Šta je novo?

Oficijelni Core i7 thread

a ovaj je dobar :) ismirglao ceo ihs :D

2.jpg

znam, pa :) zanimljiv nacin "skidanja" ihs

Izvor informacija da intel sprema neko iznenadjnje, mislim nije da znam sta ali evo covek tvrdi da zna ali ne sme da kaze, mozda ipak pod pritiskom popusti he he:D
Dok mi ovde nagadjamo razne stvari na PCberzi pisu ljudi koji imaju informacije iz prve ruke, pokusjte da provalite koje SkyFire;) http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=13655&forid=33&katid=1

to je q6600... koliko sam skontao lika smirglao je i to dosta dugo (rucni rad :p)

vidim da su neki sekli ihs dremelom :)

Problem je shto je ona "termalna smola" prejako vezana za HS...mora da se shmirgla :) a to moze stvarno da potraje po 12h...

A nekom brusilicom, pa lagano po ivicama? recimo ja uzmem busilicu a ti drzis cpu prstima:-devil-:

A nekom brusilicom, pa lagano po ivicama? recimo ja uzmem busilicu a ti drzis cpu prstima:-devil-:
Risto ti si profesionalni spamer...Sad definitivno znam da je i to moguce, kao podvrsta na benchu.
Sve vishe razmishljam da prestanem da ti brishem postove, i da jednostavno pustim da preuzmesh ceo benchmark :D
P.S. Dogovoreno! Kako si rekao beshe? Ja sechem, ti drzish? More...:) Prestani da spamujesh da ja ne bi drzao warn brusilicu. Ako prestanesh da spamujesh, obecevam ti javno da cu drzati CPU dok ti sechesh :)

Nehalem 2P se pokazao, s' pravom reci, razbijacki u SAP radu:
http://www.anandtech.com/weblog/showpost.aspx?i=532
Dual socket sa/bez HT-a (8 jezgara) @2.93 je skoro brz kao 24core Tigerton @ 2.66, a ~25% brzi od 16core K10 @2.5!
Da li Intel ceka kraj recesije da ih pusti u opticaj? :)

OCZ Unveils Blade Series Triple Channel Memory Kit

image_php.jpg

OCZ Technology Group, Inc., a worldwide leader in innovative, ultra-high performance and high reliability memory, today introduced the Blade Series Triple Channel Memory kit, the latest maximum-performance RAM designed specifically for the Intel® Core™ i7 processor / Intel® X58 Express Chipset. At DDR3-2000 CL 7-8-7, the Blade Series harnesses industry-leading speeds at the low voltage required to safely run Core i7’s triple channel mode. With the ideal combination of all the factors that formulate the ultimate memory solution— density, speed, latency, and an effective new cooling design—the Blade 2000 kit is guaranteed to please enthusiasts looking to take the hottest Intel platform to new heights.

“Within any extreme performance computer, the memory subsystem holds a key position for storing and delivering the data to the processor in the fastest possible manner,” commented Dr. Michael Schuette, VP of Technology Development at OCZ Technology. “Using a triple channel configuration custom tailored towards Intel’s Core i7 platform, the latest OCZ Blade Series kits epitomize the pinnacle of memory technology by delivering 2000MHz data rate for an available bandwidth of 35GB/sec to satisfy even the most data-hungry processor in the current marketplace.”

The Blade Series heatspreader aims to enhance heat dissipation to improve the longevity and stability of the modules while keeping a sleek, low profile. The new propriety design has numerous channels that increase the surface area to more efficiently offload heat away from the memory chips and PCB. Push your gaming or overclocking rig to the extreme with the superior thermal solution and unmatched speeds of the high-end Blade Series memory modules.

Blade 2000 modules will be showcased at the upcoming CES 2009 show, and will be available shortly afterwards. OCZ continues to expand its extensive product offerings and deliver the landmark speeds called for by the enthusiast community. OCZ’s Blade 2000 Triple Channel kits are 100% hand-tested for quality assurance and compatibility with the latest Intel Core i7 motherboards, and are backed by the industry leading OCZ Lifetime Warranty and technical support for unparalleled peace of mind.

http://vr-zone.com/articles/ocz-unveils-blade-series-triple-channel-memory-kit/6327.html?doc=6327

Evo malo sam testirao gaming na Nehalem-u u viskoj rezoluciji ;)
Sva setovanja su na max pod DX9

rezultati4870x2bezfizikvs2.png

Poslednja izmena od urednika:
HT on/off, razlika je mizerna. :)

Bas me interesuje kakva bi razlika bila u Supreme Commanderu, igra koja najvise iskoriscava proc uz GTAIV. :)

Poslednja izmena:
A mene interesuje kako radi FSX čija brzina zavisi skoro isključivo od procesora. To bi bio jedini razlog da uradim upgrade u skorijoj budućnosti...

Bas me interesuje kakva bi razlika bila u Supreme Commanderu, igra koja najvise iskoriscava proc uz GTAIV. :)

Verovatno proporcionalno ista kao u 3Dmark06 :)

@Jera

Za sada se treba drzati visoko overklokovanih dual core procesora (hint:E8400)

@animaN: Mislim da tvoj test vise pokazuje potrebu dual-GPU graficke kartice za jakim procesoraom nego snagu Nehalem-a u igrama.

@animaN: Mislim da tvoj test vise pokazuje potrebu dual-GPU graficke kartice za jakim procesoraom nego snagu Nehalem-a u igrama.
Pazi :) Mogao sam ja bez problema da uradim setup na recimo 4,5 GHz za oba CPU-a :)...Ali to nije relan klok za svaki dan...Evo ti i na singl GPU-a setup-u ;)
Kao shto vidish skokovi su slichni...
Poneta testa je da se vidi shta end user dobija ako predje na Core i7, sa Core. Taktovi procesora su realno ostvarljivi za obe CPU konfiguracije ;)

nije nikad ni tvrdio suprotno :D

Pa da :)
Ali je u zadnje vreme "popularno" na forumu da ako tvrdish jedno to automatski znachi da drugo porichesh :D Tj tako te ljudi shvataju...
:wave:

"Ako nisi sa nama onda si protiv nas...." nije bas da je to populacija foruma izmislila. ;)

@animaN: Kolko ja primecujem,sad je situacija potpuno drugacija.Kod 4870X Nehalem ima solidnu prednost u odnosu na Yorkfield,i iste rezultate kad se iskljuci HT.
Kod GTX 280 najslabije rezultate daje Nehalem sa HT,sledi Yorkfield sa nesto boljim pa Nehalem bez HT-a.Osim u Unreal Tournament gde je ubedljivu pobedu Yorkfield(da nisi ovde zamenio rezultate u tabeli? :) )

Nema nikave razlike ako se ukljuci ili iskljici HT, isto tako ni klok procesora nema nikakvog uticaja na prosecan FPS, mislim na GTA4 sa grafickom kartom GTX260 c216. Sama igra ima genericki test kojim mogu da se istestiraju performanse, koje su inace daleko bolje sa i7 u odnosu na E8500 koji sam do skoro imao. Bilo bi dobro kada bi konacno pocele da se pojavljuju igre koje imaju neki benfit od quad core procesora, GTA4 zaista dosta bolje radi sa quad core u odnocu na dual core cpu.

Poslednja izmena:
Bilo bi dobro kad bi se pojavile jos jace graficke po nizim cenama i igre koje koriste procesor samo za slanje podataka kartici (DMA ili kako vec to ide kod grafickih), a ne igre koje mi koriste quad proc ;)

"Ako nisi sa nama onda si protiv nas...." nije bas da je to populacija foruma izmislila. ;)
Nism ni rekao da je izmislila vec da je popularno u poslednje vreme :) Onako, ide to u talasima, tj s vremena na vreme :)
Evo i ti si sad skapirao da je mislim da je to forumska populacija donela :D
Jednostavno sam apelovao na forumashe da pazljivije chitaju jedni drugima postove.

DAS je napisao(la):
Kolko ja primecujem,sad je situacija potpuno drugacija.Kod 4870X Nehalem ima solidnu prednost u odnosu na Yorkfield,i iste rezultate kad se iskljuci HT.
Kod GTX 280 najslabije rezultate daje Nehalem sa HT,sledi Yorkfield sa nesto boljim pa Nehalem bez HT-a.Osim u Unreal Tournament gde je ubedljivu pobedu Yorkfield(da nisi ovde zamenio rezultate u tabeli? :)
Najvishe se oseti kod multi GPU postavke ;) Tu Nehalem ima prednost. Prednost bi veroatno bila josh veca na CrossFireX postavci sa 4 GPU-a
Nisma zamenio...upisivao sam jedan rez po jedan na drugom rachunaru...Vreme ce pokazati da li je zapravo tako ili ce se rezultati promeniti...Mozda je Nehalem plocha zezala sa NV kartom, mozda je problem do drivera NV karte...Rano je za finalne prognoze...Ovo je trenutno stanje samo, i kao tako ga treba posmatrati ;)

*******i je napisao(la):
Nema nikave razlike ako se ukljuci ili iskljici HT, isto tako ni klok procesora nema nikakvog uticaja na prosecan FPS, mislim na GTA4 sa grafickom kartom GTX260 c216. Sama igra ima genericki test kojim mogu da se istestiraju performanse, koje su inace daleko bolje sa i7 u odnosu na E8500 koji sam do skoro imao. Bilo bi dobro kada bi konacno pocele da se pojavljuju igre koje imaju neki benfit od quad core procesora, GTA4 zaista dosta bolje radi sa quad core u odnocu na dual core cpu.
Tvoj najbolji post od kad si na forumu! (DA se razumemo odmah.Ne zezam te i sl, stvarno to mislim! ;))
Koliko je brze? Jel imash neku konkretnu cifru?
Ne bi bilo loshe da ti postujesh rezultat pa da neko sa Dual Core procesorom i istom kartom uradi poredjenje na istom kloku CPU-a.

Nism ni rekao da je izmislila vec da je popularno u poslednje vreme :) Onako, ide to u talasima, tj s vremena na vreme :)
Evo i ti si sad skapirao da je mislim da je to forumska populacija donela :D
Jednostavno sam apelovao na forumashe da pazljivije chitaju jedni drugima postove.

Ne, ne... ti si skapirao da sam ja skapirao da ti mislis da je to forumska populacija donela. A sve je samo istina tipa "kanis li pobijediti ne smijes izgubiti"... :banana:

Ne, ne... ti si skapirao da sam ja skapirao da ti mislis da je to forumska populacija donela. A sve je samo istina tipa "kanis li pobijediti ne smijes izgubiti"... :banana:

hahah znao sam da cesh neshto u ovom stilu napisati :)
P.S. Ziva je istina to shto pishe pod navodnicima! :smash:

@animaN
Aj pogledaj opet celu tabelu... znash shta, zaokruzicu ti :) nije mi teshko...

Nadam se da ti je sad jasno :D poshto detaljnije objashnjejne nije moguce preko foruma...
Ne secam se da si bio kod mene kuci kad sam testirao ali ako ti kazesh onda mora da je tako. Kakav si lik :D
he he, tvoj najgori post;):p:-devil-:

Gta 4GTA 4 Podesavanja CPUZ.JPG, siki ima istu grafiku i Q6600 tako da bi mogo da postavi rezultate sa njegovom masino. Pouzdano znam da igra GTA 4 posto je on u tom nekom gangsta tripu "brate oces da te iznabadam":D

Nazad
Vrh Dno