Šta je novo?

Official Nokia Firmware Update software

Poslednja izmena:
Nije zbog restarta,posto rece da ti je fon sada unbranded,znaci da sada ima vise interne memorije jer nema onih gluposti koje operater ubaci u softver,a naravno da je i brzi jer se sa svakom novijom verzijom (nekad i sa istom ako je prethodna bila brendirana) oseti malo poboljsanje u brzini tako da je sve to normalno i zasluga novog softvera!!
Pozdrav ,)

meni je 0530763 na N70 sta to znaci ?da li je brand ?

to je verovatno kod iz softvera za Aziju ili "neku" Ameriku, dakle APAC.
Ovi kodovi sto su postovani su za EMEA (Europe , Midlle East , Africa).

prilikom instalacje NSS-A ima nekih ponudjenih opcija,f1 usb devices,nemesis usb,virtual usb...sta odabrati?

instalirao sam sve tipove i kad otvorim program idem na SCAN ali ne nalazi ni jedan uredjaj a tel mi je konektovan,tako kaze i pc suite.

primetio sam da na kraju instalacije NSS-A izlazi kako instalirati drivere za usb jer moraju neki drugi{koliko sam razumeo}.ni jedan uredjaj mi ne trazi nove drivere a kad odem na add new hardwere sve je ok.nasao sam na koji usb mi se prijavljuje tel i probao da update-ujem driver ali tog driver-a nema na nss/drivers/usb...gde bi trebalo da bude...

skinuo sam nokia update softwere i mislim da sljaka dobro e sad,prijavljuje mi da ce poceti sa update-ovanjem da ne smem da iskljucim tel bla bla...a nisam menjao Product key ili mozda nisam ni morao mada mi je softwere u znaku TIM-a.da li smem da rizikujem i da li program prvo proveri Product key pa onda dozvoli update ili dozvoljava svakom pa onda u toku update-a mi prijavi da ne mogu da zavrsim instalaciju i '*** sam tel...

lomnica...spok...help

Poslednja izmena:
imao sam nekih sitnih problema ali sam uspeo ga update-jem!6630 je u pitanju.desilo mi se da se prekinula konekcija PC-6630 pri kraju instalacije i pisalo je da nije uspela medjutim sve radi extra srpski je dobro odradjen i tako to....

Poslednja izmena:
6680 Rm-36 Serbia Silver Blue 0521779

6680 Rm-36 Serbia Lt Bronze 0521778

Ledeni je predvideo tvoje pitanje marko euroband,pa si vec dobio odgovor,a sto se tice tih drajvera,moras malo pazljivije da procitas sta pise cemu sluze jer oni ipak nisu potrebni za ovaj proces koliko sam iskusio,vec NSS koristi one koji dolaze za Nokia data kabal u okviru Nokia Software Updater-a i meni je sam potrazio te drajvere i nakon njihovog ucitavanja moze da"vidi"telefon,bar je tako kod mene bilo!?
Drago mi je sto ti je uspelo,ali cisto da znas i ti a i ostali,kad kaze da ne dirate telefon i pocne da skida softver,on vas vise plasi nego sto ce se stvarno nesto desiti,jer dok skida softver za vas telefon tada NEMA opasnosti je jos uvek u Normal modu i ako veza pukne ili je vi sami iskljucite iz nekog razloga,NISTA se nece desiti telefonu,opasno je samo dok traje flesovanje i tad NE DIRAJTE ni telefon ni kabal!!
Pozdrav ,)

"No software updates available for your phone.
Unable to read the software update package. Please try again later."
Nokia N70. Promenio sam product code kao sto rece lomnica :)

Inace imam fw
V 5.0609.2.0.1
01-03-06
RM-84

P.S
U cemu je razlika izmedju modela n70 i n70ME.

Poslednja izmena:
Zna li neko za 6230i?

Da li telefon mora da se flashuje samo preko kabla (USB) ili moze jos nekom varijantom (izostavljam nokia-box,znamo svi naravno da to tome i sluzi).

Hvala

Bas to sto si izostavio je i jedini nacin za update posto je ona DCT-4 Nokia a tamo jasno pise da mogu samo BB5 Nokie a podrske za stare Nokie nece ni biti!!
@sane_nbg22
Sta da ti kazem,nesto nisi dobro odradio,ajd probaj ponovo i upotrebi neki drugi kod,svima je uspelo jedino tebi ne!?A razlike su u tome sto N70 ME ima dve interesantne teme i Media dugme ne mozeda se menja funkciju,zakljucano je!
Ako si upotrebio kod za N70 ME,mozda za nju nema update-a u odnosu na verziju koju vec imas,a nece da ti menja firmware u ME iz nekog razloga,mada sumnjam!?
Probaj jos jednom,skini opet NSS,mozda nije bila odgovarajuca verzija (menjali su linkove pa sam juce menjao i ja linkove ka njemu) i menjaj opet!
Za ostale,evo mali update dosad nadjenih kodova (posto ne mogu da update-ujem tutorial,mada ako bi neki mod hteo da edituje,evo mu stivo za ubacivanje u tutorial),pored onih koje sam vec dao za N70 i N72 u tutorial-u:

Za N80 su kodovi 0526973 kao i 0527480!
Za N71 su kodovi 0526149 kao i 0526150!
Za N73 je 0529781!
Za E60 su kodovi 0524654 kao i 0524655!
Za 6630 su 0518140 kao i 0518165 a za 6630 ME je 0529970!
Za 6680 su 0521778 kao i 0521779!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Jel kad se uradi software update brise sve iz memorije telefona,zato sto imam neke poruke koje bi sacuvao i dali mogu da se iz memorije telefona prebace na MMC?

Pozdrav

Naravno da se brise sve iz interne memorije ali sve stvari mogu da se prebace,a konkretno poruke iz podesavanja poruka prebaci da im memorija za poruke bude MMC pa treba da te pita da li zelis da ti prekopira poruke iz interne memorije na MMC,i samo prihvati!
A ne zaboravi i kontakte iz imenika,samo ih markiraj sve pa onda odaberi da ti se kopiraju na MMC i to je to!
@sanel_nbg22
Ne znam sta da ti kazem,moraces da probas neki drugi product code,ne znam sta drugo!?A gde si video da ti je product code sada 0524100 (na poledjini telefona ispod IMEI broja ili u NSS-u i ako u njemu onda gde tacno)?
Edit: Taman kad sam postovao ovo,naisao sam na slican slucaj gde je lik promenio product code u neki za Nemacku,nije dobio update preko NSU-a pa se pozalio na jednom forumu sta dalje i da li moze neki drugi da upotrebi za Nemacku i neki lik mu je rekao da mu se isto to desilo i dao mu drugi kod sa kojim sigurno uspeva update preko NSU-a!?
E sad mi nije jasno koji su to ****** ovi iz Nokie pa da mozes da update-ujes N73 ako ti je na primer sivo-bordo boje a ne mozes ako ti je sivo-braon (razliciti kodovi za jedan model postoje zbog razlicitih boja maski pa svaka boja ima svoj kod) sto je totalno debilno!?
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Zaboravio sam da kazem da je tel 6630 i da sam bez problema promenio code na 0518165,a to za poruke kad promenim sa phone memory na MMC ne pita me dali hocu da ih iskopiram na MMC,vec samo promeni memoriju i nista.Jel ima jos neko resenje?

6630 ima opciju backup-a memorije telefona na karticu
ja sam uradio backup -> update -> restore i sve je apsolutno onako kako je bilo ;)
Menu->Organizer->Memory->Options->Backup.../Restore...

@lomnica Kod sam video u NSS-u u delu flash. Probao sam 0524100 i 0524099 kao i onaj sa stickera pozadi tj 0529288. Josh samo da probam za ME. Ne znam da li to ima veze ali ja sam fleshnuo svoju nokiu preko dku-a i phoenixa onda kad se tek pojavilo to :)

Hvala mitic,ja sam na tu opciju skroz zaboravio

Za N 73

#0529794: RM-133 CUST.TRX BALKANS (Met Red)
Flashing files:
- scarfe_2.0628.0.0.3_western_C00_PRD_cc.fpsx
- scarfe_rofx_2.0628.0.0.3_PRD.V07
- scarfe_userarea_2.0628.0.0.3.U02

#0529781: RM-133 CUST.TRX BALKANS (Deep Plum)
Flashing files:
- scarfe_2.0628.0.0.3_western_C00_PRD_cc.fpsx
- scarfe_rofx_2.0628.0.0.3_PRD.V07
- scarfe_userarea_2.0628.0.0.3.U02

ok here goes...

ok here goes...
dakle... uspeo
N70 sa promenjenim kljucem na 0524100 SILVER NAPRED

!!!!OBAVEZNO URADITI BEKAT NA MMC!!!!
MOZETE I DA IZVADITE MMC IZ TELEFONA ZA SVAKI SLUCAJ

NSS iz prvog posta je skroz ok za moju koja je bila TIM i imala softver iz marta 2006
dakle kada sam promenio PRODUCT CODE sve je trajalo sekund i to je ok
onda sam upalio NSU i on je trazio da se updatuje 17.8MB
onda je odma PREPOZNAO nokiju sa promenjinim kodom kao GENERIC
sto pre neki dan nije hteo jer TIM verovatno nema od tada softver
e kad je to zavrsio onda je poceo da skida update V 5.0638.3.0.1 18-09-06 RN-84 42MB
i onda krece zezanje
e sad pise NIKAKO NE SKIDATI KABL TOKOM PROCES I NE KORISTITI TELEFON
update traje petnestak minuta i tokom procesa CE SE NEKOLIKO PUTA TELEFON SAM OTKACINJATI I ZAKACINJATI NA USB PA CE SE VISE CUTI BA-BUM I BI-BUM I NE TREBA PANICITI
cak mislim da se koji put i restartovao tokom procesa i na kraju se NSU prijavio da je zavrsio i ponudio exit a telefon se restartovao i usao u test mode i prijavio novi firmware sto je URA!!!
nema vise smarackog TIM logo i skrinsejvera!!!
onda sam najopustenije vratio bekap sa kartice i to je bilo to

dakle bez panike, ja probo evo radi

cini mi se da je 8 puta brzi softver

stoga daleko od toga da nema smisla raditi ovo

hvala svima koji su se potrudili

ja sam radio sa zvanicnog nokijinog sajta evo upravo ovo http://europe.nokia.com/A4176089?N70 i telefon od tada ne mogu da upalim, a nece ni sa de puni.... uzas... samo se ugasio i od taca.. cvrc... nista... da li postoji ikakva sansa da s moze popraviti???

Negde sam video da moze da se rafi flash i na N73, medjutim na nokijinom sajtu nije podrzan. A tacna informacija je _____?

ne. telefon se ugasio na pola.

pa da ga je--m, meni se gasio ali se i palio
jesi APSOLUTNO SIGURAN da si promenio onaj kod kako treba i da kabl nije spao sa kontakta I DA SI OBAVEZNO!!! POGASIO ANTIVIRUSE I FIREWALLOVE
to za AV i FWall sam video i po stranim sajtovima i svi kazu GASI
kapiram da mozes na servisu da to sredis, mislim ne verujem da si fizicki nesto upropastio

pa da ga je--m, meni se gasio ali se i palio
jesi APSOLUTNO SIGURAN da si promenio onaj kod kako treba i da kabl nije spao sa kontakta I DA SI OBAVEZNO!!! POGASIO ANTIVIRUSE I FIREWALLOVE
to za AV i FWall sam video i po stranim sajtovima i svi kazu GASI
kapiram da mozes na servisu da to sredis, mislim ne verujem da si fizicki nesto upropastio

pa i ja se nadam da se to moze srediti... ne znam samo sta je moglo da se upropasti.... jednostavno, fon ne moze vise da se upali....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno