Šta je novo?

Odvlaživači vazduha iskustva

Zavisi koju sliku gledaš. Na drugim sajtovima je drugačija fotografija.

Tu mideu je moja majka htela da kupi.
Toliko su zakomplikovali, da je na kraju odustala...

Aj slikaj je i zakači fotografiju ovde

Ja narucio Mideu rekoh da ne izvisim posto je na nekoj "akciji". 20k rsd

Zdravo svima. Nova sam i jos ne znam kako se koristi stranica.🤣Moze li neko da mi da par saveta?
Dogradili smo uz kucu 3 spavace sobe, masinski omalterisali zidove i urađena je košuljica-podloga evo mesec dana. Da li se vec sada sme na unutrasnjim zidovima uraditi bavalit (spolja jos nije urađena izolacija a u planu je za prolece) ?Ne bi da gletujemo. E sad, neko kaze nikako , neko kaze prvo krecenje samo krecom... Strah me je od vlage

Zdravo svima. Nova sam i jos ne znam kako se koristi stranica.🤣Moze li neko da mi da par saveta?
Dogradili smo uz kucu 3 spavace sobe, masinski omalterisali zidove i urađena je košuljica-podloga evo mesec dana. Da li se vec sada sme na unutrasnjim zidovima uraditi bavalit (spolja jos nije urađena izolacija a u planu je za prolece) ?Ne bi da gletujemo. E sad, neko kaze nikako , neko kaze prvo krecenje samo krecom... Strah me je od vlage
Majstori obicno ostavljaju rok od oko 45 dana za susenje ovih radova, ali s obzirom da je sve vreme bilo suvo i toplo i ako ste dobro vetrili onda bi moglo. S time što je najbolje proveriti procenat vlage u podu i zidovima (imali su ti aparatići u lidlu nekad koji mere vlagu) ili ako neko ima profi merac vlage. To je najbolje resenje. i jos nešto dok god ne uradite spoljnu fasadu pojava vlage u tim prostorijama je veoma verovatna.

On je kupio nesto pre mene,moze da se kaze da jos rano.Ja sam pustao kod mene na 23 c sobne imao neko curenje u kupatilu probilo u drugoj sobi. Za 24h izvlacio 3l vode,ukupno sam izvukao 8l. Zavrsio posao, tada kada je radio u prostoriji bilo je 35% vlage sedeo malo za komp grlo se osusilo htedoh da se ugusim 🙂. Misim da za taj novac 20k rsd zavrsava posao.

On je kupio nesto pre mene,moze da se kaze da jos rano.Ja sam pustao kod mene na 23 c sobne imao neko curenje u kupatilu probilo u drugoj sobi. Za 24h izvlacio 3l vode,ukupno sam izvukao 8l. Zavrsio posao, tada kada je radio u prostoriji bilo je 35% vlage sedeo malo za komp grlo se osusilo htedoh da se ugusim 🙂. Misim da za taj novac 20k rsd zavrsava posao.
Na koji mod si ga stavio tih 24h? Ima 3 moda, ne znam koji cemu sluzi.

Kada se samo upali, ni jedan mod nije aktivan po default-u.

Za dry je jasno. Ne znam šta su druga dva i koja je razlika kada nije ni jedan mod aktivan.

Stavio sam je u podrum čisto da probam, medjutim i tamo je 49% vlažnost. Stajala mi je duže od mesec dana neraspakovana pa reko' da je probam konačno.

Piše da nakon prvog paljenja treba da radi 24h.

Prilozi

• Screenshot_20231017_141015_Midea Air.jpg
    Screenshot_20231017_141015_Midea Air.jpg
    47.8 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:
@CTR99 Imas smart to ti je da odrzava zadatu vlaznost,ja sam stavio na continuous, to je da odvlazuje non stop.
Jeli li stavio onaj mali filter? Ja nisam, dete ga pocepalo neznam ni koja mu je svrha vidim nesto crno mozda nesto od aktivnog uglja.

@acep Nisam ga ni našao u kutiji. Gde je bio? Verovatno je za otklanjanje mirisa.

Za oko 6 sati rada spustio je vlažnost sa 49% na 44% i u rezervoaru je bilo oko 1.5l vode.

Da,od iza skines filter i imas pravougaonik tih dimenzija gde njega uglavis.

Ima pitanja dosta u pp. Ja koristim ove merace vec skoro godinu ipo i tacni su.
Ako mi na uredjaju za odvazivanje vazduha pokazuje na primer 50% vlaznost isto tako mi pokazuje na ovom meracu iz lidla 50%, e sad moze biti odstupanja 1% zavisi gde vam stoji merac a gde odvlazivac.
Primer moze biti na odvlazivacu 50% a na meracu iz lidla 51% ili primer 49%.
I ovo da dodam merac ima 3 god garanciju ako se nekom ne svidja ili nje zadovoljan odnesete u lidlu i kazete nije tacan hocu da vratim i vraticevam novac. Sacuvajte kutiju i fiskalni.

Poslednja izmena:
Ima pitanja dosta u pp. Ja koristim ove merace vec skoro godinu ipo i tacni su.
Ako mi na uredjaju za odvazivanje vazduha pokazuje na primer 50% vlaznost isto tako mi pokazuje na ovom meracu iz lidla 50%, e sad moze biti odstupanja 1% zavisi gde vam stoji merac a gde odvlazivac.
Primer moze biti na odvlazivacu 50% a na meracu iz lidla 51% ili primer 49%.
I ovo da dodam merac ima 3 god garanciju ako se nekom ne svidja ili nje zadovoljan odnesete u lidlu i kazete nije tacan hocu da vratim i vraticevam novac. Sacuvajte kutiju i fiskalni.
Slažem se sa kolegom u potpunosti. I ja imam iz l****. Tacnost je u 1-2 procenta, u omdosu naravno na senzor odvalazivača(ipak bi on trebao biti ozbiljniji),ali ono sto me iznenadilo su oni mali wifi senzori sa aliexpresa. Mini na 2 baterije, testirao svaki usporedno sa ovim iz lidla i to je u 1-3 procenta razlike. neverovatno. jedino što mi se cine da jedu baterije,mada zavisi od modela neki isteraju 2 meseca a neki pojedu za mesec dana dve AAA. ali sluzi...

Slažem se sa kolegom u potpunosti. I ja imam iz l****. Tacnost je u 1-2 procenta, u omdosu naravno na senzor odvalazivača(ipak bi on trebao biti ozbiljniji),ali ono sto me iznenadilo su oni mali wifi senzori sa aliexpresa. Mini na 2 baterije, testirao svaki usporedno sa ovim iz lidla i to je u 1-3 procenta razlike. neverovatno. jedino što mi se cine da jedu baterije,mada zavisi od modela neki isteraju 2 meseca a neki pojedu za mesec dana dve AAA. ali sluzi...
Meni kako sam kupio merac u.lidlu jos traju baterije nisam ih menjao, ima sigorno vise od god ipo

Ova tema mi je dosta novca uštedela! Bilo je nekoliko postova u kojima je navedeno da su Gorenje i Trotec zapravo "rebrendirani kinez" tj. Midea.
Kada sam počeo da istražujem na netu koji odvlaživač da kupim - uopšte nisam puno obraćao pažnju na izgled. Tek nakon čitanja postova na ovoj temi uporedio sam određene modele Troteca, Gorenja i Midee, i šokirao se: potpuno isti uređaji ali zato razlike u ceni su ogromne. Evo nekoliko primera:
  • Trotec TTK 54 E = Gorenje D16M = Midea MDDF-16DEN7-QA3
  • Trotec TTK 66 E = Gorenje D20M = Midea MDDF-20DEN7-QA3 (ovaj sam kupio nedavno).
Znači potpuno identični proizvodi, nema razlike u kvalitetu, nema razlike u "performansama", jedina razlika je u natpisu na plastici (piše "Trotec" ili "Gorenje" umesto "Midea"). Štaviše, Midea ima dodatnu "wi-fi" funkcionalnost koju Trotec i Gorenje nemaju, verovatno zato što su napravili takav dil sa Mideom (ili jednostavno nemaju razvijene Android aplikacije i nisu hteli da se upuštaju u to pa su rekli Kinezima iz Midee da jednostavno uklone tu "wi-fi" opciju).

----------------------

E sad, ima jedna stvar koju bih naglasio ovde po pitanju određenih modela odvlaživača (a možda važi i za sve modele koje imaju u ponudi): Ili su Trotec i Gorenje prevarantske firme, ili su svi ovi prodavci ovde u Srbiji (koji prodaju njihove proizvode) prevaranti. Obatite pažnju na ovaj bezobrazluk: Na današnji dan (21.10.2023.):
  • Najjeftiniji Trotec TTK 54 E se prodaje za 37.998 dinara (u Rovexu). Taj model je "slabiji" od Trotec TTK 66 E odnosno od Gorenje D20M odnosno od Midea MDDF-20DEN7-QA3, ali njega sam ovde naveo zato što TTK 66 E nije u ponudi (a ko zna koliko bi njemu tek bila cena... Ovi iz Rovexa bi sigurno nabili jedno barem 43.000 za taj model).
  • Najjeftiniji Gorenje D20M je 29.890 dinara
  • Najjeftinija Midea MDDF-20DEN7-QA3 je 22.990 dinara.
Dakle:
  • Da sam kupio Trotec TTK 54 E - em bih dobio "slabiji" uređaj, em bih bezveze izgubio 37.998 - 22.990 = 15.008 dinara (ej!)
  • Da sam kupio Gorenje D20M - bezveze bih izgubio 29.890 - 22.990 = 6.900 dinara (ni to nije malo)
Dobro je da se nisam zaje*** :)
Hvala @maxy @pidikanac 1 što ste naveli da su sve to isti proizvodi ("kinezi" tj. Midea) (izvinjavam se ako sam izostavio nekog ko je takođe skrenuo pažnju na to ovde na ovoj temi).

Plus bila Midea na popustu proslog meseca kada sam je ja kupio 20k rsd.🙂

Meni je danas stigla ta Midea.
Kad sam porucivao,nisam ni obraćao pažnju da ima wifi, a to mi je u aplikaciji dalo mogućnost podešavanja vremena rada kako sam prvobitno i planirao nekako eksterno da resim.
Ja sam je platio 23000.

Pozdrav svima! Prvo da pohvalim forum kao veoma koristan...elem godinama muku mučim sa vlagom u stanu od 33m2 u novogradnji. Uselili smo se u martu mesecu, zgrada samo što je bila završena, posle mesec dana su se pojavile prve tačkice po zidu. Svake zime sve gore i gore. Došli smo do toga da je budj izbijala na zidivima iza troseda, kreveta, obuca u ormanu u hodniku (gde nema grejno telo) se ubudjala... prvo sam zidove prskala sa sredstvom Sava, ali to nije lečilo uzrok. Da sam ranije bila upoznata sa ovom problematikom, prve godine bi kupila odvlaživač, a ne bi bacala pare na one tablete. Prosle godine smo krečili, stavljali premaze i jako brozo je opet izbila budj. Juče sam u Lidlu kupila aparat za merenje vlažnosti vazduha, nakon zatvaranja prozora, vlažnost je skočila odmah na 70%, jutros 74%., a tek dolazi hladno i vlažno vreme.

Sad istražujem koji odvlaživač da kupim, pratim akcije, pa mi treba savet kakav je TROTEC Odvlaživač vazduha TTK 30 E, u odnosu na TTK E 33 ili Mideu što se gore spominje.
Inace u Hrvatskoj su mnogo povolnije cene nego kod nas, našla sam npr. akciju Trotec TTK E 33 za 135 evra.

33m2 sugerise da se i ves susi unutra najverovatnije, u tako malom prostoru kada se tusira, kuva i zivi vise od jedne osobe prave se znacajni problemi, plus ako je gradjeno brzo da se zidovi nisu osusili i / ili stan nije na suncanoj strani ili je u suterenu, eto hiljadu problema.

Ja bih sledeceg leta sve detaljno okrecio u najtoplijim danima (a tretirao pre krecenja sve zidove sa sredstvom protiv budji), leti pravio promaju sto vise a zimi grejao par stepeni iznad uobicajene temperature, pravio takodje promaju sto vise, smanjio kolicinu stvari u stanu, koristio aspirator pri i najmanjem kuvanju, za vreme tusiranja obavezno ventilator da izvlaci i luftiranje nakon svakog tusiranja plus odvlazivac da radi skoro non stop (kada se ne luftira). Ves unutra nikako, najmanje 3 sata napolje pre unosenja unutra. Pomenuta Midea ce izvlaciti 8-9L dnevno skoro sigurno.

Uredjaj kupi koji ti je najjeftiniji u toj klasi. Nista manje od Midea koju pominjemo ovde. Pise iznad u postu koje su odgovarajuce oznake za Trotec i Gorenje.

Ja sam posle ukljucenja juce, za 17 sati neprekidnog rada ispraznio skoro 2 puna rezervoara vode.

33m2 sugerise da se i ves susi unutra najverovatnije, u tako malom prostoru kada se tusira, kuva i zivi vise od jedne osobe prave se znacajni problemi, plus ako je gradjeno brzo da se zidovi nisu osusili i / ili stan nije na suncanoj strani ili je u suterenu, eto hiljadu problema.

Ja bih sledeceg leta sve detaljno okrecio u najtoplijim danima (a tretirao pre krecenja sve zidove sa sredstvom protiv budji), leti pravio promaju sto vise a zimi grejao par stepeni iznad uobicajene temperature, pravio takodje promaju sto vise, smanjio kolicinu stvari u stanu, koristio aspirator pri i najmanjem kuvanju, za vreme tusiranja obavezno ventilator da izvlaci i luftiranje nakon svakog tusiranja plus odvlazivac da radi skoro non stop (kada se ne luftira). Ves unutra nikako, najmanje 3 sata napolje pre unosenja unutra. Pomenuta Midea ce izvlaciti 8-9L dnevno skoro sigurno.

Uredjaj kupi koji ti je najjeftiniji u toj klasi. Nista manje od Midea koju pominjemo ovde. Pise iznad u postu koje su odgovarajuce oznake za Trotec i Gorenje.
33m2, su dnevna soba spojena sa kuhinjom i odvojena spavaća soba + 4m2 terasa, prvi sprat, ali nije na sunčanoj strani, grejanje zimi jako slabo... sva sreća nije naš stan. Veš nikako ne sušim unutra, samo mi jos ta vlaga fali. Luftiram stalno (otvaram i ulazna vrata), kupatilo nema prozor, ima neki ventilator. Verujem da će sa aparatom biti mnogo bolja situacija. Hvala!
Biće neka akcija u Gigatronu, pa zato pitam za TROTEC Odvlaživač vazduha TTK 30 E jer oni nemaju neki veliki izbor.

Ako kupujes kod nas u ovom trenutku onda Midea.

Nazad
Vrh Dno