Šta je novo?

Ocenite Half Life 2...

Kako bi ocenili Half Life 2?

• od 98 do 99.9 :)

Glasovi: 38 24.5%
  • od 94 do 97

Glasovi: 51 32.9%
  • od 91 do 93

Glasovi: 27 17.4%
  • od 86 do 90

Glasovi: 18 11.6%
  • od 81 do 85

Glasovi: 7 4.5%
  • od 76 do 80

Glasovi: 1 0.6%
  • od 71 do 75

Glasovi: 3 1.9%
  • od 66 do 70

• od 61 do 65

Glasovi: 0 0.0%
  • od 56 do 60

• od 51 do 55

• od 41 do 50

• od 31 do 40

• od 21 do 30

• od 10 do 20

Glasovi: 7 4.5%

• Ukupno glasača
    155
Da bre, kad cujem da je HL najbolja igra svih vremena, setim se dela u paralelnom univerzumu koji je smorio bas mnogo!

ajdete ma nije bas tako zanimljivo je gledati kako skaces sa stene ne stenu kao u bitldjusu (samo stariji znaju sta je to).

Ideja o nivou u svetu aliena je OK ali je upropascena. Jeste - glupe krakondzule zive na sto ostrva i samo stoje. Sta znace one boje svemira? to je svemir hipi pokreta :d.

Ali Ruku na srce najstrasnija scena mog igrackog zivota je kada mi se prvi put zalepilo ono cudo za glavu u HL1.

Sto li su u HL2 izbacili to vec samo ti se zalece na glavu - to je glupo.

HL1 je najrevolucionarnija igra ikada, a HL2 je MOZDA najbolja igra godine

OptiPlex je napisao(la):
Hl2 uopste nije fps, vec voznja sa arkadnim elementima :d, tokom cak 2/3 igre ! I ne da nije najbolja, nego bi mozda mogla da konkurise za 3. mesto, iza Doom-a i Far Cry-a
Mislim, neverovatno koliko je prasine oko nje. Igra se u prve 2/3 svodi na voznju i napucavanje monstruma koji se spawnuju beskonacno, prica ne postoji sem u zadnjoj desetini igre (i prosto je glupa), mutav lik kome se svi okolo dive i smatraju megazvezdom - a on ni da bekne, svi se kao odusevljavaju fizikom a ona gotovo da nema uticaj sem kod klackalica-zagonetki (btw nisam ni znao da su to zagonetke, dok ne videh Ogijeve postove :D) i eventualno uzbudjuje one koji vole da krljaju sve oko sebe pa wau, ima dosta kutija za razbijanje, endzin prozet nebalansom, cas divan cas na nivou CS1.6, gomila sugavih tekstura, nema senki, protivnici izuzetno glupo osmisljeni, AI od prvog HL, magnum koji je neuporedivo korisniji od svih automatskih oruzja, ljudski protivnici doasdni, predvidljivi i jednolicni...a monstrumi potpuno bezveze.
Sramota je da je to cekano toliko vremena...uopste ne cude najave koje su odmah usledile "bice HL3" :wall:

Ovo je najgluplji komentar koji sam u zivotu cuo.``Voznja sa arkadnim elementima``?????????voznje ima mozda u 2%igre ja ne znam sta si ti igrao mozda neku hl2 trku ili tako nesto .Protivnici izuzetno glupi? ti si verovatno igrao na easy ako si u opste i igrao protivnii ni su nesto extra ali AI uopste nije tolko los.drugo fizika je odradjena FANTATICNO .Prica verovatno postoji to sto mi igramo fush verzije to je druga stvar.Trece ``i eventualno uzbudjuje one koji vole da krljaju sve oko sebe`` pa to je jedan od pluseva u igri sto sve mozes da razbijes a ne ko u drugim igrama(u nekim cak ne ostaje trag kad pucas u zid)Graficki je igra extra(ba po meni) ima par nedostataka ali nijedna igra nije savrsena.
Likovi su odradjeni super pokreti lica mrstenje,namigivanje.....super.
monstrumi se u opste ne spownuju beskonacno.Kad cujem takve gluposti stvarno se zapitam da li si ti u opste video H od Half Life2.Zagonetki ima pogotovo u onom delu gde treba da trazis akomulatore ili kod on klackalic u pustinji ali dzabe ja to tbi pricam kad veovatni nisi igrao igru....

P.S.po pitanju optimizacije-igra mi je savreno radila na 1280x1024 i sve na max bas sve.
Zao mi je ako sam nekog smorio sa mojim komentarom ali jednostavno sam morao da odgovorim.

POZ svima :banana: :type: :-devil-:

Poslednja izmena:
koga interesuje sta kazu o HL3 neka pogleda:
Valve is already making Half-Life 3. Cool huh? I cant wait. But it will be a couple years. But until it comes out what would you like to see in HL3? What monsters, guns, and returning people would you want to see? Post all your HL3 stuff here.
Here is my stuff

New Guns
H&K G36K
Minigun
Sniper Rifle

New Monsters
Hydra
Houneye
Bullsquid
Ant Lion king
Cremator
Tripod hopper

New Vehicles
ATV
Jeep w/M60 m-gun
Flyaple jet plane
flyable helicopter
Driveable APC
----------------------------------------------------------------------
When we last left Gordon Freeman at the top of the Citadel Tower, the mysterious G-man had just frozen time and offered him a job. This job turns out to be as the editor of a small Estonian (Note - working title, change Estonia to City 18 in final stages) newspaper trying to get off its feet and rise to the top in the cut-throat world of Estonian media. Gordon reluctantly accepts this low paid but satisfying position as chief editor of the newspaper and begins work. But something is afoul in Estonian (City 18) politics, and when Gordon gets too close to the Estonian President's terrible secret, a bomb is planted in his car. Gordon is killed instantly when he starts his engine, and the only way he can get revenge is by travelling back in time (as a ghost) to half-life 1 and preventing the horrible chain of events that lead him to that fateful car bombing

Poslednja izmena:
ej sinak ajde ne pali se jer HL3 ce izaci za tri godine ako ne budu kasnili mnogo ;)

M!ST!CX je napisao(la):
P.S.po pitanju optimizacije-igra mi je savreno radila na 1280x1024 i sve na max bas sve.

Igra odlicno radi i na losijim masinama ne zbog toga sto Valve ima genijalne programere vec zato ima grafiku kao iz 2002. Pogledaj Doom 3 i Riddick pa da vidis sta je dobra grafika...

Poslednja izmena:
M!ST!CX je napisao(la):
Prica verovatno postoji to sto mi igramo fush verzije to je druga stvar.

:laugh: Jeste, verovatno je prica utisana na ovim nasim verzijama i mi ne cujemo, a mozda se igra zavrsava prelaskom u drugu dimenziju samo mi to ne mozemo da vidimo pa nam se animacija za kraj aktivira kad unistimo onaj teleporter - lopticama iz generatora :d

M!ST!CX je napisao(la):
Trece ``i eventualno uzbudjuje one koji vole da krljaju sve oko sebe`` pa to je jedan od pluseva u igri sto sve mozes da razbijes a ne ko u drugim igrama(u nekim cak ne ostaje trag kad pucas u zid)

Pa super, ja sam i govorio da ce HL2 da se svidi takvima, koji upravo tako igraju, i onima koji su Far Cry igrali po 4-5 nedelja na taj nacin sto se popnu na vrh ostrva pa razgledaju okolinu umesto da idu tamo gde treba.

M!ST!CX je napisao(la):
Graficki je igra extra(ba po meni) ima par nedostataka ali nijedna igra nije savrsena.
Likovi su odradjeni super pokreti lica mrstenje,namigivanje.....super.
monstrumi se u opste ne spownuju beskonacno.

Monstrumi se u drugim igrama beskonacno spawnuju, verovatno ? Ajde navedi bar neku. Uostalom u HL2 se beskonacno spawnuju oni smesni monstrumi u oblastima gde ih ima (Ravenholm na primer kao najekstremniji slucaj, ali i svugde sve do follow freeman poglavlja gde god ih ima) sto je retardirana stvar, to sam vidis zaboravio da spomenem kao jos jedan primer hl2 gluposti, hvala na podsecanju :)

M!ST!CX je napisao(la):
Kad cujem takve gluposti stvarno se zapitam da li si ti u opste video H od Half Life2.Zagonetki ima pogotovo u onom delu gde treba da trazis akomulatore ili kod on klackalic u pustinji ali dzabe ja to tbi pricam kad veovatni nisi igrao igru....

Propustio si da spomenes i onu tesku zagonetku kad treba ukljuciti turbo na kolima da bi presao provaliju :smash: :D
Igraj Lego Racer 2, pun je takvih zagonetki :d

:banana: :type: :-devil-: ha ha ha

Far Cry jos uvek nisam igrao, ali sam Doom3 i HL2 zavrsio. Doom3 je zaista losa igra, cak i da se pojavila pre 3-4 godine, rekao bih da je losa. Verujem da svako ko je igrao neki FPS pre Doom3 ce se sloziti u ovome. Dakle, zaista lose. Grafika i horor atmosfera drzi stvar 2-3 nivoa i posle toga sve puca po savovima i postaje mucno (!) igrati igru do kraja.

Isto onaj ko kaze da HL2 nema najbolju fiziku, zaista gresi. Ako neko misli da je fizika losa, neka mi argumentovano to iznese ovde. Nikad u zivotu nisam osecao takvu slobodu igrajuci igru, i zaista ce mi smetati kada budem igrao neku igru sa losijom fizikom. Da sam igrao prvo HL2 pa Doom3, verovatno bih batalio Doom3 posle 2-3 odigrana nivoa.

@FarCry: jos ga nisam odigrao, ali svi nesto hvale grafiku, i tu se zaustavljaju (?) Nesto nisam cuo da neko hvali gameplay, fiziku, atmosferu...samo grafiku.

@Opti: disi covece ;)

Dakle, nije HL2 savrsen (kao HL1), ali nemojte da Doom3 nazivate necim sto on nije. Doom3 je zna se sta (pobednik jednog Poll-a u ovoj grupi :))

Boyce je napisao(la):
@FarCry: jos ga nisam odigrao, ali svi nesto hvale grafiku, i tu se zaustavljaju (?) Nesto nisam cuo da neko hvali gameplay, fiziku, atmosferu...samo grafiku.

Ne citas dovoljno, gameplay je upravo najjaci adut FC-a.
Ili ne citas prave postove :)

Poslednja izmena:
Boyce je napisao(la):
...Isto onaj ko kaze da HL2 nema najbolju fiziku, zaista gresi. Ako neko misli da je fizika losa, neka mi argumentovano to iznese ovde. Nikad u zivotu nisam osecao takvu slobodu igrajuci igru, i zaista ce mi smetati kada budem igrao neku igru sa losijom fizikom. Da sam igrao prvo HL2 pa Doom3, verovatno bih batalio Doom3 posle 2-3 odigrana nivoa....

Koju slobodu si imao? Uvek postoji samo jedan put da se nesto uradi, ili si ti igrao neki drugi HL2 :) I nije sve u fizici, kao sto nije ni u grafici. A HL2 vise deluje kao graficka demonstracija Havok enginea, pogotovu poslednji nivoi u citadeli. A tek je pricaj najlosija strana HL2, ima je samo pri kraju, a i tada je bezveze. Ipak je, bar meni, FC sveukupno bolja igra i od D3 i od HL2 koji su me svaki na svoj nacin razocarali. Jednostavno sam ocekivao vise.

Boyce je napisao(la):
Isto onaj ko kaze da HL2 nema najbolju fiziku, zaista gresi. Ako neko misli da je fizika losa, neka mi argumentovano to iznese ovde. Nikad u zivotu nisam osecao takvu slobodu igrajuci igru, i zaista ce mi smetati kada budem igrao neku igru sa losijom fizikom. Da sam igrao prvo HL2 pa Doom3, verovatno bih batalio Doom3 posle 2-3 odigrana nivoa.

Ko spori da HL2 ima najbolju fiziku ? Stvar je u tome sto koncept igranja to ne potencira, koga briga da li ce bure otici levo ili desno ako ga pogodis ? Mislim, to je sve lepo ukoliko postoji, i bolje je da u igrama bude implementirana sto bolja/realnija fizika, ali totalno je druga stvar koliko to utice na gameplay. Njen uticaj na gameplay u ovako koncepiranom fpsu ne utice nista vise od, recimo muzike. Meni kad krenete da hvalite fiziku deluje kao kad bih ja sad uzeo da hvalim muziku u nekoj drugoj igri - prilicno nerelevantan parametar, koji ne doprinosi toliko gameplay-u koliko neki drugi elementi, a kojih u HL2 ili nema ili su na vrlo niskom nivou.

Meni najvise smeta u HL2 sto to uopste nije HL - ljudi su uzeli po par elemenata iz uspesnih igara fps zanra i nagomilali ih. Tako imamo Ravenholm prepun kreatura i zombija po uzoru na Doom 3, imamo duge voznje po uzoru na Halo, imamo kvazi-timske borbe pri kraju po uzoru na Call Of Duty, a apsolutno nigde atmosferu HL1, koji je bio prava legenda...

@M!ST!CX
Cekaj, jel ti stvarno mislis da price nema jer se ovde igraju piratske verzije a da je na originalima ima ? :trust: :d

Prica? HL2 ipak ima neku pricu? :zgran:

Na stranu sve ostale mane, ali ja pricu u HL2 jos nisam video! OK, nisam je jos presao celu, ali nemam pojma ni zasto sam tu ni gde vodi to sto radim.

Kao, setam se okolo i svi se odusevljavaju sto me vide, glavni sam baja, odmah se stavljaju pod moju komandu ali zasto? - to vec ne znam.

Priznajem da nikada nisam igrao HL1, ali zar ne bi trebali da imamo neki uvod ili slicno, da znamo o cemu se tu radi?

DOOM3 mozda ima glupavu pricu, ali je ocigledno da su se ljudi mnogo, mnogo vise potrudili :type:

Boyce je napisao(la):
FarCry: jos ga nisam odigrao, ali svi nesto hvale grafiku, i tu se zaustavljaju (?) Nesto nisam cuo da neko hvali gameplay, fiziku, atmosferu...samo grafiku.
I ja sam isto tako mislio jer sam dosta slušao o tom famoznom FarCry-ju da sam mislio da igra ima samo grafiku a ako ima samo to onda ne može biti dobra, bar meni. I kad sam prije nekih mjesec i po dana svoj stari kompjuter zamijenio novim prijatelj mi je donio FC iako ga nisam tražio i rekao mi: "uzmi, igraj, odličan je, bolji od Doom3". Igra me je u startu oduševila, a sad nakon što sam prije par sati završio Half Life 2 mogu reći da meni FC ima mnogo bolji gameplay od HL2, Doom 3 da ne pominjem.

Grafika je u FC lijepa, ali baš lijepa, lijepe jake žive boje za razliku od suviše naglašenih sivih, tmurnih, mračnih koje se koriste u obilju drugih igara a koje samim tim ne mogu (bar meni) biti lijepe ma koliko imale detaljnu i naprednu grafiku. To je po meni razlika između "dobre" (čitaj: lijepe) grafike u FC i "dobre" grafike u drugim igrama sa naprednom grafikom.

Pored toga otvoreni prostori u FC su mi odlično sjeli, za razliku od već dosadnih skučenih enterijera tone drugih FPS-ova i samo jednog puta i načina prilaza protivniku i zadatku.

Ali nije samo grafika i otvoreni prostori, meni FC sveukupno ima puno bolji gameplay nego HL2 i Doom3.

Naravno, jer sama struktura misija po sebi najvise odgovara fps zanru - cilj tamo negde, a kako ces doci dotle i na koji nacin - izvoli, sve ti je otvoreno i na raspolaganju. Nikakva fizika tu ne moze pomoci Hl2-jci, kad je truba u odnosu na FC

Meni se FC uopste ne svidja.Ove godine mi je definitivno jedan fps ostao u pamcenju...chaser.HL2 nisam ni igrao.

The pocetnik je napisao(la):
Meni se FC uopste ne svidja.Ove godine mi je definitivno jedan fps ostao u pamcenju...chaser.HL2 nisam ni igrao.

Dobar je Chaser, stvarno, ali izasao je jos 2003.godine.
Samo i on ima svoje mane, mozda zbog toga sto je previse story-driven, a prica nije bas i neka. Zamisli na pocetku igre jos poneku korporaciju, da u par kljucnih momenata igre mozes sam da doneses neku odluku, da pri bekstvu iz zatvora, kada vec znas da je neki ***** u pitanju ubijes Jey-a, ili kako se zvase, pa nastavis sam... Ali pored toga, fenomenalna pucacina.
Meni se posebno svideo prosle godine DeusEx2, koji iako nema veze sa prvim delom (sto se gameplay-a tice) i zapravo mnogo zaostaje za istim, sa aspekta klasicnog FPS-a je pun pogodak. Zapravo, da nosi neko drugo ime i neki drugi engine, bio bi nadaleko hvaljen.

Poslednja izmena:
evo ja malo kasnim sa ocenom...od 91 do 93 definitivno nije zasluzila vise pored svih prednosti...doduse mozda zbog konkurencije...far cry , doom 3 itd...ali to je samo moje misljenje...

Sinoc resio igru.
Ako ne racunamo gomile gresaka i slab AI, vizuelno jako dobar, a fizika sjajna.

90 od mene

jedan od najglupljih zavrsetaka igre ikada... :wall: koji prosto kaze "ajte ljudi da cekate sledeci nastavak i da pljunete jos love za igru i za hardver...
Prica je i imala nekog smisla dok nisam dosao do kraja...i umesto da je zavrse kako treba oni napravise "Lost highway" sa izgledima za nastavak!?
Mnogo brate bezobrazno

Ja nisam ni skontao onu priču na kraju, nešto se nisam unio pa ne znam ni šta je čovjek rekao, a kad sam vidio da je to i kraj igre suviše brzo sam je obrisao pa nisam mogao ponovo pogledati.

Ako može u par riječi neko objašnjenje.

Ko je glasao, glasao. Poll je zavrsen...!

Ja sam (sa zakasnjenjem)upravo presao Doom3 i krenuo da igram HL2,i mogu vam reci da se osecam kao da sam presao sa konja na magarca,barem u grafickom smislu.

Nazad
Vrh Dno