Šta je novo?

Odseceni kablovi :D

Snake1989

Slavan
Učlanjen(a)
13.05.2010
Poena
270
Moja oprema  
Mobilni telefon
Xiaomi Mi9
Pametni uređaji
Huawei Watch GT2 Pro
Steam
SnakeT1989
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Odsekao sam neke kablove sa napajanja da bi mogao sto bolje da izvedem cable managemant a nepotrebni su, pa me zanima cime da ih oblozim, da izolujem nekako... ili nema veze ako tako strce odseceni:) Noob sam po pitanju struje...

Izolir traka, termo buzir... svejedno.

Sent using Tt.

Imam jos muka pa da ne otvaram temu napisacu ovde... Kupio sam NZXT Lexa kuciste i sad posto tu napajanje stoji dole, kabel 12v od napajanja je kratak, jedva dohvati i ovako direktno i to bez graficke, kad bi tu dosla graficka on bi morao nekako ispod nje da ide ali isto mi se desava sto nikad u zivotu nije da graficka nece da se ubode do kraja u slot, kao da na kucistu nesto koci tamo gde treba da se usrafi... Jel postoji neki produzetak za taj kabel, ako treba napajanje novo da uzmem samo zbog duzeg kabela momentalno cu prodati ceo kompjuter, popizdeo sam. Muke zive.. :(

Imas takav nastavak da nadjes, ako pricas o 24oropinskom glavnom koji na plocu ide(produzava za oko 20-30cm zavisi koji uzmes), cena je bila kad sam ja kupovao oko 200-300 din.

seci i taj 12V i produzi ga,ionako si isekao ostale kablove pa ti je garancija napajanja otisla u k.... krasni :d:d:d

seci i taj 12V i produzi ga,ionako si isekao ostale kablove pa ti je garancija napajanja otisla u k.... krasni :d:d:d

Garancija je otisla jos odavno, .... Ova seca je morala da padne jer jednostavno previse bespotrebnih prikljucaka ima, bar meni ne trebaju, a ne mogu se svi posakrivati.
Ako neko ima da pokloni/proda 4pin produzetak nek me kontaktira...

Poslednja izmena:
Ljudi napajanje uopste nema struje, ni da se upali komp. Probao i kod druga na daleko slabijoj masini i tamo ni da se upali, tj. da 1 sekundu je kao upalio ali se posle ugasilo. S obzirom da je vec jednom bilo na zameni kondenzatora, sta mislite, hoce li moci sad da se popravi.?..

Ko zna sta si ti sek`o... Preklao si ga k`o svinjce ;)

Ko zna sta si ti sek`o... Preklao si ga k`o svinjce ;)

Ma neka ga, ne zalim ga, kupice se nesto modernije i bolje ;)... Mada nema tu razloga da zbog jedne odsecene grane koju sam izolovao posle da uopste nece da upali.:trust:

a grafika napola ubodena u slot????:smackbum::smackbum::smackbum::d:d:d

Da li si ti to dobro izolovao..da nisi neki kratak spoj napravio?inace mogao si sigurno skriti i te kablove(manji mod na kucistu),meni zao iseci i na pokvarenom,a ti isece ispravno..nisi to trebao,al ok..pogledaj ako imas unutra u napajanju onaj mali osigurac,da nije on crko..

Sto se grafike tice potrebno je da otvoris drugu stranicu kucista i motorcanglama prosiris taj deo gde grafika treba da upadne.

To se meni vise puta desavalo ali samo na "no name" kucistima pa mi je cudno sto ti imas NZXT a susreces se sa tim problemom.

Jel si svaku zicicu/pin na napajanju odvojeno izolirao, ili ...:D

Poslednja izmena:
Sto se grafike tice potrebno je da otvoris drugu stranicu kucista i motorcanglama prosiris taj deo gde grafika treba da upadne.

To se meni vise puta desavalo ali samo na "no name" kucistima pa mi je cudno sto ti imas NZXT a susreces se sa tim problemom.

Jel si svaku zicicu/pin na napajanju odvojeno izolirao, ili ...:D

Sve sam zajedno izolovao, nisam svaku zicu posebno, mada gledao sam da te zice i tako izolovane nista ne dodiruju.
A to sa grafickom me najvise brine i nervira, znaci ubodem lepo maticnu plocu na svoje leziste i graficka tada nema sanse da upadne kako treba, moguce da sam tako i sjebao napajanje jer sam upalio kompjuter dok nije bila do kraja karta ubodena :D... Kad graficku ubodem u plocu i tek onda plocu stavim na leziste u kuciste onda pri zavrtanju kucista svo se iskrivi i izdeformise... Tako da ovo je definitivno do NZXT-a, probacu malo da turpijam da prosirim taj prostor gde graficka treba da legne.

Ti si resio da izvrsis Teksaski masakr :D ...Dobro je da nisi grafiku tako sprzio..ili ostetio..vodove..

ati-rage-xl-8mb-pci-vga-.png

Ovaj deo ti ne upada kako treba. Prostor gde on treba da udje je verovatno uzak i moras da ga prosiris. Bar sam ja tako razumeo iz opisa tvog problema.

Pa probaj te kablove odvojeno svaki da izolujes, ko zna sta se tu dotaklo i napravilo kratak spoj...

Da,da probacu i izolovacu sve posebno. Hvala vam svima na pomoci. Jos nisam testirao ostatak komponenti, moguce je da je sve sprzeno

Da,da probacu i izolovacu sve posebno. Hvala vam svima na pomoci. Jos nisam testirao ostatak komponenti, moguce je da je sve sprzeno

Jel imas neke ventove na kucistu koji su direktno vezani na napajanje, ako se oni zavrte onda ti je napajanje verovatno ok. Ali da, postoji mogucnost da si sprzio neke komponente... Javi nam na kraju sta je ispalo.

Jel imas neke ventove na kucistu koji su direktno vezani na napajanje, ako se oni zavrte onda ti je napajanje verovatno ok. Ali da, postoji mogucnost da si sprzio neke komponente... Javi nam na kraju sta je ispalo.

Evo da javim. Drug je doneo kinesko napajanje od 400W:S: i sve savrseno radi, bar na tih 5min sto je bio komp upaljen... Pokrenuo sam i igru neku cisto da vidim da grafika ne baca anomalije i sve je u redu i sa njom. Dakle napajanje je samo sva 'sreca';) Uplasio sam se najvise za graficku ali sva sreca pa nije ona crkla... Sad mi ne preostaje nista drugo nego da uzmem neko napajanje i da se skrasim konacno, ovo menjanje kucista me skupo kostalo. I da, uspeo sam malom preradom graficke, tj. onog njenog lima da je fino uklopim sad.
Sta mi preporucujete od napajanja, svidja mi se onako po ceni i na prvi pogled onaj Thermaltake Lite Power 700W, nije ni tako skup oko 7100din ako ima pravih 700w :D

sta ce ti 700 w ?

Snejk, ti si stvarno lik.

Uzmi Seasonic 500ET

^Nije SS skup, kosta taman koliko vredi. Taj TT zaobidji, to je lose napajanje i ne vredi taj novac, a nema ni 700W(to je peak snaga), vec se radi o napajanju od 600W. Nije isto ovih 500W kod Seasonica i 500W kod Frontiera. Smatram da ce ti biti dovoljno to SS napajanje i na duze staze, jer se ide ka tom da se potrosnja smanji. Ako vec imas oko 70e, koliko kosta taj low end Thermaltake od 700W na papiru:d, za taj novac imas daleko boljih napajanja kao sto su Seasonic 520GB i Chieftec CFT-600-14CS.

Poslednja izmena:
odwoj zice koje si isekao i izoliraj ih posebno, sledece sto ces da uradis je da otworis napajanje i zamenis osigurac koji se sprzio(spasio ti ostastak kompjutera) zbog kurslusa koji je nastao zbog spojenih zica. a preporuka za sledece napajanje ti je neko modularno napajanje da se ne bi opet igrao sece kablova XD

odwoj zice koje si isekao i izoliraj ih posebno, sledece sto ces da uradis je da otworis napajanje i zamenis osigurac koji se sprzio(spasio ti ostastak kompjutera) zbog kurslusa koji je nastao zbog spojenih zica. a preporuka za sledece napajanje ti je neko modularno napajanje da se ne bi opet igrao sece kablova XD

Hehe da, sledece je definitivno modularno.;)

Dao sam ovo djubre od isecenog napajanja na servis da pogleda covek taj osigurac i sve to...

Rodni i love you XD

Odsekao sam neke kablove sa napajanja da bi mogao sto bolje da izvedem cable managemant a nepotrebni su, pa me zanima cime da ih oblozim, da izolujem nekako... ili nema veze ako tako strce odseceni:) Noob sam po pitanju struje...

Sve sam zajedno izolovao, nisam svaku zicu posebno, mada gledao sam da te zice i tako izolovane nista ne dodiruju.

LEGENDARNO :D

Za cable management se koriste plasticne vezice, a ne makaze :smash:

LEGENDARNO :D

Za cable management se koriste plasticne vezice, a ne makaze :smash:

Ma nemoj mi reci Legendo;)... I 100 vezica da mi das pa opet gde da potovarim sve one kablove, posle da ne mogu stranicu da zatvorim

Nazad
Vrh Dno