Šta je novo?

oc sempron 2400+

Crusader88

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
304
ljudi znam da je *****ska tema ali sta je tu je
razlog zbog cega bi ovo sra**e od procesora clockovao je da mi manje seka novi nfs.
Ukratko sredjujem komp za sestru da moze da se igra malo dok ne kupi komp.

e sad ploca je asuskt880

ja sam do sada clockovao samo preko mnozoca
default je 10x 166
isao sam neki oc u biosu 10% i onda je 1820 ili kao sempron na 2.8
imam pitanje samo na koliko, ili bolje receno za koliko da podignem voltazu procesora

Tvoj procesor nema mogusnost promene mnozioca, ali je solidan OC_er. Postavi na 10x200 ili ako ploca moze na 10x220. To bi trebalo da radi na def. naponu, a ako ne radi dizi napon do 1,7V posto preko toga ti treba bas dobro hladjenje.

Trebalo bi bez problema da radi na 2-2.2Ghz s box hladjenjem.Sve preko toga,kao sto je rekao Misko,ti treba neko ozbiljnije hladjene.

Mozes recimo sad uzeti neki ok qler,ako tezis da ides preko toga,tipa hyper tx2,koji nije skup,pa kad uzmes novu masinu,samo ga prebacis,a sempica prodas s box-om :)

Ali opet,pitanje je koliko te plocha ogranicava. . .

Poslednja izmena:
Mozes recimo sad uzeti neki ok qler,ako tezis da ides preko toga,tipa hyper tx2,koji nije skup

Radi se o Socket A Sempronu kome je 2.2GHz vec neki limit a da ga prebaci preko tgoa trebace mu i dobro napajanje, provetreno kuciste i kuler tipa TT12, a Hyper TX2 ce tesko da zakaci. ;)

@Misko:Zbog toga sam i stavio ''tipa hyper tx'',nisam rekao da mora taj,nego adekvatan qler u tom rangu :)

Nazad
Vrh Dno