Imam jedan HP-ov racunar na kojem treba da nanovi instaliram Windows XP. Naravno, to sam radio milion puta do sada, te mi sama operacija nije problem. E sad, s obzirom da je uz ovaj racunar dosao i CD Windows-a XP, interesuje me da li je instalacija ista kao i kod instaliranja "obicnog" Win-a? Ono sto mi je cudno je da racunar ima SATA diskove, kao i RAID opciju, ali uz njega nije dosao nikakav Floppy disk, tako da mi ni to nije jasno, kako instalirati SATA driver-e, pretpostavljam da su oni na ovom CD-u od OS-a. I jos nesto da pitam, bez obzira ako racunar (odn. maticna ploca) ima opciju za RAID, a ja ne zelim da instaliram RAID, da li mogu jednostavno da preskocim, tj. da ne instaliram RAID, jer mi ni treba. Znam da je instalacija RAID-a opciona, ali cisto da pitam. Uz ovaj CD sa OS-om, dosao je i Recovery CD, ali napominjem da ne zelim njega da koristim, vec hocu da odradim clean instalaciju Winddows-a. U stvari, sve se svodi na sljedeca pitanja: da li je instalacija sa ovim Windows-om (koji u sebi sadrzi i SP2) uobicajena, zatima sta sa SATA da radim, i na kraju me interesuje ovo za RAID. odn. da mi date smjernice, ako ima nesto specificno sto bi trebalo da odradim?
P.S.
Na racunaru ima naljepnica na kojoj ima Product key Windows-a XP, i to je valjda za ovaj CD sto je dosao uz racunar.
Hvala, i pozdrav.
P.S.
Na racunaru ima naljepnica na kojoj ima Product key Windows-a XP, i to je valjda za ovaj CD sto je dosao uz racunar.
Hvala, i pozdrav.