Šta je novo?

oc palomina 1600+

• Začetnik teme Začetnik teme strika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

strika

Čuven
Učlanjen(a)
24.09.2003
Poena
604
Znaci, na koliko ga drzite?
Stabilan rad, bez ultra mocnog hladjenja, za sve vremenske uslove, koji napon? (zakljucani modeli, zasad)

Svojevremeno su mi par komada radili na 166 FSB bez dizanja napona. Ploce su bile A7V333 i MSI KT266 pro2.

Zavisi kakve si srece za primerak, a sto se hladjenja tice bilo koji od savremenih prosecnih kulera ti vrsi posao (moze Raptor posto ga vec svi ovde vole :mrgreen: )

Kod mene nece preko 170 mhz na epox8rda+ pa da ga j****.

Meni radi na 162*10.5, probao sam na 166 ali nije bas stabilan.

Kod mene radi na 150mhz fsb 1.58ghz uz napon od 1.750V.

Moj je radio na 1.85Ghz na default naponu ili 9.5x195Mhz na KX7-333. Naravno čuvena AGOIA 0213 serija.

LOL, deciji FSB 🙂))))) LOL XP1600 u danasnje vreme, moze da se proda za 40, a da se za 50 pazari XP2000 koji ce raditi na onoliko koliko memorija moze... Moj stari AGOIA je radio na [email protected] sa raptorom...al to je bilo pre godinu i po dana....

gx-x je napisao(la):
LOL, deciji FSB 🙂)))))
Deciji, ha? Pogledaj jos jednom sta je ta ploca radila:

http://www.vtkom.net/~benchmark/html/palomino.htm

gx-x je napisao(la):
XP1600 u danasnje vreme, moze da se proda za 40...
1600+ se, u danasnje vreme, prodaje za 30 evra. Ko izvuce i 35, taj je dobar trgovac.

CAR je napisao(la):
...

Deciji, ha? Pogledaj jos jednom sta je ta ploca radila:

http://www.vtkom.net/~benchmark/html/palomino.htm

Pusti ga, još je zelen, naučiće :d :mrgreen: cheers

Alexandar je napisao(la):
...
Pusti ga, još je zelen, naučiće :d :mrgreen: cheers
Ma...

Tvoja i Acina ploca... to su bre bile plocetine od kojih je i moj gordi KR sklanjao pogled u stranu! 😉

Pozdrav :wave;

ja sam rekao da je u fazonu da je 166 deciji FSB, a ne da neki extra primerak ploce ne moze da izvuce nesto...To sto ne ucestvujem na ovom forumu ne znaci da sam "zelen" , mozda na nekom npr driverheaven-u imam 3000 postova...Takodje tvrdim da su ti ekstra primerci sa navedenog linka "BAS ekstra" ja sa novijim MSI plocama nisam sem problema nista dobio...Sve sto ocu da kazem je da to sto je neki "Aca" imao plocu koja je dobro radila, ne znaci da je cela serija dobra, i obrnuto naravno. Drugo ne secam se da sam u ovom tredu pominjao plocu...Trece, vecina procova (palomino) ne izdrzava taj FSB, tako da vasi komentari nisu na mestu. Cetvrto, sve ispod 200 je deciji FSB.

gx-x je napisao(la):
ja sam rekao da je u fazonu da je 166 deciji FSB, a ne da neki extra primerak ploce ne moze da izvuce nesto...To sto ne ucestvujem na ovom forumu ne znaci da sam "zelen" , mozda na nekom npr driverheaven-u imam 3000 postova...Takodje tvrdim da su ti ekstra primerci sa navedenog linka "BAS ekstra" ja sa novijim MSI plocama nisam sem problema nista dobio...Sve sto ocu da kazem je da to sto je neki "Aca" imao plocu koja je dobro radila, ne znaci da je cela serija dobra, i obrnuto naravno. Drugo ne secam se da sam u ovom tredu pominjao plocu...Trece, vecina procova (palomino) ne izdrzava taj FSB, tako da vasi komentari nisu na mestu. Cetvrto, sve ispod 200 je deciji FSB.

Svaki otljucani Palomino je mogao da ide na FSB koliko je ploca mogla da postigne. U vreme Palomino procesora nije bilo nF2 ploca, vladala je VIA KT266A i KT333 i u to vreme je magistrala od 200+ MHz-a bila poprilicna mislena imenica za mnoge.

gx-x je napisao(la):
ja sam rekao da je u fazonu da je 166 deciji FSB, a ne da neki extra primerak ploce ne moze da izvuce nesto...To sto ne ucestvujem na ovom forumu ne znaci da sam "zelen" , mozda na nekom npr driverheaven-u imam 3000 postova...
Mozda i jeste tako... ali zasada, na osnovu tvojih postova, ne odajes takav utisak.
gx-x je napisao(la):
Drugo ne secam se da sam u ovom tredu pominjao plocu...
Cim pomenes neki FSB, podrazumeva se da je i ploca automatski pomenuta.
gx-x je napisao(la):
Trece, vecina procova (palomino) ne izdrzava taj FSB, tako da vasi komentari nisu na mestu.
Ma nemoj? A kako sam ja nekih mesec dana terao 1600+ na 255 MHz FSB-u i nista mu nije falilo?!?

Da nije moj *jedan jedini* koji moze "tako nesto"... ? Daj, molim te...
gx-x je napisao(la):
Cetvrto, sve ispod 200 je deciji FSB.
U danasnje vreme, sa nF2 i P4 plocama - da. Ali, u vreme Palomino procesora, sa KT266, KT266A i KT333 plocama, to je bio pojam za gomilu ljudi (ma ne ljudi, vec same proizvodjace ploca!)

Podrazumeva se da je pre godinu i po dana bio pojam, mislim na 166FSB

Ma nemoj? A kako sam ja nekih mesec dana terao 1600+ na 255 MHz FSB-u i nista mu nije falilo?!?

Da nije moj *jedan jedini* koji moze "tako nesto"... ? Daj, molim te...

Upravo sam malo pre rekao da su takve stvari retke, a ti sad kao opet pominjes neki primerak koji je izbiran i koji ne moze svako da ima. To sto smo ti i ja i neki drugi u prilici da odemo u magacin i da probavamo proc po proc i da kazemo evo radi na toliko, to je sreca i sticaj okolnosti, ali ne moze svaki proc iz serije da radi onako kako je radio tvoj palomino. Evo ja znam prijatelja ciji 1800+ (1.53ghz) nece ni da cuje za vise od 1.63 sto god da mu radio i sad ja kazem palomino je Sr***e core, daj molim te...

U danasnje vreme, sa nF2 i P4 plocama - da. Ali, u vreme Palomino procesora, sa KT266, KT266A i KT333 plocama, to je bio pojam za gomilu ljudi (ma ne ljudi, vec same proizvodjace ploca!)

da u pravu si. Samo sam ja moj post poslao u "danasnje vreme" , a ne pre dve godine.

Znaci, na koliko ga drzite?
Stabilan rad, bez ultra mocnog hladjenja, za sve vremenske uslove, koji napon? (zakljucani modeli, zasad)
Ne vidim cak ni da je ovaj momak pomenuo plocu. Ono, necu da se svadjam bez veze, ne bih voleo da ispadam budala, vidim da tebe "Care" ovde svi znaju i cene, takodje vidim da imas dosta isqstva, al imam i ja nekog, kao i drugi ljudi ovde. Natovarili ste me bez veze, sad sam ja kao majmun koji nema pojma zato sto nisam ovde dolazio ranije, ne bitno je koliko ko postova ima, nisam zato pomenuo onih 3000, niti imam toliko. Evo ja sam prodao XP1800+ pre 2 meseca za 45E, znaci da moze da se proda, al ne moze za te pare da se proda nekom ko se razume i sa tim se slazem 101%. Eto jos sam zelen, nemam iskustva sa xp1600 procom, kad se pojavio palomino odma sam kupio xp1800+ koji mi je na ASUS a7v266-c (ne madjarskom) radio na 167FSB-a sa "ET" RAM-om za koga verovatno pola vas nije ni culo koji je bio PC2100 i radio na 2-2-2-6 na 167FSB-u...ali eto...neko je se nije bas usrecio sa KT3V pro2 koji za razliku od onih navedenih gore nije hteo ni na 166 da radi kako treba (ko ne veruje imam tu plocu jos uvek, na prodaju je), to sam hteo da kazem.
Izvinjavam se na duzini posta, i nadam se da se niko ne ljuti, jer nisam imao nameru da bilo koga uvredim. Nisam pomogao momku koji je pitao na koliko drzite 1600-tku, a niste ni vi, ruku na srce...

gx-x je napisao(la):
Upravo sam malo pre rekao da su takve stvari retke, a ti sad kao opet pominjes neki primerak koji je izbiran i koji ne moze svako da ima. To sto smo ti i ja i neki drugi u prilici da odemo u magacin i da probavamo proc po proc i da kazemo evo radi na toliko, to je sreca i sticaj okolnosti, ali ne moze svaki proc iz serije da radi onako kako je radio tvoj palomino. Evo ja znam prijatelja ciji 1800+ (1.53ghz) nece ni da cuje za vise od 1.63 sto god da mu radio i sad ja kazem palomino je Sr***e core, daj molim te...
Čekaj kakve tačne veze ima magistrala na kojoj CPU radi sa njegovom mogućnošću za overklok?
On priča da je palomino radio na 255 MHz FSBu, a ti da jedan neće preko 1.63GHz?
Ne stvarno, ne vidim nikakvu povezanost između ta 2 🙂

pa ja sam misljenja da ako proc nije dobar primerak za OC, kao onaj sto sam ja pomenuo, onda nece hteti da radi na toj magistrali zar ne ? ako nece da radi na vise od 11.5x140(1.9V), tesko da ce da radi na 11x255 🙂 A sem toga, nema nikakve veze, evo izgleda da moj XP2000 nece na vise od 230FSB ni na jednoj brzini (tj ni na 1.5GHz isl.)... 🙂

gx-x je napisao(la):
pa ja sam misljenja da ako proc nije dobar primerak za OC, kao onaj sto sam ja pomenuo, onda nece hteti da radi na toj magistrali zar ne ? ako nece da radi na vise od 11.5x140(1.9V), tesko da ce da radi na 11x255 🙂 A sem toga, nema nikakve veze, evo izgleda da moj XP2000 nece na vise od 230FSB ni na jednoj brzini (tj ni na 1.5GHz isl.)... 🙂

To sto tebi nece na vise od 230 MHz-a FSB-a, nije do procesora, nego ploca ili memorija ne mogu vise, a ne procesor.

gx-x je napisao(la):
pa ja sam misljenja da ako proc nije dobar primerak za OC, kao onaj sto sam ja pomenuo, onda nece hteti da radi na toj magistrali zar ne ? ako nece da radi na vise od 11.5x140(1.9V), tesko da ce da radi na 11x255 🙂
Ne mogu da verujem da ne vidiš nešto tako očigledno?
Ako već spuštaš množilac na 11, spusti ga na 6, i eto 1800+ radi na default taktu na 255MHz magistrali. Vidi vraga :d

gx-x je napisao(la):
A sem toga, nema nikakve veze, evo izgleda da moj XP2000 nece na vise od 230FSB ni na jednoj brzini (tj ni na 1.5GHz isl.)... 🙂
Ovo opet nema nikakve veze sa procesorom.

ama ljudi, lepo vam kazem nece ! Naravno da znam da spustim mnozilac,probao sam i to i nece !A tesko da sam na tadasnjem KT3V mogao da namestim 255 :O Na ovom XP-u sto sad imam, stavio sam ga na 9x231 i mem na 80% (CPU interface iskljucen naravno) i nece, a oce na 2.3GHz na 220 (10.5x220)...Mozda je do ploce, moram probati nekog bartona da bi video da li je ili ne, samo ne mogu da nadjem otkljucanog bartona vec neko vreme... 🙁 I da, vec se gubim u brojkama 🙂 Jel moguce da Epox nForce2 ultra400 nece preko 230 ? Probo sam da mu dignem chipset na 1.8V, ista prica...

Moguće je, ali jesi li proverio da nije memorija?

gx-x je napisao(la):
Jel moguce da Epox nForce2 ultra400 nece preko 230 ? Probo sam da mu dignem chipset na 1.8V, ista prica...

A odakle ti ideja da mora preko 230? :d

Ovaj, ljudi, kako da vam kazem, malo ste odlutali od teme. 😡

Ja sam postavio ovaj post i samo me zanima dokle drugi ljudi teraju palomina za ZAKLJUCANIM mnoziocem.

E pa ovako, ne mora preko 230, samo sam radoznao pa teo da probam, pa posto je ovo OC sekcija jel te, reko ovo je mesto za neke sugestije, nisam siguran da memorija zeza, iako sam je spustao na 80% od FSB-a, a nisam siguran da se taj seting zaista i primi posto sandra i neki drugi programi to uopste ne kontaju iako je u biosu namesteno tako, siguran sam da znate o cemu pricam. konkretno naj bezbednije sto sam probao i sto sam mislio da ce da radi: 230FSB, 1.8V na chipset (Epox rda3I ultra400) 9x230fsb =2070ghz(inace mi proc radi stabilno 2200ghz) na 1.9V, mem fsb ratio na 80% od 230FSB = 184mhz sa najgorim setinzima 3-4-4-10 na 2.77V CPU-I iskljucen, e nece ni da postuje. Nisam probao drugi proc, za sada. Znaci ili proc nece, ili ploca. Sve ne mogu da verujem da Epox nece na 230...

Sto se tice tebe "striko" , skini hladnjak sa proca, pogledaj oznaku i uporedi je sa oznakama iz "sticky" topica i imaces predstavu da li je dobar ili ne, koliko ces ga terati zavisi iz kog je wafera (opet "sticky" kako overklokovat) i od vise sile. Takodje najvece klokove mozes dostignuti sa najvecim voltazama na procu (imam osecaj da ti pisem nesto sto vec znas) ali imaj muda i probaj da dignes voltazu na 1.9 (ako imas firmirano napajanje od bar 300W) i dizes FSB polako...nemoj da se zezas sa no-name napajanjem, sprzices ga na kraju, napajanje mislim, ja sam licno 2 od 400w (iz mercury kucista) sprzio na 1.8V...A ljudi umeju taj 1600 da teraju JAKOOO j***** mnogo sa brdo iskustva, modova na ploci i vodenim/vapochill hladnjem...sve zavisi sta si u horoskopu 😉

Izgleda da su SVI 8RDA3I koji se sada kod nas prodaju Mercury.
230 Mhz je plafon za FSB. Imas to u treadu o Mercury(Epox) 8RDA3I u Maticne ploce sobi.

ZverBre je napisao(la):
ej bre care pa ti si tvoj prodao za 40 :eyebrows:

To samo znaci da je onda ekstra dobar trgovac. 😉 😀

notax je napisao(la):
Izgleda da su SVI 8RDA3I koji se sada kod nas prodaju Mercury.
230 Mhz je plafon za FSB. Imas to u treadu o Mercury(Epox) 8RDA3I u Maticne ploce sobi.
Moja radi na 237Mhz, tako da ipak ima primeraka koji idu i vise!
Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno