Šta je novo?

Ocenite Half Life 2...

Kako bi ocenili Half Life 2?

• od 98 do 99.9 :)

Glasovi: 38 24.5%
  • od 94 do 97

Glasovi: 51 32.9%
  • od 91 do 93

Glasovi: 27 17.4%
  • od 86 do 90

Glasovi: 18 11.6%
  • od 81 do 85

Glasovi: 7 4.5%
  • od 76 do 80

Glasovi: 1 0.6%
  • od 71 do 75

Glasovi: 3 1.9%
  • od 66 do 70

• od 61 do 65

Glasovi: 0 0.0%
  • od 56 do 60

• od 51 do 55

• od 41 do 50

• od 31 do 40

• od 21 do 30

• od 10 do 20

Glasovi: 7 4.5%

• Ukupno glasača
    155
FarCry i HL2 se kolju, definitivno... Tako sam i predpostavljao da ce biti, jos onda kad smo se prepucavali u kilometarskim FC tredovima...

Ma ljudi, sve tri igre su potpuno razlicite.
Imamo prvo FC cija prednost su veliki tereni, nelinearnost misija, tj.sloboda u resavanju zadataka, sjajan AI, fenomenalna grafika.
Posle je dosao Doom3, klaustofobican, zastrasujuc, linearan, najbolji rimejk neke igre do sada, fenomenalna grafika.
Na kraju, HL2 koji je nesto izmedju prve dve, na momente sa velikim nivoima uz upotrebu vozila, na momente slicno Doom-u zastrasujuc i jeziv. I takodje fenomenalna grafika.
E sad, prve dve igre su podjednako dobre i ne mogu se porediti, jer su mnogo razlicite, ali zato HL2 mozemo porediti sa obe i dolazimo do sledeceg:
Veliki nivoi u HL2 su losiji od onih u FC - nema te slobode kretanja i izbora nacina resavanja nekih situacija (cak je i DeusEx2 bolji od HL2 po tom pitanju, da ne pominjmo Chrome i slicne).
Drugo, nivoi u HL2 koji podsecaju na Doom3, tj.oni sa zombijima i cudovistima su mnogo losije odradjeni nego u ID-ovoj legendi (slabiji svetlosni efekti, losiji zvuk, nedostatak maste kod cudovista, koja su i graficki siromasnija).
Eto, zakljucak je da je HL2 daleko ispod ove dve, koje po meni dele tron kod FPS-ova za ovu godinu, pa zavisno od ukusa koja je za nijansu bolja (meni licno FC).
I da, svidja mi se i HL2, posebno kada sam prvi put gomilu zombija presekao na pola jednim potezom... i to je bilo to...

Agilni je napisao(la):
Ma ljudi, sve tri igre su potpuno razlicite.

ja bi na ovo dodao da su sve tri igre dobre i to bas dobre i svaku treba odigrati kad vec ne dajemo neke velike pare za njih....

:wave:

A sto nema u ocenama 0 (NULA)?! :D

Nemojte mi reci da se kraj hl2 nekome svideo ??? Ocaj...

Agilni je napisao(la):
??? Pa ovde vecina tvrdi bas da bi ga pljuvali da nije u pitanju HL2.
Hoces da kazes,da niko nikad nije cuo za igru i ona se nekako pojavila pod imenom "new game" kako bi svi rekli,naravno ko bi je odigrao,koje njesra nista gore u zivotu nisam igrao,sva sreca pa ovo nije nastavak half life-a ahahahahahahah--ha!Ma dajte ljudi sigurno da HL2 nije svima ispunio sva nerealna ocekivanja ali za to ce te morati da sacekate playstation 3!ziveli!!!?

Rekoh da VECINA TVRDI. Razumem sta si hteo da kazes, vidim da si i ti mene razumeo, a Delija se malcice zbunio, pa je zbunio i nas. :)
Sto se mene tice, HL2 je dovoljno dobar, ali ipak vise razocarenja, nego pozitivnih iznenadjenja. I nisam ocekivao nista nerealno, sto vec nije vidjeno. FC me je odusevio, a od Doom-a3 sam dobio ocekivano i zato su mi ispred HL2.

Ogi. je napisao(la):
Ne razumem, kao da govoris o nekoj drugoj igri!?? Kako je to moguce?

Moguce je jer imas losu verziju.

Na Google po patcheve!!!

Agilni je napisao(la):
...a Delija se malcice zbunio, pa je zbunio i nas. :)...

Obicno kad se na kraju recenice stavi !?, to znaci naglaseno pitanje, a ne konstatacija. Whatever... :) :wave:

OptiPlex je napisao(la):
Nemojte mi reci da se kraj hl2 nekome svideo ??? Ocaj...

E,sada mozda preterujes.Evo ja sam video na silikonu HL2 i ozbiljno razmisljam da narucim original od ortaka u Poljskoj.Mada ako je igra bar upola toliko dobra koliko je ljudi hvale onda svakako vredi tih ~20€ kojih cu spiskati na nju.

The pocetnik je napisao(la):
E,sada mozda preterujes.Evo ja sam video na silikonu HL2 i ozbiljno razmisljam da narucim original od ortaka u Poljskoj.Mada ako je igra bar upola toliko dobra koliko je ljudi hvale onda svakako vredi tih ~20€ kojih cu spiskati na nju.

ma tih 20€ vredi bez razmisljanja, uzimaj ne gubi vreme :)

Aragorn je napisao(la):
Moguce je jer imas losu verziju.

Na Google po patcheve!!!

Stvarno ne razumem, kako je to moguce, mislim razumem da postoji "ova" i "ona" verzija i da jedna od te dve obiluje bagovima (jer da ne obiluje ne bi bila "ona") ali kako mogu da postoje dve verzije sa potpuno drugacijim "elementima" ?

Ja imam originalnu i NIJEDAN bag se nije ispoljio... i to sa beta drajverima. Kad ljudi krekuju igru, i to exe, mora da ima nekih posledica bre!

byMaX je napisao(la):
Ja imam originalnu i NIJEDAN bag se nije ispoljio... i to sa beta drajverima. Kad ljudi krekuju igru, i to exe, mora da ima nekih posledica bre!

Da mozda slucajno ne znas koliko se MB mora skinuti preko streama da bi aktivirao igru koja se kupi na onih 5cd-ova?Ovo pitam posto imam dila-up pa valjda nece biti dosta MB...

byMaX je napisao(la):

ma u ovom slucaju nije exe problem nego sve ostalo :)
"ova" sto je vozimo je necija vec instalirana verzija i nije ni cudo sto nam pravi probleme, ali sta da se radi kad nema druge za sada :(

Ja sam siguran u jedno a to je da su svi koji su kod mene gledali od Doom-a,preko FarCry-ja do HL2,najvece odusevljenje pokazali kod ove poslednje,u pitanju su laici za igre,pa je moguce, da zato sto je HL2 najsvetliji i toliko socrealistican,ostavlja vizuelno najbolji utisak.Sto se tice igrivosti ne bi u to zalazio to je vise stvar ukusa. ;)

The pocetnik je napisao(la):

Ako je u Poljsko j20 evra odmah saljem komsiju(polaka) :)

_Weasel_ je napisao(la):
Ako je u Poljsko j20 evra odmah saljem komsiju(polaka) :)

Samo ce te to slanje kostati malo vise od tih 20evrica :D

Ser_Zile je napisao(la):
ma u ovom slucaju nije exe problem nego sve ostalo :)
"ova" sto je vozimo je necija vec instalirana verzija i nije ni cudo sto nam pravi probleme, ali sta da se radi kad nema druge za sada :(

Nema druge :d , ali sa odredjenim patchevima :type: radi apsolutno bez problema i bagova!

Sta reci o HL2, posle dugog cekanja, velikih ocekivanja izasla je dobra, svakako vanserijska igra, ali ipak ne i onakva kakvu sam ocekivao. Da se nebi ponavljali iz nivoa u nivo Valveovci su samo nekoliko nivoa smestili u sam grad 17, po mom misljenju premalo.
Da krenem od pozitivnih strana igre:
Odlicna fizika,
Animacija likova, posebno izraza lica i sinhronizacije usana i govora, ovo jos nismo videli, aista extra uradjeno
Serviranje price kroz dijaloge likova, posebno briljantne scene sa Alyxinim robotom i scena na kraju u kancelariji onog lika koji neodoljivo podseca na Labusa
Mastovita oruzja, naravno ne sva, ali gravity gun i ono cudo za usmeravanje buba su zaista vrhunski,
Atmosfera u igri i sam gameplay zasluzuju pohvale. Gameplay je u mnogome diktiran oruzjima koja se na odredjenim nivoima moraju koristiti i zato cesto potpuno drugaciji od nivoa do nivoa, sto se mora pohvaliti.
Zanimljivo dizajnirani i animirani alieni pre svega one male letece zujalice i strideri. Steta samo sto borbe sa striderima nisu cesce.
Grafika je prijatna, ali ne i extravagantna kao u nekim ovogodisnjim hitovima.
Lose strane igre su:
Smorne voznje naravno,
Uzasna linearnost nivoa, koju zaista nisam ocekivao od HL2
Kratka i nedorecena prica,
Helt se neprimetno smanjuje,
Nema indikacije kolicine municije za sekundarno pucanje
Bagovi, sta god bio njihov uzrok
AI od koga se mnogo ocekivalo je prosecan
Neuravnotezen kvalitet nivoa
Mutavi Mr Freaman

Sve u svemu igra zasluzuje preko 90%, a s obzirom sta sve dobija ovako visoke ocene mozda cak i oko 95%, kako sam je i ja ocenio.
Ukupni dozivljaj igranja je nesto ispod onog iz Far Cry, igra ne stvara onaj osecaj "jos samo malo igranja", steta. Imam utisak kao da je iz ukupnog materijala kojim je raspolagao Valve izvadjen deo za konacnu igru i na taj nacin prica koju ona treba da isprica delimicno osakacena. Sta smo sve gledali u trejlerima za igru pre njenog izlaska, a cega nema u HL2. Kao da Valve ima gotov ne expansion nego delove za HL2 koji su izostavljeni. Ovakvoj igri jednostavno nedostaje jos Prle-Tihi akcija u gradu 17, borbe sa striderima squad akcija koje su po meni i njen najbolji deo, a slabo su zastupljene. U poredjenju sa najvecim konkurentom ove godine - FC HL2 je u prednosti po pitanju razlicitosti nivoa i gameplaya u njima i kao da se vidi da je u nju ulozeno vise truda, da su hteli da naprave igru u kojoj ce svako nivo biti prica za sebe, skoro potpuno drugacija, ali za ovako nesto je izgleda potrebna duplo duza igra, jer su zbog toga umnogome rasplinuli pricu koju igra treba da servira i degradirali ukupni utisak, barem na nacin na koji su to implementirali u HL2.
Sada kada su izasle sve tri hit igre ove godine, mislim da je vreme da se napravi thread o naj igri za 2004. god i da tamo izuporedjujemo svoje favorite.

Covece, vidis li sta napisa? Imas gomilu negativnih kritika i samo par pozitivnih i ocenjujes sa 95%. Kao i svi review-ovi po stranim sajtovima - "ne valja ovo, ne valja ono, ali ipak preko 90%.
Da, one male zujalice su nevidjen smor, kao i kontrola paukova (bacis ih negde i ne znas sta se desava, dok gledas budjave teksture)...

Razlicitost nivoa nije nikakva prednost HL2 jer je 3/4 tih nivoa lose. Far Cry koncept nivoa je bas onakav kakav treba fpsu - imas cilj, on je tamo na drugoj strani planine, a ti izvoli - kuda god hoces - glavnim,sporednim ili nekim trecim putem, kako god hoces - stealth ili rambo pristup...oruzja imas brdo, ako zafali kupis od mrtvih neprijatelja i to je to.

byMaX je napisao(la):
Ja nemam pa opet sve radi ko podmazano... osim AI Disabled i Node Graph problema, sve radi odlicno, nijednom mi nije pukla niti se nesto lose desilo itd.

Ma Max samo gleda grafiku, pa kad pusti igru ni ne provali da je AI disejblovan i da su svi stali, nego onako zija kroz nivoe, gleda zidove, vodu i rastinje kako su odradjeni, tripuje se da mu niko nista ne moze i tako sat vremena :d

E pa sledecu turu XXX filmova nedam ako ovako budes opisivao moj miroljubivi gej-m-plej... :D

Samo to ne :d :)
pozdrav! :wave:

Agilni je napisao(la):
Covece, vidis li sta napisa? Imas gomilu negativnih kritika i samo par pozitivnih i ocenjujes sa 95%. Kao i svi review-ovi po stranim sajtovima - "ne valja ovo, ne valja ono, ali ipak preko 90%.
Da, one male zujalice su nevidjen smor, kao i kontrola paukova (bacis ih negde i ne znas sta se desava, dok gledas budjave teksture)...

Igru ocenjujem kao celinu, pri cemu ne ocenjujem oduzimanjem od 100% svake sitnice koja mi se ne dopada. Znaci sve ukupno sigurno preko 90 %, odlicna igra, na momente briljantna.
Nedostaci ipak nekako pre upadnu u oci, dok se sve ono sto je uradjeno solidno nekeko podrazumeva. I naravno nesto sto se nekome svidi drugom moze biti bezveze. Zato i ovde ima ocena od 20 pa i do cini mi se 160 :D . Eh kada bi ovakve igre cesce izlazile, pa da ih kritikujemo.
Slazem se sa Optijem da je Far Cry nesto bolji i da sam od HL2 mozda previse ocekivao, ali igra me nikako nije razocarala i zasluzuje visoku ocenu.

Zavisi kako se glede
Ipak vidi se da je FC najbolja igra i to priznajem ali meni je doom duplo bolji

Evo malopre sam je resio... Igra je jako dobra ali daleko od toga da je igra godine. PO MOM MISLJENJU! Kad Far Cry ne bi imao onako stupidnu pricu o izvesnom Jacku i Valerie, obrisao bi pod sa HL2. Atmosfera mi je nekako turobna a sem nekoliko zanimljivih delova (sa onim "kucetom" kao i peglanje sa vojnicima) ovo ostalo je prosecno. Grafika nije losa (da ne bude zabune, igram na max detalja na 17" TFT tj. 1280x1024) ali nije ni blizu kao u Far Cry. Zamerio bih, kao i mnogi, sto je linearna, prica se gotovo i ne nastavlja od HL1 a nista se ne resava na kraju a zameram i sto smo je ovoliko godina cekali. Mislim da je HL1 bio mnogo raznovrsniji, na svetu onih aliena, pa napetija atmosfera itd. Pa bre zbog HL1 sam dokupio 16MB rama da bih mogao da je igram!!! Kad sve saberem, da nije onako dobre price iz prvog dela, sjajno odradjenih animacija ljudskih likova, inteligentnih protivnika ovo bi bila sasvim prosecna igra.

Nazad
Vrh Dno