Resih da apdejtujem 6500 classic, kad` ono, nema ga na Nokia sajtu medju podrzanim modelima za update, a vidim da su neki ranije to odradili. Jel to obicaj da nestaje sa doticnog spiska povremeno, ili wtf?
Naravno da sam ubacio prvo balkan code i probao sa updaterom, ali stativa. Prijavi da servis trenutno ne radi i da probam kasnije.
Naravno, slide je na spisku. Classic je ovde u pitanju.Negde oko Marta sam prvo promenio na balkan code i update je iz prve procitao i sve je proslo odlicno.Sad sam probao da nakacim drugarovu 6500 slide i bez problema je proslo
Sa E50 se ne igrajte pogotovo ako je product code 0535555 (Singapur) ili neka druga azijska verzija (APAC), a posto ima dosta takvih kod nas tj. sa tim kodom DOBRO obratite paznju.
Ako nije problem nešto da mi se pojasni u vezi ovih Azijskih E50. Na E50 u koju hoću da ubacim srpski, product code je trenutno 0535572 (našao sam da je to E50 RM-170 INDIA white) a hteo bi da mu stavim: 0536233 tj. BALKANS WHITE.
Ono što me zanima je jel to moguće ili opasno i na šta treba obratiti pažnju, zbog ovog Spokovog upozorenja. Pregledao sam kodove pa me zbunjuje pošto APAC i Singapur imaju potpuno druge kodove ali je renutni kod azijski.
I još me zanima, pošto imam najnoviju verziju FW tj. 07.36.0.0, hoće li mi Nokia Software Updater ponuditi da instalira tu istu verziju ali prilagođenu Balkanu ili će jednostavno odbiti da bilo šta radi jer je eto najnoviji FW prisutan.
Hvala!
0549096 RM-272 EURO-D, Latin, pink
0549141 RM-272 EURO-D, Latin, grey
0553223 RM-272 EURO-D, Latin, azure
:banana:
uspeo sam,primenio sam kod br2,i sad imam srpski u nokiu 3500clasic,pozdrav i hvala.:wave:
Ko zna kada ce na server ali izasao je.
Ako imas srpski menu, srpska slova itd, ne treba da menjas code.Je l' legalnim telefonima (tj. one koje nisu skidane sa tržišta, već npr. kupljeni od Telenora) ne treba menjati product code, već samo pustiti Nokia Software Update da odradi stvar? Imam Nokiu 3110c, trenutna verzija software-a je 05.50, ne znam da li je izašla neka posle njega, pa rekoh da pitam ovde..
Drustvo moze mala pomoc; Update za N93i sam uradio preko nokiaupdater-a i sve je ok ALI...kada sam nakon toga ubacio memory card pocelo je instaliranje,koje je prekinuto uz poruku da nemoze biti instalirano jer neki fajl u Application manager-u nije instaliran (konkretno "WLANTHERMAL"...) E sada, kada pokusam da instaliram manualno jednostavno trazi sertifikat i pise "file corupt" ali ga ne mogu izbrisati pritiskom na C. Takodje sam probao da delete-ujem ovaj fajl preko Nokia Suite na lap topu ali kada se otvori Phone memory (gde se nalazi ovaj fajl) pokazuje da "WLANTHERMAL "ima 0 bytes-a i kada pokusam da ga izbrisem to traje i traje ali bez uspeha uz poruku na prozoru za brisanje " waiting N93i is busy" iako su sve druge aplikacije zatvorene.Samo zelim da obrisem taj fajl (dokument) ili sta je vec.Pomagajte drugovi... :wall:
...da odgovorim sam sebi, posto sam se u medjuvremenu snasao, ako nekome zatreba:
za 6555:
0549850 "RM-271 EURO-C UK/IRELAND BLACK LATIN"
0556887 hrvatski
za 6650 fold:
0560162 03.09 "RM-400 EURO1 BLACK UK"
0562218 hrvatski
p.s. jer ima u Srbiji ovih telefona, posto opcija za srpski jezik ne postoji ili ja nisam nasao?
Pozdrav
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari