Šta je novo?

Official Nokia Firmware Update software

OK, hvala. Pretpostavljao sam da je tako, ali mi je ipak bila malo frka.:D

Jel uspeo neko da update-uje firmware pod Vistom (u XP Compatibility modu) ? Konkretno Nokia E51 je u pitanju...

Pokrenuo sam NSU...našao novi firmware...svukao 71mb sa neta...i na početku update-a, ekran na telefonu se zabeleo (vidim ne NETu da je to OK) i NSU je izbacio onu poruku sa "Retry" i remove battery i tralala pre toga... white screen traje par minuta i onda se telefon sam restartuje i sve ok..za to vreme a i posle NSU (i posle restarta NSUa bez unpluga USBa), NSU odmah krene da update-uje firmware...stoji "15min remaining" i ponovo iskoči dotični dijalog "remove battery and charger...." i retry button dole koji ne radi posao...

Ništa pametno na NETu nisam iskopao... Znači ne puca mi nikakav host layer...samo neće da se update-uje :(

[offtopic]
koj je poslednj FW za e51?
[/offtopic]

Au pa jel moguce da mrtvi 5.11 jos nemoze regularno da se skine preko nsu?!

Update N93 i

Drustvo moze mala pomoc; Update za N93i sam uradio preko nokiaupdater-a i sve je ok ALI...kada sam nakon toga ubacio memory card pocelo je instaliranje,koje je prekinuto uz poruku da nemoze biti instalirano jer neki fajl u Application manager-u nije instaliran (konkretno "WLANTHERMAL"...) E sada, kada pokusam da instaliram manualno jednostavno trazi sertifikat i pise "file corupt" ali ga ne mogu izbrisati pritiskom na C. Takodje sam probao da delete-ujem ovaj fajl preko Nokia Suite na lap topu ali kada se otvori Phone memory (gde se nalazi ovaj fajl) pokazuje da "WLANTHERMAL "ima 0 bytes-a i kada pokusam da ga izbrisem to traje i traje ali bez uspeha uz poruku na prozoru za brisanje " waiting N93i is busy" iako su sve druge aplikacije zatvorene.Samo zelim da obrisem taj fajl (dokument) ili sta je vec.Pomagajte drugovi... :wall:

Poslednja izmena:
Resih da apdejtujem 6500 classic, kad` ono, nema ga na Nokia sajtu medju podrzanim modelima za update, a vidim da su neki ranije to odradili. Jel to obicaj da nestaje sa doticnog spiska povremeno, ili wtf?
Naravno da sam ubacio prvo balkan code i probao sa updaterom, ali stativa. Prijavi da servis trenutno ne radi i da probam kasnije.

Resih da apdejtujem 6500 classic, kad` ono, nema ga na Nokia sajtu medju podrzanim modelima za update, a vidim da su neki ranije to odradili. Jel to obicaj da nestaje sa doticnog spiska povremeno, ili wtf?
Naravno da sam ubacio prvo balkan code i probao sa updaterom, ali stativa. Prijavi da servis trenutno ne radi i da probam kasnije.

Negde oko Marta sam prvo promenio na balkan code i update je iz prve procitao i sve je proslo odlicno.Sad sam probao da nakacim drugarovu 6500 slide i bez problema je proslo

Ledeni, ajde ako ti nije problem samo vidi da li kod tebe nsu nalazi taj update 5.xx da znam da nisam omasio product code slučajno?!

Sa E50 se ne igrajte pogotovo ako je product code 0535555 (Singapur) ili neka druga azijska verzija (APAC), a posto ima dosta takvih kod nas tj. sa tim kodom DOBRO obratite paznju.

Ako nije problem nešto da mi se pojasni u vezi ovih Azijskih E50. Na E50 u koju hoću da ubacim srpski, product code je trenutno 0535572 (našao sam da je to E50 RM-170 INDIA white) a hteo bi da mu stavim: 0536233 tj. BALKANS WHITE.
Ono što me zanima je jel to moguće ili opasno i na šta treba obratiti pažnju, zbog ovog Spokovog upozorenja. Pregledao sam kodove pa me zbunjuje pošto APAC i Singapur imaju potpuno druge kodove ali je renutni kod azijski.
I još me zanima, pošto imam najnoviju verziju FW tj. 07.36.0.0, hoće li mi Nokia Software Updater ponuditi da instalira tu istu verziju ali prilagođenu Balkanu ili će jednostavno odbiti da bilo šta radi jer je eto najnoviji FW prisutan.

Hvala!

pozdrav svima,jel bi mogao ja da ubacim srpski jezik u nokiu 3500 clasic,kad pokusam preko NSS ne prepoznaje ga,da li je moja nokia bb5,i koji je kod za nju,procitao sam na 11 strani da je uspelo jednom tipu da ubaci srpski,ali mozda njegov 3500 nije bio clasic,ko hoce da pomogne nek odgovori,hvala

Poslednja izmena:
0549096 RM-272 EURO-D, Latin, pink

0549141 RM-272 EURO-D, Latin, grey

0553223 RM-272 EURO-D, Latin, azure

Ako nije problem nešto da mi se pojasni u vezi ovih Azijskih E50. Na E50 u koju hoću da ubacim srpski, product code je trenutno 0535572 (našao sam da je to E50 RM-170 INDIA white) a hteo bi da mu stavim: 0536233 tj. BALKANS WHITE.
Ono što me zanima je jel to moguće ili opasno i na šta treba obratiti pažnju, zbog ovog Spokovog upozorenja. Pregledao sam kodove pa me zbunjuje pošto APAC i Singapur imaju potpuno druge kodove ali je renutni kod azijski.
I još me zanima, pošto imam najnoviju verziju FW tj. 07.36.0.0, hoće li mi Nokia Software Updater ponuditi da instalira tu istu verziju ali prilagođenu Balkanu ili će jednostavno odbiti da bilo šta radi jer je eto najnoviji FW prisutan.

Hvala!

Sporan je bio ovaj product code 0535555 Singapur

cocta nije problem,zanimljivo je da tek kad sam deinstalirao nokia pc suite v7,uspeo sam da upisem product code i da odradim operaciju uz pomoc nsu,pre toga nista,pa evo ko ima slican problem nek pokusa sto i ja,meni uspelo.

Ako bi neko bio ljubazan da mi samo nabrzaka napise kako da updatujem Nokiu N95, znaci ocu da je updatujem preko Nokia Software Update-a i treba li da mjenjaj onaj seriski broj i sl., hitno mi je da sad ne bih prelistavao ovolike strane...pls

Pozz

ne moras da listas,idi na prvu stranu i citaj,sto je brzo to je i kuso,a to je ipak N95.

6500 classic vracen u ponudu za NSU, juce sam ga odradio sa one arapske na srpsku/balkansku verziju prema uputstvu sa 1. strane, proslo bez problema.

Je l' legalnim telefonima (tj. one koje nisu skidane sa tržišta, već npr. kupljeni od Telenora) ne treba menjati product code, već samo pustiti Nokia Software Update da odradi stvar? Imam Nokiu 3110c, trenutna verzija software-a je 05.50, ne znam da li je izašla neka posle njega, pa rekoh da pitam ovde..

Poslednja izmena:
Je l' legalnim telefonima (tj. one koje nisu skidane sa tržišta, već npr. kupljeni od Telenora) ne treba menjati product code, već samo pustiti Nokia Software Update da odradi stvar? Imam Nokiu 3110c, trenutna verzija software-a je 05.50, ne znam da li je izašla neka posle njega, pa rekoh da pitam ovde..
Ako imas srpski menu, srpska slova itd, ne treba da menjas code.

Danas mi se u ruke vratio N70 (običan, ne ME), sa sledećom verzijom softvera 5.0737.3.0.1 od 13-09-07.

Na stickeru je kod 0530431, a isti je bio i u telefonu koji sam dobio preko NSS-a (verzija 1.0.38.14). Na telefonu su trenutno engleski, francuski, nemački, španski i neki "hindu" (iranski?) jezik.

Preko NSS-a sam ubacivao sledeće kodove:0533699, 0524099, 0524100 i 0539232, ali sa svima njima NSU verzija 1.4.53en (standalone, ne ona iz PC Suite-a) kaže da je u telefonu poslednji firmware. I ono stvarno, FW za sve ove kodove je 5.0705.3.0.1, ali ono što me još više čudi je to što na http://europe.nokia.com/A4577224 kažu da je poslednja verzija za kod 0530431 (ovaj koji je bio u telefonu i koji je na stickeru) u stvari 5.0638.3.0.1 a ne ovo što piše u infou od *#0000#.

Je l' ima neko ideju o čemu se ovde radi i kako da ubacim srpski u telefon?

STRASNO!!! Usred letovanja kamera je zatajila. Malo je posle toga proradila ali sada opet isto vec nedelju dana;telefon radi odlicno,pomocna kamera takodje ali glavna snima samo zvuk a na ekranu stoje sivo plave linije (i za video i za fotke).Kada stisnem dugme za sliku,skljocne ali je slika crna kao kada stoji zastitni poklopac dok na videu snima samo zvuk.Za sve ostalo ekran radi normalno.Plasim se da nije otisla optika. Preklinjem za pomoc ili adresu nekog stvarno dobrog servisa NOKIA. Unapred zahvalan.

Drustvo moze mala pomoc; Update za N93i sam uradio preko nokiaupdater-a i sve je ok ALI...kada sam nakon toga ubacio memory card pocelo je instaliranje,koje je prekinuto uz poruku da nemoze biti instalirano jer neki fajl u Application manager-u nije instaliran (konkretno "WLANTHERMAL"...) E sada, kada pokusam da instaliram manualno jednostavno trazi sertifikat i pise "file corupt" ali ga ne mogu izbrisati pritiskom na C. Takodje sam probao da delete-ujem ovaj fajl preko Nokia Suite na lap topu ali kada se otvori Phone memory (gde se nalazi ovaj fajl) pokazuje da "WLANTHERMAL "ima 0 bytes-a i kada pokusam da ga izbrisem to traje i traje ali bez uspeha uz poruku na prozoru za brisanje " waiting N93i is busy" iako su sve druge aplikacije zatvorene.Samo zelim da obrisem taj fajl (dokument) ili sta je vec.Pomagajte drugovi... :wall:

Jes da kasnim jace od mesec dana imenjak ali sam se malo udaljio od foruma,ali eto ako nisi jos resio problem ili ako se nekom drugom zadesi da ima ovakav problem,resenje je lako!
Ja sam imao isti problem posle formata na N73ME,odmah cim startujem telefon krene neka instalacija i tako vozi jedno minut i posle izbaci poruku da ne moze da se instalira jer je fajl"corrupted"ili tako nesto,pa sam procackao malo stvari i nasao problem!
U menadzeru aplikacija postojala je aplikacija koja je bila neinstalirana,imala je neko levo ime i .sisx ekstenziju,nikakav search je nije nalazio,nista nije bilo ni od rucnog trazenja,pa sam resio da pretresem svaki fajl!
Pored aplikacije je pisalo da je na kartici,zato sam ubacio memorijsku u komp,ukljucio u XP-u da prikazuje skrivene foldere i fajlove,posao rucno da trazim po System folderu na kartici i brisao sam folder svakog programa koji sam nekad instalirao,a koji sad posle formata nisam opet instalirao,onda sam malo pretrazio te foldere u sitna crevca i pronasao sam taj instalacioni fajl koji je bio u folderu Solution naprednog kalkulatora,iz nekog razloga ga search nije nasao,i nije bio dovoljno veliki niti nazvan kao Solution.sisx fajl na kompu pa mi je i to malo bilo sumnjivo ali je bar problem resen trajno! ;)
P.S.Eto zasto je dobro NE RADITI bekap svega sa memorijske kartice pre nego sto radite format,mene je mrzelo da pravim ikakav bekap ali da jesam uradio bih kao i uvek,samo kopiram duplikat imenika,vazne slike sa kamere i zdravo djaci,zalepite format kartice ko vrata pa nek ide zivot,posle se sve lako vrati,ali NE i ovi"repovi"! :lol:
Pozdrav ,)

Potreban mi je Product Code za:
Nokia 6555 (RM-271) i
Nokia 6650 fold (RM-400)
Language Packs: Balkans ili EURO
Hvala!

...da odgovorim sam sebi, posto sam se u medjuvremenu snasao, ako nekome zatreba:
za 6555:
0549850 "RM-271 EURO-C UK/IRELAND BLACK LATIN"
0556887 hrvatski

za 6650 fold:
0560162 03.09 "RM-400 EURO1 BLACK UK"
0562218 hrvatski

p.s. jer ima u Srbiji ovih telefona, posto opcija za srpski jezik ne postoji ili ja nisam nasao?

Pozdrav

Poslednja izmena:
...da odgovorim sam sebi, posto sam se u medjuvremenu snasao, ako nekome zatreba:
za 6555:
0549850 "RM-271 EURO-C UK/IRELAND BLACK LATIN"
0556887 hrvatski

za 6650 fold:
0560162 03.09 "RM-400 EURO1 BLACK UK"
0562218 hrvatski

p.s. jer ima u Srbiji ovih telefona, posto opcija za srpski jezik ne postoji ili ja nisam nasao?

Pozdrav

549856 "RM-271 EURO-D BLACK LATIN"
551095 "RM-271 EURO-D RED LATIN"
550932 "RM-271 EURO-D SAND GOLD LATIN"
550425 "RM-271 EURO-D SILVER LATIN"

Vrh Dno