Šta je novo?

OCZ DDR2 Memorije

monteniger

Slavan
Učlanjen(a)
26.10.2007
Poena
304
planirao sam da uzmem neku od ovih memorija pa da mi kazete koja je najbolja od njih jer je razlika izmedju najjevtinije i najskuplje 4-5 evra

1- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Platinum XTC/CL 4-4-4-15 /Kit
2- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Titanium XTC/EPP/CL 4-4-4-15 3- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Platinum R2 XTC/CL 4-4-4-15 /Kit
4- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ SOE XTC/CL 5-5-5-12/kit
5- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Titanium XTC/CL 3
6- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Gold XTC/CL4 kit
i sto je bolje titanium,platinum ili gold?
hvala

hehe , u win win sam pitao da li imaju OCZ memorije i ovi prodavci mi odgovore "procesore ? mozemo naruciti..." :d

Kakvi carevi:D Ovde u Nishu je pa tek komedija. Primeri iz lichnog iskustva:
1. Kad sam qpovao Optiarc 7173 u 90% radnji me je dochekalo "Shta ti je to optiark?"
2. U jednoj radnji pitam imaju li 8800GT, a oni mene pitaju "Jel DDR2 ili DDR3?"
3. Raspitujem se za C2D procesor, a tip me ubedjuje da sachekam 2 meseca jer treba da izadje (famozni) Pentium 5 koji je duplo bolji... Shta reci :d
By the way, termalna pasta je ovde "ona mast shto se maze na kuler" :D

@tema: Da li se OCZ iz Gold serije mnogo loshije klokuje od Titanium? Poshto u Nishu ne mogu da nadjem Titanium.

Poslednja izmena:
Kakvi carevi:D Ovde u Nishu je pa tek komedija. Primeri iz lichnog iskustva:
1. Kad sam qpovao Optiarc 7173 u 90% radnji me je dochekalo "Shta ti je to optiark?"
2. U jednoj radnji pitam imaju li 8800GT, a oni mene pitaju "Jel DDR2 ili DDR3?"
3. Raspitujem se za C2D procesor, a tip me ubedjuje da sachekam 2 meseca jer treba da izadje (famozni) Pentium 5 koji je duplo bolji... Shta reci :d
By the way, termalna pasta je ovde "ona mast shto se maze na kuler" :D

@tema: Da li se OCZ iz Gold serije mnogo loshije klokuje od Titanium? Poshto u Nishu ne mogu da nadjem Titanium.

Slobodno uzmi Platinum rev. 2 :)

Jel moze pomoc hitno. Prodao sam svoje 4x1gb Geil i sada sam bez kompa.... Sta uzeti... Kingstone HyperX 800 2x1gb ili OCZ Platinum rev2???????????????????????? Da li se HyperX klokuje preko 1000???

A mogu naci i Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ SOE XTC (mislim da su cl4) za 4200din. Da li se one klokuju preko 1000??

Poslednja izmena:
Platinum rev2 su ProMOS chipovi a Kingston HX PC6400 su Infineon tako da ti je pametnije uzeti OCZ od ta dva mada bilo bi najbolje kada bi mogao da kazesh koliko para imash i koliko Gb ti treba? Mozda moze i neki Micron da upadne u kombinaciju..

Pa oko 5000din, OCZ Platinum Rev2 2x1 je 4660din, Znaci poreban mi je kit 2x1Gb 800Mhz ali koji sigurno ide do 1000-1050Mhz. Rec mi koji je najjeftiniji 2x1 sa micron chipovima....

Nemash mikrone za taj novac, barem ne 2 kile.
Za te pare ti je najpametnije da kupish 2 x 1Gb KingMax 1066MHz koji ima 6-6-6-11 latencije chini mi se, dodash malo voltaze stavish 5-5-5-15 latencije i vozish to.
1Gb tog KingMax-a ti je 2250 dinara shto ti izadje 4500 2Gb i josh si ushtedeo.;)

Kako moze biti bolje kada ti je Kingmax na 1066 a OCZ na 800?
Ne greje se on mnogo a ako ti je vec cilj memara na 1000-1050 a ova je na 1066 necesh morati ni da je klokujesh samim tim ti ni ne treba hladnjak a ako imash makar dva venta u kucishtu da prave tunel ne morash da brinesh.

pa dobro.... zar nije onda bolje za 4600 ocz platinum rev2???????? taj kingmax mi je malo.... sta znam.. a i nema hladjenje....

Mozes da se kockas sa tim OCZom pa mozda postignes i 1000MHz 4-4-4...
link

Mada, ja bih batalio te exzibicije, visoke napone i sl., odnosno kupio bih Kingmaxa :wave:

EDIT: Valjda treba da se uclanis ako hoces da vidis slike. Ne znam, nisam se cimao oko toga...

Poslednja izmena:
Ajde ovako... posto stvarno nisam za tog Kingmaxa.... ne znam ali u svakom slucaju uvazavam vase predloge, ajde onda da sav novac koji sam dobio za 4x1gb ulozim u jedan 2x1Gb 1000Mhz... do negde 6-7k. Jel ima za te pare nesto sa micron chipovima?? Sta mislite o Kingston HyperX 1000 2x1??? Ako imate bolji prelog... ne ustrucavajte se....

Anything above 2.25V for CL4 and 2.2V for CL5 would cause the test computer to crash upon startup. This kit held its ground and reputation when proving to be stable at DDR2-1002, 4-4-4-12 with only 2.25V. There is no need to run a fan above these modules, seeing as they performed cool through several of the vigorous tests (Thanks to the XTC technology).

Kazu da su uspeli mada ja ne bih rizikovao, radije bih Kingmax za manje para koji vec radi na 1066MHz...ja sam recimo imao Corsair TWINX PC6400 4-4-4-12 sa ProMOS-ima i mogli su 1066 5-5-5-15 da rade ali 1000 4-4-4-12 nisu mogli, i isto par ljudi sa ProMOS-ima su mi rekli da loshe skaliraju CL4 performanse..

p cekaj... hoces da kazes da npr OCZ Platinum Rev2 800Mhz sigurno ide preko 1000+ ako opustis latencije na 5-5-5-15????? A tesko do 1000 sa cl4?? Ako je tako onda to meni odgovara, to bi mi bilo extra, mada to se i uklapa u pricu 90% forumasa da se rev2 sigurno klokuje preko 1000.... e sad sa kojim latencija.... to je druga prica mada kazem da meni odgovara i 5-5-5-15

p cekaj... hoces da kazes da npr OCZ Platinum Rev2 800Mhz sigurno ide preko 1000+ ako opustis latencije na 5-5-5-15????? A tesko do 1000 sa cl4?? Ako je tako onda to meni odgovara, to bi mi bilo extra, mada to se i uklapa u pricu 90% forumasa da se rev2 sigurno klokuje preko 1000.... e sad sa kojim latencija.... to je druga prica mada kazem da meni odgovara i 5-5-5-15

Rade na 1000mhz bez problema 5-5-5-15 testirao sam ih u S&M memtestu.

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=318031

Ajde ovako... posto stvarno nisam za tog Kingmaxa.... ne znam ali u svakom slucaju uvazavam vase predloge, ajde onda da sav novac koji sam dobio za 4x1gb ulozim u jedan 2x1Gb 1000Mhz... do negde 6-7k. Jel ima za te pare nesto sa micron chipovima?? Sta mislite o Kingston HyperX 1000 2x1??? Ako imate bolji prelog... ne ustrucavajte se....

Za ovo ti ne garantujem, ali ja bih licno kupio da imam kinte...

Transcend AxeRAM 800MHz sa oznakom N iza barkoda

Racunajuci da je Transcend izbacio 1066 (a mislim i 1200) AxeRAM sa Micronima, moze da se desi da zakacis Microne i na ovim modulima...

Prosetaj se do nekoliko radnji i pogledaj. Ova sa slike je sa Elpida cipovima. Ja sam licno hteo da pogledam, ali nikako da dodjem u BG. Moj predlog, ne garantujem, ali za ~5200din. ja bih uzeo kad bi je bilo... A ti vidi sta ces :) :wave:

Prilozi

• 20.jpg
    20.jpg
    29.5 KB · Pregleda: 115
sto da ne... prosetacu pa cu baciti pogled vec sutra... mozda i zakacim neki micron... javljam ako sta ulovim...

pozz

Ma javi svakako...

Uzeo sam od ortaka 1GB Transcend JetRAM 667 sa E oznakom. Kupio ju je pocetkom januara. Nikako da kupim proc, pa da je testiram :smash:. Ocekujem minimum 1000MHz :D. Kad sam isao da uzmem RAM od njega, nadao sam se da ce biti sa Micronima (desava se) :p...

Poslednja izmena:
A sta mislite za Kingston HyperX na 1000??? To mi niste rekli, koje on cipove ime, jel ima nesto bolje za te pare, ~75e??

Ako pitas da li su microni na njima, nisu. Kingston samo na svoje top modele (9200, 9600) stavlja microne, a u ostale trpa sve i svasta, moguce je da su ti moduli nekada i imali micron chipove. Cini mi se da sam procitao da sad stavljaju promos ili Infineon ali nemoj me drzati za rec. A kakve su stvarno ne znam, nisam probao bolje neko ko ih ima da ti kaze...

Kingston je ranije stavljao na 8500 HyperX module D9GKX mikrone a sada ih mozesh naci na 9600 modelima dok na 8500 malo teze, ne stavljaju vishe mikrone na njih vec trpaju infineon i promos chipove.

Za ovo ti ne garantujem, ali ja bih licno kupio da imam kinte...

Transcend AxeRAM 800MHz sa oznakom N iza barkoda

Racunajuci da je Transcend izbacio 1066 (a mislim i 1200) AxeRAM sa Micronima, moze da se desi da zakacis Microne i na ovim modulima...

Prosetaj se do nekoliko radnji i pogledaj. Ova sa slike je sa Elpida cipovima. Ja sam licno hteo da pogledam, ali nikako da dodjem u BG. Moj predlog, ne garantujem, ali za ~5200din. ja bih uzeo kad bi je bilo... A ti vidi sta ces :) :wave:
Da vas obavestim da mogu da se kupe moduli 2x1 GB Transcend AxeRAM 1066 sa oznakom N iza barkoda. Dali su Micron cipovi i koliko ce moci da se potera videcemo kad kupim celu masinu. Inace cena je vrlo korektna 75e.
Kontakt sam nasao na pcberzi.

Nazad
Vrh Dno