monteboy
Slavan
- Učlanjen(a)
- 26.07.2004
- Poena
- 410
audiofreak je napisao(la):Postoje alternative za exception handling u vidu setjmp/longjmp i Microsoftovih nestandardnih SEH (Structured Exception Handler) ekstenzija C standarda.
S obzirom da ja koristim C++ samo kada smatram da je neophodno, a za ovo kao sto rekoh mislim da je C++ kod overkill to je bio razlog da napisem kod onako kako sam ga napisao uz upotrebu goto komandi.
Ako hoces, mogu i komplikovaniji primer da ti napisem :d
Pricao si o strukturalnim jezicima i ja sam ti pokazao na sta se ta "struktura" svodi u asembleru. Ima veze sa obradom izuzetaka jer se i ona na kraju svodi na uslovne i bezuslovne skokove. I samo da znas, moguce je koristiti Exception Handling i u asembleru, to nije privilegija samo "visih" programskih jezika 🙂
On mene rece da sam tvrdoglav e stvarno neznam dali ti namjerno izbjegavas da me razumijes ili koji ti je problem ???
Zar je stvarno potrebno da objasnjavas da se svaka C ili C++ naredba moze pretvoriti i u Asm komandu ili niz komandi.Mislim da je to ovdje svakome jasno ! Visi strukturisani jezici su nastali radi izbjegavanja pisanja milionskih redova ASM listinga radi preglednijeg programiranja sto rezultira da se aplikacije jednostavno moze bez velikog truda i poteskoca nadograditi ili prosiriti.
Ajde napisi molim te ASM source za hvatanje svih FPU Exception's ja cu isto odraditi u C++ pa da vidimo koji je dio source'a pregledniji laksi za naknadno obradjivanje , razumljiviji a i portabilniji.
Slobodno si mogao da objavis rezultat na default taktu. Videli bi da nisi mnogo brzi od mene u ICC SSE2 kodu iako ti CPU ima 3200+ rating, a moj 2800.
Al si smijesan , svako ko se imalo razumije zna da ICC forsira iskljucivo Intel mislim da bi bilo nelogicno da je suprotno. Jos je smjesnije sto ovo shvatas kao uspjeh P4'tvorke a one 35 sekundi zaostatka u FPU zanemarujes.
AMD je definitivno univerzialniji procesor , aplikacije kompilirane Intelovim kompajlerom izvrsava ekvivalentno Intel'u a na drugim kompajlerima definitivno
potapa P4'tvorku u neshvatljivim dimenzijama.
Da li ti shvatas sustinu ovih rezultata?
1. ICC je fenomenalan kompajler kad postize toliku razliku u odnosu na MSVC bez potrebe za promenom koda
2. ICC daje kod koji jednako bolje radi i na AMD-u
3. FPU kod je i na AMD-u sporiji od dobrog (ICC-ovog) SSE2 koda i to dosta, to znaci da i AMD-u itekako prija optimizacija
Dakle, ne pricam ja bezveze da softver treba optimizovati.
ICC je dobar kompajler nazalost je Intel los procesor pa samo aplikacije kompilirane ICC'om interpretira kako treba.
kompilirao sam sa VS 2005 beta gore navedeni source optimizacija je bila /O2 koju si ti izbjegao u gore navedenom benchu iako korisits /O3 kod ICC'a e sad rezultati su kao sto sam i obecao ispod 18 sekundi na Win32 🙂
Sto znaci da je netacna tvoja tvrdjnja da je MSVC los kompajler jer uporedjujes najnoviju verziju ICC'a sa starijom verzijom MSVC'a uz to se pravis lud pa koristis /O3 optimizaciju a kod MSVC'a ne koristis cak ni /O2
Ponekad treba pogledati realnost a ne sve silovati da bi se doslo do zeljenog rezultata.
Vise veceras.....
Poslednja izmena: