Šta je novo?

OCZ Gladiator Max ili Vendetta 2 ???

Vidis da i jedan i drugi brane losu kupovinu :d
Gladiator max jednostavno ima 'nesto' sto ga sprecava da bude bolji od vendette. Da li je to vent sa losim protokom ili los kvalitet pajpova, sumnjam da cemo saznati...
To sto on ima pajp vise i 'teoretski' treba bolje da ladi, ne mora tako da bude u praksi.

Poslednja izmena:
Vidis da i jedan i drugi brane losu kupovinu :d
Gladiator max jednostavno ima 'nesto' sto ga sprecava da bude bolji od vendette. Da li je to vent sa losim protokom ili los kvalitet pajpova, sumnjam da cemo saznati...
To sto on ima pajp vise i 'teoretski' treba bolje da ladi, ne mora tako da bude u praksi.

Oni se brane, a Prodigy Freak ih napada! :D

I Vendeta 2 nije bas neko najbolje resenje, ali 'ajde.

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo Vendettu 2 za Phenom II 955 i zadovoljan sam, a mogao sam i Gladiator MAX, ali citajuci ovde sta se pisalo po forumu uzeo sam Vendettu 2, ne znam dal sam se zeznuo, nisam oba probao, al sad neki pricaju da je za i7 i AM2 socket bolji Gladiator...

Na Guru3D forumu lik jasno kaze da je Gladiator bolji za i7 procesore...

...zbog većeg heatspreader-a kod phenoma i i7. Sve četiri cevi naležu celom površinom...

To je sve teorija... ;)
Cak i ako pola pajpa naleze na procesor, toplota unutra se jako brzo siri i to je zanemarljivo. gMAX izgleda ima najvise problema sa ventilatorom koji ima los protok i cooler ostaje topao...
Onu gore sliku sam odradio jer je test radio prijatelj, a gMAX se pokazao prilicno lose. Ponovicu, rezultati se mogu uzeti jedino kao referenca i razlike 2-3C su zanemarljive. Ali razlika od 10C nije ;) (ne u odnosu na V2 nego na noctua U12P)

Kod kulera Gladiator max osnovni problem je mali protok vazduha i djelimicno nalezanje cijevi na Intelove procesore.
q6600_HI_PRO_34.jpg

Poslednja izmena:
To je sve teorija... ;)
Cak i ako pola pajpa naleze na procesor, toplota unutra se jako brzo siri i to je zanemarljivo. gMAX izgleda ima najvise problema sa ventilatorom koji ima los protok i cooler ostaje topao...
Onu gore sliku sam odradio jer je test radio prijatelj, a gMAX se pokazao prilicno lose. Ponovicu, rezultati se mogu uzeti jedino kao referenca i razlike 2-3C su zanemarljive. Ali razlika od 10C nije ;) (ne u odnosu na V2 nego na noctua U12P)

GladiatorMAX je zamishljen kao tih kuler, i zato je dobio vent sa manjim protokom od onog na V2. Isto to se da videti i iz same konstrukcije, V2 ima gushce slozene finove, a Gladiatoru su dodali 4-ti pajp da sve to nadomeste, ali izgleda da nije dovoljno da stigne V2. A shto se buke tiche, pored HDD-a ni ne chujem Vendettu, bar dok je rachunar u IDLE (download preko noci, recimo).

Gde iskopa ovu tabelu,'leba ti?:)
Ako je Vendetta 2 bolji kuler od TRUE-a ja cu ovaj moj da namazem sa senfom i pojedem:d

Treba da znate jos jednu stvar. OCZ je firma koja mnogo izdvaja na marketing ovakvih stvari... Nemojte se iznenaditi da na mnogim ovim sajtovima nije uletelo 'nesto sa strane' od ocz-a ;)
Frostytech ima zanimljivu bazu coolera i svakako preporucujem da se uzme u razmatranje (kao jedan od bitnijih faktora) jer uopste ne koriste montiranje na procesor nego na parce metala koje disipira odredjenu kol. energije. Medjutim, i ovde postoji kvaka a to je da im nedostaje 'poliranje' svakog coolera pre testiranja jer u ove rezultate nije uracunat faktor 'krive baze' pa tako ima nekih nelogicnih rezultata. Takodje, ne koriste identican ventilator za sve coolere, sto bi sacinilo najbolju bazu coolera. Dakle idealni uslovi bi bili da se poliraju cooleri, stave isti ventilatori (neki sa prilicno velikim protokom) i to testira na nekoj disipacijskoj povrsina sa razlicitom 'watazom' kako bi simulirali veci broj procesora.

Poslednja izmena:
"pomeno"

"gladitor"

"sije"

iz ličnog iskustva govoriš ili samo braniš svoju lošu kupovinu? :crash:

Nebranim nista nego sam probo na AMD-u dobro naleze i bolje hladi od vendete2 a na 775 naleze jako lose samo dva pajpa nalezu komplet a druga dva ivicama dodiruju (manje od pola).

Ps: testirano sa istim ventom i istom pastom na oba coolera to je po meni fer test.

Nebranim nista nego sam probo na AMD-u dobro naleze i bolje hladi od vendete2 a na 775 naleze jako lose samo dva pajpa nalezu komplet a druga dva ivicama dodiruju (manje od pola).

Shto se lepo vidi, npr. ovde.

Uostalom, od pojave prvog xigmatek-ovog hdt-a sa 4 pipe-a to smo znali, ne kontam otkud tolika rasprava sad...

Nije uopse rasprava nego htedoh da prenesem iskustva.

@TheBear nisi se zezno ipak je vendeta2 najisplativija kupovina jer na GMax mora da stavi bolji vent to je recimo + od 7 do 10 eura.

Koji ono ventilator dolazi uz true? Bar ti on nece smetati.

Ma ako treba ubacicu i fan,namazati sa onim chill factorom i pojesti umesto salate:D

http://www.hardwarecanucks.com/forum...er-review.html
Ako oni l..u, l...m i ja. Treba procitati i koje su ventilatore koristili i na koliko obr/min jer od toga ce zavisiti i rezultati hladjenja.
True je dobar koliko je dobar ventilator (protok vazduha) koji stavite na hladnjak.

Da ih citiram:

Any all CPU Cooling Solutions which do not come with their own fan, a Noctua NF-P12-1300 will be used.

Ili oni znaju neshto sto ceo svet ne zna ili su oni rezultati teshko sr@nje:)

EDIT:Ma ako treba ubacicu i fan,namazati sa onim chill factorom i pojesti umesto salate:D

Poslednja izmena:
Da ti je lakse ne posjedujem true ali da ga imam ne bih ni pogledao gore testirane.

Ma nemoj pogresno da me razumes,nemam nameru niti da se svadjam/raspravljam,niti da branim TRUE zato sto sam ga ja uzeo.Ako je tako delovalo to je do stila pisanja.

Samo sam hteo da kazem da mi oni rezultati deluju totalno nerealno.

:wave:

...

Samo sam hteo da kazem da mi oni rezultati deluju totalno nerealno.

:wave:

Mozda im je naletela serija sa losom bazom. TR ima onu foru sa ispupcenom bazom, ali ako im se omakne onda bude previse kriva.

E sad, ako ovi na testu nisu to primetili, onda i nisu neki HW znalci...

Mozda im je naletela serija sa losom bazom. TR ima onu foru sa ispupcenom bazom, ali ako im se omakne onda bude previse kriva.

E sad, ako ovi na testu nisu to primetili, onda i nisu neki HW znalci...

Shto bi rekao Pinokio: "Shmirgla je zakon"

koliko sam sa ovih 6 strana shvatio, za amd procesore je razlika izmedju v2 i gmax-a zanemarljiva?!

jel ima neke rezlike u kacenju v2 i gmax-a na am2 tj. am3?

Nazad
Vrh Dno