Šta je novo?

oficijelni tred o nV35!

Pa morao bi jer ako ne bude dozivece istu sudbinu ko NV30
Zar ne???

Sasa je napisao(la):
Mislim da je dovoljno da napises "Ovde komentarisite NV35", nije neophodno glupavo ga potencirati sa "oficijelnim" i slicnim etiketama :)
Mada, sumnjam da ce ljudi zadovoljiti jednim thredom, jer uvek prica ode u jednom smeru, ko oce da pocne nastavi o necem drugom, ipak ce otvoriti novi thread.

Da, ali oficijelno zvuci lepse... To "Ovde komentarisite nV35" zvuci kao da sam pozvao ljude na seoski vashar ... Ili mozda ja previse patim od toga da ovde sve izgleda kao na stranim forumima?

Freak_Power je napisao(la):
Medjutim Halflife 2 ce biti prikazan na novoj Ati Radeon 9800Pro ultima edition kartici. Eto toliko o brzini NV35 :)
Frik, tvoj "entuzijazam" kada su ATijevi GPu-ovi u pitanju je...
... nepobediv!!!
Elem, HL2 ce biti prikazan na NV35 i bez ikakve sumnje to ce biti najbrzi GPU sve dok se ne pojavi R400!
Siguran sam da ce se R400 i NV40 pojavti u priblizno istom intervalu dogodine u ovo doba!
Svejedno, Nv35 ce i dalje biti zwerrski skup!

pa nVidia ne bi smela da dozvoli da nV35 bude zverski skup vec najjaci model mora biti do 400 dolara, vec posle mesec dana prodaje (MSI, ne racunam na neke tamo Leadtek myVIVO Space Shuttle modele). To znaci da ce ne-Ultra biti oko 320, a ona ce moci da se klokne do Ultra nivoa... Ja samo znam da MORAM da imam masinu koja ce da tera HL2 u 1024 sa 6xAA i 6xAF sa 40+ fps (ipak je to Single Play)... :)

Pozdrav

Max nelupetaj po obicaju za cene molim te...
posto je nova karta u pitanju, pocetne cene ce 101$ biti 399$ za non ultru i 499za ultru... Pa ce polako da idu nanauze.

A da moras da imas takvu zver i nemoras... sadasnju komp ce te sigrurno usreciti.

MAD_MUzzY je napisao(la):
Max nelupetaj po obicaju za cene molim te...
posto je nova karta u pitanju, pocetne cene ce 101$ biti 399$ za non ultru i 499za ultru... Pa ce polako da idu nanauze.

A da moras da imas takvu zver i nemoras... sadasnju komp ce te sigrurno usreciti.

Da da, usrecice me... Ima da radi glatko i na 9500Pro, sigurno :)
To kao ono kod tebe "Max, Unreal 2 mi radi glatko u svakom trenutku"
-Mazi, ne lupaj, nema sanse da je sve na maksimumu"
-Ma keve mi, dodji da vidis"

(I onda ja dodjem i vidim da distance senki i maksimalni broj senki stoji na 15% od maksimuma, kao "ma nema nikakve razlike, bre, secka zato sto je NEOPTIMIZOVANO") ... Da da, ima da radi Doom III sa 60fps, ali to kod tebe. Kod mene nece, jer su ipak sve da stavim na maksimum :)

Kako bulaznis, pa to je za cistu desetku :D!
razlike nije bilo uopste... a da je seckalo, seckalo je tek na kasnijim nivoima koji su na otvorenom...
D3 Alpha je kod mene na jos slabijoj masini (xp@1600, 256mem i Gf3!), radio onako skoro zadovoljavajuce, zato nemoj da mi prosipas prazne price o maximumu i sl.
Oladi malo dok nedodje nv40 (eventualno nv35 ... poceo sam vec da budem skeptican) ili r400 cuvaj pare za Orao :D.

Nedjo izvini sto cu te razocarati, ali Halflife 2 ce biti ekskluzivno biti prikazan na Ati Radeon kartici...trebalo je da to bude na Nvidia kartici, medjutim Valve Software je promjenio misljenje i bice ipak na Ati kartici.
A da Ati nesto sprema za E3 :) evo dokaza

http://www.sapphiretech.com/images/big-its-coming.jpg

Ovo nije Radeon 9800Pro 128Mb nego vec nesto drugo. Rumori kazu da je Radeon 9800Pro 256MB DDR II sa dosta visokim klokom za VPU i MEM a u tom slucaju NV35 je oduvan, jer pixel shader itd taj cip ce da radi krepavo kao i NV30. Da jos dodam da ce zadrzati arhitekturu 2 TMU po 4 Pipes. Jedina novina na nv35 chipu je uklanjanje silikonskih bagova koje ima nv30, prelazak na jeftiniju DDR 1 memoriju i ubacivanje 256bit umjesto 128bit i to je sve. Izgleda Nvidia je upecala mnoge na svojim B.S. pricama i to po drugi put...

Sta kazete na neoficijelne rezultate nV35-ice... Not bad at all... Osim ako nVidia nije isla na neku foru sa jednostavnijim filterom tekstura, mada ne verujem da je to u pitanju. Bitno je da kartica bude konkurentna... a po ovim rezultatima, od skoro 1200 Markova prednosti (a to je dosta za Mark03), reklo bi se da je nV35 ipak daleko bolji od svog prethodnika! Videcemo kakav ce biti ATI Radeon 9800 sa 256-bitnom DDR II memorijom...

ATi RADEON 9800Pro Cat 3.2: 5.496
FX5900Ultra DetonatorFX: 6.678
FX5900UItra Det43.51: 5.981
FX5800Ultra Det43.51: 5.429

Odlicno!!

Ako je ovo tacno ATI ce verovatno malo pozuriti sa izbacivanjem r400 modela! (ako doticni uopste i postoji, vise se ne veruje nikom :) )

A kad novi modeli izadju, svi znamo sta se desava sa cenama starih!

Nadam se da ce vecina nas moci da priusti sebi neke fine dx9 3D accelerator-e, kad se pojave prvi ozbiljniji naslovi poput Doom-a 3 i sa nestrpljenjem ocekivani nastavak Half-Life-a !!

Bench je fake zato je Nvidia i intervenisala, da se ne bi desilo isto sa NV30. Na Nvidia konferenciji, zvanicnici Nvidie su rekli da je NV35 brzi od Radeon 9800Pro kartice samo u 5 do 11% i to je sve.

Mislim da ce u Doom-u nv35 biti brzi preko 20% od r9800...

Freak_Power je napisao(la):
Bench je fake zato je Nvidia i intervenisala, da se ne bi desilo isto sa NV30. Na Nvidia konferenciji, zvanicnici Nvidie su rekli da je NV35 brzi od Radeon 9800Pro kartice samo u 5 do 11% i to je sve.

A sto si ti tooooliko skeptican u mogucnosti nv35?
U svakom slucaju ce se videti. A sto se tice Radeona 9800 sa DDR II, sto ne bi mogla i nVidija da napravi neki svoj super ultra nv35 sa DDR II.

BTW
Mogli bismo poceti da nv35 zovemo FX 5900 (kad je vec tako krsten :) ).
Samo ideja. ;)

Broz je napisao(la):
Mislim da ce u Doom-u nv35 biti brzi preko 20% od r9800...

Kad bi imali na uvid rezultate pojedinacnih testova u 3D Mark03-u , a pogotovo battle for proxycon testa, mogli bi tacno videti kolika je prednost u pitanju!!

Treba sacekati konacne rezultate i koriscenje whql drivera i ukljucivanje aa i aniso. Mislim da ce 9800pro i nv35 biti +-5% u svim disciplinama sem u DoomIII gde ce nv35 biti kao sto rekoh i preko 20% brzzi...

Broz je napisao(la):
... sem u DoomIII gde ce nv35 biti kao sto rekoh i preko 20% brzzi...

A zasto ce nv35 biti preko 20% brzi bas u Doom III?
Hoce Doom III biti: nVidia the way it's ment to be played ili nesto drugo?
Ne kazem da to nije tacno vec me samo interesuje po cemu si zakljucio.

Pa verovatno zbog dosta vecih frkvencija na kojima novi ge-force radi u odnosu na radeon, zatim i nv podrzava 8 pipelina pri single texturing-u, a i Nvidia uglavnom bolje radi sa opengl aplikacijama u odnosu na ATI.

Ja iz tih rezultata vidim samo da je sa istim driverima 5900 brzi od 5800 oko 10%. To mi i ne deluje kao bog zna kakvo unapredjenje.
I R300 i NV35 su vise nego dovoljno brzi za sve igre u narednih 2-3 godine pa je po meni mnobo bitnija cena. S obzirom da ATi prodaje R300 vec osam meseci i otplatio je troskove razvoja ovog chipa, sada moze da ga prodaje po mnogo nizoj ceni nego nVidia svoj NV35. Za cenu jednog GF 5900 Ultra moci ce da se kupi Radeon 9800 Pro All-in Wonder.

Bogda je napisao(la):
Ja iz tih rezultata vidim samo da je sa istim driverima 5900 brzi od 5800 oko 10%. To mi i ne deluje kao bog zna kakvo unapredjenje.

Mislim da ne treba uzimati u obzir brzinu sa starim drajverima. Valjda za novu karticu treba razviti i nove drajvere. I oni bitno uticu, kao sto se ovde vidi. Ipak 700 poena nije za baciti.

Nadam se da ce se ovi rezultati u 3dmarku preslikati i u igrama i da ce nv35 biti brza kao i r9800pro sa ddr2(slicne su najavljene cene za obe kartice),kao i da doteraju malo drajvere,i da imamo pristojnu konkurenciju izmedju nvidije i atija,i kako kaze Alokin,da se cena r9700pro i ostalih g.k. malo smanji i da oni sa plicim dzepom mogu da uzivaju.

p.s.Jos kada bi uleteo u trku matrox sa parhelia 2,trident,s3,i sis bilo bi super,ali onda ne bi znali sta da izaberemo:)

FX5900UItra Det43.51: 5.981
FX5800Ultra Det43.51: 5.429

Samo 500 poena razlike, tj. oko 10%?

FX5900Ultra DetonatorFX: 6.678

Ovo je rezultat sa 50.xx drajverima ali treba uzeti u obzir ce isti doneti pomak verovatno jednak (u %) i 5800 seriji.

Izgleda da ce 5900 jedino biti brzi sa FSAA i AF zbog sire magistrale.

FX je trebalo da bude potpuno nova arhitektura, koja podrazumeva i drugacije drajvere od Detonatora, koji nisu kompatibilni sa njima. Ali, nisu imali M, da to odrade odjednom, da preseku. Vidi se po novim drajverima za FX da je tako trebalo da bude. A kako ce ova storija da bude zavrshena, videcemo. Bolje im je da NV40 urade kao sasvim nov dizajn, sa svojim drajverima, pa da bude ljudska karta, nego da ga gnjave ovako.

Nazad
Vrh Dno