Šta je novo?

OCZ DDR2 PC2-9200 O/C izvestaj

Znači Geil nije za entuzijaste ?
El se više isplati G.Skill Extreme (F2) HK PC8500 5-5-5-15
http://geizhals.at/deutschland/a254635.html
ili pomenuti ocz koji je skoro za 100eura jeftinij ili ti 1/3 jeftini preko grane
http://geizhals.at/deutschland/a251633.html
I sta mislis koja je bolja za oc ?
p.S
1 i 3 nije isto ;)

Po hiljaditi put skreces temu, nikako da zavrsimo jednu temu. Sad bih ja mogao da pitam tebe dal je bolji taj gskill ili geil?
Aj mi objasni razliku izmedju prvog i treceg pitanja?

Evo samo 2-3 kratka pitanja...
Aha :d
greska korise čipove D9GCT koji su po performansama isti sa D9GKX i unekim slučajevima i bolji, sa istim pakuju i PC2-9280 Ultra Plus modele ;) , a opet bolji su od D9GMH:)
1. Na osnovu cega zakljucujes da su GCT cipovi ponegde bolji od GKX cipova a da su sigurno bolji od GMH cipova?

Nisam ni sumljao da ćeš da obrćes i okrećes, nego sta bi što mi nisi odogovorio na pitanja, ona tri pitanja, može i na pm, ako ne možes ovde. ;)
2. Sta sam to ovde obrnuo-okrenuo? govorimo o top ponudi i ja kazem da niko sem geil-a ne stavlja GCT na svoje top module a ti dajes dokaz sa 6400 modulima?

Ni jedan nije mikron, tad sam mislio da jeste jer nisam imao 400+eura da ga kupim ,ali kad je pala kinta kupio sam i podelio iskustva sa drugima ;)
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=109702&highlight=kingston+1066MHz
I hvala na odgovorima ili ti "neodgovorima" $$$
3. U ona dva thread-a si tvrdio da je mikron zato sto nisi imao 400+eura da kupis memorije sa mikronima, moze malo detaljnije ovaj odgovor?

Koja pitanja? Odgovorio sam ti vec 2x a ti izlazis sa novim pitanjima, aj sad ja malo da postavljam...moze?

Ma nemam ja sta da pričam sa tobom, obrni okreni itd. Ako se setimo da je P5B Deluxe Wifi Bios 0507 bio jedan od prvih sa kojim se oc-vala memorija jasno ti je da nije biola ni najbolji(a svi ostali su bili sve bolji za meme), ali ti ćeš i to da okrenes, nema veze. Poredimo memoriju koja je duplo skuplja od memroije koja je bas za entuzijaste namenjena, a ti postavljas pianje kao "Aj nadji nekog entuzijastu koji se razume u memorije koji to vozi" pa evo ti ga ceo review http://www.overclocking-masters.com/forum/viewtopic.php?id=3763, sa sadaslnjim pločama isla bi i daleko preko 1400MHz, u to vreme daleke 2006 ovo je bio WR, a ti kao u fazonu " šit Geil za enuzijaste", daj molim te idem da spavam, jer koliko vidim mogao bi ovaj link da prokomentarises kao u fazonu, ma nije to nista itd, a ja te molim uradi ti ove slabasne klokove sa ovim slabasnim tajmnizima posle skoro godinu dana na tom OCZ-u. mislim sta komentarisati više imas link i uživaj, pssst, bolje da ništa nisam ni pitao, al ovde sam te čekao.
:wave:

Poslednja izmena:
Sta je ovooo, covek postovao rezultat i umesto da mi svi cestitaju ovo se pretvorilo u neko prepucavanje.

Cemu sve to ?

Ma nemam ja sta da pričam sa tobom, obrni okreni itd. Ako se setimo da je P5B Deluxe Wifi Bios 0507 bio jedan od prvih sa kojim se oc-vala memorija jasno ti je da nije biola ni najbolji(a svi ostali su bili sve bolji za meme), ali ti ćeš i to da okrenes, nema veze. Poredimo memoriju koja je duplo skuplja od memroije koja je bas za entuzijaste namenjena, a ti postavljas pianje kao "Aj nadji nekog entuzijastu koji se razume u memorije koji to vozi" pa evo ti ga ceo review http://www.overclocking-masters.com/forum/viewtopic.php?id=3763, sa sadaslnjim pločama isla bi i daleko preko 1400MHz, u to vreme daleke 2006 ovo je bio WR, a ti kao u fazonu " šit Geil za enuzijaste", daj molim te idem da spavam, jer koliko vidim mogao bi ovaj link da prokomentarises kao u fazonu, ma nije to nista itd, a ja te molim uradi ti ove slabasne klokove sa ovim slabasnim tajmnizima posle skoro godinu dana na tom OCZ-u. mislim sta komentarisati više imas link i uživaj, pssst, bolje da ništa nisam ni pitao, al ovde sam te čekao.

Ne vredi ovako stalno izvlacis neke nove teme a da stare nismo zavrsili. Baja koji je to testirao i vozio je mem guru i vlasnik svetskog rekorda u cas5 i cas4, Jedini je koga sam video da je mem hladio sa ln2, covek je probao i testirao mnooooogo toga, ovo je samo jedan od njegovih testova.
Kada kazem entuzijasti misli se na one kojima svaki mem tajming znaci. Shodno tome ako pogledas svetske rang liste u recimo spi 1m i 32m gde je itekako bitno koja je mem i koliko moze da ide i ako pogledas recimo 600+ club na xs-u videces koliko tih svetski najpoznatijih OC-era koristi Geil, a ti mi reci zasto. Pogledaj i club 700+ ali to nije toliko merodavno jer za 700+ treba vrhunski primerak cpu-a, ploce i rama i ne moze se uzeti kao pravilo. Koliko se secam samo francuz overcrash i hicookie su vozili tog geila a overcrash se zadrzao na ovom geilu.
Ja ne znam da li je geil brzi/moze vise da izvuce od ocz-a jer geila nisam probao, i opet te pozivam da uradis test sa istim setovanjima kao i stax na 965 ploci i postujes rezultate ovde pa cemo zajedno da zakljucimo koja je brza, ne znam sta je merodavnije od toga.
Posto ova diskusija vise nema smisla jer neces da odgovoris na pitanja od kojih smo poceli polemiku recicu nekoliko cinjenica na osnovu kojih zakljucujem da Geil sigurno nije najbolji izbor za OC entuzijaste a ovo govorim zbog ljudi koji citaju ovo prepucavanje.
- Svi vrhunski proizvodjaci na top module stavljaju GKX i mnogo manjoj meri GMH cipove, samo geil stavlja GCT.
- GCT cipovi su jeftiniji od GMH i GKX-a.
- Niko ili vrlo-vrlo-vrlo malo vrhunskih OC-era koristi geil memorije.

Poslednja izmena:
cutao sam,cutao...al ne mogu vise :D

hteli smo ekstra memorije koje mogu da se kupe u bg i evo nam....ovaj ocz PC9200 je skup,niko ovde nikog ne ubedjuje dal je to dobra kupvina s obzirom na cenu.....bitne su perfomanse i ko ih zeli nece zaliti pare....ima i jeftiniji pc8500 koji je pandan geil-u koji spominje Space....uporedo geil vs ocz je 141€+pdv,a ocz je 210€...pogledajte hladnjake na geil,a pogledajte na ocz....sam taj sistem hladjenja rama je dosta skup....pogledajte Thermaltake-vo resenje... kosta 2x15€ u nemackoj.....cipovi na ocz GMH,dok sa na geilu GCT koje inace niko ne stavlja od boljih proizvodjaca memorije na highend memorije...mora i taj geil da je dobar,nadam se da ce spejs da uardi neki test,al ne sa orthos sa priritetom 1 i slicno,a nadam se da ce i nama doci saka OCZ PC2-8500 reeperHPC pa da kazemo utiske i toj memoriji

@spacemaste
ubedjujes nas ovde da je geil dobar,a nigde nemas rezultate,osim sa 2x512mb koji se bolje klokuju od 1gb modula....jos nam dajes link gde se vozi ram na p5b dlx gde i on moze da ode u nebesa,al nikad ne moze da napravi kmbinaciju ram i cpu i strapa1333 pa da pobedis bilo kakvu istu kombinaciju samo na strapu 1066...itd.itd

ako se ja dobro secam pre nekih mesec dana si prodavao svoj cellshock koji si platio 500€(iako su tada kostali 300€),prvo si ga prodavao za 300€,pa posle 250€ i sad ovde,da ne budem grub,"solis neku pamet"

ispada da ljude lozimo da ram nije dobar i sl...mi cenu nismo ni spominjali,znam samo da je sa tom memorijom pali svi zivi WR u 32m,sem u klasi c2d 6800,svi WR u SLi sa 2x8800gts...(tu te najvise zabolelo,pogotovu u 3dmark 2006)...a nadamo se da cemo uskoro probati neki 6800 i 2x8800gtx ili ultre pa da i tu obrimo sve moguce WR....jos da te pitam dal je bolji neki p5b dlx ili p5k dlx od dfi inf p965(non -S) ili abit QuadGt,kako za 24/7 ili max o/c potencijal,pa da odemo off :D

Poslednja izmena:

..........,a nadam se da ce i nama doci saka OCZ PC2-8500 reeperHPC pa da kazemo utiske i toj memoriji

@starxm ako ti je potrebna takva memara za testiranje ja sam voljan ustupiti je jer posedujem istu (DDR2 2x1Gb 1066 Mhz OCZ Reaper Heatpipe Kit), kupljena u altiju

@dekara,staxm
posto mi je doticni "svemirski majstor" :D na ignore-u pa vidim sta piskara samo kada ga citirate :) imam jedan predlog:
ne raspravljajte se sa ego manijakom!pustite ga da se nervira i gleda vase rezultate ;)

U vezi OCZ-a, OCZ kao i neki drugi vrhunski proizvodjaci, G.Skill, Geil, Corsair itd na neke svoje 6400 pa i jace module stavljaju raznorazne non micron cipove, elpida promos itd. Na OCZ-u sve preko 7200 ukljucujuci i same 7200 su Microni 100%.

hteli smo ekstra memorije koje mogu da se kupe u bg i evo nam....ovaj ocz PC9200 je skup,niko ovde nikog ne ubedjuje dal je to dobra kupvina s obzirom na cenu.....bitne su perfomanse i ko ih zeli nece zaliti pare....ima i jeftiniji pc8500 koji je pandan geil-u koji spominje Space....uporedo geil vs ocz je 141€+pdv,a ocz je 210€...pogledajte hladnjake na geil,a pogledajte na ocz....sam taj sistem hladjenja rama je dosta skup....pogledajte Thermaltake-vo resenje... kosta 2x15€ u nemackoj.....cipovi na ocz GMH,dok sa na geilu GCT koje inace niko ne stavlja od boljih proizvodjaca memorije na highend memorije...mora i taj geil da je dobar,nadam se da ce spejs da uardi neki test,al ne sa orthos sa priritetom 1 i slicno,a nadam se da ce i nama doci saka OCZ PC2-8500 reeperHPC pa da kazemo utiske i toj memoriji

@spacemaste
ubedjujes nas ovde da je geil dobar,a nigde nemas rezultate,osim sa 2x512mb koji se bolje klokuju od 1gb modula....jos nam dajes link gde se vozi ram na p5b dlx gde i on moze da ode u nebesa,al nikad ne moze da napravi kmbinaciju ram i cpu i strapa1333 pa da pobedis bilo kakvu istu kombinaciju samo na strapu 1066...itd.itd

ako se ja dobro secam pre nekih mesec dana si prodavao svoj cellshock koji si platio 500€(iako su tada kostali 300€),prvo si ga prodavao za 300€,pa posle 250€ i sad ovde,da ne budem grub,"solis neku pamet"

ispada da ljude lozimo da ram nije dobar i sl...mi cenu nismo ni spominjali,znam samo da je sa tom memorijom pali svi zivi WR u 32m,sem u klasi c2d 6800,svi WR u SLi sa 2x8800gts...(tu te najvise zabolelo,pogotovu u 3dmark 2006)...a nadamo se da cemo uskoro probati neki 6800 i 2x8800gtx ili ultre pa da i tu obrimo sve moguce WR....jos da te pitam dal je bolji neki p5b dlx ili p5k dlx od dfi inf p965(non -S) ili abit QuadGt,kako za 24/7 ili max o/c potencijal,pa da odemo off :D

Ko kaže da ram nije dobar, on je odličan, ali je brat bratu najlosija kupovina kako preko grane, tako i ovde, to sam hteo da čujem to ste i potvrdili i hvala na tome. Neđo je spomenuo kako to nije skupo za entuzijaste itd. ja sam izneo svoje misljenje i tražio vase kako bi se složili, ali ove uvrede tipa WR te zaboleo, stax tvarno niti sam očekivao niti mi je palo na pamet tako nešto, a pogotovo od tebe. Cela sam prodao zbog pada cena u pravo vreme, sad je cell 200eura, a i ti si mogao da uzmes ovog OCZ-a, a ne G.Skill-a koji nam stiže po duplo manjoj ceni, i ostane još za koju gajbu piva ;) . No nema veze kad god poželim da dobijem odgovore na moja pitanja i da razmenim mišljenje odmah neko skoči i ode u off, mene je interesovalo da li se isplati i koliko se ispalti u poređenju na nesto što ima na tržistu i tražli ste kako radi dao sam vam vink, i onda ti stax "cutao sam,cutao...al ne mogu vise :D".
Šta ne možeš više? I ti si je testirao, jel vrhunska jeste, jel se isplati,kad znas da ima nesto istih performansi, pa ne isplati se jer ima duplo jeftinije i to sam hteo da čujem, a deki počeo ovo nono, ebote samo jedno misljenje oko nečega sam tražio, a vi skočili da branite OCZ kao da sam negde rekao da ne valja da je los, zilon puta sam se ponovio i reko da se ne isplati i na kraju hteo sam to da čujem, a na kraju samo što sam dobio je uvreda za uvredom.

Još jednom hvala Stax i ovo od tebe nisam očekivao :wave:

Poslednja izmena:
Ko kaže da ram nije dobar, on je odličan, ali je brat bratu najlosija kupovina kako preko grane, tako i ovde, to sam hteo da čujem to ste i potvrdili i hvala na tome. Neđo je spomenuo kako to nije skupo za entuzijaste itd. ja sam izneo svoje misljenje i tražio vase kako bi se složili, ali ove uvrede tipa WR te zaboleo, stax tvarno niti sam očekivao niti mi je palo na pamet tako nešto, a pogotovo od tebe. Cela sam prodao zbog pada cena u pravo vreme, sad je cell 200eura, a i ti si mogao da uzmes ovog OCZ-a, a ne G.Skill-a koji nam stiže po duplo manjoj ceni, i ostane još za koju gajbu piva ;) . No nema veze kad god poželim da dobijem odgovore na moja pitanja i da razmenim mišljenje odmah neko skoči i ode u off, mene je interesovalo da li se isplati i koliko se ispalti u poređenju na nesto što ima na tržistu i tražli ste kako radi dao sam vam vink, i onda ti stax "cutao sam,cutao...al ne mogu vise :D".
Šta ne možeš više? I ti si je testirao, jel vrhunska jeste, jel se isplati,kad znas da ima nesto istih performansi, pa ne isplati se jer ima duplo jeftinije i to sam hteo da čujem, a deki počeo ovo nono, ebote samo jedno misljenje oko nečega sam tražio, a vi skočili da branite OCZ kao da sam negde rekao da ne valja da je los, zilon puta sam se ponovio i reko da se ne isplati i na kraju hteo sam to da čujem, a na kraju samo što sam dobio je uvreda za uvredom.

Još jednom hvala Stax i ovo od tebe nisam očekivao :wave:

ako je tebe uvredilo sto si platio cell toliko ili sto ostao bez wr...ili sto testiras ram na orthos prioritet=1...sta da ti kazem...ostao sam bez reci ,)
a to sto nama stize ram....to je druga prica.....on ce nas kostati 145€ i hvala pa imamo montoju preko...i ako se dobro secam ima 3-4 nedelje kako smo odlucili da porucimo...prvo smo hteli balistix-e,pa je njih nestalo i onda se pojavio gskill.....da vec nisam poslao pare ili pazario taj ram,verovatno bi sad ovde odabrao taj geil ili ocz PC2-8500 sa domacom garancijom,a verovatno i ti isto ;)

Poslednja izmena:
ako je tebe uvredilo sto si platio cell toliko ili sto ostao bez wr...ili sto testiras ram na orthos prioritet=1...sta da ti kazem...ostao sam bez reci ,)
a to sto nama stize ram....to je druga prica.....on ce nas kostati 145€ i hvala pa imamo montoju preko...i ako se dobro secam ima 3-4 nedelje kako smo odlucili da porucimo...prvo smo hteli balistix-e,pa je njih nestalo i onda se pojavio gskill.....da vec nisam poslao pare ili pazario taj ram,verovatno bi sad ovde odabrao taj geil ili ocz PC2-8500 sa domacom garancijom,a verovatno i ti isto ;)

Pa naravno da bi ne bi maltretirao čoveka to sam rekao i animanu čim sam video link, ali nesto nisam siguran da bi ti pohrlio za ocz-om li pak bi ?

ako je tebe uvredilo sto si platio cell toliko ili sto ostao bez wr...ili sto testiras ram na orthos prioritet=1...sta da ti kazem...ostao sam bez reci

Kakve veze im sto sam ja platio cell-a 400eura, čovek mi pre neki dan vratio 100 eura( altaunits hvala ti), odkud ti to da mene boli wr, pa ja sam ono uradio na vazduhu, da se jurim sa LN2 nemam novca, ali opet uvrede od strane tebe nisam očekivao, a o testiranju sa tobom neću da kometrarisem, ja nigde nisam testirao nesto prioritet=1, ako se pozivas na test koji sam kačio za kingstona, neko pre mene ga je testirao 3h na PR10, i zbog toga sam je uzeo šikiju, i on je posle okačio sličan test. I još jednu stvar ja sam ti više za jurnjavu ka stabilnom kloku, jer se on na kraju i isplati, i a sa tim bi bio voljan da se jurim sa nekim, a ovo LN2 pa vi ste najbolji i odkud ti to da me boli, svaka vam čast na entuzijazmu, nikad se ne bi ni jurio sa nekim ko ima toliko para za bacanje, al ajde.
Više se neću raspravljati svi ste povadili noževe i naostrili zube, samo sam hteo da razmenim mišljenje, a ne da primim uvredu za uvredom, hvala momci, a pogotovo hvala tebi stanoje Brate.:wave:

Poslednja izmena:
Evo samo 2-3 kratka pitanja...
2. Sta sam to ovde obrnuo-okrenuo? govorimo o top ponudi i ja kazem da niko sem geil-a ne stavlja GCT na svoje top module a ti dajes dokaz sa 6400 modulima?

Nebih se slozio :)
Mozda se secas mojih nekadasnjih G.Skilova znas one sto sam za kratak period drzao WR sa njima :) E pa na njima su bili GCT chipovi :)

Mislim da su firme koje asembluju module prvenstveno zavisne od proizvodnog stanja Micron'a sto znaci zavisno od kolicine i tipa cipova koje Micron proizvede u odgovarajucem periodu zavisi i sta ce u datoj proizvodnoj nedelji se naci na memoriji.

Tacno je da je GKH vise zastupljen kod top modula ali takodje postoje primjeri i izvanrednih GCT modula.

Sto se tice cena vrhunskih memorija moje mishljenje je sledece:

Kingston nudi trenutno najpovoljnije cene u high end segmentu.
Kad recimo direktno uporedimo ovaj gore navedeni OCZ sa Kingstonom onda mozemo sledece zakljuciti.

Za cenu od nekih 220€ koliko kosta OCZ ovdje u svabiji moze da se uzme 2x1GB Kingston 9600CL5 i da vam ostane nekih 20€ (ili ti gajba piva naravno Bitburger a moze i Wahrsteiner ) sto je po specifikaciji malkice vise od OCZ'a a i ostane nesto da se zalije.

OCZ vjerovatno ima i zbog heatpipe hladjenja vecu cenu e sad da li imaju i kvalitetnije chipove to je vec pitanje ?

Poslednja izmena:
Nebih se slozio :)
Mozda se secas mojih nekadasnjih G.Skilova znas one sto sam za kratak period drzao WR sa njima :) E pa na njima su bili GCT chipovi :)

Mislim da su firme koje asembluju module prvenstveno zavisne od proizvodnog stanja Micron'a sto znaci zavisno od kolicine i tipa cipova koje Micron proizvede u odgovarajucem periodu zavisi i sta ce u datoj proizvodnoj nedelji se naci na memoriji.

Tacno je da je GKH vise zastupljen kod top modula ali takodje postoje primjeri i izvanrednih GCT modula.

Pa o tome se i radi....ajde malo da postavimo stvari iz drugog ugla evo stax je otisao sa promos cipovima preko 600 fsb za ne secam se 1m ili 32m nije ni bitno i iz toga sad treba da zakljucimo da je promos odlican i da ne treba uzimati D9 za bench, naravno da ne.
...greska korise čipove D9GCT koji su po performansama isti sa D9GKX i unekim slučajevima i bolji, sa istim pakuju i PC2-9280 Ultra Plus modele , a opet bolji su od D9GMH
Niko nije rekao da GCT nije dobar ali je problem nastao kada je Space tvrdio da je bolji od GMH i ponegde od GKX. Na to pitanje nece da odgovori ali zato pokrece deset drugih tema. Da li se slazes sa ovom njegovom konstatacijom?
Da li je fer ponuda kad vec ima geil-a da ga testira pa okaci rezove i da zajedno konstatujemo sta je bolje?
Problem broj 2 je nastao sa cenom, NIKO od nas nije pricao o ceni ovde, okacili smo deo rezultata i zahvalili se firmi koja nam je ustupila HW na test.
Problem br 3 je Geil. Kazi nam ti kao neutralan da li si probao Geil-a i koliko si vrhuskih rezultata video sa Geilom i ko od OC krema koristi Geil:p ?

@Space
Rekao sam ti vec jedanput, nemoj da poturas pricu o nama kao likovima koji imaju i bacaju lovu na komponente, spaljuju komponente...itd. Niko od nas nema viska para i sve sto radimo radimo iz cistog entuzijazma i iskljucivo sa novcem koji smo sami zaradili uz mnooooogobrojna odricanja.

Sto se tice cena vrhunskih memorija moje mishljenje je sledece:

Kingston nudi trenutno najpovoljnije cene u high end segmentu.
Kad recimo direktno uporedimo ovaj gore navedeni OCZ sa Kingstonom onda mozemo sledece zakljuciti.

Za cenu od nekih 220€ koliko kosta OCZ ovdje u svabiji moze da se uzme 2x1GB Kingston 9600CL5 i da vam ostane nekih 20€ (ili ti gajba piva naravno Bitburger a moze i Wahrsteiner ) sto je po specifikaciji malkice vise od OCZ'a a i ostane nesto da se zalije.

OCZ vjerovatno ima i zbog heatpipe hladjenja vecu cenu e sad da li imaju i kvalitetnije chipove to je vec pitanje ?

Slazem se u potpunosti a tih 20e razlike u ceni moze da ode bez problema na hladjenje na ocz ali je kingston malo jace deklarisan ali se moze reci da su "tu negde". Bas zato smo i probali ocz i okacili deo rezultata da bi ljudi videli sta moze ova mem.
Evo sta su ljudi izvukli iz ovog ocz-a dual spi 32m 660 FSB 5-5-5-8 na 2.52v ili recimo dokle ide na default voltazi od 2.3v, dual spi 32m 625 FSB 5-5-5-8 na 2.3v.

Pa o tome se i radi....ajde malo da postavimo stvari iz drugog ugla evo stax je otisao sa promos cipovima preko 600 fsb za ne secam se 1m ili 32m nije ni bitno i iz toga sad treba da zakljucimo da je promos odlican i da ne treba uzimati D9 za bench, naravno da ne.

Niko nije rekao da GCT nije dobar ali je problem nastao kada je Space tvrdio da je bolji od GMH i ponegde od GKX. Na to pitanje nece da odgovori ali zato pokrece deset drugih tema. Da li se slazes sa ovom njegovom konstatacijom?
Da li je fer ponuda kad vec ima geil-a da ga testira pa okaci rezove i da zajedno konstatujemo sta je bolje?
Problem broj 2 je nastao sa cenom, NIKO od nas nije pricao o ceni ovde, okacili smo deo rezultata i zahvalili se firmi koja nam je ustupila HW na test.
Problem br 3 je Geil. Kazi nam ti kao neutralan da li si probao Geil-a i koliko si vrhuskih rezultata video sa Geilom i ko od OC krema koristi Geil:p ?

Kao sto rekoh mislim da je prica koji je bolji chip suvisna jer ima primjera i onakvih i ovakvih.
Slazem se da je GMH/GKX zastupljenija varijanta ali to ne mora da znaci da je generalno losiji
GCT.

Razlika izmedju samih modula jedne te iste firme moze da bude velika.
Evo recimo tri para G.Skill'a koja su otsisla juce za BG se razlikuju cak i preko 30 MHz (60 MHZ DDR2)

Pa nisam posedovao Geil'a kad je DDR2 u pitanju ali iz vremena DDR1 mogu da potvrdim da bolja memara nije izlazila na trziste.

Poslednja izmena:
Aj kad me teras moram ovako da odgovaram...
Kao sto rekoh mislim da je prica koji je bolji chip suvisna jer ima primjera i onakvih i ovakvih.
Slazem se da je GMH/GKX zastupljenija varijanta ali to ne mora da znaci da je generalno losiji
GCT.
Da li su ovi proizvodjaci sto koriste GKX i GMH budale jer placaju skuplje cipove a to moze da gura i GCT?

Evo recimo tri para G.Skill'a koja su otsisla juce za BG se razlikuju cak i preko 30 MHz (60 MHZ DDR2)
Ma to je jasno kao dan ali ovde pricamo generalno o cipovima, ne o konkretnim modulima, ako cemo o konkretnim modulima kakv zakljucak mozemo izvuci iz testova bivseg staxovog promosa koji ide preo 600? Testova Geila jednostavno NEMA, niko od vrhunskih ocera ga ne koristi, pogledaj na xs-u thread club 600+ i prebroj Geil-ove ;) .

Pa nisam posedovao Geil'a kad je DDR2 u pitanju ali iz vremena DDR1 mogu da potvrdim da bolja memara nije izlazila na trziste.
DDR1 nismo spominjali, a ja cu da napisem ono sto si trebao ovde da napises. Geil ddr2 nisi probao zato sto nisi video da su se dobro pokazali ;) .

DDR1 nismo spominjali, a ja cu da napisem ono sto si trebao ovde da napises. Geil ddr2 nisi probao zato sto nisi video da su se dobro pokazali ;) .

Geil DDR2 nisam probao zato sto Geil nije imao interesantan proizvod za mene u tom momentu.
Danas ili ti trenutno Geil ima interesantne module i to daleko jeftinije od konkurencije.

Jedan par sam danas narucio mada to nema nikakve veze sa ovim threadom ovdje.
Geil'a sam imao na oko vec tri nedelje ali ih nije bilo nigdje da se uzmu.

Sada su dostupni , a evo i vise o cemu pricam

http://shop.vv-computer.de/shop/info/35165/?referer=geizhals.at

Ova memara ce ladno da vozi specifikacije gore navedenog OCZ'a nebitno koji je chip na njoj
to ti mogu odmah obecati iako je nisam testirao.

P.S razlika u ceni 40€ u korist Geil'a

Bice opsiran test uskoro :)

P.S ukoliko bude odradila posao onako kako ocekujem zar stvarno mislis da cu skidati spreader da vidim da li je GMH / GCT ili GKX

Poslednja izmena:
GCT.

[/QUOTE]

Aman na to Vojo naveo sam da je u "nekin slučajevima D9GCT" bolji od GKX, primer tvog WR-a potrđuje moju priču, e sad generalno hand pick D9GMH se koriste tek u skorije vreme na modelima jačim od 1066MHz uključujući i 1066MHz, i samo zbog toga je moje skromno mišljenje da je D9GCT bolji od D9GHM, što ne mora da znači, sva tri su dorba i zavisno od sreće jedan od drugog će bolje da se ocuje. I kad se sve sumira, a nadam se da se slažes samnom sta je isplativije kupiti (ja i dalje tvrdim da Geil nista losiji nije od ot top testiranog OCZ-a) 4Gb ili 2 Gb memorije sličnih perfomansi performansi, gde će samo sreća biti ta koja odlučuje koje će biti bolja. Evo ponavljam linka koji konkretno opisuje mogućnosti pomenute Geil memroije ko god da je testirao (ima na xtremu i boljih testera od ovog čoveka) http://www.overclocking-masters.com/...ic.php?id=3763, a ovu test memroiju testirao je čovek koji držao WR dosta dugo naš svima dragi Nikola, na istim naponima.
A ja sam samo hteo da se složite sa gore pomenutom konstatacijom da li se isplati ili ne, ili pak da se ne slože. No Deki je " advokat" uvek spreman za raspravu koja mi nije bila namera :d Pa Stanoje koji zna da izvređa, no dobro kako beše monty WR sa D9GCT :d

Poslednja izmena:
P.S Space nesto se mislim kako bi ovaj narandzasti Geil fino legao uz onaj DFI LP X38 koji bi trebao nadam se prije jeseni da se pojavi :)

Geil DDR2 nisam probao zato sto Geil nije imao interesantan proizvod za mene u tom momentu.
Danas ili ti trenutno Geil ima interesantne module i to daleko jeftinije od konkurencije.

Jedan par sam danas narucio mada to nema nikakve veze sa ovim threadom ovdje.
Geil'a sam imao na oko vec tri nedelje ali ih nije bilo nigdje da se uzmu.

Sada su dostupni , a evo i vise o cemu pricam

http://shop.vv-computer.de/shop/info/35165/?referer=geizhals.at

Ova memara ce ladno da vozi specifikacije gore navedenog OCZ'a nebitno koji je chip na njoj
to ti mogu odmah obecati iako je nisam testirao.

P.S razlika u ceni 40€ u korist Geil'a

Bice opsiran test uskoro :)

P.S ukoliko bude odradila posao onako kako ocekujem zar stvarno mislis da cu skidati spreader da vidim da li je GMH / GCT ili GKX

Cek polako prvo si siguran da ce odraditi posao a onda ide ako bude odradila posao...:D :D :D .
I jos jednu stvar smo zakljucili, kupujes je zato sto je u ovom trenutku jeftina a ne zato sto je dobra ;) .
Ja sam zbog toga i predlozio da se rezultati testa Geil-a iznesu ovde pa da zajedno zakljucimo sta je bolje.
Malo statistike za ljude koji citaju ovaj thread:
Na XS-u postoji thread 600+ sa rezultatima kloka memorija preko 600fsb a kao ocena stabilnosti koristi se spi 1m i/ili 32m test.
Uslov je jos da mem bude 2x1GB. Od ~70 rezultata koje su ljudi postovali, gle cuda ponovo, samo je jedan to izgurao sa Geilom, vrlo-vrlo interesantnan podatak.

interesantno je shto vas dvojica-trojica jurite amo neshto shto voze i ostali( pritom mislim na dekaru,staxma... )...Pa zashto je to bitno,ako konkretno u ovom slucaju GCT baca bolje rezultate... Klasican primer nevezan za ovaj klok je i to shto svi voze neke Honde tamo vamo budze ih,1000 konja,munje fore ,dragsteri i slicno,audi rs4...i onda dodje kralj na bataja sa Golfom 2 koji niko drugi ne vozi i pokida sve zivo onako olako totalno,smejao se,kaze ja sirotan ovde nemam svoju klasu...
A taj auto je jedno 12 puta jeftiniji od RS4 koju je pokidao ne zna se...

Zakljucak moje price-nije ono shto je najskuplje i shto svi drugi koriste uvek najbolje,postoje i neki izuzetci,shto bih u ovom slucaju rekao da je GCT...

Cek polako prvo si siguran da ce odraditi posao a onda ide ako bude odradila posao...:D :D :D .
I jos jednu stvar smo zakljucili, kupujes je zato sto je u ovom trenutku jeftina a ne zato sto je dobra ;) .
Ja sam zbog toga i predlozio da se rezultati testa Geil-a iznesu ovde pa da zajedno zakljucimo sta je bolje.
Malo statistike za ljude koji citaju ovaj thread:
Na XS-u postoji thread 600+ sa rezultatima kloka memorija preko 600fsb a kao ocena stabilnosti koristi se spi 1m i/ili 32m test.
Uslov je jos da mem bude 2x1GB. Od ~70 rezultata koje su ljudi postovali, gle cuda ponovo, samo je jedan to izgurao sa Geilom, vrlo-vrlo interesantnan podatak.

Ma nisam se mozda dobro izrazio.
Rekao sam 100% ce odraditi ono sto je gore navedeni OCZ.
Kad sam rekao odradice posao mislio sam na jedan drugi posao ne kupujem ja ovu memu zbog ovog uporednog testa :)

Naravno da je kupujem zato sto je jeftina !!!!

Momentalno nema memorije na njemackom tzrzistu koja ispunjava specifikaciju kao ovaj Geil
a da se moze dobiti za te pare.

Sledeci najjeftiniji moduli 8500@CL4 su od firme TeamGroup i kostaju neshvatljivih 310€

Mislim da ti je sada jasno zasto sam je narucio.....

Nego sta mislis ti da li ima ovaj Geil potenciala da postigne performase OCZ'a ?

Haha sampionski, pa poceli ste iz arhive da vadite thread-ove ravno godinu dana star thread ;), nema nista novije?
Ovo je inace hicookie-ev test za koga sam vec rekao da je probao Geil-a;) pitajte ga zasto ga ne vozi i dalje :D .

Zasto kazes vi ?
Deki ja govorim za sebe iskljucivo za sebe. :)

Mislis da ga pitam zasto je onda koristio Geil za WR a ne OCZ ? :D

...Pa zashto je to bitno,ako konkretno u ovom slucaju GCT baca bolje rezultate...
Pa o tome se ovde i radi, GDE to GCT baca bolje rezultate, moze neki link?

Nego sta mislis ti da li ima ovaj Geil potenciala da postigne performase OCZ'a ?
Sasvim moguce da ce da stigne ali opet ponavljam ja nemam nadu u Geil obzirom da ga niko ne vozi, ne znam sta je tu cudno????
Aj sad ja da pitam, na osnovu cega zasnivas misljenje da ce da stigne/prestigne, ocz-a????

Zasto kazes vi ?
Deki ja govorim za sebe iskljucivo za sebe.

Mislis da ga pitam zasto je onda koristio Geil za WR a ne OCZ ?
Kazem zato sto je i Space izbacio link od pre 10 meseci, jasno mi je da ti govoris u svoje ime, zato jos uvek i pisem ovde ;).
Kad smo vec kod kidanja i WR-ova koliko si se ti bese zadrzao na tom WR mestu sa tim GCT-om i koji cipovi su te skinuli ;) i koji su cipovi aktuelni WR?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno