Sta od hemije koristis kad pravis rastvor za ovu prskalicu i prskas izmenjivac?Pogledajte prilog 456866
Одрађен "мали сервис" на старој клими, спремна за још једну зиму. Нову нисам дирао, није се ни напрашила поштено. Нисам смео да скидам кадицу, и вадим турбину, има већ неколико сломљених пластичних жабица па гледам да не претерујем са расклапањем ако није неопходно...
Aha to je nesto norvesko. A sta je srpski pandan tome, jel odmascivac tipa Sgrasso ili nesto drugoИмам неко локално средство "Tøffingen Varmepumperens", врло фино очисти ламелице. Са оном баштенском прскалицом испирам под малим притиском.
Pogledajte prilog 456896
Одговара ми баш тако кад испирам, да млаз усмерим где треба.
Pa daj neku preporuku, znam da ima, al koje se pokazalo kao dobro, a ne da je secerna vodica. Mnogi preporucuju Sgrasso za odmascivanje i Asepsol za dezinfekciju pa reko dal ima nesto sto je bolje i namenski za klime.Imate kod nas sredstva za ciscenje klima, guglajte, to je isto to sto Mitar koristi, nema tu neke specijalne nauke.
Ja za turbinu koristim cetku za farbanje kose, tanka lako se provuce, a dovoljno je cvrsta da izribaIma li neka posebna četkica za turbinu? Kod mene s unutrašnje strane lopatica ostaje prašina posle upotrebe hemije i neke četkice koja izgleda nema tu moć da dotakne tu unutrašnju stranu.
slicno i ja radim, stim sto parocistacem sve perem vise puta, samo otvorim poklopac, skinem filtere njih posebno perem.Pošto me jedan član već pitao u privatnoj prepisci, evo odgovora...
Искључим климу из утичнице. Скинем комплетан оклоп са унутрашње јединице. Затим оперем у туш кабини филтере и оклоп и оставим да се суши. Онда пребришем унутрашњост климе магичном крпом (не бришем измењивач већ пластичне елементе на којим уконим прашину и паукову мрежу...). Затим употребом фине четке исчеткам измењивач (мала дрвена четка из Икее са финим влакнима), при чему у другој руци држим усисивач како бих одмах усисао прашину.
После тога парочистачем перем измењивач. Пара треба да дубински отпусти све оне наслаге које су се наталожиле у измењивачу. Одмах после тога наносим одмашћивач (ја користим техноклинер, може и аксел...). Оставим пар минута да одстоји и онда опет уз употребу исте четке у смеру горе-доле добро изрибам измењивач (нити су фине и лепо упадају у простор између ламела). После тога иде фајталица са чистом водом (нпр. као она коју користе фризери) којом исперем измењивач. За ово је битно да кадица и даље буде на клими, тј. не сме се скинути док се не заврши овај поступак.
После овога иде скидање кадице (ако је неопходно). Ако на кадици нема електронике, може да се опере у туш кабини или напољу, где одговара, али уколико постоји електроника, онда се користи влажна крпа. Ако се не скида, довољно је парочистачем да се мало пређе.
Турбину не скидам, јер је код мог модела компликовано скидање (захтева да се растури комплетна унутрашња јединица). Ако није компликовано скидање, турбина се скине и опере у туш кабини и обавезно дезинфикује.
Ја турбину перем парочистачем. Обилно је натапам паром и крпом бришем све оно што цури.
На крају долази асепсол, којим попрскам све опране делове (кадица, турбина, измењивач). Оставим да асепсол одради своје 10ак минута, склопим климу и пустим на хлађење уз задату минималну температуру. Додатно обришем издув јер турбина избаци прљаву воду са себе и даље.
Све ово траје око један сат.
Код употребе парочистача битно је знати да се делови који су непосредно уз електронику (обично десни део климе) не смеју излагати врелој пари.
Pogledaj post iznad tvog sliku što sam okačio, tako isto sam postavio foliju i oprao turbinu na isti način na LLCA, rešetka smeta ali ne toliko da ne može da se opere, isto naprskam Axel i posle isperem toplom vodom.Doslo vreme da i ja pokusam kako treba da sam operem sve svoje klime. Ali bih ovog puta i turbinu skidao kod svih. Ne uspeh da pronadjem bilo kakav video gde se vidi kako se rasklapa Fujitsu LMCA, LMCE, LLC i kako skinuti turbinu. Ima li potrebe skidati sa desne strane i elektroniku ili ne ? Takodje bih skinuo i one glupave resetke ispred turbine, i da ih vise i ne vracam, ukoliko je to moguce. Ima li nekoga da linkuje neki video, ili ako je skidao turbinu, nekako opise postupak. Do sada sam klasicno bez skidanja turbina prao izmenjivace i kod unutrasnjih i kod spoljnih. Kod spoljnih sam bez problema i elisu skidao, te je izmenjvac mogao bas kako treba da se opere, ali kod unutrasnjih sve to radjeno ali bez skidanja turbine. A one resetke stvarno mnogo prave problem da bi se turbina kako treba ocistila. Hvala
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari