Šta je novo?

Ocenite rad

rootxd

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2007
Poena
319
uradio sam site za firmu pa vas pitam
da li je bruka 'vako nesto stavit na .Net-U?
Inace bavim se web dizajnom to najvise volim da radim...

Rad sam nakacio na site-u na kojem sam radio pre 2 god i neko ga je mijanjao ali za svu srechu ostao mi us. i pass. ;) Site nisam u potpunosti sredio, malo centriranje, malo texta i tako to... mada sam malo vise priglup da sastavim kakav dobar text o firmi...eh..... sta cu nismo svi isti. :)

site je na linku

www.nesal.com/pc

Hvala i molim vase misljenje bilo bi mi drago...

Poz. :wave:

Poslednja izmena:
Pa kad si krenuo - zavrsi posao do kraja...
Sredi tekst,stavi "krupniji" font,upotrebi nasa slova,sve lepo centriraj i bice OK.

Ovaj meni na drugoj strani mora levo, pocetna uvodna animacija je apsolutni visak, dugo se ucitava, prazan ekran i jedna sicusna skala, pa deluje neprofesionalno.
Krupniji font, naglasi ono bitno, npr. kada se otvori prodaja idse neki sitan text i na dnu konfiguracije, pa komponente, mora to dvoje krupnije ili da ide u meni, znas vec kako to na drugim sajtovima izgleda.
U delu o nama kada pisu detalji o firmi ukloni ono "hvala vam na poseti". To mu dodje k'o sikter kafa ;)

Ok je, ideja je skroz dobra.
konfiguracije i kompnente: dodaj da se u flashu ucitavaju. ako se tako ne trazi, uradi pop up, samo nemoj u istom prozoru sa konfiguracijom.
Koji Db server koristis za ovo?
Inace, nemoj .net za ovako nesto, neces postici tecnost kao ovde, a zezaces se sa Ajaxom, pa dobrih pola godine (mada ti nije na odmet da ga naucis, zanimljivo je)
mozes ostaviti uvod animaciju, ali dodaj pre toga neke 2-3 sekunde zadrzavanja i opciju skip intro.

Template monster?

Nalik monsteru. haha
Monster template su chista glupost probao sam par i to ne funkcionise na izgled nema bolji kol'ko mi se cini, ali kada se baci na .net-u to ne funkcionise kako treba.

Nego, zaista ti je sve previše sitno.
I probaj da ubrzaš tu uvodnu sekvencu ili daš mogućnost da se preskoči.
Sve što su ti rekli u prethodnim postovima - stoji.
Na pravom si putu - samo treba malo modifikacija.

Jasta, u pravu ste.
Mak'o sam skroz load onaj s' kuglom i monitorom, suvisan je.
Ma samo me zeza sto ne umem da sastavim dobar text ovako malo profesionalan.
Da priznam neke textove sam ukrao od drugih malo modifikovao, ne brsta me gramatika i previse filozofiranje. :)

Hvala vam na pomoci.

Najbolji savet koji ja mogu da ti dam je da batališ flash i da napraviš običan HTML/php sajt i to ti savetujem samo zbog jedne stvari, a veoma značajne - Google ;)

Flash samo za dekorativne elemente, a HTML za sve ostalo.

Svakako se slazem sa R0B0T0. Mani se flash-a, predji na html. Brzina i jednostavnost, zadrzi ton site-a i to je to.. za pochetak. (;

uradio sam site za firmu pa vas pitam
da li je bruka 'vako nesto stavit na .Net-U?
Inace bavim se web dizajnom to najvise volim da radim...

Rad sam nakacio na site-u na kojem sam radio pre 2 god i neko ga je mijanjao ali za svu srechu ostao mi us. i pass. ;) Site nisam u potpunosti sredio, malo centriranje, malo texta i tako to... mada sam malo vise priglup da sastavim kakav dobar text o firmi...eh..... sta cu nismo svi isti. :)

site je na linku

www.nesal.com/pc

Hvala i molim vase misljenje bilo bi mi drago...

Poz. :wave:

Zašto ti je fiksna leva margina? Ako je ekran 1024x768 ne vidi se cela stranica. Namesti da je stanica u centru, ali da ako se prozor smanjuje da se, do svoje širine, ceo flash pomera ulevo?

Inače, kako si se sam najavio, ovo je mnogo bolje nego što sam ja očekivao.

ma da uradi sve u XHTM/CSS-u za firmu treba efikasna a pre svega privlacna strana ... a za neke malo naprednije stvari nauci jquery(ajax) posto moze lepe stvari da ispadnu :)

poz

Shto se tiche HTML-a on je zakon, nego sam html nije nestho ako se ne dopuni dobrom obradjenom fotografiom, meni-em, bojama i dr.
Shto se tiche flash-a poshto volim dizajn sve nekako se bojim "ova tehnologija ide napred sve se vise radi u Actionscript 3/flash, 3d modeliranje sajta i tako to" i misleci da cu zastarat za novitetima.
Ali gledajuci kako sad rade svetski dizajneri sve rade nesto prosto sto je po meni najbolje, prosto bez puno animacija to jest bez ijedne animacije, samo da se nesto lepo spakuje i tako to...
Sto se tice php-a mrzim u php jer ima puno free template-a nekako me mrzi to da ucim kad moze besplatno i ekstra dizajnirano da se skine sa neta.
Sto se tice Ajax-a on je tezak makar meni, nisam dobar s' programiranjem, bit dizajner i programer(govorim o programiranju suhom poput Delphi-a C++-a, vb-a i sl.) ne mogu zajedno.
Ako si programer glup si dizajner i obrnuto.

Pozdrav :)

Shto se tiche HTML-a on je zakon, nego sam html nije nestho ako se ne dopuni dobrom obradjenom fotografiom, meni-em, bojama i dr.
Shto se tiche flash-a poshto volim dizajn sve nekako se bojim "ova tehnologija ide napred sve se vise radi u Actionscript 3/flash, 3d modeliranje sajta i tako to" i misleci da cu zastarat za novitetima.
Ali gledajuci kako sad rade svetski dizajneri sve rade nesto prosto sto je po meni najbolje, prosto bez puno animacija to jest bez ijedne animacije, samo da se nesto lepo spakuje i tako to...
Sto se tice php-a mrzim u php jer ima puno free template-a nekako me mrzi to da ucim kad moze besplatno i ekstra dizajnirano da se skine sa neta.
Sto se tice Ajax-a on je tezak makar meni, nisam dobar s' programiranjem, bit dizajner i programer(govorim o programiranju suhom poput Delphi-a C++-a, vb-a i sl.) ne mogu zajedno.
Ako si programer glup si dizajner i obrnuto.

Pozdrav :)

ma ja se bavim dizajnom ali mene pre svega lepo dodje poznavanje xhtml-a i css i ok poznavanje ajax-a to jes ne umem da naparvim nesto 100% u ajax=u ali ipak mogu da ga doradim vec extra uradjene skripte tako da na kraju doradim tako da odgovora mojim potrebama...

tako da j e uvek bolje znati jedno extra nego 10 stvari srednje .... ali nazalost kod nas to ne vazi...

jer ovde ako si extra dizajner uvek ce ode kod nekog ko ce mu nesto nabaca za 50e a da lici na qrac nego da da jedno 300e da mu neko uradi extra i unikatno... (a narocito to vazi za nas grad rootxd :wall: )

zato mani se flesha... to je ok po meni za licne portofolije ili ti neke cool ideje koje ne mozes da izvedes u nekom drugom programskom jeziku ali ako se neko nakaci na tvoj gore pomenuti sajt sa 56k ima 90% sansi da ce izgubi strpljene i uopste ga ne pogleda...

pa zato ako nisi programer lepo xhtml/css *100% i naravno lepi ajax

i evo pogledaj neke cool sajtove koje su 100% css i kako se brzo otvaraju a super su izgleda

mant3ra: u poptunosti se slazem s' tobom.
Kod mene je pravilo da site necu uradit nikad ispod 300 eura to stoji i tako makar ni jedan site u zivotu da ne uradim, necu da radim za 50 eura vise volim uradit dobrovoljno za free nego potcenjivat samog sebe i vreme provedeno na racunaru, mislim da sam mnogo ucio i hardver(servisiranje, overclock) ali najvise web dizajn i da na kraju dodje neki balavac "nakih bogatih firmi" i da mi kaze ej' momak moze li to za mene za 50-60 eura... :) smijesno.
Jednom prilikom ugovorio ja sastanak sa biznismenom iz grada i pita me za cenu site-a, rek'o mu 300 eura kad on poce racunat i poce me ispitivat, kaze koliko ti je para da registrujes domen i prostor rek'o to sve ulazi u tu cenu 300 eura a registracije domena na .co.yu je nekih 22 eura, na .com, .net, .org ... oko 30-40 eura kad on meni, sram da te bude hoces da zaradis 260 eura za par dana bez ikakve muke i kaze mi "mars napolje" te ja lijepo izadjem k'o sav kulturan svijet u njegovom posedu sam i kad sam ga sreo na ulici pa posle bi sta bi...nije bitno. :)

U pravu si mant3ra stvarno ne znam ponekad mi i dojadi da ucim i trudim se da sto bolje naucim kad je narod tol'ko glup da je to neverovatno. Toliko su zaostali da nema posla ovde Srbija/Novi Pazar, po ovom pitanju, za ostale gradove ne znam.

eh... valjda ce doci vrijeme da ce se znanje dobro naplacivat a neznanje se mora vise trudim da bude znavan. :)

Pozdrav... ;)

Da nije tragična priča, bilo bi smešno. Gde mi živimo ***.... to je pravi problem. Ljudi ne vide razliku između intelektualnog i fizičkog posla - koliko si ti vremena učio i provodio uz računar da naučiš da programiraš nešto novo i onda dođe neki balvan sa dva razreda osnovne da ti soli pamet.

...a onda tom balvanu dođe tetkin sin i u frontpage-u sklepa neki šit sa slikom iz fotošopa (na kojoj su dva flera i maksimalno izbočena slova pisana u 8 fontova) i sve to za 20€ :) Srbija tek postaje potrošačko društvo i ljudi koji su živeli ceo život pod komunizmom ne shvataju šta to znači. Dizajn se sa tim potrošačkim društvom tek razvija na našim prostorima, a ljudi će početi da ga cene tek onda kada njihova konkurencija počne da zarađuje više nego oni jer svoju robu umeju lepše da prikažu.

ROBOTO: tako mu to dodje.
Ali dobro je, sto se malo ljudi vise poducavaju i idu u svet tako da mislim da ce biti bolje. :p
Jedan firmas iz kraja bio na sajam u parizu a ja mu pritom govorim ajd' da ti uradim kakav site imas veliku firmu i tako to, kaze ma sta ce mi ako bude potrebno javicu ti. Osta to tako nekih par meseci. Kad covek bio u parizu na sajam i ono sve lepo, lepi modeli sve ono sto bi se reklo "svetski", bio on gore i naki covek pridje pokraj njega i poce razgovarat s' njim, poce mu govorit dobri su mu modeli i sve tako to i na kraju ga ovaj stranac pita jel' imas svoju prezentaciju kako bi ja mogao vidjet sta ti imas od modela jos, kako bi ja mogao ustupit u kontakt s' tobom kad ovaj biznismen iz kraja nije ni znao sta ga je ovaj stranac pitao, ali on se izvadio i rekao bice gotovo za koji dan... :) Te da vidis, zove me on i kaze radi to odma sto si mi to rek'o onu internet prezentaciju, kaze obruk'o sam gore gledajuci one marketinge sve one lijepo reklame i ispod www.xxxxx.net, .com, .org ... vidi to uradi i kol'ko para.
Rek'o mu 300Eura standard i sve slike koje su potrebne, malo bolji dizajn 300+ sve zavisi, kad on meni ma radi bre nije bitno samo da to imam, da vam pravo kazem ja se zacudih, ali dobro bice dobro ako Bog da. :p

Vidi se da nisi trgovac.
Problem kod nas receno IT geekova je sto nismo trgovci, pa nisam ni ja. Tako da si mogao za vecu sumu od toga da mu naplatis rad, naravno da isporucis kvalitet.

Nikname: :)
Muzika se iskljucuje na animaciji u donjem desnom uglu, gde one crtice idu gore dole. :))

SirNemanjaPro: Eh..... kad bi sve to tako bilo. :)

e root covek, nije ti ovo lose sad kako izgleda, uz vec preporucene modifikacije bice ok, nego LEBA TI izbaci ono "na pravom ste mestu" ! ima milion razloga za to, 3 konkretna bi bila

1. Izlizano je (poput onoga "mi smo najpovoljniji" "najnize cene" "najbolji smo" ... )
2. Vecina sabanskih sajtova to koristi, a ne zelis da se indetifikujes sa njima
3. To je suvise jaka sugestija cak i za one koji znaju gde su i sta traze. Na stranu to sto nije iskrena i to svi znaju. Kad na naslovnoj strani vec pocnes da "lazes i mazesh" onda to bas i nije dobro :)

citat: Jasta, u pravu ste.
Mak'o sam skroz load onaj s' kuglom i monitorom, suvisan je.
Ma samo me zeza sto ne umem da sastavim dobar text ovako malo profesionalan.
Da priznam neke textove sam ukrao od drugih malo modifikovao, ne brsta me gramatika i previse filozofiranje.

Hvala vam na pomoci.

Vec sam spomenuo da me zeza mnogo to sto ne umem da sastavim dobar text.
Vec sam neki text pecio od drugih firmi.

gx-x fala na savetima.

Odlicno skockano, doima se profi, domace jagnjece brigade kad vide flash odma zagrokcu, ne bih potcenjivao flash, najefektnije je. Imao sam prilike da jednom decku nabacim extra shljaku za jednu megalomansku firmu. I sad, on je krenuo html trt-mrt optimizacija, sto manje flasha, sa ukusom, itd.., medjutim, direktor, glavni baja, sa sve mega provaljivom ugradjenom kosom, je stalno nesto bio nezadovoljhan reshenjima. I kad je na kraju odvalio "druze, sve je super, ali jer moze u latinici ali u dubini negde da se nazire cirilica" !? ja sam skontao da je vrag odneo shalu, odveo momka koji je bio na rubu ocajanja u stranu, rekoh mu flash tigre, samo trpaj, shljokice, pusti ti filozofiju, on je to dobudzio, direktor kad je video animacije i da se sve shljicka je zadovoljno groknuo, pljunuo cash, happy end..

Ne potcenjujte flash nikako..

Dobro si ti to uradio.. Samo napred.. :wave:

Poslednja izmena:
To samo pokazuje da je direktor balvan i to da takve likove treba drati ko ovce ;)

Poslednja izmena:
^drati ili ne dirati?

Ponekad se treba dobro preracunati. Nisam potcenio flash. Smatram da on his own ne moze da bude toliko reprezentativan kao html\css. Mnogo je vece umece napraviti graficki i tematski dobar sajt u html\css nego u flashu.
A ako bas hoces "leptirice i cvetice" koji lebde po sajtu, to moze isto da se izvede na html stranici uz pomoc JSa.

Flash ima svoju primenu kroz integraciju na sajt, ja tako vidim celu stvar.

^drati ili ne dirati?

Ponekad se treba dobro preracunati. Nisam potcenio flash. Smatram da on his own ne moze da bude toliko reprezentativan kao html\css. Mnogo je vece umece napraviti graficki i tematski dobar sajt u html\css nego u flashu.
A ako bas hoces "leptirice i cvetice" koji lebde po sajtu, to moze isto da se izvede na html stranici uz pomoc JSa.

Flash ima svoju primenu kroz integraciju na sajt, ja tako vidim celu stvar.
Pazi, tvoj glavni cilj je da uzmes pare i da klijent bude zadovoljan ;)
Tvoj sporedni cilj je da uz to posao odradis onako kako TI mislis da je najbolje i da pokusas da u to ubedis i klijenta.
E sad, ako je klijent "specifican" :D kao sto rece R0B0T0 moras da pravis kompromis posto i ovako posao nece da ide ni na izlozbu ni na neko takmicenje, a sve zarad prvog cilja. Da, ti znas da je to pogresan nacin i ljudi iz tvoje branshe to isto znaju, ali je bitno da se znaju prioriteti.
Problem nastaje kada kompromisi prelaze neke tvoje granice koliko si ti spreman da popustis zarad zadovoljavanja ovog "specificnog" i tuga je sto je u zemlji Srbiji ta granica cesto jako nisko (ako uopste i postoji).

@rootxd: lepo odradjeno ;)
Ne znam da li je to zbog mog velikog monitora ili do subjektivnog utiska, ali mi je nekako mnogo prazno dole, pa mozda ne bi bilo lose da sve pomeris malo na dole i daj mu ga malo po nasim slovima :D

Poslednja izmena:
I još nešto: sramota je što ne koristiš šćčđ, nego kao poslednji slepac pišeš: sccdj, ili ne daj bože kao pola foruma ć=tj.
Po meni - krajnje neprofesionalno i bezobrazno. Još i mogu da razumem ljude na forumu što pišu tako (eh šta ti je lenjost), ali za prezentaciju i druge dokumente to je neoprostivo. Ajde u zdravlje i ispravi to ako možeš. Pa nismo sada u 94-oj godini pa ti je problemu unicode, ***.
PS
Na prvo gledanje izgleda dobro, ali brate, daj malo krupnije, na 22" 2/3 ekrana mi je prazno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno