Miroslav je napisao(la):
ljudi koj su citali neke moje postove sigurno znaju koliko sam emotivno bio vezan za Seagate Barakudu disk. Juce mi se pojavio prvi bad sector
disk je do 15.10 u garanciji, u Desku.
Zanima me, ima li neko iskustva sa njima vezano za garancije i bad sectore? Imam jos 2-3 dana da nadjem neki disk da bekapujem podatke, pa onda nosim na reklamaciju.
Dotle, ako moze neki savet... skroz sam utucen... ne znam sta da kazem
Ne mora da znaci da je to bash sve tako.
Evo priche od drugara koji se, izmedju ostalog, bavi prodajom hardware-a.
Formatira se particija. Drlja negde na 20% particije C:.
Istalira operativni sistem etc. i pokrene Norton Disk Doctor.
Prijavi mu na 20% i na 70%. Ponovo se formatira, instalira OS, proba sa disk doktorom i prijavi 8 komada. Onda on uzme Maxtor program za low format i ostavi ga 6 sati da obavi posao.
Format - nista. Nema bad sektora. Instalira OS, disk doktor - nista.
Taj disk je posle OK radio, a teorija je bila da je to virus koji je lazno prijavio bad sektore. Neko ce reci kako virus, ako je radjen format nakon dizanja sa diskete. Nije ni meni jasno.
Druga teorija je da i nije toliko bilo osteceno i da je low format to popravio, ali da se mogu bad sektori opet pojaviti. Ovo deluje logicnije. Njemu se od diskova koje je u poslednje vreme prodao, vratilo 2 komada na reklamaciju. Kod oba je odradio pomenuti posao. Jedan se vise nije vracao, a drugi se nakon 15 dana vratio sa bad sektorima.
SAVET. Backupuj sve, pa ga nosi na reklamaciju. Nemoj da radis gore pomenuto, jer ti se moze desiti da sredi stvar, a da se bad sektori pojave kada istekne gararancija.
Pozdrav.