Šta je novo?

OCZ DDR2 Memorije

monteniger

Slavan
Učlanjen(a)
26.10.2007
Poena
304
planirao sam da uzmem neku od ovih memorija pa da mi kazete koja je najbolja od njih jer je razlika izmedju najjevtinije i najskuplje 4-5 evra

1- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Platinum XTC/CL 4-4-4-15 /Kit
2- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Titanium XTC/EPP/CL 4-4-4-15 3- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Platinum R2 XTC/CL 4-4-4-15 /Kit
4- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ SOE XTC/CL 5-5-5-12/kit
5- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Titanium XTC/CL 3
6- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Gold XTC/CL4 kit
i sto je bolje titanium,platinum ili gold?
hvala

Nemoj taj Reaper. Mislim da sam negdje na netu cito kako je dobio loše recenzije unatoc svoj "opasnom" imenu i izgledu
Hm, hm, hm. Da znas da i nisi bas pogresio ako si mislio na ovo sto sledi. Reaper-ov hladnjak nije doneo nikakvu poboljsanje sem mozda vizuelno, kome se to dopada naravno, a povecao je cenu:
In conclusion I wanted to compare the efficiency of the cooling systems used for different memory modules these days. Especially since we a few representatives of different interesting families at our disposal: Corsair Dominator, OCZ FlexXLC and OCZ Reaper HPC, designed to run at equal default frequencies of 1150MHz. To compare the efficiency of the cooling systems in question we measured the temperatures of the memory heat-spreaders after 30 minutes of running SP2004/ORTHOS test. All memory modules worked at their default timings of 5-5-5-15, with the same 2.3V voltage and 1142MHz frequency. We didn’t use liquid-cooling for OCZ FlexXLC and Dominator AirFlow Fan for Corsair Dominator. Here are the results:

Temperature (Burn)

Corsair Dominator TWIN2X2048-9136C5D
50°C
OCZ DDR2 PC2-9200 FlexXLC Edition
49°C
OCZ DDR2 PC2-9200 Reaper HPC Edition
52°C

Our practical tests show that the best thermal mode for the memory is provided by FlexXLC heat-spreaders from OCZ. The use of copper parts and relatively large heat dissipating surface size do their job very well. As for the Reaper HPC cooling system, these heat-spreaders with heatpipe technology proved to be lest efficient of all. They fell 3°C behind the leader.
http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/ocz-reaper_4.html i za kraj:
The use of heatpipe technology in Reaper HPC system doesn’t have that much of the cooling effect and plays more of a marketing or designer role.
http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/ocz-reaper_5.html

Interesuje me vase misljenje, planiram da uzmem ovaj model ili imate neki bolji savet
DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Reaper Heatpipe HS/CL3 Kit
Ako je Reaper skuplji od drugih i ako ga ne bi uzeo bas zbog hladnjaka, dobar ce biti i neki "obican" OCZ, platinum ili titanium, iste frekvencije i latencije, ili moduli istih karakteristika nekog drugog proizvodjaca.

Tom analogijom, pishe i na tarabi "Svemirski Brod", pa ne leti ako me razumesh. ;)
To shto si video negde na netu da pishe neshto ne znachi da ta memorije ne valja, barem je neumesno na osnovu toga preporuhciti/kuditi neki proizvod. ;)
A za smiley, bash kreativan odgovor.:smoke:
:wave:

E ovako imam OCZ Reaper-a cl3 na 5420 din i mislim da je verovatno bolja od ove koju trenutno imam
Geil Black Dragon 2GB (2x1024) DDR2 800MHz cl4
Ostale OCZ memorije koje mogu nabaviti su sve CL4 ili CL5

Dobar je taj Geil sto vec imas. Nema razloga da ga menjas posto ne bi primetio razliku izmedju CL4 kod Geil-a i CL3 kod OCZ-a. Jedino ako ti se dopada hladnjak na Reaper-u ili ako te bas svrbi novcanik.

ja sam za moj komp uzeo 2GB ove memorije: OCZ DDR2 PC2-8800 Gold Edition
Pise da je CL 5-6-6-15 i 1100Mhz, sta konkretno to znaci? Da li mogu da je overklokujem na visi takt?

Zavisi koji su čipovi na njoj, sa Gold serijom se nikad ne zna, mogu da budu PSC; ProMOS ili u najboljem slučaju Micron D9GMH čipovi...

Zavisi koji su čipovi na njoj, sa Gold serijom se nikad ne zna, mogu da budu PSC; ProMOS ili u najboljem slučaju Micron D9GMH čipovi...
Na OCZ 1000mhz su micron....
Inache i one nisu idealne.Meni je crkao modul od 1 gigabyte iz cista mira.Nije dizana voltaza i sl.Jednostavno ima probleme sa upisom.Da ne poverujes.A dozivotna garancije trt-mrt:D

Dok ga prodavac ne upozna ko Simpson tebe... :d

Ljudi ja sam kupio OCZ XTC Platinum Rev.2 2x1gb 800 4-4-4-15. Sta mogu da ocekujem od ove memorije? Trenutno radi na 900 4-4-4-15 na 2.1v inace koliko moze jos (iz iskustva ) i koliki napon trpi.:wave:

ProMOS čipovi, očekuj oko 1000-1066Mh CAS5 2.2V, ne voli veći napon od tih 2.2V, CAS4 nemam pojma...

S&M Memtest #4.

Da Li Mi Se Ovo Isplati:

Imam takeMS ddr2 u dual chanellu 2x1Gb 600Mhz.

Razmisljam da uzmem
OCZ Platinum XTC sli-epp ready ddr2 800mhz 2x1Gb DC kit
ili
OCZ SOE 2x1Gb 800MHz, posto sam video da ih ima na popustu (prva je 61evro a druga 50)

Moje pitanje je da li bih na defaultu primetio razliku u performansama izmedju moje trenutne i neke od ove dve memorije? Znaci jel mi se isplati da menjam memoriju s obzirom na ostatak konfiguracije (vidi "moja masina").
(znam da su za clock bolje, ali me interesuje default)

p.s. Sta znaci ono sli-epp ready? I onako mi ne bi to koristilo posto mi ploca nema sli, pa jel ima jos neke razlike izmedju ove dve ocz memorije?

Nikakve razlike na default-u ne bi bilo.
Ako ćeš da OC-uješ, bolja varijanta su Plationum moduli, mogu da se OC-uju ~ 1000Mhz CL5.

Daj preporucite mi neku OCZ memoriju 800mhz... Sta je best buy do 90e, 2x1GB naravno...Dobavljac ima sve od OCZ-a na lageru samo ne znam sta da izaberem :)

Daj reci nam šta tačno ima?

DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Gold XTC/CL4 kit
DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ System Elite XTC/CL5 Kit
DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ ATI Edition XTC/CL4 Kit
DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Titanium XTC/CL 3
DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Platinum R2 XTC/CL 4-4-4-15 /Kit
DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Reaper Heatpipe HS/CL4-4-4-15/Kit
DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ SOE XTC/CL 5-5-5-12/kit
DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Titanium XTC/EPP/CL 4-4-4-15
DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Platinum XTC/CL 4-4-4-15 /Kit
DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Flex XLC/CL 4-4-4-15 /Kit

Ovo je sto ima od ddr2 na 800mhz :)

dobar post, reci mi koji od ovih kit-ova moze sigurno da ide na 1000Mhz i koliko kostaju (a ako te mrzi bas za sve, reci mi jel ima neki od 50~70 koji ide na 1000 i gde se moze kupiti)
Pozz

Imam takeMS ddr2 u dual chanellu 2x1Gb 600Mhz.

Razmisljam da uzmem
OCZ Platinum XTC sli-epp ready ddr2 800mhz 2x1Gb DC kit
ili
OCZ SOE 2x1Gb 800MHz, posto sam video da ih ima na popustu (prva je 61evro a druga 50)

Moje pitanje je da li bih na defaultu primetio razliku u performansama izmedju moje trenutne i neke od ove dve memorije? Znaci jel mi se isplati da menjam memoriju s obzirom na ostatak konfiguracije (vidi "moja masina").
(znam da su za clock bolje, ali me interesuje default)

p.s. Sta znaci ono sli-epp ready? I onako mi ne bi to koristilo posto mi ploca nema sli, pa jel ima jos neke razlike izmedju ove dve ocz memorije?

Gde ima da se kupi ta memorija na popustu, moze na pm...

DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Platinum R2 XTC/CL 4-4-4-15 /Kit
DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Reaper Heatpipe HS/CL4-4-4-15/Kit
DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Platinum XTC/CL 4-4-4-15 /Kit

Ovo je sto ima od ddr2 na 800mhz :)
Nešto od ovih, prebacuju 1000Mhz sigurno.

Poslednja izmena:
Alti (www.alti.co.yu), verovatno moze da se nadje bez porucivanja i u njihovim maloprodajama - Win Win Computers.

hehe , u win win sam pitao da li imaju OCZ memorije i ovi prodavci mi odgovore "procesore ? mozemo naruciti..." :d

DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Platinum R2 XTC/CL 4-4-4-15 /Kit ova memorija ide sigurno 1000+ ;) a kosta oko 4600 din.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno