Šta je novo?

Ocenite mi sajt, ajde i meni jednom

Neo_Matrix

Čuven
Učlanjen(a)
12.08.2003
Poena
649
Dobro bi dosla svaka kritika za sajt koji sam radio...
URL : www.montenegro-living.com
Svaki komentar je dobro dosao, hvala u napred i cheers

Pogledao

Meni je Ok! Ako je medju prvima koje si napravio samo napred. U Operi se vide frame-ovi, kada kliknes na neki od njih.

Solidno, prilicno solidno... Nisi preterao sa egzibicijama (mada ja licno ne volim frejmove preterano, ali to nije ni bitno)... Imam samo par sitnih zamerki...

Pod jedan, kao sto Zoni rece, ova Flash animacija na pocetku pomalo smara, pa bi mogao da je stavis kao opcionu (skip intro i te fore)... Ovom prilikom cu da napravim malu digresiju na ono sto je Zoni napisao (dobronamernu nadam se), naime nemam ja nista protiv flasha, nego protiv ovih nasih sporih veza...

U vezi sa ovim prvim mozda bi mogao cak i da izbacis ceo flash intro, posto je pomalo i suvisan...

Druga zamerka, je u stvari pitanje... Naime, cija je zastava ono prva s' desna do britanske?

Hvala, za sada sam dobio lepe kritike :) Skip intro cu da ubacim, jer je i meni dosadilo da cekam, narocito ako neko dolazi po drugi treci put na sajt...

A zastava je Jugoslovenska, ali posto sajt nije dostupan na nijednom jeziku osim na engleskom onda za sad stoji ta zastava, a dok uzmem da uradim verzije na drugim jezicima valjda cemo da dobijemo zastavu :D

Pozdrav !
i dajte jos kritika ako ima ?

Neo_Matrix je napisao(la):
A zastava je Jugoslovenska, ali posto sajt nije dostupan na nijednom jeziku osim na engleskom onda za sad stoji ta zastava, a dok uzmem da uradim verzije na drugim jezicima valjda cemo da dobijemo zastavu :D

Pozdrav !
i dajte jos kritika ako ima ?

Pa ima, pobogu, otkud na nasoj zastavi narandzasta boja? To ti je u stvari i bila ona druga zamerka...

ZoNi je napisao(la):
narandzasta boja? pa, kod mene je crvena!

RGB: 240.74.1
HEX: #f04a01
I kod mene je crvena.

Poz.

ZoNi je napisao(la):
narandzasta boja? pa, kod mene je crvena!

RGB: 240.74.1
HEX: #f04a01
I kod mene je vise narandzasta nego sto je crvena... Bliza je ona ruska (248.28.40) nasoj crvenoj nego ova... Ova kao da je izbledela na suncu :)

Ok, pojacacu boju crvenoj, to sad nije toliko bitno, ima li neke kritike na sajt nevezano za uvodnu flash animaciju ???

Sjajno optimizovan site. Cak i ona animacija na pocetku (vidim da si vec stavio skip intro) ne zahteva previse vremena za ucitavanje a ostatak sajta i pored gomile slika otvaram dosta brzo (56k) - dobar posao.

Nije ni zamerka ali primecujem jedan nepotreban detalj: slider na levoj strani ti seta svega 5mm a sadrzaj se i pored toga vidi. Ako nemas nameru da dodajes nesto tamo skini ga.

Meni bi se više sviđalo da je ona slika (gore levo) zajedno sa naslovom i da su fiksirane. Meni (menu) s leva ne bi trebalo da ima slider, već da je zakucan na vrh. Delovalo bi profesionalnije (bar meni)...

Hm, menu i nema skrol, ako na to mislite, nema ga na 1024x768, ili kod nekog ima ??? :confused:

Nisam ni otvorio sajt a vec vidim taj problem sa skrolovanjem kod frejmova na nizim rezolucijama. :) To moras da vodis racuna.. da optimizujes slova i sve ostalo da se lepo vidi na svim rezolucijama..

Pa vidi se lepo na 1024x768 +...
Mislim da je to sasvim ok...???

Greska u startu. Osnova web dizajna jeste da ne gledas sa svoje tacke gledista, znaci da ne budes subjektivan. Nesto sto se tebi dopada, ne dopada se nekom drugom. Ali ovde je rec o ogranicenju, shvati da ima ljudi koji i dalje teraju 640x480 (da da i ja sam se zacudio!), pa s toga ne mozes ogranciiti upotrebljivost sajta na posetioce koji imaju 17"+ monitore.
Tako da taj odgovor "Pa vidi se lepo na 1024x768 +... " ne dolazi u obzir ako mislis da radis neki ozbiljan projkeat. Tu nema "ALI".

Evo konacno i ja odoh na sam sajt. :D
Pa da kazem koju konstruktivnu kritiku. Kao prvo, ubaci ALT textice u linkove.. ono na naslovnoj strani kod zastvica. Neko mozda koristi net bez slika, pa ne vidi o cemu se radi. Moglo bi i neki fin DHTML efekat da se uradi na overlay, da izadje "ENGLISH" , 'SERBIAN" itd.. mada je dosta za pocetak dodati i ALT opise u A HREF tagove.

Sto se tice pomenutog problema, bio sam u pravu - nisi lepo oradio frejmove. Go and figure it out kako to da sredis :)
A probaj i sam da smanjis prozor na velicinu do kada je potrebno da se vertikalni skrol pojavi, odmah se pojavljuje i donji koji je apsolutno nepotreban i samo kvari utisak.

P.S. I dalje ne mogu da verujem da neko radi ozbiljan sajt i ne proveri kako se isti ponasa u razlicitim rezoulcijama, browserima itd. :|

Pozdrav

EDIT: vidim da je link ka tebi kao webmasteru-dizajneru samo email link. Vecina ljudi bi pogledala tvoj sajt, a ne da ti pise nesto. Znaci bolje linkuj tu sajt, ako ga imas.
I onaj gornji banner sa naptisom sajta, mogao si da uradis da se plava boja prostire u nedgoled iza, jer evo meni na 1280x1024 ona triple slicica ispod ide skroz do kraja strane, a glavni banner sajta je kraci, dok je na nizim rezolucijama OK.
Cini se kao da si ti sajt pravio iskljucivo za tvoju rezoluciju, sto si i naveo na sajtu.

Kao sto je vec receno , najveci i OGROMAN nedostatak je sto u startu odbijas svakog ko "vozi" manje od 1024x768 !

Pozdrav , Misa...:boom:

tako je... 640x480 je baš retkost, ali je 800x600 jako, jako često... na benču ne, jer se ljudi bave kompovima, ali po kućama i kancelarijama je uglavnom tako :S

Ja imam 800x600 i vidi se pozamašan scroll na meniju s leve strane. Ako ga izmerim lenjirom, izađe na 4.5cm "praznog" prostora. Znači, još toliko mogu da ga spustim.

Mogao bi da stavis neki efekat kada se misem prelazi preko tastera u levom meniju indexa, meni bi bio tada pregledniji. Inace je o.k.

Ok, videcu da uredim malo taj menu da se vidi iz svih rezolucija, ali posto je ovo za englesko trziste nadam se da tamo voze 1024...

Ako ima jos kritika dobro bi dosle, a ovo za menu stoji, i zamenicu cim stignem iovako je menu presirok...

Verovatno je problem u Operi (kod mene) koja smanjuje prozor, ali to je dosta popularan browser, trebalo bi da to imas u vidu. Inace sam na 1024x768@17".

Ok, videcu da uredim malo taj menu da se vidi iz svih rezolucija, ali posto je ovo za englesko trziste nadam se da tamo voze 1024...

Ti se bas trudis da budes ogranicen? :rolleyes:

"nadam se" :|

Pa mislio sam da to nije prioritet, ali videcu da promenim kao sto sam rekao...
Poz.

URL : www.montenegro-living.com
Svaki komentar je dobro dosao, hvala u napred i cheers

Ovako je bilo u pocetku , nemoj sada "mislio sam da to nije prioritet" :beat:
Neozbiljno je i amaterski (da se blago izrazim) da radis komercijalni sajt i da ne mislis na pokrivanje svih varijanti !!!
Shvati ovo kao drugarsku kritiku .

Pozdrav , Misa...:boom:

Ok, popravicu da radi i u 800x600, i hvala svima na komentarima, a ako ima jos pisite (pod uslovom da se ne ponavljaju)...

cheers

Pa mislim da 640x480 nije potrebno, jer je niko nedrzi, mozda ima 0.001% korisnika koji koriste ovu rezoliciju, ali oni i nisu vazni...
Mislim da je nemoguce napraviti da se sajt vidi bez skrola u 640x480...

Poz.

E svaka ti cast na tvrdoglavosti. (bandoglavosti? :D )

Vrh Dno