Šta je novo?

OCZ Gladiator Max ili Vendetta 2 ???

Ne kupuje se kuler svaki dan, jedan TRUE i miran si duugooooo. :)

Ne kupuje se kuler svaki dan, jedan TRUE i miran si duugooooo. :)

Ali eto on iskesira za neki dobar true model i onda mu on ne moze na novi socket tip 1366 ili 1155 ili 1156 i sta onda , na onako skup kuler treba da doda jos neki 600-700 dindzi za dodatak.

Bolje da uzme neki koji ima te dodatke za nove sockete, isplativije je.

Jeste,Vendetta 2 bolje hladi od gladiator max-a za par stepeni ali je zato i bucnija. Ja sam prevagnuo na gladiator max zbog izgleda, koji nekom nije bitan, i bitnije zbog tisine. Tih 2,3 stepena razlike mi apsolutno nije bitno, za moj "skromni" 24/7 oc hehe. Ako jurite maksimum procesora onda zapravo i ne treba da trazite ova dva kulera vec nesto ozbiljnije kao TRUE sto je vec receno ili cak i bolje.

ALEA IACTA EST !!!

Vendetta 2 is comeing ,).

Javicu sta se desava i kako hladi X4 810 na 3GHz (netreba mi vise, i ovo je cisto radi zadovoljenja sujete!)...

Jeste,Vendetta 2 bolje hladi od gladiator max-a za par stepeni ali je zato i bucnija. Ja sam prevagnuo na gladiator max zbog izgleda, koji nekom nije bitan, i bitnije zbog tisine. Tih 2,3 stepena razlike mi apsolutno nije bitno, za moj "skromni" 24/7 oc hehe. Ako jurite maksimum procesora onda zapravo i ne treba da trazite ova dva kulera vec nesto ozbiljnije kao TRUE sto je vec receno ili cak i bolje.
Nije 2,3 stepena razlike već celih 12C!
http://www.guru3d.com/article/ocz-gladiator-max-review-test/6

To je ogromna razlika i gladiator izgleda kao prdavac naspram vendete kad je u pitanju overklok.

Poslednja izmena:
Sve je to potplaceno :D:D:D.

xigmatek HDT-S1283 jako dobro nosi sa svim tim poznatim cooler-ima...da li je to realno i da li ga ima kod nas?

kod overklokovanja i dizanja voltaže razlika jeste tolika jer gladiator sa malim brojem obrtaja ne može da rashladi nikako i jednostavno je ******.

zorz je svejedno narucio vendetu tako da ne moramo se vise raspravljati, pogledaj testove po netu razlike su i veće na većim klokovima.

xigmatek HDT-S1283 jako dobro nosi sa svim tim poznatim cooler-ima...da li je to realno i da li ga ima kod nas?

Naravno da ima!

Ima par modela od Xigmateka.
Evo oznaka modela:

Xigmatek Big Scorpion HDT-S1284
Xigmatek Dark Night HDT-S1283
Xigmatek HDT-D1264
Xigmatek HDT-S963
Xigmatek Red Scorpion, HDT-RS1283
Xigmatek Scorpion HDT-S1283
Cene cu napisati kasnije!
(Stigla roba!!!):D:D:D

Evo PMP cena respektivno:

3500,00 DIN
4000,00 DIN
2100,00 DIN
2000,00 DIN
3600,00 DIN
2900,00 DIN

To su sve priblizne cene +-100-200 DIN...

Poslednja izmena:
mislim da ovaj xigmatek HDT-S1283 nema,a video sam na netu da je oko 25 dolarra

Pa jedino ako se rasprodao u ovih 5min dok sam gledao dilerskei portal!

Poslednja izmena:
Probao si oba?
Šta to znači probao?

Da li si vršio testiranja sa većim klokovima, povišenom voltažom? Koji procesor? šta-kako?

Poslednja izmena od urednika:
Hmm interesantno je kako/ako je razlika 12 stepeni između V2 i Glad. Max?? Ok, ako se na Gladiatoru sporije okreće malo vent ali ima i jedan heat pipe više, dizajn oba kulera je isti...Ne tvrdim ja ništa, jer nisam oba probao samo V2 koji mi je trenutno u kompu, samo mi je čudno odakle tako velika razlika, pa to kao da je Gladiator box kuler :D

^^ Logično razmišljanje, ali hajde ti to nekima dokaži...

Pa i nije baš kao box kuler. Razlika izmedju boxa i Gladiatora je isto drastična.

Evo kako ja na to gledam, Vendeta ima veći broj obrtaja i samim tim lakše uspeva da ohladi nadolazeću toplotu sa cpua, dok se Gladiator muči sa malim brojem obrtaja i taj hladnjak je konstantno vreo. Opet pogledaj da je testiran quad na 3600 sa 1.4v što nije malo.

Našao sam jedan test gde je testiran sa q6600 na 3.4ghz i temperatura je tek za koji stepen manja što znači da onaj test na guru3d daje realnu sliku.
http://www.pureoverclock.com/images/review/cooling/ocz_gladiatormax/ocz_gladiatormax_temps2.jpg

Najbolje bi bilo a bio bi i sigurno hit članak da se neko sa Bench sajta seti da provrti par aktuelnih jeftinijih kulera tipa Hyper tx3, vendetta 2, gladiaotor, xigma 1284 u jednom testu. Leto je i verujem da to sve zanima.

Za pocetak, na guru3d kaze sledece:
Once we start comparing the OCZ Gladiator MAX cooler (all cooler set to 60% RPM / temperatures shown in Degrees C)
Znaci ako taj vent ima los protok, na 60% ga ni nema i to nije realna uporedba coolera. Amaterski test.
Dalje, naveo si drugi link koji 'potkrepljuje' tvoju teoriju.
ocz_gladiatormax_temps2.jpg

Kako objasnjavas da sada core contact freezer ima 2C bolje temp a u guru3d testu citavih 19C. Hej, znas li koliko je 19C!
Kako god, svi ovi testovi su kanta. Coolere je jaaako tesko realno uporediti jer nikada necete naneti istu kolicinu paste i dati identican pritisak pri montiranju, kao sto nikada, sve baze nece biti identicno ravne. Nekoj bazi ce bolje da lezi isto tako 'neravan' procesor a nekoj losije. Svi ovi testovi vamo mogu sluziti samo kao putokaz i nista vise, ako gledate 1-2C razlike, na krivome ste putu.
Ja ne kazem da je gladiator max extra dobar cooler ali nije ni puno losiji od vendette. A to se posebno pirmecuje kod intel lga775 procesora jer ne nalezu svi pajpovi na procesor.

Poslednja izmena:
@mcrazy, potpuno se slazem s tobom, i potpuno si u pravu, u poslednje vreme imao sam prilike da vidim 2x2 modela markiranih kulera koji su imali razlicito obradjenu bazu i neki sa fabrickim ogrebotinama neki bez, da ne pricamo sto nikada ne mozes pastu identicno da naneses i ostalo, a 19c razlike to necu ni da komentarisem, nije vazno kako se zove sajt koji testira nego da li to pije vodu ti rezultati koje oni dobiju...

Coolere je jaaako tesko realno uporediti jer nikada necete naneti istu kolicinu paste i dati identican pritisak pri montiranju, kao sto nikada, sve baze nece biti identicno ravne. Nekoj bazi ce bolje da lezi isto tako 'neravan' procesor a nekoj losije. Svi ovi testovi vamo mogu sluziti samo kao putokaz i nista vise, ako gledate 1-2C razlike, na krivome ste putu.

+1 , potpuno se slazem sa napisanim, jednostavno ima mnogo promenljivih na koje treba obratiti paznju da bi se test odradio 100% tacno, ako naidjete na 2 razlicita review-a a sa potpuno istim komponentama sigurno nece imati identicne rezultate, razlike ce biti u +-3C.

Najbolje bi bilo a bio bi i sigurno hit članak da se neko sa Bench sajta seti da provrti par aktuelnih jeftinijih kulera tipa Hyper tx3, vendetta 2, gladiaotor, xigma 1284 u jednom testu. Leto je i verujem da to sve zanima.

I Hyper 212+, kazu da je napav io pomak u odnosu na staru 212-cu. A tx3 je prdavac, nema shta da trazi medju ovim kulerima.

za 2000din kolika mu je cena je super zamena za mrtvi box, mada za 700din više već ima vendetta 2... izbor je veliki, samo kad bi se neko iz redakcije setio da provrti neki test.

Ovde nije niko pomeno da gladitor max mnogo bolje hladi na i7 i AM2 soketu i tu sije vendetu2.

Najbolji je ovaj Intel stock cooler, hladi nenormalno, temp u loadu 0c :D
Vi i vasi retardirani chartovi koji nemaju veze sa vezom a vec je receno zasto.

Nazad
Vrh Dno