Izgleda da će ipak biti besplatnog rominga
Upravo tako, sledeće godine se ukida roaming naknada, tako da će biti svejedno koristiš li svoju EU karticu u matičnoj zemlji, ili nekoj drugoj zemlji EU, nećeš imati dodatnih troškova.Koliko sam ja shvatio ti trošiš iz tvoje tarife minute, sms i mb + plaćaš roaming naknadu, a ta naknada bi trebala da se ukine iduće godine pa koliko ja razumem ti ćeš u EU koristiti minute, sms i mb iz tvoje tarife.
https://www.simpa.hr/tarifa/roaming/cijene
Shvatam, ali za sada nema najave da je obaveza operatera da se koristi saobracaj iz tarife. To je slobodna volja operatera, kao sto si pomenuo primer Simpe.Moji odgovori se odnose na ovaj post, znači još nema ali će ga biti. Pa opet kada pročitaš moj post #33 vidiš da sam napisao da će biti iduće godine kada se ukine roaming naknada.
Malo da dignem temu, jer me interesovalo baš ovo što je alfa napisao, a paralela mi je MTS i MTel...
Dakle, sad je MTS koliko sam skontao dozvolio i minute i SMSove iz paketa možeš koristiti da zoveš MTel ove (BIH; CG) kao da zoveš u Srbiju.
Pošto od 15 juna bi trebalo konačno da se ukine roming, da li ima detalja o tome za EU zemlje?
Konkretno, kupim prepaid paket sa 300 minuta i 3 GB u Grčkoj, da li mogu to da koristim i u Italiji i Nemačkoj, ili će to da mi "stoji" samo za grčku, a u italiji i ermaniji naplaćuju klasika, koliko već 7 centi minut ili slično?
Ovo sto MTS nudi nema veze sa romingom, vec sa zvanjem inostranstva. Niti ce u skorije vreme ista nuditi nasi operateri za roming unutar EU. Sto je bezobrazno, a cak i glupo. Da VIP i Telenor ponude, barem u svojim mrezama u EU, jeftin roming, ili "ponesi kucni paket" njima bi se cak i isplatilo! (manje ih kosta interkonekcija nego kod nas)
MM, imaj samo na umu da ako vise od 2 meseca koristis tu karticu van Grcke za redom, moze se desiti da zabrane koriscenje.
Ali oni nemaju monopol nigdeE pa ne funkcionise to bas tako u EU. Ako Telenor u Madjarskoj dozvoli Telenoru Srbija da se kaci na mrezu bez naplate roaminga, onda to mora dozvoliti svim operatorima iz Srbije pod istim uslovima. U suprotnom to bi se tretiralo kao zloupotreba monopola.
Tamo postoje procedure koje se moraju postovati. Nije ti to Srbija.
E pa ne funkcionise to bas tako u EU. Ako Telenor u Madjarskoj dozvoli Telenoru Srbija da se kaci na mrezu bez naplate roaminga, onda to mora dozvoliti svim operatorima iz Srbije pod istim uslovima. U suprotnom to bi se tretiralo kao zloupotreba monopola.
Tamo postoje procedure koje se moraju postovati. Nije ti to Srbija.
VIP je nudio one roming dodatke samo unutar Vodafone mreze recimo.
VOdafone i T-com su takodje nudili unutar svojih mreza samo povoljniji roming.
Niko od njih zvanicno nema monopol, bas da mogu da se igraju takvih stvariZasto bi T-Com za USA korisnike nudio najbolji roming na svetu? (da, ima cak i neogranicen net u 120 zemalja, gde smo cini mi se i mi, besplatno, sa smanjenom brzinom u vecini zemalja)
Dok nijedan drugi operater u USA nema tako nesto ni blizu.
Mislim da mogu to da rade ali nece. Evo telenor CG bez uplate za dnevnu ili nedeljnu kartu mozes da primas pozive bez naknade.
NEMA BESPLATNOG ROMINGA! To ne moze! Ustvari moze ali onda mora da bude besplatan za sve operatore iz doticne drzave!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari