Šta je novo?

Odabir tableta

Republika

Cenjen
Učlanjen(a)
01.05.2013
Poena
155
Razmisljam da kupim tablet, otprilike isao bih do nekih 150 (max 170e). Otprilike trazio bih da ima 1gb rama, hdmi, gps (po mogucnosti),
Gledao sam neke od ovih modela.
-ASUS MeMo Pad HD7
- ACER Iconia Tab B1
- PRESTIGIO MultiPad 2 8.0 Prime Duo 16GB
- VIVAX TPC-97150 8GB

Znam da je ASUS naj po karakteristikama i najskuplji je. Ne znam kakve su Prestigio tableti, da li se mogu takmiciti po radu i kvalitetu sa drugima?
Ima li neko neki predlog?

razlika je u 8vs16giga i kameri i valjda je to to, bilo je razglabanja o tome u asus memopad hd7 temi...meni licno mnooogo znaci vise interne memorije, posebno sad kad igre idu i na gigabajte, kao most wanted recimo, 3.5giga...takodje koristim i prednju kameru za skype, a neretko i zadnju za slikanje posto nije losa...tako da bi ja bez razmisljanja isao na 16gb varijantu, al kad bi bio siguran da 8giga varijanta nema decije bolesti kao 16giga [memorijska, flickering na niskom osvetljenju, baterija - mada tu je garancija], onda bi isao na 8giga, ali to je pitanje a i zavisi od primerka do primerka...

Razlika je samo u količini memorije i kamerama. Verzija od 16GB ima bolje module za kamere. Mislim da se isplati dati tu razliku u ceni i uzeti verziju od 16GB.

uvek bilo kolko para tolko i muzike, ja sam cackao neki prestigio koji je oko stotinak eur, i to msm da je 8ica a ne desetka, ono je blagi uzas, em nije ips, pa moras da nisanis ugao gledanja em ne moze ni menii glatko da salta nego seca dok asus leti...radije bi bio bez tableta nego da uzmem tako neki useless krsh...

Imas dobrih prestigio tableta, ja imam njihov 5770, sad kosta 110 evra, tj slican model. A moj ti je savet da razmislis da li ti zaista treba tablet, ako imas smartfon.

Јесте рекао, ал ја му из искуства кажем да од кад сам купио телефон од 4,5 инча, скоро па и не пипам таблет.

Poslednja izmena:
Imam Smartfon od 4", ali kontam da nabavim tablet, kako bih u njemu cuvao neke dokumente koji su mi neophodni u radu, a da ne bih stalno to morao da stampam. Posto radim u skoli, papirologije je mnostvo, a vise volim da odradim stvari na racunaru, preglednije je i podloznije promjenama. Koristim i sada telefon za slicne svrhe, ali je pomalen ekran i trazi vise vremena za citanje, tj manje je pregledno.

Zato razmisljam mozda od 8" ili 10, nisam siguran je li 7" dovoljno.

Evo ti razlika izmedju mog telefona i tableta od 7. Mala je. Bar 8, a mozda i 10, ako imas da doplatis.
20131217143636.jpg

I ja imam 5.5 inca smartfon pa opet koristim hd7 mada sledeci put uzimam desetku, bilo neku socijalu kao memopad10 koji je oko 28k ili pak ipad air ili tako nes jer bas dosta koristim tab za osnovne stvarcice...

HD7..ubedljivo za sve do 18000.
Dzaba ekranu i da je 12", ako mu je rezolucija mala a gustina piksela k'o babini zubi...i ja sam tako nagadjao kako je 7" premalo za tablet i da je mozda nepotrebno ako imas vec smartphone...pa sada u praksi vidim da je 7" idealno za tablet, a za kvalitetan tablet formata od 10" treba dosta para.

Na 1280x800 rezoluciji na mom Nexusu 7 2012 pdf nije baš komforno iskustvo.
Koristim ga za čitanje epub-a a pdf retko otvaram ali da je suprotna situacija..
Ako će pdf najviše i svakodnevno koristiti 8 inča je minimum, dakako kvalitetnog displeja sa solidnom rezolucijom.

slazem se da treba juriti sto vece rezolucije jer su sa retinom razmazili korisnike, ali ako biram izmedju velicine i rezolucije, izabracu velicinu...nerviracu se zbog krzavih ivica, al makar necu morati da se nabijem u ekrance da bih video nesto :p to sad zavisi od korisnika do korisnika, ako se nema para i za velicinu i za rezoluciju, neka se napravi kompromis i izabere ono sto je bitnije od ta dva, naravno podrazumevam da je hardver iole normalan i da sve radi tecno...

evo poredjenje 3 > 5.5 > 7 inca, na malim uredjajima i pola inca zna da znaci :) kad sam uzeo hd7, zte od 4.3 inca nisam mogao da smislim, ni hill climb mi se vise nije igrao kad sam video kako je do j na 7inca...e tu bi vec desetka mozda bila preterana...

Imam Smartfon od 4", ali kontam da nabavim tablet, kako bih u njemu cuvao neke dokumente koji su mi neophodni u radu, a da ne bih stalno to morao da stampam. Posto radim u skoli, papirologije je mnostvo, a vise volim da odradim stvari na racunaru, preglednije je i podloznije promjenama. Koristim i sada telefon za slicne svrhe, ali je pomalen ekran i trazi vise vremena za citanje, tj manje je pregledno.

Zato razmisljam mozda od 8" ili 10, nisam siguran je li 7" dovoljno.

Moja supruga je profesor engleskog i ona svoj Nexus 7 koristi kao pomagalo u nastavi + na njemu čuva sve svoje podatake. Tablet nemože da ti zameni laptop ali može da bude od velike pomoći. Ja koristim desetoinčni tablet i moja supruga se grozi njegove veličine - nezgrapan je i neudoban za držanje. Po meni je prava veličina tableta 7 inča ali je takođe veoma bitno da je brz inače sve pada u vodu...
E sad, savetovao bi da obavezno ima i prednju i zadnju kameru (ako ni zbog čega drugog, a ono zbog evernote i sličnih aplikacija koje mogu da ti olakšaju život a da ne moraš da posezeš uvek za telefonom).

Poslednja izmena:
Prvo da vam se zahvalim na brzim i raznolikim odgovorima, ali pored toga se i jos vise zbunih. :)
Ne znam ni sam vise nista. :)
Mozda da ja iznesem svoje zahtjeve, pa mi neko da najbolji prijedlog.
Tablet bi mi trebao za: citanje i prikazivanje dokumenata (pdf, word(King Office)), citanje vijesti, postavljanje na naslonjac za glavu u autu (crtici za dijete), GPS (veoma pozeljno, jer mi je premalen ekran na 4" telefona), mozda povremeno igranje nekih igrica (ali jako rijetko).

Znaci mobilnost je kljucna, meni bi definitivno izbor bio 7"(prvo jer je to krajnja granica za navigacije, zbog odvlacenja paznje u voznji,drugo taman velicina ako je za naslonjac u autu za klince, nije pretezak za duze koriscenje u ruci,tj citanje dokumenata, surf i pikanje igrica, pdf ne mirisem, ali mi cesto salju razne formulare i kataloge i nemam nikakvih problema sa citanjem istih na 7",doduse neksus 7 2013 je u pitanju, koji ima hull hd rezoluciju i veliki ppi, medjutim ni kod ortaka na starom modelu nisam imao poteskoca)...ali najbolje lepo da odes u prodavnicu i uporedis sedmoincne, osmoincne i desetoincne tablete, isprobaj ih pa vidi sta po velicini ekrana tebi najvise odgovara i sta ti je idealno.

republika, slicne potrebe imam i ja sto se tice tableta i asus hd7 mi extra zavrsava posao, za navigaciju, ekrancina extra, vide i ovi pozadi sto sede gde treba da se skrene, moze da se pogleda i film bez lupe i sl :d isto pdf, word, powerpoint, youtube, sve to bez problema ;) da pogresis ne mozes jer ima sve sto ti je potrebno, jos da ima mini hdmi bio bi 100% vrhunski tab, ali sta je tu je, budimo zahvalni i za sve ovo sto ima, sad je samo pitanje izbora...acer vredi jedino onaj model od 20k 8inca i to mozda, u odnosu na hd7...sve ostalo ispod 20k nema sanse pored asusa...

OK! Dok se ja odlučim, tj skoknem do Srbije ili Hrvatske, mozda sta novije uleti. :p Kod nas su (RS-BiH) isti tableti za nekih 20e skuplji, a ovdje imam i mogucnost vracanja PDV-a, Samo gledam na sajtovima Gigatrona, Winwina, Laptopcentra u komentarima ispod modela, kad ljudi pitaju za savjet Oni uglavnom preporucuju Prestigio. Pa me malo to buni. Da li je to neka navlakusa ili sta vec. Ako sam skontao te marke Prestigio, Vivax i slicne su "brendirani" kinezi. Za razliku od njih imam Huawei tel, koji je pravi kinez, a ne "brendiran" i preprezadovoljan sam sta sam dobio za te pare.

Republika, određeni Prestigio i Vivax modeli su se pokazali vrlo dobro. Ali, kao što rekoh, a i brojni ljudi u ovoj temi, izbor nikada nije bio lakši - Asus MemoPad HD7. Na tebi je samo da odabereš verziju sa 8 ili 16GB memorije, u skladu sa svojim budžetom i potrebama.

Па нису баш исти рестигио и вивакс, за ове друге никад нисам чуо. Али да не браним престигио, овај асус је екстра. Да је тад био у понуди, сигурно бих њега узео уместо овог мог.

Aj se ja nadoveze ovde, keva hoce da uzme tablet.
Do max 30k.
Sve mi se cini da joj 7'' ne radi posao - film, citanje vesti itd. Sta je realna opcija memo od 10'' ili mozda nesto drugo ?

Nazad
Vrh Dno