Šta je novo?

OdeljenjeFajlova.com - FileSharing sistem za SCG!

Slavan
Učlanjen(a)
03.01.2004
Poena
319
Pozdrav svima...

Konacno sam se smolio da napisem i ovaj thread na bech-u! Zelim da Vas obavestim o mom novom projektu nazvanom "OdeljenjeFajlova.com". To je besplatni fileshare sistem po principu Rapidshare-a i Megauploada... Smucilo mi se da cekam po 30 sekundi za download fajlova, a premium account ne mogu da kupim jer mislim da jos nismo podrzani kao zemlja za placanje od strane paypal-a. Ovo je samo jedan od razloga zbog koga sam se odlucio na ovaj poduhvat... U ponudi su 2 naloga : FreeShare i TotalShare. Freeshare je za one koji brzo zele da uploaduju neki svoj fajl - zbog toga za pristup ovom nalogu nema registracije...samo upisete svoju mail adresu i sigurnosni kod. Naravno ovaj nalog ima i neka ogranicenja kao sto su upload fajlova do 50 mb (po fajlu), upload najvise 5 fajlova na dan, 10 sekundi cekanja i jos po nesto... Za pristup TotalShare nalogu treba da se registrujete. Posle registracije i aktivacije naloga imacete vise kontrole nad vasim fajlovima uz pomoc kontrolnog centra u samom nalogu (pregled svih fajlova, brisanje, download, pregled ukupnog broja preuzimanja...), do 100 mb za upload po fajlu, 5 sekundi cekanja za download, neogranicen broj uploada na dan i jos po nesto... Download je neogranicen :p Takodje sam od skora postavio i mogucnost koriscenja download acceleratora. Sto se tice brzine preuzimanja, na visokom je nivou (zakupio sam servere u Americi). Sajt je takodje uradjen u 3 jezicne verzije (za sada) i to : Srpski, Engleski (oficijelna verzija na engleskom - FileDepartment.com) i Ruski! Tu je jos i podrska sa trouble ticketima... Necu vise da Vas zamaram sa detaljima... probajte pa recite komentare... Imam oko par hiljada poseta dnevno i oko par desetina mesecno (unique visitors) sto mislim da je super s' obzirom da sam sajt otvorio pre 2 meseca.

E sada...problem je sto sam na gubitku jer je sve besplatno a moram da placam hosting...ali zelim da ostane sve besplatno, pa se nadam da cu nabasati na nekog zgodnog sponzora :D !

P.S. nisam postovao ovaj thread da bi se reklamirao jer je i onako sve za dz ! :eyebrows:

Pisite komentare...nadam se pozitivne :bottle:

Poslednja izmena:
Samo mi reci odakle ime domena ? :( sve sve, ali 'odeljenjefajlova.com' ? :(

posto ovakve servise ne koristim, mogu samo da kazem svaka cast na entuzijazmu,... :)

Zahvaljujem na pohvalama...

Kada sam smisljao i razradjivao plan za ovaj projekat, jedino sto mi je bilo u glavi jeste da ga iznesem na strano trziste. Sto prakticno znaci da sam poceo od imena FileDepartment.com koje mi se svidelo kako zbog logoa koji sam kasnije napravio, tako i zbog simbolike... E sad'... Kada sam shvatio da bi mozda bilo interesantno da prvo implementiram srpski u sistem, posto sam vec imao izgradjen korporativni identitet za englesku verziju, samo sam je preradio na srpsku i zaokruzio pricu... :p

P.S. Mozda ti trenutno ne treba, ali sto kaze Lane Gutovic : " U svakom slucaju ne moze da skodi...a cim ne skodi znaci da koristi...jel' "

Poslednja izmena:
Ovo je maskota projekta koju sam osmislio i nacrtao zajedno sa jednim dobrim prijateljem iz Rusije :

filedep.jpg

Nisam hteo totalno ozbiljnu varijantu projekta, ali naravno nisam hteo ni puno da se zezam jer treba da se pokazem kao pouzdan i brz hoster... :banana:

Poslednja izmena:
www je napisao(la):
Pozdrav svima...

E sada...problem je sto sam na gubitku jer je sve besplatno a moram da placam hosting...ali zelim da ostane sve besplatno, pa se nadam da cu nabasati na nekog zgodnog sponzora :D !

P.S. nisam postovao ovaj thread da bi se reklamirao jer je i onako sve za dz ! :eyebrows:

Pisite komentare...nadam se pozitivne :bottle:

Pa to da je besplatno nije tacno. Mislim ok tvoja ideja, rad, ali nemoj da obmanjujes ljude:

>>Novi nalog na OdeljenjeFajlova.com ! Osetite potpunu kontrolu nad Vašim fajlovima. Nalog bez ograničenja i bez plaćanja!

BESPLATAN NALOG

Neograničeno slanje fajlova
Neograničeno preuzimanje fajlova
Do 100 mb za slanje po fajlu
Bez vremenskog ograničenja
Upotreba kontrolnog centra
Auto brisanje fajla nakon 30 dana od poslednjeg preuzimanja
» Saznajte više o TotalShare nalogu

» Prijavite se na Vaš TotalShare nalog ODMAH!

» Registrujte Vaš TotalShare nalog ODMAH!

>>Pre nego što počnete da koristite Vaš TotalShare nalog, morate da izaberete jednu od TotalShare članarina. Članarine su veoma povoljne. Postoje 3 tipa članarine u zavisnosti od iznosa i njene dužine :

Dnevna Članarina - SADA Samo 0.50 $ = 40 din.
Nedeljna Članarina - SADA Samo 2.50 $ = 185 din.
Mesečna Članarina - SADA Samo 5 $ = 365 din.

Kada se odlučite za tip članarine koji želite da koristite, molimo Vas da kliknete na adresu koja odgovara toj članarini. Vaša narudžbina će biti prosleđena od strane poznatog sistema za procesiranje kreditnih kartica - 2checkout.com

???????

to nije moguce...

ja sam ukinuo placanje jos na pocetku...

samo sam testirao...

sacu da vidim o cemu se radi...

izvini...

EDIT : SVIMA SE IZVINJAVAM...NESTO SAM MENJAO ZA SRPSKI, PA SAM PREKOPIRAO SLUCAJNO I OVE STARE FAJLOVE...IDEM DA ISPRAVIM...BICE USKORO OPET BESPLATNO...SORRY SVIMA...

Poslednja izmena:
evo mene ponovo...upravo sam ispravio gresku...sada je sve opet kao i pre...BESPLATNO :banana:

Stvarno jos jednom sorry svima... :(

Neko sra*e bas naidje kada to sigurno ne zelis... :mad:

Sjajno , konacno cu zavrsiti svoju muku sa ebenim rapidshare-om !!! :)))

drago mi je da to cujem...evo nekih tehnickih karakteristika mog servera (za sada samo jednog :) ali cu se potruditi da ih prikljucim jos :D ) :

Serveri su lolocirani u server racku u SAD, Hjuston, Texas. Koristim HopOne usluge. NOC (Network Operations Centre) nadgleda servere 24 sata dnevno, 365 dana godisnje. Napajanje elektricnom energijom osiguravaju dva power grida (dve nezavisne kompanije za distribuciju el. energije), a tu su i heavy-duty UPS sistemi. Dva AC sistema osiguravaju serverima radnu okolinu bez prasine i konstantnu temperaturu od 18°C. Koristenjem visestrukih linkova prema Tier 1 providerima propusna snaga iznosi oko 4 Gb/s.

U mrezi se ne koriste 10 Mb/s switchevi ili hubovi, kompletno je bazirana je na Fast Ethernetu (100 Mb/s, za pristup) i Gigabit Ethernetu (1000 Mb/s, za jezgro i distribuciju). Ovakav dizajn i tipologija mreze osiguravaju 100% network uptime, bez packet loss-a, i najvise 3 ms kasnjenja prema Tier 1 providerima.

A kako mozemo da vidimo fajlove koji su uploadovani na server???

To za sada nije moguce jer pod pravilnikom "stitimo privatnost" ! Trenutno radim na upgrade-u sajta koji ce raditi sledece :

Kada korisnik izabere fajl koji zeli da uploaduje, pre samog uploada, moci ce da izabere da li zeli da mu se link pojavi u tkz. "public place" ili ne... Ako zeli, on se automatski ubacuje u bazu za javni prikaz i samim tim se omogucava njegovo trazenje putem predvidjenog polja za pretragu...

Moracete jos malo da se strpite... Imam jos dosta ideja i planova, ali malo vremena jer idem i na faks i radim...no ovaj projekat mi je BAS vazan i dacu sve od sebe da sto pre napravim taj upgrade!

Do tada, moracete preko googla da trazite :-devil-: ili na neki drugi nacin :eyebrows:

Poslednja izmena:
Citam tvoj post o serveru i u sekundi mi sinuo eHost :D, kasnije sam video na sajtu da su ti oni hosting partneri. :D Poznajem ljude iz eHost-a , dobri su momci.
Nego kad si vec krenuo sam u realizaciju ovakvog (nimalo naivnog) projekta, sto ne razmislis o google adds-u , ili slicnim vidovima sponzorstva? Tako bi mogao da pokrijesh troskove (a verujem da ti i momci iz eHost-a pomazu malo po tom pitanju), jer kad se pocne siriti ko npr.rapidshare onda nema stajanja :p .

P.S. mogao bi josh malo poraditi na dizajnu, malkice josh da ga doteras , da ne bude toliko bleda stranica, ako treba pomoc javi mi se na PM.

pozZ & keep on the good work ! :cigar:

Poslednja izmena:
Hahaha...da...istina je! U pitanju su momci iz eHost-a! Super su i zaista mi dosta pomazu.

Hvala na ideji za implementiranje Google AdSense-a, ali njega sam vec postavio i on mi kao "sakuplja" pare...medjutim, slabo to ide...tek za nekih 2 do 2 ipo meseca mogu da otplatim jedan mesec hosta. :(

Zbog toga sam rekao da treba da nadjem nekog dobrog sponzora koji malo pod-pomoci projekat.

Sto se dizajna tice HVALA! Iskreno, nisam se bio posvetio dizajnu (ovo je za sada kupljeni i obradjeni template). U tom cuvenom "upgrade-u" koji pravim, dolazi i novi dizajn (licni) pa cemo da vidimo...U svakom slucaju hvala jos jednom, cucemo se! :D

Upravo radim na skripti koja bi trebala da omoguci download sa pauzama koji se odnosi na download acceleratore (tj. da je podrzano da posle XY vremena nastavite download posle stopiranja istog)

Brate svaka ti cast!!!
Da sam Ja imao mogucnosti uradio bih isto!
I meni se smucio RapidShare!!!
Ovo nam je definitivno trebalo!!!
Samo nastavi sa radom!!!

Hvala!!!! :p

Pazi ovo...probao sam da kontaktiram SK da mi objave DVE RECENICE u njihovoj sekciji "WWW Vodic", i oni me kuliraju...kakva glupost...poslao sam vec 5 mailova... :(

Da li neko ima veze u nekom casopisu pa da proguramo malo ovu informaciju?

Pozdravljam projekat. Nadam se da ces uspeti da od add-ova i reklama isplacujes server (a za neko vreme i zaradis neku kintu ;))

www je napisao(la):
Hahaha...da...istina je! U pitanju su momci iz eHost-a! Super su i zaista mi dosta pomazu.

Samo vodi racuna. Desava se da ne bude bas sve kako ste se dogovorili.
Nadam se da nace biti problema u radu.
Za vise detalja pogledaj topic o domenima.

nadam se da ce sve biti ok...bar je bilo do sada...nego "PJ", imas li ti nekih kontakata za neke casopise, novine, TV, medije... bilo sta?

Takodje se nadam da ce svi biti OK :)
Hm, ne vidim razlog da bas mene pitas tako nesto :)
Nemam.
:)

ne vidis razlog? ja reko mozda nisi procitao...

ko pita ne skita :p

zar nije Nedjo urednik u Digital!-u? ,)

btw, lepo bi bilo kad bi ovaj projekt uspeo onako kako svi ochekujemo..
samo napred..

pozdrav

hmm... probacu da kontaktiram gdin. Nedju pa cemo videti...nadam se da je spreman da pomogne...

Naravno da bi bilo lepo da sve ovo uspe, ali za to mi treba Vasa podrska!

Nice work ,)
Eh šta ti je Amerika Amerika zemlja velika...

Nego nešto mi pade na pamet...što si uopšte isprobavao opciju sa plaćanjem članarine? :trust: Planiraš da to uvedeš kada poraste broj poseta i uploada/downloada do određene cifre?

pa to sam stavio jos na pocetku - kada sam probavao - medjutim, slabo je islo pa sam izbacio to sve...kasnije sam ponovo mislio da stavim, ali necu...

Cilj mog projekata je bio da sve bude za DZ, ali sada sam u konstantnom gubitku...

zato mi treba neki sponzor (2-3 bi bilo super) da daju po 100 evrica mesecno pa da konacno razradim posao, malo ga vise iz-reklamiram i radim na upgrade-ovima...

no, za sada NIKO jos mi se nije javio u vezi sa sponzorstvom... :( Takodje sam kontaktirao razne medije (casopise, TV emisije, novine) da mi pomognu, ali niko mi nikada nije odgovarao...eto ti...a svi hoce besplatno... :( mislim ne kontam sta je problem npr. Comtrade-u da pomogne sa 100 evrica mesecno a dobice brendiran sajt...no...nije na meni...

Verovatno ce uvesti naplatu userima van teritorije SCG :smoke:

:banana:

turbo

hahahah ne brini...necu

inace ja sam pokusao da uvedem naplatu i za strance...ali ne ide to bas tako...mozda kasnije...ali ne bih zeleo da do toga dojde tj. da moram da naplacujem...zelim da me ljudi pamte po dobru :D

Можеш например ставити гугл огласе, и обавештеље у стилу:

"Молим сваког ко скине нешто да кликне на 5-6 линкова, да покријем трошкове одржавања сервера.

То је једини начин да овај сервер остане бесплатан.

Хвала на сарадњи,

Тај и Тај"

Google Adsense sam vec postavio...ali ne znam koliko bi to bilo uspesno...?!

jer (recimo ja) mozda bih kliknuo pri prvom preuzimanju fajla na par linkova, ali bi me sledeci put vec mrzelo...

Jedna molba...ako budete nesto skidali, molim Vas da kliknete na koji googlov link da imam za sakupiti para za hosting...Hvala...

Vrh Dno