Šta je novo?

Odseceni kablovi :D

Ma nemoj mi reci Legendo;)... I 100 vezica da mi das pa opet gde da potovarim sve one kablove, posle da ne mogu stranicu da zatvorim

Pa kako drugi mogu da ih "potovare"? :trust:

Imas gomilu slika i primera na Internetu, pa pogledaj :type:

Ja sam recimo bez problema upakovao Antec TP Trio 550W u Xigmatek Asgard, a, koliko me secanje sluzi, u tom istom kucistu sam video upakovan CM od 1200W :crash:

Nznm samo sta vam je cudno toliko sto sam resio da isecem kablove:D... Napajanje je staro ko' biblija, popravljano je vec jednom i totalno mi je nebitno... Nisam neki ludak koji unistava komponente, cak sta vise picajzla sam teska ali eto kad me neke stvari smore kao sto je ovo napajanje onda me briga bas

Zna neko kakvo je ovo napajanje. CHIEFTEC CTB-650S 650W A85 series
Verujem da je Seasonic 520W bolji ali je i za 1500din skuplji

Zna neko kakvo je ovo napajanje. CHIEFTEC CTB-650S 650W A85 series
Verujem da je Seasonic 520W bolji ali je i za 1500din skuplji

Pa si rekao da ces da uzmes modularno?:) Sacekaj malo i skupi bar 70e za Chieftec CFT-600-14CS.

Poslednja izmena:
Pa si rekao da ces da uzmes modularno?:) Sacekaj malo i skupi bar 70e za Chieftec CFT-600-14CS ili jos bolje Seasonic 520GM ~ 80e.

Nznm vec ni sam :).. Ma kakvo god bilo modularno ili ne, samo da su kablovi dugacki, ne kao u ovom mom CM, kratko da ne moze krace biti, ali to je napajanje iz tog doba kad jos nisu ni znali da ce se praviti kucista gde ce biti dole napajanja :D.... Posto sam sve pare ispucao na kuciste, sad mi jos ovo pokvareno napajanje doslo kao trosak veliki pa moram da rasprodajem imovinu i svaki dinar je bitan, znaci mi puno cak i 10e:D... Gledam bas to Chieftec CTB650W, ima na nekoj akciji za 6500din, sto je cini mi se dobra cena i opet novo je novo, ali opet ako uspem da naletim na bolje polovno sa garancijom kao sto kaze medolinos onda bi pre uzeo polovno... Naravno, necu zuriti, da uzmem nesto na brzaka pa posle da se kajem to ne... I da, zvao sam servis gde sam odneo napajanje, kaze osigurac je u redu, sad u cemu je problem bog zna.. jos ovaj serviser sav ubedjen da se moze popraviti, ajd kako on kaze :D

Poslednja izmena:
Nznm samo sta vam je cudno toliko sto sam resio da isecem kablove:D... Napajanje je staro ko' biblija, popravljano je vec jednom i totalno mi je nebitno... Nisam neki ludak koji unistava komponente, cak sta vise picajzla sam teska ali eto kad me neke stvari smore kao sto je ovo napajanje onda me briga bas

Kad si vec ovo rekao skupi pare za modularno napajanje da se ne igras opet seckanja XD jeste da kosta malo wise ali generalno jeste lepo kad otworis kuciste i newidis nepotrebne kablove koji su ponabijani swud redom samo da ne ometaju protok wazduha, i ja imam taj isti problem tolko kablova mi je nabijeno sa druge strane da se druga stranica kucista tesko zatwara samo moram da smislim gde da sklonim kablove od graficke posto koristi 2x6pin dodatna za struju XD

edit:
Werowatno da moze da se poprawi, generalno swe se moze poprawiti ali je pitanje za koliko para.

Poslednja izmena:
Kad si vec ovo rekao skupi pare za modularno napajanje da se ne igras opet seckanja XD jeste da kosta malo wise ali generalno jeste lepo kad otworis kuciste i newidis nepotrebne kablove koji su ponabijani swud redom samo da ne ometaju protok wazduha, i ja imam taj isti problem tolko kablova mi je nabijeno sa druge strane da se druga stranica kucista tesko zatwara samo moram da smislim gde da sklonim kablove od graficke posto koristi 2x6pin dodatna za struju XD

O tome pricam:)
Seckanja nema vise, bar dok ne prodje garancija :D

Evo da javim. Drug je doneo kinesko napajanje od 400W:S: i sve savrseno radi, bar na tih 5min sto je bio komp upaljen... Pokrenuo sam i igru neku cisto da vidim da grafika ne baca anomalije i sve je u redu i sa njom. Dakle napajanje je samo sva 'sreca';) Uplasio sam se najvise za graficku ali sva sreca pa nije ona crkla... Sad mi ne preostaje nista drugo nego da uzmem neko napajanje i da se skrasim konacno, ovo menjanje kucista me skupo kostalo. I da, uspeo sam malom preradom graficke, tj. onog njenog lima da je fino uklopim sad.
Sta mi preporucujete od napajanja, svidja mi se onako po ceni i na prvi pogled onaj Thermaltake Lite Power 700W, nije ni tako skup oko 7100din ako ima pravih 700w :D

Tesko da ima pravih 700w...

I

dzibus forken krajst! danas sam bas hteo da secnem moje corsair vx 550w napajanje jer mi smeta par kablova i sasvim slucajno nabasah na ovu temu :D

edit: mislim da treba u sticky :D

Brate,svaka ti cast!Kako moze takva gluposti da ti padne na pamet,ajde neko no name,ali corsair seci???Ravno ludilu,moram priznati...:test:

Poslednja izmena:
dzibus forken krajst! danas sam bas hteo da secnem moje corsair vx 550w napajanje jer mi smeta par kablova i sasvim slucajno nabasah na ovu temu :D

edit: mislim da treba u sticky :D

Za nauk sebi i ostalima koji bi da filozofiraju sa secom kablova... Mada ubedjen sam da nije zbog toga crklo, jednostavno doslo mu je da rikne bas kad sam ga prebacivao u drugo kuciste.

Za nauk sebi i ostalima koji bi da filozofiraju sa secom kablova... Mada ubedjen sam da nije zbog toga crklo, jednostavno doslo mu je da rikne bas kad sam ga prebacivao u drugo kuciste.

Pa mozda ne bi riknulo da si svaku zicu izolovao posebno, ali stvarno - seci zice je ludost/glupost :crash:

Pa mozda ne bi riknulo da si svaku zicu izolovao posebno, ali stvarno - seci zice je ludost/glupost :crash:

zasto bi bila glupost..:/
to sto je mozda lose izolovao to je druga prica..
al ako ti ne trebau kablovi, otvoris, odlemis i nema sta da fali..

zasto bi bila glupost..:/
to sto je mozda lose izolovao to je druga prica..
al ako ti ne trebau kablovi, otvoris, odlemis i nema sta da fali..

Ako ti ne trebaju, onda ih ispresavijas i gurnes negde gde ne smetaju. Mnogo je lakse upotrebiti nekoliko plasticnih vezica, nego raditi sve to sto si napisao, plus sto ce ti mozda jednog dana bas zatrebati ti kablovi :trust:

Mislim, ljudi zive i sa jednim bubregom, al' to ne znaci da drugi treba izvaditi :S:

Meni je trenutno vise kablova posakrivano nego sto je u upotrebi; nesto je kod desne stranice, a nesto je ispod optike - tu bar vecina ljudi uvek ima mesta ;)

Ako imas de da ih munes, naravno da nes da se ebatas..:)

Popravljeno napajanje. Problem je bio u 2 mala kondenzatora:party:

Nazad
Vrh Dno