kUdtiHaEX je napisao(la):
Ako zelis dobar savet, pocni da se navikavas na OpenOffice koji je iz verzije u verziju sve bolji i bolji.
Za sada teško da ću, s obzirom da se trenutno služim Wordom, ali ako bude moralo (npr. Company policy) vrlo rado. Nemam nikakvih predrasuda prema OOo. Probao sam OOo i Write bio je vrlo upotrebljiv. Novi, 2.x.y neki kude, drugi dižu u nebesa, uzdržaću se od ocene dok ne probam. Po meni, problem sa OOo je što ostali alati nisu na nivou Witea. Iako sam u zadnjih godinu dana "uhvatio" sebe kako sve češće branim MS, sto se tiče single usera da je OOo alat koji sasvim fino radi posao. Solidno i što je i kod nas sve aktuelnije, legalo rešenje. Što se poslovnog (pre svega korporacijiskog) okruženja tiče, tu važe neka druga pravila te je i stvar malo drugačija.
Ja, recimo, koristim Word od verzije 6 i ne vidim po cemu je ovaj novi GUI bolji od tog? Ja sam probao Office 12 RC i drzao ga na masini duze vreme (iako se uzasno bagovao) i mogu slobodno da izvedem zakljucak da je taj GUI za onoga ko je duzi niz godina koristio Office - zbunjujuc i nefunkcionalan. Podseca me na onaj beskorisni program, Publisher, koji je "kao za "DTP"" a u stvari nije ni zasta...
Kao što rekoh ranije, Novi Office sam probao nakratko i otprilike mi je utisak kako tvoj. Ima tu verovatno i averzije ka promeni, no videćemo šta će doneti finalna verzija. Ipak MS-u odajem priznanje, jer je promena GUI rizičan, ali i hrabar korak. Postoji mogućnost da jedan deo korisnika, naročito novi i manje (mrzim taj termin) informatički pismeni, brže usvoje neke stvari koje su im potrebne u svakodnevnom radu.
Mislim da je namera dobra, ali kao što svi znamo, put do pakla popločan je dobrim namerama :-devil-: Ne bi bilo prvi put da se u pokušaju da se nešto pojednostavi i približi većem broju ljudi postigne sasvim suprotan efekat. Primera je mnogo.
JA cemu to Office (Word) inace sluzi ako ne za kucanje pisama, dopisa i ostalih gluposti koje ne zauzimaju vise od 10-15 strana?
Na žalost tačno, i negde tamo daleko, a kod nas pogotovu. No bojim se da priča o iskorišćenosti razpoloživih resursa važi za mnoge programe, a i za računare uopšte, ali nek to bude priča za neki drugu diskusiju.
😉
Marsovac je napisao(la):
Open office je kod verzije 2, a office 95 i 97 je na taj nivo stigao posle 6 verzija, ako me secanje ne vara... mislim da to dosta govori...
Po mom mišljenju baš i ne govori. Paketi koje pominješ nastajali su dve potpuno različite epohe.