Šta je novo?

OC za 6000x2 i Transcend AXERam PC-800

Nisu bas ni plavi toliko laki za OK,ima tu opasnih frekvencija :d j/k (fsb wall,naponi i temperature,treba dobra ploca isto, itd.)

Na koliko obrtaja ti se vrti kuler na procesoru(24/7)? i koliko ih imas na kucistu?
Kuler na proc. se vrti na 3111-3125rpm, a na kucistu imam CM 12-ca 700rpm napred, kinez 12-ca pozadi (ne znam na koliko radi ,ali se najvise cuje) i sa strane CM 8-ca 1500rpm.Planiram da postavim sa strane jos jednu Noctua 8-cu i da zamenim Box sa Hyper TX2..(i onda cu leti unutra da hladim pice :d)...

Da ne ureknem,ali da kazem da su ovo dobre vesti :).Samo napred,eksperimentisi i prati u everestu temperature!Za load ,te temperature su sasvim OK.SA 1.5V bi trebalo da ides na 3.3Ghz,ram bi trebalo da moze da izvuce 413Mhz sa 1.95V skoro 100%.

Srecno i pozdrav

Može i više momci;), nije ovaj Axeram neko sr.... od rama, ko što su ostali transcend ramovi.Na ovim ima micron D9GMH čip i 6-layer Brain power PCB.Sa 1.95v, bi trebali da idu oko 450 c4.

Evo opet ja,)
Postavio sam CM Hyper tx2 i Noctua 8-cu i sad su temp. 48-51C u ful load sa OCCT-om u idle 33-35C..Proc, je na 3.25GHz...:D
Stavarno dobar culer ovaj tx2 :)...

Poslednja izmena:
Ne bih da se ponavljam,ali da napisem i ovo..(mozda nekom pomogne)...
Dok sam drzao latence na CL-4 mem je isla do 820MHz,FSB 215 i cim podignem FSB za 1 (proc radio na 3,225 GHz, sa mnoziocem 15) nece da se podigne Win.Napon na mojoj ploci za mem je max 1.95v sto dosta koci OC.
Medjutim kad sam spustio na CL-5, mnozioc na 14 , FSB na 235 sve je lepo proradilo .Proc na 3,29 GHz ,a mem na 940 MHz..Vmem na 1,95v ,a Vcore 1,475V..I ubacio sam Hyper TX2..(za svaki dan proc je na 3,22 GHz)
Naravno dosta su mi pomogli i saveti drugara sa foruma :wave:
Testove Orthos prolazi,rezultati u Everest memory benchu su bolji itd...Probao sam ida idem i vise -proc na 3,36 ,a li ne prolazi Orthos..Pretpostavljam da mogu da podignem Vmem na 2-2,1v verovatno bi proradilo..
I dalje kad za kontrolu temp koristim Coretemp, a bogami i Speedfan desava se da mi se komp ugasi sam od sebe???.Zato sada koristim Everest..
E sad da li je bolje veca frekv. od nizih latenci ............,)
Ovo mu dodje kao neki moj rezime...:D

Nazad
Vrh Dno