada

Klan

:laugh:
Bice nesto od ovoga
===========================================================

:-devil-: Armaggdeon :-devil-:

Hahah, konachno sam uspeo da dobijem mesec :D :D

1700 LF-a ostavio na jednoj nebranjenoj planeti i nakon svega 15-20 sati, lik me napadne sa 400 cruisera - i eto meni meseca :D :D

pa trebao bi da budes ponosan samo ako si pokupio ru

Ne stigoh da ochistim DF, ***... Ali, zato cu lepo da izgradim palanx, pa da chesce praktikujem posete komshijama ;)

Nego, neshto me zanima...
Nabudzio sam lvl12 ResearchLab, i naravno, dobio mogucnost da izuchavam Graviton... Ali, tamo, umesto cene u M, C i D, stoji da je potrebno sakupiti 300.000 Energy ??
WTF??
Ne razumem...

Jel treba da nabudzim Solar do nebesa ili da kupim 6.000 satelita?? :wall:
I jedno i drugo ce me enormno mnogo koshtati... Koja je tu fora??
Da li je neko izuchio Graviton tech??

Solarni

E tu je caka :p moras da sakupis solranih 6000 ili vec koliko je potrebno za 300 K energije ... pa ti gledaj ... ne daj boze da te neko uhvati u FC sa 5000 solarnih ,) al cim napravis 300 k energije i istrazis gravitone ne trebaju ti vise tih 6000 ... pa mozes da odahnes ... e sad ... nabavi Bibliju i pocni da se molis :eyebrows: i pravi solarne ... :d

Al koji ce ti to ocin ... sto bi se reklo ... bolje ulozi to u floticu i nanite ... :cigar:

Nazad
Vrh Dno