Šta je novo?

Oficijelni Radeon HD3850 & HD3870 thread

Kada se ocekuje test na Benchu doticnih novih Radeon kartica?

Kartice su danas stigle kod Maxe na test, sedam dana su stajale na carini, strasno...

Phenom donosimo mi sutra uvece, MSI ploca je vec u Beogradu...

Richard Huddy AMD's Wordwide developer relation manager, world famous for his dating tips for geeks and graphic knowledge, has officially confirmed that Radeon 3870 will sell for €229 in retail including VAT and 3850 will sell for €179 including VAT.

E dobro je ovo...

pre 3 minute smo se zajedno vratili taksijem iz neke satro diskoteke - covek je sve vreme pricao o dozivljajima spavanja u Hotelu Jugoslavija u Beogradu :D

Ako je on rekao, onda je stvarno tako :D

verovatno je neka horor prica u pitanju? :)

Ne mora horor ali neki teski triler je neizbezan :d U boljoj varijanti parodija :p

verovatno je neka horor prica u pitanju? :)

Garant je "vijao" Beogradske devojke ili se "oletvio" pa nije znao za sebe. O cemu bi drugom inace zadovoljni turista pricao. :D
Druga varijanta je da je iskusio cari komunistickih hotela :)

Poslednja izmena:
Interesantno je videti kako postoji jasna razlika izmedju slike koju mediji kreiraju i realnosti na trzistu.

S jedne strane mediji su zaokupljeni brzim clanom RV670 dvojca - 3870, a s druge strane dileri se grabe kako bi obezbedili sto vece kolicine sub-200€ modela - 3850, jer znaju da je to ono sto ce da nosi sezonsku prodaju.

U tom kontekstu meni je 3850 u mnogome interesantnija kartica, koja u svom rangu cena nema konkurenciju. Ona konanco moze biti pravi i dugo ocekivani naslednik famoznog Radeona 9600 pro, koji se u svoje vremem sumanuto naprodavao, a na moje iznenandjenje i dalje se dobro prodaje kod nas.

http://anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3151&p=8

Radeon HD3850 je totalno obesmislio GeForce 8600GTS i u rangu cena 159€-179€ postavio drasticno visu barijeru performansi, na radost svih onih kojima se finansijska konstrukcija tu negde zatvara.

Poslednja izmena:
Interesantno je videti kako postoji jasna razlika izmedju slike koju mediji kreiraju i realnosti na trzistu.

S jedne strane mediji su zaokupljeni brzim clanom RV670 dvojca - 3870, a s druge strane dileri se grabe kako bi obezbedili sto vece kolicine sub-200€ modela - 3850, jer znaju da je to ono sto ce da nosi sezonsku prodaju.

U tom kontekstu meni je 3850 u mnogome interesantnija kartica, koja u svom rangu cena nema konkurenciju. Ona konanco moze biti pravi i dugo ocekivani naslednik famoznog Radeona 9600 pro, koji se u svoje vremem sumanuto naprodavao, a na moje iznenandjenje i dalje se dobro prodaje kod nas.

http://anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3151&p=8

Radeon HD3850 je totalno obesmislio GeForce 8600GTS i u rangu cena 159€-179€ postavio drasticno visu barijeru performansi, na radost svih onih kojima se finansijska konstrukcija tu negde zatvara.

upravo to...bas sam pre pola sata to rekao Panti na msn-u...znaci kartica je trenutni MUST BUY (eventualno nekih 10-15e da bude jeftinija ne bi bilo lose ;))

Dovoljno je bilo oko 1.47V, slajder je pa se ne secam tacno vrednosti...da, samo smo u Overdrajvu mogli da menjamo parametre

Hvala na informacijama.
Inace podatak da su karte stajale 7 dana na carini je strasan :S:

Richard Huddy AMD's Wordwide developer relation manager, world famous for his dating tips for geeks and graphic knowledge, has officially confirmed that Radeon 3870 will sell for €229 in retail including VAT and 3850 will sell for €179 including VAT.

Puno ako mene pitate. Dosta je oprecnih stavova, cena. 3870 ne sme nikako biti preko 190eura ako zeli da bude konkurentan 8800GT-u.

Mislis, konkurentan papirnatom 8800GT-u? ;)
GT-a nema u dovoljnim kolicinama, pa AMD moze da dozvoli sebi da drzi visu cenu za pocetak. Kada Nvidia pocne da isporucuje vise ovih kartica, AMD ce verovatno poceti vise da brine o cena/perf. indeksu.

Ima li negde nagovestaj koliko se klokuju? Ako se dobro klokuju, ne vidim razlog uzeti neku nvidia kartu.
Dobra stvar u vezi overklokovanja jeste da RivaTuner 2.06 prepoznaje karticu i pored klokova moze da menja i brzinu rotacije ventilatora. taj aspekat je kljucni faktor, jer se ventilator na 3850 okrece kao puz i prakticno je jedini ogranicavajuci faktor za overklok.

kada se podigne brzina ventilatora, i to da se ne naruse zvucne karakteristike kartice, GPU, a i memara se mogu veoma, veoma lepo overklokovati!

Obzorom da nisam video strance da su tako overklokovali, ocekujem od nasih eminentnih atora da to probaju!

Poslednja izmena:
Dogovoril su se oni: Ti(amd) ih deri u cenovnom rangu od 150-200e ,ja(nvidia) ih preuzimam od 200-250e ,kad otanje sa kintom spustamo cene.:D

Evo, zahvaljujuci Ivici Stankovicu, MKT menadzeru AMD-a za region, nakon sto je cuo da se rasplamsala diskusija na nasem forumu, donosim ovu 3850 karticu sa slike i poklanjam je jednom od ucesnika diskusije kada stignem u Beograd :)

Prilozi

• resim001.jpg
    resim001.jpg
    152.4 KB · Pregleda: 216
Garant je "vijao" Beogradske devojke ili se "oletvio" pa nije znao za sebe. O cemu bi drugom inace zadovoljni turista pricao. :D
Druga varijanta je da je iskusio cari komunistickih hotela :)

Ovo drugo :D

Evo, zahvaljujuci Ivici Stankovicu, MKT menadzeru AMD-a za region, nakon sto je cuo da se rasplamsala diskusija na nasem forumu, donosim ovu 3850 karticu sa slike i poklanjam je jednom od ucesnika diskusije kada stignem u Beograd :)

Evo, i ja diskutujem.:)

Evo Crysisa na very high za male pare.
Kakav potez AMD-ATIJA, izasla igra optimizovana za nvidiu, a oni izbace kartu na kojoj ce da radi savim dobro za jos bolje optimizovan kesh.
Neko ce se bas obradovati pre Nove godine.
Deda Mraz se zove Ivica Stankovic.

Poslednja izmena:
Svaka cast na gestu :) Btw da li igde imaju testovi kako su se nove ati kartice pokazale u obradi hd materijala i to u odnosu na 8800gt?

Evo meni je danas rodjendan, pa posto nisam dobio cestitku od foruma prihvatam poklon! ;)

:banana: :wave:

Red bi bio da najstariji clan na forumu dobije poklon:d

Poslednja izmena:
A sta ce najstarijem clanu foruma takva igrackica ? :d Matorci se ne igraju... lol ;)
Dovoljno je bilo oko 1.47V, slajder je pa se ne secam tacno vrednosti...da, samo smo u Overdrajvu mogli da menjamo parametre
To mi deluje kao dosta visoka vrednost za quad core. Voltaze su slicne kao za G1 Brisbane pri oc.-u. Verovatno je u pitanju B1 revizija Phenoma.

Poslednja izmena:
@Nedja, Peca (i ostali koji imaju karticu pri ruci): da li ste pokusavli oc sa Rivom i ako jeste, do koliko ste stigli?
I jos jedno pitanje: kad smo vec kod overdrive-a, nasao sam na netu ovo; da li je tacno da sva jezgra mogu zasebno da se clockuju, tj. imaju posebne multiplier-e!? Ili je to samo neki fake ss...

amd_overdrive.jpg

svakim danom sve vise iznanedjenja na Benchu :) tamo u jednom threadu se dele komponente za dzabe, ovde poklanjaju graficku karticu, i to ATi BRATE, mislim sta reci!? speechless...SVAKA VAM CAST, posebno Peci sto nas izvestava iz prve ruke ;) (pa gde jos to ima?)

@DariusIII: totalno si u pravu...

Poslednja izmena:
Tema je lepo napredovala sve do trenutka kada je Peca najavio poklon.Sada će se sve pretvoriti u spam.Way To Go, Tiger!

Ima li najava kada i po kojoj ceni će se 3850/3870 pojaviti kod nas u prodaji?

P.S. Šta bi da 3870 X2? Hoće li i ona uskoro? Ima li negde neki već objavljen test?

Vrh Dno