Šta je novo?

oc palomina 1600+

• Začetnik teme Začetnik teme strika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
izvuko sam 234, al, ne znam zasto, proc je bio na 6x, ako stavim na vise onda nece preko 230 ??? Bice da je do napajanja. Ono sto sam primetio je sledece: nisam uspeo ranije da predjem 230FSB koliko god smanjim mnozilac procu ili dignem voltazu ploci i procu. e sad da bi eliminisao memoriju kao problem, stavio sam je na 83%, pa posle na 80% medjutim nista, tek kad sam je stavio na 70% (4:3 ratio = 163MHz) e onda je ploca htela da se budi preko 230, cak je i sandra u windowsu memoriju prepoznala kako treba za taj seting tj DDR333 i prikazala estaminated max bandwith od 2700 (cirka). NE znam kakva su vama iskustva, ali kad je memorija na 80% ili 83%, sandra je vidi kao da je na FSB-u na kome je procesor, bez obzira sto je manji za nju. Ovo sam kasnije proverio smanjivanjem FSB-a na 220 i stavljanjem rama na 80 i 83% i sandra ju je prijavljivala kao da je na 220 ! Cim sam smanjio na 70% prijavi je tacno... Tako da vi sa jacim napajanjima i boljim hladjenjima, probajte 70% na memoriju i onda probajte FSB preko 230 na 8rda3i.

E sad sto se same ploce tice, kolko sam ja skapirao i video, ploca je ista kao 8rda3+ samo sto nema fireware i ima CMI audio a ne realtek. Za razliku od recimo 8rdae i 8rda+ , 8rda3i ima poseban ulaz za napon CPU-a preko one male P4 grane, sto je dobro. Dok nisam cuo da je mercury proizvodi, zasita sam mislio sve najbolje o ploci, a sad se nekako jezim i paranoisem da mi brdo stvari smeta 🙁

Aca je napisao(la):
To samo znaci da je onda ekstra dobar trgovac. 😉 😀

He! Jak je on trgovac. :d Videcemo kako ce i za koliko da proda Siluro.
Mada, mozda mu ZverBre pomogne u toj prodaji. 😀 😀

ZverBre je napisao(la):
ej bre care pa ti si tvoj prodao za 40 :eyebrows:
Kao sto rece Aca... :rtfm:

"Ko umije, njemu dvije!!" :d

Pozdrav za vas dvojicu, Chombeta i Notaxa, dezurne nVidia/Siluro Ti4200 dusebriznike na forumu :d 😀

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno