Šta je novo?

OC Core2Quad 8200

korgmaster

Cenjen
Učlanjen(a)
04.05.2011
Poena
154
Iskreno, nije da bas imam strasne potrebe za tim, ali cisto (razumecete me) zelim da vidim koliko mogu da poguram svoj quad 8200 a da radi stabilno... Probao sam vise varijanti setovanja koje sam tako nalazio na netu ali ni jedna nije bas uspela...

Dakle, potreban mi je savet (podesavanja) vas koji ste eventualno uspeli da podignete ovaj CPU. Moja konf. je:

ASUS P5Q Pro
LC Power 6600 napajanje
2x2GB Geil Black Dragon DDR2 (Default 1066Mhz)
i naravno Quad 8200 (ogranicenje bi moglo da bude Spire hladjenje obicno od 800 dinara koje default klokove drzi na idle 38-39 stepeni a u full loadu ne prelazi 60)

jasno mi je da je potreban mnogo bolji cooler za CPU za neko jace divljanje, ali bih hteo da znam da li moze sa ovim da se nesto malo podigne..

taj cpu je dosta los overkloker,zbog dosta malog mnozioca ( 7 ako se ne varam) ploca ti je ok,ali nemoj ocekivati cuda.....mada neverujem da ces sa tim hladjenjem uspeti da ga podignes vise od 200-300mhz.....ostavi voltazu procesora na default,dizi polako FSB,pa na svakih 100mhz za cpu,upalis PRIME 95 da vidis koliko je sistem stabilan i kolike su ti temp......

i dizes votazu procesora ako treba ... ali po malo 🙂 i ne preko tipa ... 1.3V za preko toga mislim da ti treba bolje hladjenje

Hvala ljudi... Evo, uradih sledece... FSB stavio na 400 sa mnoziocem 7 mu dodje 2800MHz -a... Ram je ostao na 1066 (2.4V), voltaza procesora je 1.25V...... Pokrenuo neki stress test sa AIDA64 (ne znam koliko je dobar bench) - radi sledece - dize usage CPU-a na 100% sva 4 jezgra... I tako bez spustanja usage-a radio je jedno pola sata... Idle temp su oko 45 a kad je krenuo test, dakle 100& opterecenja svih jezgara - drzao se do 70, nije prelazio tu granicu... Ceo celcati dan mi radi na 2.8Ghz bez problema i grejanja...

neko ce me ispraviti ako gresim .... ali ..... 2.4V je nekako previse koliko ja znam moja memorija radi na 2.2V mislim da je to i neki max za DD2 memorije

pa,70 stepeni ti je neka krajnja granica......ali kontam da ti je ta voltaza za RAM velika,i mislim da nebi trebala da prelazi 2.0v,kontam da je to neka krajnja granica za ddr2 memoriju......moja radi na 800mhz i drzim je na 1.8v vec 2 god....i stresiraj ga sa PRIME 95 ili ORTHOS nekih 2h,pa ako prodje bez gresaka i bez prelaska 70 stepeni,onda je 90% stabilan.za merenje temperature koristi REAL TEMP ili CORE TEMP programcice,koji bi trebali da su jedni od najrelevantnijih.

Hvala na brizi... Ali, moja greska jer mozda nisam napisao gore u postu - memorija je GEIL Black Dragon na 1066MHz -a i na samoj kutiji pise da je optimalna voltaza 2.2 - 2.4 V tako da to ne bi trebalo da je problem...

Nemas nikakve potrebe za klokom RAM-a, u realnom radu neces vidjeti nikakve koristi. Bolje je ostavi da prati FSB i vrati joj napon.

Ja svoj drzim na 3 GHz. 🙂

sve vreme na 3GHz? I stabilno radi?? Da li bi bio tako ljubazan da podelis parametre samnom? 🙂

Meni je to jedan drug radio, on je sve podesavao. 🙂 Stalno na 3 GHz, nikada nisam imao problem, skroz je stabilan.Sta te interesuje, pa da pogledam negde da ti kazem podesavanja? 🙂

E ovako Uzo sam skoro ovaj procesor i zeleo bi malo da ga nasviram, jer mi je 2,33ghz bas malo, pa me zanimaju vasa iskustva i predlozi🙂)
Mashina se pretezno koristi za muzicku produkciju i gaming(sa vremena na vreme, manje vishe)
Mobo: Gigabyte P35c DS3
Processor: Q8200
Ram: 8gb ddr2-800mhz
Grafa: Power Color HD 4650 1gb dd3 128-bit
Kuciste i napajanje Chieftec 360watti
Cooler: Cooler Master Hyper TX3
Iam Real Temp i Orthos i Prime 95 za testiranje.
Preshao sam na ovaj processor sa c2d E8500 koji sam drzao na 4ghz za svaki dan(stabilno), ali neznam koliko mi je to bilo pametno al ajde!
Koja su vasa mishljenja i sta mislite koliko mogu da dobijem na ovom processoru kad ga kloknem na ovoj plochi da radi stabilno sa svim ovim komponentama. Jel mi treba jache napajanje? Do koliko wati za safe overclock? Dajte vashe misljenje i predloge jer mi trenutno mnogo znachi!! Hvala vam svima unapred!🙂)
doobz

Nazad
Vrh Dno