Šta je novo?

Ocenite Half Life 2...

Kako bi ocenili Half Life 2?

• od 98 do 99.9 :)

Glasovi: 38 24.5%
  • od 94 do 97

Glasovi: 51 32.9%
  • od 91 do 93

Glasovi: 27 17.4%
  • od 86 do 90

Glasovi: 18 11.6%
  • od 81 do 85

Glasovi: 7 4.5%
  • od 76 do 80

Glasovi: 1 0.6%
  • od 71 do 75

Glasovi: 3 1.9%
  • od 66 do 70

• od 61 do 65

Glasovi: 0 0.0%
  • od 56 do 60

• od 51 do 55

• od 41 do 50

• od 31 do 40

• od 21 do 30

• od 10 do 20

Glasovi: 7 4.5%

• Ukupno glasača
    155
Sjajna igra, iako sam presao jako malo do sada. Ali eto, ipak sam ocenio sa 95, tj. 94-97.
Sto se sporosti ucitavanja tice, moze biti i do brzine HD-a. Definitivno pomalo smara na 5400 obrtaja (512MB RAM-a), ali nista preko minut ucitavanja. Na 7200 je sigurno mnogo bolje.
Inace, odusevio sam se kada me je neko parce metala grunulo posle eksplozije i otkinulo mi mnogo healtha. Tako mi i treba kada volim da gledam, a necu da se sagnem :)

OptiPlex je napisao(la):
Uopste ne vidim poentu tih glupih podj*bavanja kojima si izrazito sklon. Sad bih ja kao trebao da aludiram nesto u stilu "onaj koji se folira da zna nesto o zvucnicima a svi mu se smeju, koji se trpa ljudima u rasprave sa preterano uzdignutim nosem i koji koristi kantu od kompa ali zato ubedjuje ljude da ni 3000€ nije dovoljno za zvucnike, kome ati daje neuporedivo bolju sliku u divxu...". Naravno, na takvom detinjastom nivou mi ne pada na pamet da se raspravljam. I necu ti vise odgovarati.

Kada bi znao kako te komentarišu SVI s kojima sam progovorio o drugim članovima Bencha (ti si "najpopularniji" :D), propištao bi ko express lonac. :D:D
Stiže te ono što si zaslužio. Ti nekoga optužuješ za pod*ebavanje a 1,5 godinu si to radio na moj račun, na temu tog pomenutog DivX-a. Ako to nisi za to vreme pomenuo jedno 20 puta, nisi ni jednom.
Treba da te bude sramota, ali sam svestan da kod TOLIKO samoživih likova to ne postoji.

P.S. Super što više nećeš odgovarati. :D
Ja će se javno i svečano obavezati da neću više nikada komentarisati ni tebe ni tvoje postove, ako se i ti tako budeš ponašao prema meni.

Poslednja izmena:
@Broz
Druze Tito iznenadilo me je tvoje odusevljenje u vezi HL2. Nesto sam se tripovao da ces je ispljuvati. :wave:

Inace ocena 98-99.9 :banana:

pa zar posle toliko godina ti mene jos ne poznajes:) a jos imas i moj dosije pred nosom;)

PS jesi je nabavio ili treba da saljem obezbedjenim linijama:)

nego htedoh da pitam (da primetim) sta se desilo sa rukavicama na freemanovom odelu ? Nisu vise one sjajne, sad su ko vunene :S:

PS. Moram da pohvalim dozu humora koja je ubacena u igru. Od komentarisanja doktorata iz fizike pa do jednookih aliena koji trpaju najgrdje (ko je stigao do treninga "kako koristiti feremone od buba" znace o cemu pricam :d )

@Broz
Peca je kupio preko eBay-a i pozajmio mi da je probam :eyebrows:
Sto se "dosijeja" tice, bice UPDATE-ovan. Izvinjavam sa zbog neazurnosti. :wave:

Nista posebno osim dobre grafike sve je ostalo isto ko i u svim drugim fps-ovima gomila karakondzula koje ispadaju sa svih strana, ili su to mozda nemci na kraju krajeva svi su oni isti i onako jedino sto u tim igrama radis jeste upucavanje pa te na kraju i briga ko je sa druge strane cevi da mi je prvi fps u zivotu odusevio bi se ovako nista bitno

evo i ja da dam utisak!
objektivno igra je super (iako sam na pocetku), svidja mi se sto su dosta zvukova preneli iz prvog dela (razbijanje drvene kutije, punjenje suit-a, healt-a, upozorenje za health kada dodje do kraja......), e sad subjektivno mi se ne svidja sto nema malo vise zatvorenih prostora kao u prvom delu (zbog toga mi se i FarCry ne svidja - ali kazem to je subjektivno) i recimo primetio sam da nema vizuelnog upozorenja da si pri kraju sa energijom (ne pocrveni nego ostane zeleno kao i kada imas 100 )!!!!
jeste skontali kako je dobra muzika u igri........ :) a onaj deo kada obucete suit i pocinje muzika jooooooooooooooooj pozeleo sam da muzika potraje jos duze!!!!!! :)

91... kao shto reche neko fps ko fps samo sa lepom grafikom i konachno nekom prichom :)

da bedak je shto vrlo chesto i ne primetish da gubish health ili energiju u odelu.. jednostavno slabo je to cimanje trzanje i sve to :)

previshe voznje u igri .. definitivno... i igra je prelaka.. i kratka... ali zato je valjda i dobra.. kao svojevremno call of duty... igra je bila prava bombonica zbog svoje dinamichnosti ali relativno kratka...

eh da AI je za moj ukus naivan skroz... znachi kad ulazish u neku prostoriju dovoljno je da udjesh i brzo izadjesh i eto ih stizu za tobom a ti ih napucavash na vratima jednog po jednog... sve one skriptovane scene su lepe kad ih prvi put vidish ali vrlo brzo gube efekat...

e da voda je MAESTRALNA :) shto je najbitinije...

Igra je odlicna ali ne za max ocenu, nivoi su neujednaceni, neki su i dosadni (hoover), linearnost je ocekivana, kretanje na otvorenom dosta ograniceno. Fizika je za 10, AI nije los al moze i bolje (spore reakcije), zvuk odlican, grafika je odlicna, vredelo je cekati. Gravity gun me je odusevio, 'ocu ga u svakom FPS-u! Ocena 90/100.

Poslednja izmena:
Ja licno mislim da ste vecina vas u fazonu dali ovoj igri (pre)visoku ocenu jer je ona ocekivana godinama i isto toliko je pricano o njoj. Siguran sam da je neka druga igra u pitanju a ne HALF LIFE da bi ocene bile daleko manje i da odusevljenje uopste ne bi bilo ovoliko.

Ja igram na normal nivou tezine, i kada recimo udjem u neku kucu a unutra trojica likova sa nekim pusketinama, ja mrtva ladan i ne izlazeci iz kuce roknem jednog, pa drugog, pa treceg, oni za to vreme pucaju na mene ali me povrede nesto smesno... mozda da je maaalo teza, ali ja ne volim preteske igre, volim da igra samo klizi...

ToxiC je napisao(la):
svidja mi se sto su dosta zvukova preneli iz prvog dela (razbijanje drvene kutije, punjenje suit-a, healt-a, upozorenje za health kada dodje do kraja......)
To se zove u-frci-smo-s-vremenom-uzecemo-stare-zvuke-valjda-niko-nece-primetiti... :d

meni smetao kao sto sam vec rekao, nema prikaza za kolicinu municije alternativnog pucanja, tj ne znam koliko granata jos imam u SMG-u ili u onom vecem cudu...

E, da... to je stvarno neverovatno, zato ja uopste i ne koristim tu drugu municiju jer mi na ekranu ne pise da je imam i ja onda ni ne znam da je imam... ma ima igra gresaka, tu nema sta...

Mene nervira sto su pistolji preciznije od automata, a i jaci :) pogotovu magnum. I sto je onaj samostrel bezveze, spor je mnogo, trebalo je da ubace klasican snajper. Posto nesto ne verujem da ako stvarno dodju neki vanzemaljci i okupiraju Zemlju da ce da koriste samostrele :)
Sto se tice grafike, ok je sve, sem senki. Tu je D3 mnogo jaci. Mozda bi idealno bilo neka mesavina D3 i Source engina :)
I bezveze mi je sto na nekim mestima forsiraju koriscenje onog gravity guna i fizike. Bas deluje onako kao lozenje da su to implementirali.
Dobra igra u globalu ali losija od originalnog HL. Ne znam, ipak sam malo vise ocekivao posle ovolikog cekanja.

Da li je neko primjetio prozore koji su kao teksture samo "zaljepljeni", kao tekstura iz jednog komada koja je samo zaljepljenja na zid zgrade, ništa od 3D objekata kad su pitanju zatvoreni prozori?

Igra u najmanju ruku sa cudnim krajem, ocena 94-97
Poz.

bater-lampa mi je bolje odradjena u D3!!

Nemoj biti lud, lampa je shit u D3. Ima isti intenzitet i na zidu udaljenom 2 cm i na onom udaljenom 30 m! I doom III nema takvu fiziku, kad se vec lozite na njegove senke, niti takav level dizajn...

Posle 3 dana po par sati igranja, dovrsih je.
Ocena: 86-90
Neke stvari smaraju, npr. botovi koji se prisljamce...Ok, jeste da se izvinu kad krenes preko njih :) , ali to me je smaralo sve vreme.
A smorio me je i Bagi. Cesta zaglavljivanja, prevrtanja i sl.
Iskreno, u delu gde je po prvi put trebalo preskociti srusen most, nisam znao da shift daje ubrazanje tako da sam se snasao pomocu gravity gun-a :) Na jednom delu brda, samo stenje i kamenje tako da sam ga upucavao (bagija) do puta, izmedju stena, uzbrdo :D
Mozda tome treba i dodati +, znaci ima vise resenja za neke faze ;)

Dalje, neko se zalio sto radnja nije skroz u zatvorenom prostoru. Ja tome dajem samo + jer me podseca na CoD, naravno ovde sve u 28 veku ;)
Sto se tice motornih vozila....eh da je umesto bagija ono motorce ;)

Sve u svemu, zaista impresivno(narocito sam kraj igre). Sa zadovoljstvom sam igrao. Sto se tice grafike+zvuk, nisam merodavan da dam ocenu :)

Poslednja izmena:
91-93...Ima dosta bagova, to me malo nervira, inache je sjajno odradjena

mitnick je napisao(la):
91-93...Ima dosta bagova, to me malo nervira, inache je sjajno odradjena

Kojih bagova mitnick? Na sta mislis konkretno?

Poslednja izmena:
Igra je odlicna,samo imam jednu jedinu zamerku.....
Teksture!
Mislim da su ipak mogle da budu malo bolje...
Zahtevnost igre je nikakva,sto je za svaku pohvalu (sve sam nabudzio na max,i imam oko 60-70fps)....
Skroz OK!

npetar je napisao(la):
Kojih bagova mitnick? Na sta mislis konkretno?

Pogledaj malo po okolnim tredovima i videces kakvih sve katastrofalnih bagova ima. Nedopustivo ! Mogu samo da zamislim sta bi se desilo relativno anonimnoj igri da recimo neprijatelji odjednom stanu i sve se zamrzne, koliko bi ljudi istog trenutka uradili deinstall po kratkom postupku

Elem, ja sam joj nazalost dao 91-93, ali steta sto ne mogu da glasam ponovo i da spustim ocenu, zbog onolikog smaranja sa voznjama...

OptiPlex je napisao(la):
Pogledaj malo po okolnim tredovima i videces kakvih sve katastrofalnih bagova ima. Nedopustivo ! Mogu samo da zamislim sta bi se desilo relativno anonimnoj igri da recimo neprijatelji odjednom stanu i sve se zamrzne, koliko bi ljudi istog trenutka uradili deinstall po kratkom postupku

A jesi platio da nemas bagove? Sumnjam da original ima ovaj problem sa AI.

Ma AI resava obicna komanda ai_norebuildgraph "1"! Jednom se unese i nece vise niko da se zamrzne. Stvarno ne znam koji bi to fps mogao da bude bolji od hl2 i po cemu?

Nazad
Vrh Dno