Šta je novo?

Official Nokia Firmware Update software

Kako misliš nisi zadovoljan sa radom sa office fajlovima? Šta nije tako dobro?
Ja nikad nisam imao Qtek, a N73 bih uzeo umesto w810i zbog word fajlova što mi dobro dođe za školu i puškice :D

Poslednja izmena:
Kako misliš nisi zadovoljan sa radom sa office fajlovima? Šta nije tako dobro?
Ja nikad nisam imao Qtek, a N73 bih uzeo umesto w810i zbog word fajlova što mi dobro dođe za školu i puškice :D
e kad budes probao rad sa office fajlovima na bilo kom pocket pc-u onda uporedi to sa istim na symbianu pa ces da vidis o cemu pricam i zasto je bolje na pocket pc-u. Jednostavno ima vise opcija i komfornije je za rad a i daleko brze, za pdf necu ni da pricam jer se o tome vodila velika polemika ovde na forumu i dosli smo do zakljucka da je bolje na ppc-u. Znaci jedina zamerka na ceo fon mi je to nista vise, ali mogu da zivim sa tim. Pozz

jel neko promenio N73 na N73 Music Edition (mislim na fleshovanje software-a od n73 me na obican n73)? Da javi utiske, citao sam po netu da ima samo par funkcija dodatih vezano za music player i nista vise, i da multimedia key vise nije moguce da se konfigurise jer se na njega poziva music player. Ajde neka javi neko ko je ovo odradio ili je upucen vise. Pozz

Evo upravo sam to odradio...Software za Music Edition je tezhak oko 75mb...Music player je redizajniran...ljepsi je..ima par opcija da se pojacha ili smanji jedan od dva zvucnika (balance) dodju dvije nove teme...sve u svemu fino...Mada ja sam fleshovao ovaj ME firmware iz nade da ce konachno prestati gasenje aparata iz chista mira :(

Evo upravo sam to odradio...Software za Music Edition je tezhak oko 75mb...Music player je redizajniran...ljepsi je..ima par opcija da se pojacha ili smanji jedan od dva zvucnika (balance) dodju dvije nove teme...sve u svemu fino...Mada ja sam fleshovao ovaj ME firmware iz nade da ce konachno prestati gasenje aparata iz chista mira :(
meni se za ovh mojih nedelju dana imanja telefona nikad nije restartovao iz cista mira, desavalo se da se restartuje posle slikanja 3-4 slike tj da zablokira ali sa onim starim software-om v.2.xxxxx, od kako sam je updateovao radi kao doxa!

Ili ja tripujem ili uz ovaj ME firmware zvuk je dosta tishI!I na zvucniku i u slusalicama...

Tripujes,treba da bude mozda i malo jaci,a ne tisi,nije ni logicno a ni po defaultu moguce (ME je ipak poboljsan za bolju reprodukciju muzike)!!
Pozdrav ,)

aj neko nek mi kaze jel one sluske ad-41 ili vec koje su sa kontrolom za music player imaju na sebi 3.5mm izlaz (zenski) ili je to onaj drugi model i okvirnu cenu ako moze.

Btw pohvala da od kako sam flashovao n73 radi nenormalno dobro nema nikakvih bagovanja vise i baterija drzi cirka 3 dana sa slusanjem muzike i slikanjem i nekim umerenim pricanjem 20min dnevno i isto toliko poruka, ali muzika non-stop i slikanje, do sad nisam bio u mogucnosti da proverim koliko drzi kad ga ne cackam posto prosto ne mogu da odolim da se ne igram

hvala, veruj mi da nisam imao vremena ni malo, pritisli neki kolokvijumi na faxu pa ne stizem nista da uradim.

evo zvao sam mobis imaju samo ad-46 adapter sa izlazom na 3.5mm bez kontrola za music player ima samo cini mi se jedno dugmence za javljanje i to je to, on je oko 1500din stize ima za oko nedelju dve, ad-41 nemaju i ne znaju kad ce biti

Tripujes,treba da bude mozda i malo jaci,a ne tisi,nije ni logicno a ni po defaultu moguce (ME je ipak poboljsan za bolju reprodukciju muzike)!!
Pozdrav ,)

Logicno to jeste!Zbog toga shto sam mislio da ce se zvuk poboljsati fleshovao sam ME firmware...zvuk je definitivno barem malo tishi....sigurno...

Logicno to jeste!Zbog toga shto sam mislio da ce se zvuk poboljsati fleshovao sam ME firmware...zvuk je definitivno barem malo tishi....sigurno...
Ma sigurno nije tisi.I ja sam moju n73 flesovao u n73ME i player bolje radi sada konacno na ovim slusalicama koje idu uz aparat se bas cuje bas onako kako bi trebalo.Kazi mi samo da li si u opcijama kada se ukljuci player usao u opciju podesi zvuk i u okviru nje ukljucio dve stavke prosireni stereo i glasnoca.Ove dve funkcije ti moraju biti ukljucene da bi osetio razliku u playerima izmedju obicne n73 i n73me.
Javi kada ovo ukljucis da li ima razlike.
Pozdrav!!!!!!!!!!

a jel te vase n73-ojke koje ste prebacili u me, jel su bile iz telenor-a ili ne? I da li ste menjali onaj product code ili postoji me verzija za "Balkans" trziste? Bitan mi je odgovor na oba pitanja, i dajte nalo opste utiske o radu telefona sa me software-om. pozz

Nebitno je da li je telefon sa mreze ili ne,a moguce je update-ovati ga i promenom product code-a i flesovanjem preko Phoenix-a i nekog paket softvera koji SIGURNO sadrzi Balkans paket (samo ako skines EURO firmware naravno) pa je nebitno kako ces update-ovati,mada je lakse i sigurnije da promenis product code!!
Pozdrav ,)

a jel te vase n73-ojke koje ste prebacili u me, jel su bile iz telenor-a ili ne? I da li ste menjali onaj product code ili postoji me verzija za "Balkans" trziste? Bitan mi je odgovor na oba pitanja, i dajte nalo opste utiske o radu telefona sa me software-om. pozz

meni se cini da je obicna verzija softwarea puno bolja nego ME
multimedijalna tipka ima vise funkcija
mp3 player je kod ME loadovan po deufaltu(zauzima ram bez potrebe)
bar u mom slucaju kamera ne radi isto osetljivija je na svetlo i automatski se zatamnjuje tako da su fotke tamnije.
mp3 player ne pokazuje koja mu je sledeca pesma za razliku od obicne vezije,jest doduse da ima neke dodatne opcije za podesavanje zvuka i dvije teme vise od obicne verzije ali ipak ja glasam za obicnu verziju.i evo trenutno se patim da je vratim na obicnu ali ne ide mi bas.
izgleda da mi treba mladji PHONEIX

Ma sigurno nije tisi.I ja sam moju n73 flesovao u n73ME i player bolje radi sada konacno na ovim slusalicama koje idu uz aparat se bas cuje bas onako kako bi trebalo.Kazi mi samo da li si u opcijama kada se ukljuci player usao u opciju podesi zvuk i u okviru nje ukljucio dve stavke prosireni stereo i glasnoca.Ove dve funkcije ti moraju biti ukljucene da bi osetio razliku u playerima izmedju obicne n73 i n73me.
Javi kada ovo ukljucis da li ima razlike.
Pozdrav!!!!!!!!!!
Ja ne znam primjecujes li ti kad se ukljuce stereo widening i loudness kolko je zvuk loshiji tj kako se cuje shustanje pri visokim tonovima.Zvuk je dosta glasniji ali nekvalitetniji... Sve u svemu ME firmware mi odgovara,ne gasi mi se vise fon tako da ne namjeravam da vracem firmware :)

E61 RM-89 Standard Edition
========================

0523307 Euro-A Silver --- English, Nederlands
0529654 Euro-B1 Silver --- English, Svenska, Suomi
0529660 Euro-B2 Silver --- English, Dansk, Norsk
0529661 Euro-C Silver --- English, Deutsch, Turkçe, Eesti << ovaj je moj
0529663 Euro-D Silver --- English, Français, Nederlands
0529664 Euro-E1 Silver --- English, Espanol
0530146 Euro-E2 Silver --- English, Portugues
0530080 Euro-F Silver --- English, Turkçe, Deutsch
0530081 Euro-G1 Silver --- English, Deutsch, Cestina
0532623 Euro-G2 Silver --- English, Deutsch, Slovencina
0530082 Euro-H Silver --- English, Greek
0530083 Euro-I Silver --- English, Magyar, Deutsch
0530084 Euro-J Silver --- English, Polski, Deutsch
0530091 Euro-L Silver --- English, Hrvatski, Deutsch, Slovenscina, Srpski
0530093 Euro-M Silver --- English, Italian
0530094 EURO-N SILVER
0530095 EURO-Y SILVER
0530096 EURO-Z SILVER
0538128 EURO-V1
0538129 EURO-V2

Jos nisam fleshovao telefon jer se plasim da ce mi izmenjati raspored tastera. Interesuje me da li mogu da promenim neki keyboard layout file u telefonu i da zamenim Y i Z.

Cuo sam da ima neka firma u Bgd koa moze da zameni tastaturu i flashuje sw. Ako neko zna neka posalje kontakt na PM.

Poslednja izmena:
procitao sam ceo tred, jako zanimljivo, kad na prolece verovatno kupim N70...
al' sad imam N-Gage i iz teksta i sa nokia sajta zakljucujem da njega ne mogu da flash na
opisani nacin.
predpostavljam da mi treba neki box (hardware za pc) i naravno sw.
telefon mi je star 3 godine, radi SAVRSENO i vrlo, vrlo sam zadovoljan !
jednom sam bio preterao sa instalacijama, pa mi se pojavio poznati white-screen i morao sam da ga nosim u servis.
e, od tada ne mogu da setujem mp3 za ring-ton. pocne za svira, 2-3 sekunde i predje u krkljanje.:crash:
isto tako, kad pustim mp3 iz njegovog player-a (ne koristim softverske - sugavi su), sa ukljucenim 'loudspeaker'-om, pusta pesmu sve dok ne pocnem da smanjujem ili pojacavam volume. onda zvuk predje u krkljanje.
to se ne desava ako slusam mp3 na sluske i ostale audio formate na 'loudspeaker'.
nisam siguran koja mi je bila orig. verzija fw-a.
ima li neko iz BG ko bi mogao da mi pomogne u zamenu za litar-dva piva, recimo? ;)
(skupio sam i nesto vista-compatible softvera, moze i to...)

AAAAA!
Ne kontam!
Ukucao sam dva različita Product Code-a sa novim NSS i uključim NSU, al neće da skine update!! Kaže Internal module error, ili "Downloading software package failed. The service may be down,or your internet connection may not be working properly. Try again later."
WTH!?!!?
Da li je to zbog product code-a? Ima li neko spisak codova, ne treba mi srpski jezik, samo mi je bitno da je nov softver. Može i od ME verzije :) Mada imam običnu, al nema veze (jel?).
hitno!
pozz

uhm, zaboravih da kažem da je u pitanju Nokia 6630

Poslednja izmena:
Niko ništa... zar je moguće?!
:(

Reinstaliraj NSU,ili ako koristis onaj iz PC Suite-a onda skini samostalan program pa probaj sa njim i proveri internet konekciju (pogotovo ako si na wireless-u) i mozes tako resiti probleme,nisi ti prvi koji koristi te kodove pa da nisu dobri!!
Pozdrav ,)

ma skinuo sam! Nisam ni video ovu PC suite-ovu! Inače, iste su verzije ta što sam skinuo i ova u PC suit-u. Daj jel ima neko neku stariju malo ili šta već? Ne znam do čega je, imam dobru konekciju, doduše jeste preko LANa... i zatvoreni su mi P2P portovi. Al sve ostalo radi savršeno.

ima li neko da mi pomogne za N-Gage ?
(6-7 postova iznad)

Offical changelog for E61 firmware 3.0633.09.04

Changes from 2.0618.06.05 to 3.0633.09.04 (SB-013/22.12.06)

VoIP 2.0
* Extended NAT/Firewall traversal mechanisms added (STUN, persistent TCP/IP)
* Integrated Easy VoIP Client with fast hotspot connection
* More detailed info about VoIP 2.0 can be found from “www.forum.nokia.com” web site

Device management
* Multiple application support in same session added to Application installation over DM
* Large Application support added to Application installation over DM
* DM Server Certificate renewal support added
* DM support added for new VoIP features (NAT/STUN)

Synchronisation
* Added support to Oracle 1.2 remote DS Server

Bluetooth
* Interoperability, volume control and audio related improvements when using HF and Carkit devices.
* Bluetooth multiple connection improvements

Accessories
* BH-900 audio connection improvements
* Improved functionality of HS-12W

VOIP
* Interoperability improvements with infra vendors and service providers
* Usage of multiple SIP settings improved
* Robustness improvements
* VoIP call barring default to ‘No’

WLAN
* WLAN ad-hoc functionality improved
* WPA2 functionality with U-APSD enabled WLAN AP’s improved
* Support for Cisco 4400 series LWAP’s
* WMM functionality improvements
* Better support for WiFi hotspots
* Support for multiple SIP connections improved
* Overall WLAN robustness improved

Messaging
* POP/IMAP email polling improved
* IMAP Idle Interoperability improved to certain email servers
* Shortcut handling improved (Ctrl+C, Ctrl+V, Ctrl+X)
* New email indication improved
* Mass delete of emails improved
* Email key interworking improved
* Email size limit improved
* SMS sending have been accelerated

Calendar / PIM
* Recurring calendar event handling improved

Device management
* Remote DM Performance increased
* Large packet handling: MAX Object Size of remote DM changed from 10k to 65k
* Updating Applications over DM improved
* VoIP Settings handling improved

Client provisioning
* Support added to WLAN WPA/WPA2 PSK settings
* WLAN WEP key handling improved

Office tools
* No changes to Mobile office
* Quick Office Editors can be downloaded from Catalogs

Synchronisation
* Increased robustness of recurring event synchronization
* Remote DS Performance increased
* Large packet handling: MAX Object Size of remote DS changed from 10k to 65k

Backup & restore
* Overall robustness increased

Performance
* Remote DS Performance increased
* Remote DM Performance increased

Telephony
* IHF activation tone is no longer sent to network
* Homezone indications changes faster to UI during idle and GPRS connections

WEB browser
* Stability improvements to Web browser
* Improvement to manual selection of character encoding in browser
* SDP stream file support to downloads

WAP browser
* SDP stream file support to downloads

Networking
* Improvement to VPN access point VPN Policy view
* GPRS to WLAN roaming have been improved
* Applications Auto installation from memory card improved

znaci, nece niko da mi flash-uje nokia-u...

prvo pitanje u vezi nokia 3250 frmware-a:

da li bi mp3 player sa nekim drugim firmware-om imao jaci zvuk. na svim evropskim verizijama je izgleda zakonsko ogranicenje sto se tice jacine zvuka player-a. e sad : da li bi sa americkim firmware-om(ukoliko moze naravno) ili mozda nasim bio jaci zvuk.

drugo pitanje: da li neko zna nas product code za nokia-u 3250?

Nisam siguran da je 3250 quad-band telefon pa se na tvom mestu ne bih igrao time,jer onda mozes da zeznes upravljacki softver koji mu"govori"da trazi frekvencije mreza na kojima rade Evropske mreze,samim tim i nase,pa da uopste ne trazi mrezu kako treba i da hvatas samo signal sa 1900MHz repetitora koji su valjda jedini zajednicki i za US i za Evropu,samo sto ih kod nas ima premalo za stalan i rasprostranjen signal!A mozda opet i ne bude nista,mozda ti uspe!? :)
Pozdrav ,)

Nisam siguran da je 3250 quad-band telefon ....A mozda opet i ne bude nista,mozda ti uspe!? :)
Pozdrav ,)

pa najvise iz tih razloga se i dvoumim da probam flash pre necije potvrde.
nista, ti ako saznas da li moze javni ovde , molim te. mada je meni to potrebno samo da bih napravio zvuk za nijansu jacim (mada je i ovako ok) a mozda ce to moci i sa nasim fw-om

:wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno