- Učlanjen(a)
- 15.12.2001
- Poena
- 855
Da sam neki od baja iz MS-a i sony-a, ja bi' uveo standard da igre na mojoj platformi moraju da rade u 60 fps, kao sto na xbox-u 360 npr. moraju da podrzavaju minimum 720p, Live i 5.1 zvuk da bi uopste izasle. Sa tim na umu bi i projektovao konzolu. To mi nekako ide uz taj pristup. I onda nek se takmice ko ce da napravi lepsu igru. Cim im ostavis mesta, odma' zloupotrebe. Sad npr imamo u par slucajeva istu igru za xbox 360 i playstation 3, izgledaju isto, rade isto, samo sto na ps-u nema online komponente?! Na xbox-u mora da bude da bi igra izasla i zato i ima. Kad je framerate los u igri za konzole, to mi je kao kad bi bio los u filmu koji gledas na standalone player-u. Na PC-u su takve stvari prirodnije, ali bar zavise od tebe, dok su po meni na konzolama nedopustive. Bas sam se smorio sto ogroman broj igara na next-gen konzolama radi u 30 fps...
Nije ok da samo first party igre rade u 60 jer se razvijaju po 5 godina. Super su one, ali dok cekas 5 godina da izadju, igras sve ostale u 30 fps, a od toga sam se odvikao jos na voodoo-u. I jos vise se smorim kad najavljuju neko cudo od grafike, samo se o tome prica, na kraju i naprave nesto, a 30 fps se samo elegantno ne spomene.
Recimo, po mom kriterijumu, onaj Colim McRae Dirt onakav ne bi smeo da izadje na konzolama. Tu ima padova na 20 fps!?
Udaljih se od teme
Poliphony bi napravio 60 fps i u 3000*2000, kakvi su manijaci, tako da 720 i 1080p dobijamo sigurno
Nije ok da samo first party igre rade u 60 jer se razvijaju po 5 godina. Super su one, ali dok cekas 5 godina da izadju, igras sve ostale u 30 fps, a od toga sam se odvikao jos na voodoo-u. I jos vise se smorim kad najavljuju neko cudo od grafike, samo se o tome prica, na kraju i naprave nesto, a 30 fps se samo elegantno ne spomene.
Recimo, po mom kriterijumu, onaj Colim McRae Dirt onakav ne bi smeo da izadje na konzolama. Tu ima padova na 20 fps!?
Udaljih se od teme
Poliphony bi napravio 60 fps i u 3000*2000, kakvi su manijaci, tako da 720 i 1080p dobijamo sigurno
Poslednja izmena: