Šta je novo?

OCZ DDR2 Memorije

monteniger

Slavan
Učlanjen(a)
26.10.2007
Poena
304
planirao sam da uzmem neku od ovih memorija pa da mi kazete koja je najbolja od njih jer je razlika izmedju najjevtinije i najskuplje 4-5 evra

1- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Platinum XTC/CL 4-4-4-15 /Kit
2- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Titanium XTC/EPP/CL 4-4-4-15 3- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Platinum R2 XTC/CL 4-4-4-15 /Kit
4- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ SOE XTC/CL 5-5-5-12/kit
5- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Titanium XTC/CL 3
6- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Gold XTC/CL4 kit
i sto je bolje titanium,platinum ili gold?
hvala

Po onome sta sam nalazio na netu AxeRAM 1066MHz su uvek sa oznakom 'N'.
AxeRAM 800MHz sa oznakom N iza barcoda je malo teze naci.
U PINu je razlika u ceni 1250din., a u sustini bi trebalo da je ista stvar.

Transcend aXeRam 1066+ i 1200+ su uvek D9GMH mikroni dok za 800 morash da gledash oznaku iza bar-koda a i jako je tanka shansa da ti upadnu tu mikroni...

Bio danas u ducanu i vidio
DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit za 120€!!!

Jel vredi?
Sta mislite?

mislim da definitivno vredi.

Gde si to nasao, aj javi na PM. Ako nije tajna :).

Koliko vrede ovi OCZ DDR2-800MHz 2x1Gb XTC/CL Platinum 4-4-4-15. Ja sam nasao za 4100 din, je li to povoljno?
I da li je bolja od Geil Ultra 2x1gb na 800MHz?

Poslednja izmena:
...AxeRAM 800MHz sa oznakom N iza barcoda je malo teze naci...

Moram da se ispravim. Danas sam usao u tacno jednu radnju (Webhouse) i tamo ima AxeRAm 800MHz sa oznakom N. Nesto manje od 6000 dinara.
Za moj ukus je cena previsoka, mogu da kupim 2x2GB JetRAM za 5e vise. Ali ko voli da experimentise i juri klokove moze da proba ovaj AxeRAM...

Nikakve razlike na default-u ne bi bilo.
Ako ćeš da OC-uješ, bolja varijanta su Plationum moduli, mogu da se OC-uju ~ 1000Mhz CL5.

Zanimljivo - znaci nema neke razlike izmedju default memorije na 677mhz i 800mhz.

p.s. Skoro sam uzeo nov komp, pa ce prvo klokovanje da padne tek na jesen, dok ga izgustiram na defaultu:D

Poslednja izmena:
Kako vam se cine ove memorije
http://www.sestavi.si/item.php?id=85&tbl=ram
ili ove

http://www.solo.si/racunalnitvo-100...6400-800mhz-xtc-platinum-hladilnik/index.html

http://ceneje.si/ocz-ram-ddr2-pc2-6400-800mhz-rev2-xtc-platinum-hladilnik-2-x-1gb
imam mogucnost da ih donesem do Srbije i mislio sam da uzmem 4x1gb pa mi recite dal vredi i kako se klokuje?

Hvala

Ja imam ove poslednje tj platinum rev.2 i klokuju se na 1000~1060 mhz 5-5-5-15.

ili ove

http://www.solo.si/racunalnitvo-100...6400-800mhz-xtc-platinum-hladilnik/index.html

http://ceneje.si/ocz-ram-ddr2-pc2-6400-800mhz-rev2-xtc-platinum-hladilnik-2-x-1gb
imam mogucnost da ih donesem do Srbije i mislio sam da uzmem 4x1gb pa mi recite dal vredi i kako se klokuje?

Hvala

Zasto se cimati iz inostranstva da dovlacis OCZ memaru kad imas radnji u zemlji gde mozes da ih kupis po povoljnoj ceni (WinWin-BG,Eurolink team2000-BG,Microsystems-BG,Positive-NS,Vodacomp-SU) ,ako trenutno nemaju naruci. Bezveze da se cimas iz inostranstva nema smisla kad imas u zemlji. Pogledaj malo po sajtovima navedenih firmi i cimni ih. A sto se tice Platinum serije ta memara je posebna prica jer je pored Flex-a i Reaper-a namenjena extremnom OC-u. Ako kojim slucajem budes hteo DDR3 na 1600 i 1800MHz mislim da sam video da i to mozes da uzmes kod nas u zemlji ,ali za pakleno mnogo para (brzina ima cenu).

Poslednja izmena:

Gde si to nasao, aj javi na PM. Ako nije tajna :).

Koliko vrede ovi OCZ DDR2-800MHz 2x1Gb XTC/CL Platinum 4-4-4-15. Ja sam nasao za 4100 din, je li to povoljno?

Taj Ocz je extra sa cenom definitivno dobra cena,Geil nije bolji jer je taj Platinum vrh ponude za najveci moguci OC koji 800MHz memara moze da dostigne.
Definitivno uzmi Ocz u ovom slucaju.
pozzz

Alo kakva je ovo propaganda ovde?
Gde kod nas ima Micron-a za ispod 160€ koliko koštaju novih 2x1Gb?
I to GMH, GKX je raritet i u EU a ne ovde.
Znam da širiš dezinformacije jer radiš u ALTI-ju (da se zaključiti iz tvojih postova) ali nemoj da ovde prodaješ te priče, mi što dovučemo od preko pravu stvar mi smo budale a vi zavaljujete ProMOS čipove po >50% većim cenama nego Microni napolju!!! Koliki je vaš rabat tu?!? Vi ste i uvoznik i MP... :S:
To nije dranje to je čist bezobrazluk + ovakvo nasukavanje usera po forumima!
Pusti te fore, idi na drugo mesto pa širi dezinformacije ili svesno laži.

Bacanje para druze moj,bacanje para uzimati Crucial napolju pored jakih brendova sa dobrom cenom ovde.

Žao mi je da menjam svoj signature, naći će se već neko da "ovekoveči" ovu "patriotsku" izjavu. :d

Poslednja izmena:
Upravo tako kako moze biti bacanje para za crucial ballistix kada kosta <100 evra vani, i koji su to jaki brendovi sa dobrom cenom u toj cenovnoj klasi koji mogu da se mere sa crucialom.

@Superstar
Evo ja cu da je ovekovecim

Poslednja izmena:
Citiram korisnika: madness99
ili ove

http://www.solo.si/racunalnitvo-1008...nik/index.html

http://ceneje.si/ocz-ram-ddr2-pc2-64...dilnik-2-x-1gb

HvalaZasto se cimati iz inostranstva da dovlacis OCZ memaru kad imas radnji u zemlji gde mozes da ih kupis po povoljnoj ceni (WinWin-BG,Eurolink team2000-BG,Microsystems-BG,Positive-NS,Vodacomp-SU) ,ako trenutno nemaju naruci. Bezveze da se cimas iz inostranstva nema smisla kad imas u zemlji. Pogledaj malo po sajtovima navedenih firmi i cimni ih. A sto se tice Platinum serije ta memara je posebna prica jer je pored Flex-a i Reaper-a namenjena extremnom OC-u. Ako kojim slucajem budes hteo DDR3 na 1600 i 1800MHz mislim da sam video da i to mozes da uzmes kod nas u zemlji ,ali za pakleno mnogo para (brzina ima cenu).
Posto radis u Altiju, sto nam ne ostavis ime pa tebe da cimnemo u vezi OCZ-a.
Citiram korisnika: Boris Ilic

Gde si to nasao, aj javi na PM. Ako nije tajna .

Taj Ocz je extra sa cenom definitivno dobra cena,Geil nije bolji jer je taj Platinum vrh ponude za najveci moguci OC koji 800MHz memara moze da dostigne.
Definitivno uzmi Ocz u ovom slucaju.
pozzz
Uopste ne razumem sta si ovde napisao. Daj neki link ako imas za "najveci moguci OC koji 800MHz memara moze da dostigne". Ili opet pises da bi nesto napisao.
Citiram korisnika: madness99
pa cale mi je svejedno tamo pa ... al sam vec narucio Crucial
Bacanje para druze moj,bacanje para uzimati Crucial napolju pored jakih brendova sa dobrom cenom ovde.
Znas kako, OCZ kupuje cipove od Micron Technology, medju ostalim, ne pravi ih samostalno. Lexar Media, cerka firma Micron Technology, pravi Crucial memorijske module, verovatno najbolje koje postoje. Zakljucak sam izvuci. Treba vise da citas, manje da savetujes. Ne pratis kretanja na trzistu, ne pratis ni cene. Pravis kontra reklamu OCZ-u jer ne poznajes dovoljno njihov proizvodni program, i ne samo to.

I off-topic:

Ovi tvoji postovi kao i prethodni postovi su vise nego dovoljno za opomenu od strane moderatora, mozda i za strozu kaznu. Dobro je da si zaduzen samo za OCZ, inace bi nam pisao i o TT, Foxconn, itd...REKLAMA SE PLACA!!!! NEMOJ BESPLATNO DA REKLAMIRAS ALTI!!! I NAJVAZNIJE, OCZ-U NE TREBA REKLAMA, POGOTOVO NE TVOJA!!!

P.S.
Pretekose me SuperStarr i pocuca! Dugo sam bio AFK.

Poslednja izmena:
Pazi samo da uzmes double sided module jer imaju neki novi koji su single side i pokazali su se dosta losije u odnosu na prethodne. Double side bi trebalo da su svi sa 16FDX na kraju seriskog.

Zasto se cimati iz inostranstva da dovlacis OCZ memaru kad imas radnji u zemlji gde mozes da ih kupis po povoljnoj ceni (WinWin-BG,Eurolink team2000-BG,Microsystems-BG,Positive-NS,Vodacomp-SU) ,ako trenutno nemaju naruci. Bezveze da se cimas iz inostranstva nema smisla kad imas u zemlji. Pogledaj malo po sajtovima navedenih firmi i cimni ih. A sto se tice Platinum serije ta memara je posebna prica jer je pored Flex-a i Reaper-a namenjena extremnom OC-u. Ako kojim slucajem budes hteo DDR3 na 1600 i 1800MHz mislim da sam video da i to mozes da uzmes kod nas u zemlji ,ali za pakleno mnogo para (brzina ima cenu).

u winwin smatraju da ocz memorije su procesori ...tako da :S::wall:

Ooo.. poz bencheri, rendzeri kako god, hochete. :) ;)
Jedno pitanje za vas pa ako ste dobre volje odgovor'te ako niste opet mi odgovor'te ako nije problem. :)
Posedovao sam Kingston na 800Mhz pa sam uzeo ove OCz valjda skoro vrh iz ove klase, pa imam imam problem, ochigledno da me plocha zeza, kada stavim 4-4-4-12 radi sve normalno i proc na 3.2ghz e6750 1:1 mem:fsb ali shto hochu vishe da Oc cpu onda neche da dizhe te moram clear cmos i ajmo dalje, jeli ovo dobra mem ili shta? Mada sam ja inache vazda koristio Kingstone nekako me nikad nisu odale, chak sam sa njima e6750 na 4ghz (ali nazhalost samo za slikanje) dizao. Ili je problem do napajanja 500W ATX ThermalTake 12V 2.0/FAN W0094RE?;)
800MHz OCZ Titanium Intel XTC/CL 4-4-4-15
1GB (1024MB) Module - OCZ2T800IO1G
800MHz DDR2
CL 4-4-4-15
(CAS-TRCD-TRP-TRAS)
Optimized for Intel® Chipsets
1GB Module
Unbuffered
Titanium XTC* Heatspreader
2.0 Volts
240 Pin DIMM

Special Features
2.2V EVP**

Naravno da sam uzeo dva modula, 2x1

Hmmmm.....Upozorenje svima:
Prvo mi je polovichno crkao jedan modul OCZ pc 8000 gold memorije.Imao je puno greshaka kod zapisavinja adresnih kodova.Zamenjeno.Juche crkoshe i 2x 512 istih.Definitivno neshto sa tom serijom nije u redu.Nisu overklokovani.A mashina mi je previshe kvalitetna da bi njima neshto shtetilo.
Iskreno bih obratio paznju na sve ove module od 1000 mhz pa na vishe.Pala je cena ali i...................Poshto vec imam 2x1 gb naruchih ponovo module ali 2x1 gb 1100mhz.Nema veze shto su ovi prvi od 1000mhz.Drzacu ih sve na 1000 mhz.Ali daj bre....dozivotna garancija trt-mrt.Crkavaju kao ludi a i josh ima ljudi kojima su zakazali.Isto se deshava i sa Kingston hyperX modulima od preko 1000 mhz ddr2.U Pakomu ih je belo jedno vreme na reklamacijama brdo.

Poslednja izmena:
Eh, meni skoro crkose reaperi 9200 a nikad nisu videli vise od 2.3V :'( ... Gledam upravo sad sta uzeti i sve mi se cini da cu OCZ da zaobidjem u sirokom luku. A najozbiljniji kandidat mi je bio hyperx 9600 al DARK SIDE me zakopao sad skroz :)))

Eh, meni skoro crkose reaperi 9200 a nikad nisu videli vise od 2.3V :'( ... Gledam upravo sad sta uzeti i sve mi se cini da cu OCZ da zaobidjem u sirokom luku. A najozbiljniji kandidat mi je bio hyperx 9600 al DARK SIDE me zakopao sad skroz :)))
Nije to do OCZa vec do Microna GKX i GMH, koji crkavaju kao ludi, pogotovu GMH.Sve preko 2.2V za 24/7 je prilican rizik.

memorija na 1066

Za ovo ti ne garantujem, ali ja bih licno kupio da imam kinte...

Transcend AxeRAM 800MHz sa oznakom N iza barkoda

Racunajuci da je Transcend izbacio 1066 (a mislim i 1200) AxeRAM sa Micronima, moze da se desi da zakacis Microne i na ovim modulima...

Prosetaj se do nekoliko radnji i pogledaj. Ova sa slike je sa Elpida cipovima. Ja sam licno hteo da pogledam, ali nikako da dodjem u BG. Moj predlog, ne garantujem, ali za ~5200din. ja bih uzeo kad bi je bilo... A ti vidi sta ces :) :wave:

Sinoc smo je dobili i probali da postavimo iz biosa na 1066 ali nece ni pod razno preko 1004 mhz 2.1 v nijednom nije usla u bios , a cak i natoj frekvenciji nije stabilna.Sta cu sada da radim nemam pojma verovatno cu vratiti memoriju koja sa deklarisanih 1066 radi na max 966:wall:

Poslednja izmena:
Sinoc smo je dobili i probali da postavimo iz biosa na 1066 ali nece ni pod razno preko 1004 mhz 2.1 v nijednom nije usla u bios , a cak i natoj frekvenciji nije stabilna.Sta cu sada da radim nemam pojma verovatno cu vratiti memoriju koja sa deklarisanih 1066 radi na max 966:wall:

Na kojoj ploci ste probali? Radila je neka memorija pre na 1000+ na toj ploci?

Evo da se i ja javim kao jos jedan nezadovoljni korisnik OCZ memorije. Kupio sam OCZ SOE XTC na 800mhz,a prije toga imao takeMS ddr2 isto na 800,doplatio jos nesto para za ovog OCZ-a.
Ovakva je kod mene situacija,proc mi radi na 3ghz, i sada posto imam asus p5b plocu,u biosu mi daje da stavim memoriju na 833 i nakon toga na 1000mhz. na 1000 nema sanse da radi ma sta radio,podizao napon,podizao latencije,ali nista. nece da radi ni na 2.1v ni na 2.2v, nema sanse,iako na OCZ sajtu pise za ovu memoriju da cak garantuju da radi na 2.2v. probao i na 2.3v ali dobio izoblicenu sliku u winu i brze bolje resetovao komp. pokusao sam da malo spustim proc, na 2.92,fsb na 325,onda memorija da radi na 970mhz,ni tako nece,cisto sam htio da probam moze li,ali nece i to je to. ne znam za ovu plocu gdje bi se mogao promjeniti divider,mozda tako neka kombinacija,ja barem ne mogu da nadjem :wall: uglavnom sada radi na 833mhz i malo zategnutim latencijama na 2.1v. u svakom slucaju,moram reci da mi je takeMS radio na 900mhz bez problema,tada mi je proc bio na 2.7ghz... nisam je probao na vise,ali izgleda da sa ovim OCZ-om nisam nista dobio,a ustvari sam samo bezveze doplatio. steta sto ovaj thread nije postojao prije nekoliko mjeseci,definitivno se ne bih odlucio za OCZ-a.

Ochigledno da je problem u memorijama, imao sam Kingston na 800MHz cl5 obichne, i radilo je do 970MHZ ove 800MHz OCZ Titanium Intel XTC/CL 4-4-4-15 me mnogo nerviraju, a skupe su i kazhu da su posebne za overclockere, ali izgleda za budale. ;(
Pkushavao sam ih dichi makar na 900+ nece uopste, comp se ponasha mrtav, Special features 2.2****** lazhu, stavljao sam i 2.1, 2.2, 2.3 ali efekta nema, il' je problem u plochi koju posedujem ili josh manji problem je samo da zamenim sa starim dobrim kingstonom.

Zhao mi je mislio sam da chu s' ovim ocz-om uraditi neshto shto nisam mogao sa kingstonom. ;(
Ma kingston je kralj! TE Geil, OCZ, takeMS, transcend... i ostala ******. Kingston = Kralj. :((

Ochigledno da je problem u memorijama, imao sam Kingston na 800MHz cl5 obichne, i radilo je do 970MHZ ove 800MHz OCZ Titanium Intel XTC/CL 4-4-4-15 me mnogo nerviraju, a skupe su i kazhu da su posebne za overclockere, ali izgleda za budale. ;(
Pkushavao sam ih dichi makar na 900+ nece uopste, comp se ponasha mrtav, Special features 2.2****** lazhu, stavljao sam i 2.1, 2.2, 2.3 ali efekta nema, il' je problem u plochi koju posedujem ili josh manji problem je samo da zamenim sa starim dobrim kingstonom.

Zhao mi je mislio sam da chu s' ovim ocz-om uraditi neshto shto nisam mogao sa kingstonom. ;(
Ma kingston je kralj! TE Geil, OCZ, takeMS, transcend... i ostala ******. Kingston = Kralj. :((

Bas bezveze koliko se OCZ pokazao los.A tolika reklama....
Moje Transcend PC-6400 (800 MHz) CL4-4-4-12 ladno rade na 900+ sa 2.1 v.Terao sam ih do 960 MHz CL5 na 2.1v..

Nazad
Vrh Dno