Šta je novo?

Oc E2140

FXGT

Slavan
Učlanjen(a)
27.10.2006
Poena
349
Interesu je me da li neko imaovaj procesor i kako se klokuje da li i on moze na 3ghz bez problema:D

Ja ga imam, al me napajanje sputava, i na 2ghz se butuje kako kad, kad pazarim novo napajanje, javicu rezultate. Jedan prijatelj shto radi sa rachunarima me je ubedjivao da ne uzimam 2160 (a nije ga ni bilo) poshto po njemu i 2140 ide do 'trojke' bez problema ;) e sad videcemo.

Ja sam uspeo na 3120 MHz uz malo natezanja. U prevodu, 3GHz bez problema. Postoji mogucnost da je ogranicenje bila ploca sa svojih 390 MHz za magistralu, jer E2140 ima mali mnozilac (8x). E2160 je isao do 3.2 GHz, tako da je mozda i bolje resenje, prvenstveno zbog 9x multiplikatora, a cena, tj. razlika u nije toliko velika. Koji god se uzme, nece biti greske, ali traze dobru plocu da bi pruzili maksimum, tu nema spora.

maximum na primerkukoji sam ja probao je bio 360x8

hvala na odgovorima svima vidim da je ipak bolje 2160 taj bi trebao da ide ali ako ga ne nadjem cisto da znam kakve su performanse 2140 inace to mi treba za drugara kupuje nov komp tacnije plocu proc i mem pa oce c2d sto jeftinije plocu i mem smo vec nasli sta cemo samo proc je ?

Pogledaj moj profil. Moze i na 3.2 al posto mi komp radi 24/7 onda sam ga ostavio ovako

hvala na odgovorima svima vidim da je ipak bolje 2160 taj bi trebao da ide ali ako ga ne nadjem cisto da znam kakve su performanse 2140 inace to mi treba za drugara kupuje nov komp tacnije plocu proc i mem pa oce c2d sto jeftinije plocu i mem smo vec nasli sta cemo samo proc je ?

Kako bre ne stavi tacku nigde, recenica u tri reda? :)

mrzi me da vodim racuna o pravopisu

Mene interesuje dal ovaj proc ogranicava frekvencija za jezgro ili je to mahom ploca, poshto bih ja uzeo nesto da radi na 400 fsb za 24/7.

pa onda uzmes E6300 svaki radi na tih 400 ili E6320 ili nesto jace

Imam DDR2-667 memoriju (već kupljenu, nemojte govoriti "uzmi DDR2-800" :) ) i nameravam da je uparim sa E2180 procesorom. Znam da radi na 200x10, interesuje me koja podešavanja da držim da bih dostigao, recimo, 3 GHz. Da li da diram množilac ili prosto da pumpam FSB, da li treba da menjam odnos FSB:RAM (pretpostavljam da je po defaultu 1:1) i na koliko, itd.
Hvala unapred.

Moras da probas ivane sine. Zavisi da li memorija moze, hoce, sme. Najsigurnije je za pocetak da probas procesor, pod uslovom da znas koliko magistrala ploce moze da ide. Cenim da ces na 350 mhz fsb ili tu negde imati onaj cuveni problem sa kako se zove, ne mogu da se setim, magistralom i ogranicenjem. Memoriju drndaj na kraju, kada sve ovo ispeglas kako valja.

Kod mene na poslu radi savrseno na 2.8GHz 350MHz magistrala ploca Biostar965PT, nazalost na 355MHz nece ni da se butuje ocigledno je upitanju CPU-wall, probao sam nekoliko biosa, razne PC667 i PC800 memorije ali rezultat je uvek isti 2.8GHz i to je to. Bilo mi je malo krivo u pocetku ali CPU sam platio 55E tako da nemam za cim da zalim.

Imam DDR2-667 memoriju (već kupljenu, nemojte govoriti "uzmi DDR2-800" :) ) i nameravam da je uparim sa E2180 procesorom. Znam da radi na 200x10, interesuje me koja podešavanja da držim da bih dostigao, recimo, 3 GHz. Da li da diram množilac ili prosto da pumpam FSB, da li treba da menjam odnos FSB:RAM (pretpostavljam da je po defaultu 1:1) i na koliko, itd.
Hvala unapred.

spustis mnozilac na 9, fsb na 333 i to je 3GHz. kod mene bas tako radi na default naponu e2160, za vise mora dizanje napona. Ovako ce ti memorija raditi na default brzini. Mozes da probas i sa vecim fsbom pa da testiras, to sto je 667 memorija ne znaci da nece raditi na vise, cak mnoge idu dosta gore

pa onda uzmes E6300 svaki radi na tih 400 ili E6320 ili nesto jace

pa da imam para za e6xx nebi ni kupovao ovo, nemoj da ovo shvatis kao (drzak odgovor).
Mene ogranicava $$, pa mi je sad dilema da li da se stisnem za jos 10e i uzmem e2160 ili mze i 2140 da radi posao(mislim na to dali jezgro 2140-ke postize manje frekvencije i ima nizi fsb wall od 2160)?

pa da imam para za e6xx nebi ni kupovao ovo, nemoj da ovo shvatis kao (drzak odgovor).
Mene ogranicava $$, pa mi je sad dilema da li da se stisnem za jos 10e i uzmem e2160 ili mze i 2140 da radi posao(mislim na to dali jezgro 2140-ke postize manje frekvencije i ima nizi fsb wall od 2160)?

То и мене занима, плус упарио бих процесор са P5K SE или P5B (још се нисам одлучио), али се питам колико ми значи меморија пошто је једина опција transcend 1Gb 667Mhz?!

Kupi bolje 2160 razlika u parama nije velika i miran si da ce da radi preko 3GHz ovako moze da ti zapadne da preko 2.8GHz sa 2140 nema sanse (mada je i toliko sasvim dovoljno).

Ja uspeo sa oba na testu preko 3 GHz. Tako da je faktor srece kljucan u celoj prici.

Pozdrav svima,
Nedavno sam kupio mašinu pa sam čitajući vaše postove i ja rešio da probam malo da oc-ujem.
evo mojih rezultata za E2140 na GA-965P-DS3(rev3.3)
za sad max mi je 3.12GHz sa 8x390 podešavanjem ......

oczx0.jpg
[/URL]
[/IMG]

temperatura mi varira 55-60 sa uključenim ORTHOS-om (koji mi za sada dok pišem ovo ide već 1h)

Moje pitanje je ... da li smem da ostavim ovako ... jel je to zdravo za comp.....
brinem zbog voltaže za proc. jer mu je 1.35 V max piše na kutiji. cpuZ mi pokazuje 1.425-1.440Vu biosu je namešten na 1.5V.
I šta mu je u core tempu Tjunction 85 celsiusa jel to mnogo?

Poslednja izmena:
Pa zar imash toliki vdrop ??
Jesi razmishljao da uradish na plochi vdrop mod ??
Ili smanji CPU na 3.0 GHz i napon na toliko da ti je CPU stabilan....
1.5 V je ipak malo previshe....
I ovaj O/C puno shteti procesoru - smanjujesh mu radni vek trajanja sa 15 godina na 10 :d
Shto se tiche temperatura po jezgrima to je odlichno ako je full load 60 C.... :)
I za ono tjuction ne brini..... to bi trebalo da bude maximalna temperatura koju CPU moze da podnese ( nek me neko ispravi ako greshim )

Evo sad kako sam namestio:

[email protected]
a voltaža za cpu minimalna znači u biosu sam skinuo na 1.35V
memoriju sam povećao +0.01(1.9V) i fsb +0.01
sad radi u full-u na 45 ceziusa
a u CPU-Z-u mi pokazuje 1.29V ???
ORTHOS mi radi nekih 20-ak minuta zasada sve ok
Kanda je to to.......

my.php
[/URL][/IMG]

sa tolko malo Voltaže samo ovoliko mogu da podignem a da bude stabilan........ znači uz minimalan napor oc od 1GHz :)

Pozdrav

Poslednja izmena:
ovako klokovao sam ovaj cpu E2140 na ploci ASUS P5KC 380fsb mnozilac 8 i voltaza je u biosu 1.4 jer ispod kad pustim orthos posle par sekundi reset kompa.Sa box kulerom na max opterecenju je 71 stepeni a sa TAT je 69 posle 2h ne nadje nikakvu gresku.Sta mislite jel to ok temperatura ili?E da razmisljam da uzmem Gemini II ili Hyper TX sta mislite da je bolje?

ovako klokovao sam ovaj cpu E2140 na ploci ASUS P5KC 380fsb mnozilac 8 i voltaza je u biosu 1.4 jer ispod kad pustim orthos posle par sekundi reset kompa.Sa box kulerom na max opterecenju je 71 stepeni a sa TAT je 69 posle 2h ne nadje nikakvu gresku.Sta mislite jel to ok temperatura ili?E da razmisljam da uzmem Gemini II ili Hyper TX sta mislite da je bolje?

Orthos kad treba da pukne on izbaci greshku a ne restartuje PC ( koliko ja znam )
Ako ti restartuje mashinu mozda ti je napajanje preslabo za takvu konfiguraciju.....

zaboravio sam da navedem da ne bitno dal je upaljen orthos komp se restartuje,a napajanje je Chieftec 450W trebalo bi da bude ok.Sad evo nema greske sa orthos na 1.4V

buni me sto ovako prikazuje cpu-z,sta mislite sta moze biti
asd.JPG

Poslednja izmena:
Posle 2-3 dana mučenja kompa našao sam meni dovoljan oc za 24/7
skoro ništa dizanja Voltaže ovako jako stabilno radi i ne greje se ... a u Sandri parira između
Core 2 E6600 i E6700 (naravno ne oc-ovane) što je meni sasvim dovoljno...

my.php
[/URL][/IMG]

to je neki 50% podizanja procesora uz minimalno modovanje :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno