Deciji, ha? Pogledaj jos jednom sta je ta ploca radila:gx-x je napisao(la):LOL, deciji FSB 🙂)))))
1600+ se, u danasnje vreme, prodaje za 30 evra. Ko izvuce i 35, taj je dobar trgovac.gx-x je napisao(la):XP1600 u danasnje vreme, moze da se proda za 40...
CAR je napisao(la):...
Deciji, ha? Pogledaj jos jednom sta je ta ploca radila:
http://www.vtkom.net/~benchmark/html/palomino.htm
Ma...Alexandar je napisao(la):...
Pusti ga, još je zelen, naučiće :d :mrgreen: cheers
gx-x je napisao(la):ja sam rekao da je u fazonu da je 166 deciji FSB, a ne da neki extra primerak ploce ne moze da izvuce nesto...To sto ne ucestvujem na ovom forumu ne znaci da sam "zelen" , mozda na nekom npr driverheaven-u imam 3000 postova...Takodje tvrdim da su ti ekstra primerci sa navedenog linka "BAS ekstra" ja sa novijim MSI plocama nisam sem problema nista dobio...Sve sto ocu da kazem je da to sto je neki "Aca" imao plocu koja je dobro radila, ne znaci da je cela serija dobra, i obrnuto naravno. Drugo ne secam se da sam u ovom tredu pominjao plocu...Trece, vecina procova (palomino) ne izdrzava taj FSB, tako da vasi komentari nisu na mestu. Cetvrto, sve ispod 200 je deciji FSB.
Mozda i jeste tako... ali zasada, na osnovu tvojih postova, ne odajes takav utisak.gx-x je napisao(la):ja sam rekao da je u fazonu da je 166 deciji FSB, a ne da neki extra primerak ploce ne moze da izvuce nesto...To sto ne ucestvujem na ovom forumu ne znaci da sam "zelen" , mozda na nekom npr driverheaven-u imam 3000 postova...
Cim pomenes neki FSB, podrazumeva se da je i ploca automatski pomenuta.gx-x je napisao(la):Drugo ne secam se da sam u ovom tredu pominjao plocu...
Ma nemoj? A kako sam ja nekih mesec dana terao 1600+ na 255 MHz FSB-u i nista mu nije falilo?!?gx-x je napisao(la):Trece, vecina procova (palomino) ne izdrzava taj FSB, tako da vasi komentari nisu na mestu.
U danasnje vreme, sa nF2 i P4 plocama - da. Ali, u vreme Palomino procesora, sa KT266, KT266A i KT333 plocama, to je bio pojam za gomilu ljudi (ma ne ljudi, vec same proizvodjace ploca!)gx-x je napisao(la):Cetvrto, sve ispod 200 je deciji FSB.
Ma nemoj? A kako sam ja nekih mesec dana terao 1600+ na 255 MHz FSB-u i nista mu nije falilo?!?
Da nije moj *jedan jedini* koji moze "tako nesto"... ? Daj, molim te...
U danasnje vreme, sa nF2 i P4 plocama - da. Ali, u vreme Palomino procesora, sa KT266, KT266A i KT333 plocama, to je bio pojam za gomilu ljudi (ma ne ljudi, vec same proizvodjace ploca!)
Ne vidim cak ni da je ovaj momak pomenuo plocu. Ono, necu da se svadjam bez veze, ne bih voleo da ispadam budala, vidim da tebe "Care" ovde svi znaju i cene, takodje vidim da imas dosta isqstva, al imam i ja nekog, kao i drugi ljudi ovde. Natovarili ste me bez veze, sad sam ja kao majmun koji nema pojma zato sto nisam ovde dolazio ranije, ne bitno je koliko ko postova ima, nisam zato pomenuo onih 3000, niti imam toliko. Evo ja sam prodao XP1800+ pre 2 meseca za 45E, znaci da moze da se proda, al ne moze za te pare da se proda nekom ko se razume i sa tim se slazem 101%. Eto jos sam zelen, nemam iskustva sa xp1600 procom, kad se pojavio palomino odma sam kupio xp1800+ koji mi je na ASUS a7v266-c (ne madjarskom) radio na 167FSB-a sa "ET" RAM-om za koga verovatno pola vas nije ni culo koji je bio PC2100 i radio na 2-2-2-6 na 167FSB-u...ali eto...neko je se nije bas usrecio sa KT3V pro2 koji za razliku od onih navedenih gore nije hteo ni na 166 da radi kako treba (ko ne veruje imam tu plocu jos uvek, na prodaju je), to sam hteo da kazem.Znaci, na koliko ga drzite?
Stabilan rad, bez ultra mocnog hladjenja, za sve vremenske uslove, koji napon? (zakljucani modeli, zasad)
Čekaj kakve tačne veze ima magistrala na kojoj CPU radi sa njegovom mogućnošću za overklok?gx-x je napisao(la):Upravo sam malo pre rekao da su takve stvari retke, a ti sad kao opet pominjes neki primerak koji je izbiran i koji ne moze svako da ima. To sto smo ti i ja i neki drugi u prilici da odemo u magacin i da probavamo proc po proc i da kazemo evo radi na toliko, to je sreca i sticaj okolnosti, ali ne moze svaki proc iz serije da radi onako kako je radio tvoj palomino. Evo ja znam prijatelja ciji 1800+ (1.53ghz) nece ni da cuje za vise od 1.63 sto god da mu radio i sad ja kazem palomino je Sr***e core, daj molim te...
gx-x je napisao(la):pa ja sam misljenja da ako proc nije dobar primerak za OC, kao onaj sto sam ja pomenuo, onda nece hteti da radi na toj magistrali zar ne ? ako nece da radi na vise od 11.5x140(1.9V), tesko da ce da radi na 11x255 🙂 A sem toga, nema nikakve veze, evo izgleda da moj XP2000 nece na vise od 230FSB ni na jednoj brzini (tj ni na 1.5GHz isl.)... 🙂
Ne mogu da verujem da ne vidiš nešto tako očigledno?gx-x je napisao(la):pa ja sam misljenja da ako proc nije dobar primerak za OC, kao onaj sto sam ja pomenuo, onda nece hteti da radi na toj magistrali zar ne ? ako nece da radi na vise od 11.5x140(1.9V), tesko da ce da radi na 11x255 🙂
Ovo opet nema nikakve veze sa procesorom.gx-x je napisao(la):A sem toga, nema nikakve veze, evo izgleda da moj XP2000 nece na vise od 230FSB ni na jednoj brzini (tj ni na 1.5GHz isl.)... 🙂
gx-x je napisao(la):Jel moguce da Epox nForce2 ultra400 nece preko 230 ? Probo sam da mu dignem chipset na 1.8V, ista prica...
ej bre care pa ti si tvoj prodao za 40 :eyebrows:CAR je napisao(la):Deciji, ha? Pogledaj jos jednom sta je ta ploca radila:
http://www.vtkom.net/~benchmark/html/palomino.htm
1600+ se, u danasnje vreme, prodaje za 30 evra. Ko izvuce i 35, taj je dobar trgovac.
ZverBre je napisao(la):ej bre care pa ti si tvoj prodao za 40 :eyebrows:
Moja radi na 237Mhz, tako da ipak ima primeraka koji idu i vise!notax je napisao(la):Izgleda da su SVI 8RDA3I koji se sada kod nas prodaju Mercury.
230 Mhz je plafon za FSB. Imas to u treadu o Mercury(Epox) 8RDA3I u Maticne ploce sobi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari