hvala na odgovorima svima vidim da je ipak bolje 2160 taj bi trebao da ide ali ako ga ne nadjem cisto da znam kakve su performanse 2140 inace to mi treba za drugara kupuje nov komp tacnije plocu proc i mem pa oce c2d sto jeftinije plocu i mem smo vec nasli sta cemo samo proc je ?
Kako bre ne stavi tacku nigde, recenica u tri reda?![]()
Imam DDR2-667 memoriju (već kupljenu, nemojte govoriti "uzmi DDR2-800") i nameravam da je uparim sa E2180 procesorom. Znam da radi na 200x10, interesuje me koja podešavanja da držim da bih dostigao, recimo, 3 GHz. Da li da diram množilac ili prosto da pumpam FSB, da li treba da menjam odnos FSB:RAM (pretpostavljam da je po defaultu 1:1) i na koliko, itd.
Hvala unapred.
pa onda uzmes E6300 svaki radi na tih 400 ili E6320 ili nesto jace
pa da imam para za e6xx nebi ni kupovao ovo, nemoj da ovo shvatis kao (drzak odgovor).
Mene ogranicava $$, pa mi je sad dilema da li da se stisnem za jos 10e i uzmem e2160 ili mze i 2140 da radi posao(mislim na to dali jezgro 2140-ke postize manje frekvencije i ima nizi fsb wall od 2160)?
ovako klokovao sam ovaj cpu E2140 na ploci ASUS P5KC 380fsb mnozilac 8 i voltaza je u biosu 1.4 jer ispod kad pustim orthos posle par sekundi reset kompa.Sa box kulerom na max opterecenju je 71 stepeni a sa TAT je 69 posle 2h ne nadje nikakvu gresku.Sta mislite jel to ok temperatura ili?E da razmisljam da uzmem Gemini II ili Hyper TX sta mislite da je bolje?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari