Šta je novo?

OC za 6000x2 i Transcend AXERam PC-800

Nisam, provericu pa cu ti javiti. Inace sada me mnogo vise muci ovo iznenadno gasenje racunara iz cista mira. Da li moze uzrok tome biti neka aplikacija? Posto mi je komp. mesec dana radio savrseno...

Meni se nije gasio uopste,a kad sam zamenio mem i napajanje odmah mi se to desilo.I to sam gledao da stavim kvalitetne(barem ja tako mislim) komponente..Testirao sam mem.. 2x je prosla memtest..Ne znam kako napajanje da testiram..

Poslednja izmena:
Obojica imate M2N ploce,doduse Mr Hector :) ima jacu verziju.Negde sam ranije naisao na neku temu na netu gde su se korisnici M2N-E ploce zalili na restart/shutdown probleme.***a,sad ne mogu da je nadjem preko googla...

Aj probajte da pogasite GLan opcije (za mrezne karte-ne pitajte zsto bas Glan :) ) ako ih ne koristite naravno,pa javite sta se desava.
Terzo,napajanje mozes a testiras onim S&M programom u windowsu pri cemu unimerom meris napone na molexu.12V ne bi smela da ide ispod 11.9 pri full loadu,3.3V(preko speedfana-a nju mozes da pratis) bi morala da bude "zakucana" grana na 3.3V vrednosti.

Poslednja izmena:
@ivanbo2003 Evo sta mi pokazuje SpeedFan.. Internal temp 98 c???????A nije mi jasan ni napon core1 1,26 ,a core2 3,22v?????Evo slike sa Everestom...
Kazi mi, ako imas neku pretpostavku, zasto Memtest pokazuje visu frekvencu za memoriju..

Prilozi

• sshot-2.jpg
    sshot-2.jpg
    101.1 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena:
@ivanbo2003 Evo sta mi pokazuje SpeedFan.. Internal temp 98 c???????A nije mi jasan ni napon core1 1,26 ,a core2 3,22v?????Evo slike sa Everestom...
Kazi mi, ako imas neku pretpostavku, zasto Memtest pokazuje visu frekvencu za memoriju..

Neka greska u speedfan-u je onih 98C.Kakvo je hladjenje chipseta inace,jel vruc na dodir u load-u?
Sto se tice Vcore-a izgleda da se speedfan ne snalazi najbolje sa ovom polocom.Pusti CPUz pa procitaj sta prijavljuje za Vcore.Core 2 napon nema sanse da je 3.22V,ocigledno lose ocitava speedfan.Jel to poslednja verzija?
Cini se da je sve ok sudeci po everest ocitavanjima,znaci svi naponi i temp. su u redu.Pusti S&M test koji sam ranije pomenuo i gledaj napone i temp. pri load-u u Everestu(zaboravi speedfan brljotinu :) )

Sto se tice memtest-a,lose i on prijavlju takt memorije.Takt memorije je onaj koji prijavi CPUz.

Poz

@ivanbo2003..Kad bi mi pomogo oko tog S@M tetsta...Kako da ga pokrenem???Koji je to program??
Poz

Poslednja izmena:
ono za n force 590 se odnosilo na nekog ko je pomenuo m2n32 plocu ...
I ja imam nforce 570 (m2n sli deluxe) ...zaboravio sam dokle je isao fsb ali trenutno i vec dugo je na 270...

Da li je moguce da mi se zbog Core temp-a gasi racunar. Evo kako ga ne palim racunar radi bez ikakvih problema. Kad dodjem sa posla provericu stanje posto trenutno radi od sinoc bez pokrenutog c.t. Ako bude radio i veceras kad dodjem odmacu pokrenuti core temp i pratiti sta se desava.

Gase neke verzije coretemp-a racunare u pojedinim slucajevima (i AMD i intel ploce su pogodjene).Koristite everest za pracenje temperatura ili recimo AMD64CT.exe program ako sumnjate na coretemp.

imas i asus pc probe koji ti je na disku od ploce ,odlicno radi...

@ivanbo2003..Poslusao sam te i ugasio GLan i usput sam ugasio i Quick Boot (procitao sam negde da i on hoce po nekad da pravi probleme).Podigo vcore na 1,5v vmem na 1,95v spustio HT x4 i prolazi mi OCCT (40 min) za CPU 3195 MHz i FSB 213 .Memorija radi na DDR-800 399,5 (799) Mhz..:)
Temp u ful loadu je za core 1 oko 6oc , a za core 2 oko 66c..(everest)
Probacu da dizem jos FSB da vidim dokle moze..
Za sada mi se ne gasi komp.
Inace voltaza je
za 3,3...3,41v
za 5......5,18v
za 12.....12,37v
Poz

Poslednja izmena:
Ponovo prolazi OCCT sada na 3,25 GHz ,ali sam otvorio kuciste i pustio ventilator da duva na proc. i tem su bile za 6-7c manje..Mozda moze jos ,ali me mrzi da ponovo pustam test.Kako je bilo ovoje super..:banana:
Sledece nedelje stavljam jednu Noctua 8-cu sa strane umesto onog plasticnog tunela..
Poz

Da ne ureknem,ali da kazem da su ovo dobre vesti :).Samo napred,eksperimentisi i prati u everestu temperature!Za load ,te temperature su sasvim OK.SA 1.5V bi trebalo da ides na 3.3Ghz,ram bi trebalo da moze da izvuce 413Mhz sa 1.95V skoro 100%.

Srecno i pozdrav

@ivanbo2003...Hvala za savete.duzan sam...cheers..
Verovatno cu da stavim i jedan Cooler Master S775/K8 Hyper TX2..
Pozdrav

Meni je klokovan na 3,24 bez dizanja napona,sve je bilo po deafaultu i ne pravi nikakve probleme,sto se tice gasenja i restarta.

Da,ali me nesto zeza memorija.ali i to cu nekao resiti.
Meni je sve klokovano u paketu.Memorija na 860Mhz ,grafika nesto sitno klokovana i procesor na 3.24

Samo da montiram jace hladjenje pa cu da probam 3,3 GHz..

I ja kad malo skupim para,cu da kupim vodeno hladjenje za cpu i gpu.

Ni meni vise ne gasi. U pitanju je bio program core temp, ako ga aktiviram komp se gasi u roku od 5 minuta. Inace max. mi je 3.45GHz doduse jos ne stabilno...

Poslednja izmena:
Gde se provara stabilnost ili nestabilnost?
Kako to mislish "gde"?Postoje programi koje koristis u te svrhe ,npr : Orthos,Prime 95,Ntune...
Moj favorit je Orthos i to na prioritetu 10...Tada sve izlazi na videlo i na najmanji znak nestabilnosti posle par minuta ,test puca.
Naravno ,stabilnost mozes testirati i paralelnim pokretanjem zahtevnih aplikacija i obradom video materijala.Fora je u tome da masinu "nategnes" do krajnjih granica i samo tako ces sebe(a i nas) uveriti da je komp. stabilan tj. pouzdan.

@Terzazak Muke, jel...Lepo sam ti rekao da uzmes "Intela" .Salim se ,"zeleni " imaju dusu...

Poslednja izmena:
Ma kontao sam da u everestu ima da opcija,pa sam mislio u njemu gde se nalazi

U kom smisli "puca" jel javi da ne valja?

Poslednja izmena:
Ma kontao sam da u everestu ima da opcija,pa sam mislio u njemu gde se nalazi

U kom smisli "puca" jel javi da ne valja?

Imao sam jednu stariju verziju koja ima neki benchmark ali to je isuvise kratko da bi se uocile nestabilnosti.
Sto se Orthosa tice ,on je potpuno optimizovan za "dual core" procesore tj oba jezgra se "prze" na maximumu.Kada test pukne ploca pocne da pisti(bar kod mene) i prozor pocrveni.Dobijes i izvestaj o gresci mada meni nista ne znaci ona njihova sifra;).Ljudi pustaju "orthos" da im maltretira masinu i po 12h i tada si potpuno siguran da si rock stabilan.

Poslednja izmena:
15 minuta i nista,nema veze,necu bas da ga przim 12 sati.
Hvala za info.

15 minuta i nista,nema veze,necu bas da ga przim 12 sati.
Hvala za info.

Dobro, 12h je bash puno ,narocito sto trebas da bdijes pored njega i kontrolises temperature.Pustis par sati ,cisto da se uverish... Ja sam ga najvise pustao 5h i dosta mu je.;)

Sibni tu memoriju na 2.1 sto si joj se prepau ,stavi joj se prepao ,stevi 1 osmicu da duva na nju i nema glava da te boli...

Na koliko obrtaja ti se vrti kuler na procesoru(24/7)? i koliko ih imas na kucistu?

Nazad
Vrh Dno