Šta je novo?

Oc E6700

trebala bi da je manja temperatura ES ,ali kao sto ti rece Marko opusti se i uzivaj 🙂

@Spacemaster

pa i taj tvoj e6850 je fantastican proc ,mada vidim da ti pise u moja masina q6600

:wave:

Evo jedne zackoljice koju ne mogu da odgonetnem.

memtest prolazi normalno u orthosu stres samo za cpu prolazi, ali kad ukljucim blend test puca posle 2 min. Masina radi vec 5 dana na 3,4 i nijednom mi nije pukao win, nije se zamrznula slika, niti se restartovao.

Zbog cega mi orthos javlja gresku?

pa ako masina radi 5 dana, mislim da mozes da ignorises orthos-a, moguce da nije 100 % stabilna ali ako si ti radio 5 dana sa masinom ono sto inace radi i nije blokirala mozes slobodno da ga drzis na 3,4

moguce da nije 100 % stabilna masina,a po meni najbolja provera stabilnosti sistema su igre.

Moj, najbolji orthos je sin Mihailo,koji obicno provede u igrama na racunaru po 6-7 sati i ako on ne razbuca masinu,sve je stabilno,hehe.🙂 (klinac je majstor za razbijanje u sitna crevca) 😀😀😀

Znaci probaj kako stoje stvari sa igrama,to je najbolja provera.

Igrao sam rfactor, gtr2 i nisam imo problema, jedino sa PES6, koji je znao da izbaci, mada je instalirana gomila peceva i moguce je da neki pravi problem, probacu sa reinstalacijom. Sledeca igra je counter strike 1.6, igram on line, zna ponekada da pukne, mada me i ne cudi, jer se to desavalo i sa e4300 dok sam imao. Zatim sledi Test drive unlimited, bez pucanja.

moram da zovem drustvo na turnir u PES, pa ako prezivi makina moze da dobije sertifikat 😀

trebala bi da je manja temperatura ES ,ali kao sto ti rece Marko opusti se i uzivaj 🙂

@Spacemaster

pa i taj tvoj e6850 je fantastican proc ,mada vidim da ti pise u moja masina q6600

Bilo ih je 11 komada, dulacore, quadova ko će znati sta je bilo, ovo sto sad imam je quad za vodeno sa GO stepingom, onaj e6850 je isao i do i do 4.3GHz približno na ladnoj vodi tj. ispod 12s 1m.

Poslednja izmena:
ovo pitanje niko nije video 😉

Gde da nabavim Scythe-a i koja mu je cena?

Koliko je bolji od geminija II? Koliko je tezak gemini i da li je "pretnja " za plocu zbog tezine?

Uzmi Genini i uživaj, težak jeste, ali neće ti slomiti ploču, daleko bilo, kupi to i uživaj.
Kingston ti radi na 800 MHz 4'4'4'12 provreno n 2.2V (realnih) samim tim nemoj preterivati sa naponom severnog mosta i t ti je to. Javi rezultate. 🙂

Uzmi Genini i uživaj, težak jeste, ali neće ti slomiti ploču, daleko bilo, kupi to i uživaj.
Kingston ti radi na 800 MHz 4'4'4'12 provreno n 2.2V (realnih) samim tim nemoj preterivati sa naponom severnog mosta i t ti je to. Javi rezultate. 🙂

Ne budi tako siguran. Ja sam par dana vozio King Value667 sa nanya chipovima i nije hteo na 800 sa 4-kama.

Inace neko je rekao da li kinston ima crucial ili micron cuipove!
Prvi tj. crucial ne postoje, crucial je Micron-ova manufaktura za izradu memorija. Micron se bavi proizvodnjom cipova. Inace na Kingu nije micron.

Kingston Micron-e stavlja na 8500(1066), 9200(1150) i 9600(1200) module i to koriste najbolji Micronov chip D9GKX. Na value idu jeftini moduli i to sta kad naleti :wave:

Poslednja izmena:
Ne budi tako siguran. Ja sam par dana vozio King Value667 sa nanya chipovima i nije hteo na 800 sa 4-kama.

Inace neko je rekao da li kinston ima crucial ili micron cuipove!
Prvi tj. crucial ne postoje, crucial je Micron-ova manufaktura za izradu memorija. Micron se bavi proizvodnjom cipova. Inace na Kingu nije micron.

Kingston Micron-e stavlja na 8500(1066), 9200(1150) i 9600(1200) module i to koriste najbolji Micronov chip D9GKX. Na value idu jeftini moduli i to sta kad naleti :wave:

Kingston sa nanya čipovima jeste njesra, vozio ih čiča pre dva, tri meseca, ali tu ima fora, kod tog kinstona lepo pise nanya na čpovima, a posto to ne vidim da čovek ima onda ostaje samo jedno, a to je da ima elpida ii promos (kod nekih modula bas na čipu pise elpida), a oba idu sa datom voltažom i latencijama na 800 MHz.

Mislio sam zbog temperatura, cisto sumnjam da bi sa box kulerom izvukao 4ghz 😉

Kako da podesim memoriju, na 350fsb zna da puca bez obzirana napon, stavljao sam u biosu 1,4v (vidim da iz predhodnog posta, v-drop je velik). Memorija je 667, koji napon da stavim za mem, trenutno je 1,8v. kingston ne znam koje ima cipove, crucial ima micron.

Ako ne pise nista na čipovima memorije, aj majke ti postuj najduži red na čipu pomenute.

izvadih memoriju i cip je nanya 🙁

Nisam imao pojma, jer mi je prethodni apacer crko pa sam dobio kongston i nisam ni gledao koji je 🙁

Postji vise nacina da proveris da li radi 1:1, naime spusis mnozilac cpu-a na 6,zatim postavis na 4oo mhz fsb, a mem na 800, udaris orthos pa vidis na cemu si. U sustim i 10 min ortosa ti je ok, jer koliko sam razumeo ti hoces da izvuces neki skor na 4ghz

3,6ghz to ocekujem, ako bude koji mhz vise to bolje 😉

Pa sta te koči, za to ti treba 360 MHz FSB-a, i da ti radi mem na 720MHz, na čemu mora da radi, jedina stvar koja će te kočiti je CPU, moraćeš bas, bas da ga rashladis, a to ce morati da te kosta.Uzmi Gemini pa se vrati sa utscima.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje vezano za gemini 2. Sto se tice dimenzija ne znam da li cu moci da ga uglavim u kuciste. Slikacu kuciste danas popodne i postavicu sliku, pa mi recite odokativno da li ce moci da stane ili ne. Posto bih uzeo 2 dvanaestice, koje da uzmem (nije problem ako su malo bucni)?

hvala

Nazad
Vrh Dno