Šta je novo?

OdeljenjeFajlova.com - FileSharing sistem za SCG!

OK ali je zabranjeno to reci u javnosti a posebno na sajtu jer ce ti google prekinuti ugovor. Mada to su sitne pare sto daje adsense...

prekinuce ugovor????

Da li si siguran?

hmm....posto sam postavio pri svakom download-u to...

znaci da izbacim?

Poslednja izmena:
upravo sam nasao deo iz njihove politike :

"Competitive Ads and Services
We do not permit Google ads or search boxes accessing Google search services to be published on web pages that also contain what could be considered competing ads or services. If you have elected to receive contextually-targeted Google ads, this would include all other contextually-targeted ads or links on the same page as Google ads. This would also include ads throughout the site that mimic Google ads or otherwise appear to be associated with Google on your site. Although you may sell ads directly on your site, it is your responsibility to ensure these ads do not mimic Google ads. If you have elected to receive Google search services, this would include other search services on the same site and non-Google query-targeted ads. We do allow affiliate or limited-text links."

E *ebiga...moracu da izbacim...

znam da se malo zaradjuje od Google AdSense-a, ali ne znam na koji drugi nacin da prikupim pare...?! :(

registrovao sam se juce ali jos nisam dobio mail za aktivaciju naloga

radim upgrade na mail nalozima jer sam dodao jos jedan novi server...trenutno je iskljucena aktivacija tako da nalozi rade i bez toga...

Kiwy je napisao(la):
OK ali je zabranjeno to reci u javnosti a posebno na sajtu jer ce ti google prekinuti ugovor. Mada to su sitne pare sto daje adsense...

Vazi da je 700 USD mesecno sitna lova ;)

Zavisi koliko imas klikova...ali u globalu ni 700$ nisu ogromne pare za odrzavanje vise servera a kamoli da pored toga zivis posteno :)

I ispravi "Why choosing us"..bad english bre :)

HAHAHAHAHA...ok...ispravicu...

700 $ ; ma djavola...

nemam ni 100 $ mesecno...:(

imam jako puno "page impressions-a" a jako malo klikova...

a ne smem da napisem da kliknu...***... :wall:

Poslednja izmena:
Lepa uradjeno.
Nadji nekog kome bi odgovaralo da ima reklamu na tvom sajtu! Npr. neka firma kod nas koja se bavi prodajom h-ware, . Salji im mailovo!
Puno srece.

HVALA!!!!

probao sam da nadjem...ali bez uspeha...visim vec jedno 2-3 meseca bez sponzora... :(

Za svaku pohvalu!
Mozda bi bio fin detalj da u rubrici "TotalShare Stanje" ubacis boldovan username onoga ko se registrovao/prijavio. Nije posebno bitno ali posetiocu vizuelno odvaja taj deo strane od svega ostalog i zna da se to odnosi samo na njega/nju. Ujedno, to je i uobicajena stvar na takvom tipu sajta pa ce izgledati ozbiljnije.
Sto se tice novca, cenim tvoju nameru da sve prodje "free" ali od necega se to mora odrzavati. Mozda nebi bilo lose da negde, diskretno, ubacis poziv dobrim dusama da izvrse donaciju. Ovo je naravno, samo predlog. Nije sigurno da ce uspeti ali opet, s' druge strane, nece te kostati nista a mozda se pokaze kao korisno.
Iskreno se nadam u pozitivan ishod ove tvoje ideje i zelim ti puno srece i uspeha.
:wave:

HVALA!!!!

Zaista...kada sam u prvom mahu hteo da objavim vest ovde na bench-u...plasio sam se reakcija...ali sam uvideo da ljudi ovde nisu uopste zlonamerni sto je za svaku pohvalu!!!!

Sto se tice donacije, ona vec postoji i to od samog pocetka...link je ovaj :

http://www.filedepartment.com/donate.php

medjutim kao sto se i da videti...situacija je sledeca :

* INFO - Do sada je ukupno dato priloga : 0 $ = 0 DIN. *

Sto se predloga tice, uskoro cu napraviti taj mali detalj!!!! P.S. HVALA!!!!

E sada...ovaj link za donaciju stoji na glavnoj strani, medjutim mozda bih ga trebao postaviti i na strani za download fajlova...mada ne verujem da ce bilo sta puno pomoci...

dobio sam upravo PM od coveka koji zeli da mi pomogne donacijom za sajt (Mr. Explorer) ; pa bih ovom prilikom zeleo da mu se i javno zahvalim!!!! :D

Pridružujem se čestitkama... Zaista odličan projekat.

Vidim (iz do sada napisanog) da imaš problema da "nateraš" posetioce da obavezno kliknu na reklamni baner... Na nekim sajtovima sam video da ne dozvoljavaju da krene download dok ne klikneš na određenu reklamu (i pritom ne objašnjavaju ništa)...
Možeš li ovako nešto implementirati na svoj sajt? Meni lično tako nešto ne bi smetalo...

Dalje, mislim da ti je još uvek ostalo nekih "repova" od ranije... Na prvoj stranici sajta piše "Popust 50% na sve vrste članarina", a kada uđeš da detaljnije pročitaš tekst, vidiš i: "JOŠ 20 BESPLATNIH NALOGA!!!, "1 MESEC besplatnog korišćenja TotalShare naloga"... itd.

Poslednja izmena:
Sasa_NS je napisao(la):
Pridružujem se čestitkama... Zaista odličan projekat.

Vidim (iz do sada napisanog) da imaš problema da "nateraš" posetioce da obavezno kliknu na reklamni baner... Na nekim sajtovima sam video da ne dozvoljavaju da krene download dok ne klikneš na određenu reklamu (i pritom ne objašnjavaju ništa)...
Možeš li ovako nešto implementirati na svoj sajt? Meni lično tako nešto ne bi smetalo...
Ne smes da "teras" posetioce da klikcu na adsence linkove, niti da im to sugerises, naravno da uvek mozes napraviti kombinaciju da posetioci budu prinudjeni da kliknu, kao sto je Sasa napisao, a onda ce ti jos ekspresnije ugasiti account. Svaki neuobicajeno veliki CTR dovodi do gasenja racuna, tako da nista od muze googl-a, sem na legalan nacin. :)

Pre nije bilo smisla stavljati google adsence na sajtove na srpskom, jer bi ti se vrtele neprofitne reklame, znaci da se to sada promenilo ?

Poslednja izmena:
HVALA!!!!

Sasa_NS je napisao(la):

Hvala na zalaganju...zvuci kao dobra ideja ali...

EagleOne je napisao(la):
Ne smes da "teras" posetioce da klikcu na adsence linkove, niti da im to sugerises, naravno da uvek mozes napraviti kombinaciju da posetioci budu prinudjeni da kliknu, kao sto je Sasa napisao, a onda ce ti jos ekspresnije ugasiti account. Svaki neuobicajeno veliki CTR dovodi do gasenja racuna, tako da nista od muze googl-a, sem na legalan nacin.

Prosto ne znam sta da radim...kontam da je sponzorstvo najbolje resenje...ali kad pogledam koliko rapidshare i megaupload obrcu para...i to samo kao na reklamiranje...nemam pojma...da mi je samo 10 % od njihove zarade...:p

Sasa_NS je napisao(la):
Dalje, mislim da ti je još uvek ostalo nekih "repova" od ranije... Na prvoj stranici sajta piše "Popust 50% na sve vrste članarina", a kada uđeš da detaljnije pročitaš tekst, vidiš i: "JOŠ 20 BESPLATNIH NALOGA!!!, "1 MESEC besplatnog korišćenja TotalShare naloga"... itd.

Da...to gledam vec jedno 2 nedelje i nikako da promenim...uvek nesto drugo iskrsne...hvala na zapazanju...bice promenjeno uskoro... :,,:

Sasa_NS je napisao(la):
Pre nije bilo smisla stavljati google adsence na sajtove na srpskom, jer bi ti se vrtele neprofitne reklame, znaci da se to sada promenilo ?

Mislim da se nije promenulo...ali ja sam prijavio FileDepartment.com sto je i redirekcija za odeljenjefajlova.com ! :banana:

Ali verovao ili ne 99% korisnika su iz zemalja za koje nisam znao ni da postoje a 1% i manje od 1 su iz srbije... :(

Stoga kontam da nisu bas ovi iz Googla nesto naivni i da sve mora legalno...tj. da jedino resenje predstavlja veca posecenost, sponzori i donacije... :bottle:

Poslednja izmena:
Ogromna je sada konkurencija medju ovakvim servisima koji su uveli revoluciju na netu. Zaista se divim rapidshare-u sto se stalno menja i unapredjuje, megaupload trpim iako su spori. A ostali slicni servisi bas i nisu neki, puca veza cesto. E sada tesko je naterati da ljudi klikcu, ali recimo toliko sam sada zahvalan za rapidshare da im ponekad kliknem cisto da imaju para...kada sam ih zavoleo. Steta bi bilo da nestanu. Kada budes imao takvu lojalnu bazu korisnika imaces i klikove..a dotlemozemo mi navracati i kliktat malo "off the record" :)

Pa u svakom slucaju:

"svaki pocetak je tezak"

kada sam poceo sa idejom i planom ovog servisa, maksimalno sam se trudio da to bude nesto novo, sveze i besplatno...imam gomile ideja u glavi koje planiram da sprovedem, ali za sada sam ulozio i vise od 1000 eura...a jos mi se ne vraca nego gubim...imam stvarno gomilu ljudi koji kazu da je moj servis super i da nastavim tako, pa mi to uliva snagu i poverenje da ce mi se vratiti sve to jednog dana...

Zaista sam svima vama zahvalan na podrsci koju mi pruzate i verujte mi da ce te ubrzo moci da ocekujete sve vise i vise novih stvari na odeljenjufajlova!

a to za klikove jos moram da vidim sta cu i kako cu...mislim da cu morati da smislim neki drugi nacin...

moja ideja je bila da napravim program koji bi vrsio download i upload bez posecivanja sajta...?! (naravno posle uploada ili downloada, otvorila bi se nova stranica zahvalnica...pa bih tu mozda moga da postavim reklame...) hmm...

Nesto slicno ima za rapid. Nego ja uopste ne vidim te google reklame kod tebe na sajtu!? Jel sam ja slep ili sta?

Hahaha... :D

Nisi slep...nisam hteo da natrpavam reklame na svakom koraku...

One se nalaze u samim TotalShare i FreeShare nalozima (pri upload-u), kao i pri svakom download-u...

Imas podrsku i od mene. Za sada je ovo MNOGO bolji servis nego rapidshare i megaupload jer nema ogranicenja (ili ga ja nisam primetio) po IP adresama sto me je uvek ubijalo na drugim servisima. Samo napred!

Istina je...nema ogranicenja...osim za sada velicine za upload po fajlu (50mb za freeshare i 100 mb za totalshare)...:p

trudim se da nadjem nekog sponzora pa da mogu da zakupim jos jedan server...tada cu omoguciti oko 500 mb uploada po fajlu...

Kako ti se ovo isplati uopste??

Lepo sto imamo sada nase domace. Imas moju podrsku. Ako mogu nekako da pomognem reci.
Kada je rec o tim ogranicenjima, normalno da u pocetnu ih nema zato sto nema toliko usera i nema zagusenje uopste. Kada bude stigao da ima 200 Terabytes kao rapidshare mora da stavi neka ogranicenja.
Poz.

djalf je napisao(la):
Kako ti se ovo isplati uopste??

- Pa za sada mi se ne isplati...a ustvari ja nisam ni pravio ovaj projekat da bi zgrcao neke pare...neko cisto da imam jos jedno iskustvo, jos jedan projekat u portfoliu i to je sve...

Meni ce biti dovoljno da imam taman toliko da isplatim racune...nista vise... :)

bira je napisao(la):
Svaka cast na trudu,nadam se da ces uspeti da nadjes sponzora.

- Hvala...nadam se da cu naci uskoro...

sH@DoW je napisao(la):
Lepo sto imamo sada nase domace. Imas moju podrsku. Ako mogu nekako da pomognem reci.
Kada je rec o tim ogranicenjima, normalno da u pocetnu ih nema zato sto nema toliko usera i nema zagusenje uopste. Kada bude stigao da ima 200 Terabytes kao rapidshare mora da stavi neka ogranicenja.
Poz..

- Najveci problem za odrzavanje ovakvog servisa kod nas jeste cena protoka...zato sam i nasao ljude koji imaju servere u inostranstvu...e sada...postoje i firme koje kao ne ogranicavaju protok, ali se to odnosi za sajtove sa mesecnom transferom do oko 500 mb do - 1 GB...preko toga ce poceti da tarifiraju...

Ja iskreno ne zelim da se desi tako nesto pa da moram da stavljam nege zabrane...kontam da cu stoga ostati dosledan do kraja...

Takodje se iskreno nadam da cu pronaci sponzora (po koji put vec ovo ponavljam...)!
Zaista sam dosta njih kontaktirao...ali nista...za sada!

Inace sadasnji transfer mi je oko 1 TB mesecno!!!

LJudi samo onda placaju premium ako imaju gomilu stvari da preuzmu i sa tvojih servera. Mozda mozes kopirati popularne fajlove sa rapidshare i uploadovati kod sebe :) Guerilla tactics :)

Vrh Dno