Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

mmmmm, Shadowmere :D

E da li neko zna gde mogu pronaci knjigu "Modern Heretics", posto sam je ja genijalac prodao pre nego sto mi je zadatak quest i sada ne mogu da je pronadjem?
Ili neka mi neko kaze gde mogu da pronadjem daedra artifact-e!

E ja sam igrao Oblivion dan i noc *inace cekam igru od kad je izaso Morrowind*. Slazem se igra je fenomenalna, ali je glavni quest mnooogo kratak! Ima mnogo malih kvestova, ali ih treba naci. . . Kolko sam se smorio kad sam presao glavni kvest. . . Lik mi je bio tek level 17 kad sam preso, a u Morrowindu tipa 70 neki *a stigo sam do lvl 120 Knight bez sifri* Svidja mi se sto nema veze koji ti je level lik s'kim god da se shtampas, ali i dalje je prekratka igra. . .
Aj ako nekoga ne mrzi da okaci neke linkove modova *i opis po mogucstvu*, ili nek citira iz proslih poruka *ima 61 strana, ne mogu sve da stignem da procitam* Hvala puno
Poz!

@samer
pa ti okaci poruku "ne uznemiravaj, sex" pa nek se svi cude koji je ovaj lik !!
pa ti kupi original, pa nek se svi cude koji je ovaj lik

Evo ljudi, vecinu sporednih kvestova sam uradio, sve guildove, i glavnu misiju, a igram 72h, tako da nije tacno da se cela igra moze preci za 200h, igra sa moze preci za 100h i malo vise! Trenutno sam 27lvl.

@phenix
glavni quest se moze preci uz neke olaksice (citaj slider za tezinu u levo) za nekih 30-tak sati, cini mi se da je neko vec resio tako main quest... e sad postavlja se pitanje sta znaci "preci igru" sa obzirom da je igra tako koncipirana da imas Main Quest + guild quest + NPC quest's = xxx endless gaming ;)

ToxiC je napisao(la):
@phenix
glavni quest se moze preci uz neke olaksice (citaj slider za tezinu u levo) za nekih 30-tak sati, cini mi se da je neko vec resio tako main quest... e sad postavlja se pitanje sta znaci "preci igru" sa obzirom da je igra tako koncipirana da imas Main Quest + guild quest + NPC quest's = xxx endless gaming ;)
Glavni kvest sam najmanje resavao, presao sam ga za 20h

Dovoljno je reci ne pruza onoliko zabave koliko je najavljivano!
Stoga ajmo svi klik na uninstall! (ja sam odavno)

Ajmo svi, ignore Stanmar... kao da će me neko poslušati, a neće ni tebe, siguran sam.
Eh da znaš, meni još čuči na hardu, a ti si jedan od retkih koji pljucka po TESIV od početka, neka si je deinstaliro, ali ostavi taj podatak za sebe.
Ja sam glavni kvest prešao za oko 50h, a igrao sam nakon toga još 100 sati i naravno, nisam sve odradio. Ako se uzme u obzir da su kvestovi svih guildova koncipirani kao zaseban veliki kvest, a poneki bolji od main-a (Dark Brotherhood recimo, sa mnogo detalja koje nećeš primetiti ako "odrađuješ"), ovo je igra koja pruža zabavu od minimum 200h. Ali dobro, vole ljudi da prelete main kvest i kažu ******, kratko je. Ovo se ne igra tako, alo, nije ovo FPS... Većina nije prošla TESIII školu, to je problem.

Osim toga, ne treba mnogo koristiti FAST TRAVEL, jer se pešačenjem otkriva mnogo toga za šta nećeš ni znati ako letiš između nekoliko poznatih lokacija. Znači, "brza putovanja" iz dva razloga skraćuju igru:
1. manje dugog pešačenja
2. manje side questova

kao sto Agilni rece i da se nadovezem, poenta ove igre (kao i svakog RPG-a) jeste explore-sveta i izgradnja lika, a ne install-desetocasovno-napucavanje-likova-uninstall pa na polici skuplja prasinu cd, a vama dusa mirna jer ste "zavrsili" jos jednu igru ... ali kao sto sam negde vec rekao ovu igru su instalirali ljudi koji nikad nisu igrali RPG, i od ove igre prakticno ulaze u svet istih... nazalost :S:

Sto se mene tice igra je super, i stvarno je cool, i smatram da je jedna od najboljih sto sam odigrao.

Au bre narode dokle ce te o oblivionu....:D :d

O Morrowindu se pričalo dok nije izašao Oblivion. Znači o Oblivionu dok ne izađe The Elder Scrolls V. Igra to zaslužuje.

@agilni
Mislis da onaj dark elf (quest Molag Bal) sto treba da me jos poduci na master nivo ce hteti kasnije?
Koji nivo reba da postignem kad sam sad 82 nivo u Conjuration?
Valjda bi trebao da me "prosvetli" za mastera kad predjem 75-ti nivo ili 100-ti.

Da li neko moze da mi kaze ko poducava speechcraft?(ko o cemu, ja o...)
I pitanje u vezi poslednjeg daedric questa: je li neko imao problema sa hermaeus mora' soul trapom?Sve sam duse pohvatao, al ne mogu argoniana i bretona??? Tipa zveknem nekog random argoniana, odradim soul trap pre toga, al nista...bas sam besan:wall: :wall: :wall: ...a bretona nikako da ''ubodem'' posto su sve rase uglavnom slicne, ako ne racunam macke, gustere i siljouhe:d ...
Imam instaliran patch...

Agilni je napisao(la):
O Morrowindu se pričalo dok nije izašao Oblivion. Znači o Oblivionu dok ne izađe The Elder Scrolls V. Igra to zaslužuje.

Po tvojoj logici pricacemo jos 5 godina o ovoj fantasticnoj igri(ako u opste
izadje ES 5).A cisto sumnjam,mozda zele da naprave tuznu pricu to je sad u modi:eyebrows:

Poslednja izmena:
1 glupo pitanje: cemu sluzi "dispel"? :p

Da vas pitam neshto poshto nisam uspeo da skontam. Da li opshte postoji nekakva razlika izmedju razlichitih tipova oruzhja, mislim, katane, claymori, short i long swordovi, warhameri i sJekire... osim naravno damagea? Tipa da su neka oruzhja dobra protiv jednog tipa armora a druga oruzhja bolja protiv drugog tipa armora, ili su to samo stilske razlike?

ToxiC je napisao(la):
kao sto Agilni rece i da se nadovezem, poenta ove igre (kao i svakog RPG-a) jeste explore-sveta i izgradnja lika, a ne install-desetocasovno-napucavanje-likova-uninstall pa na polici skuplja prasinu cd, a vama dusa mirna jer ste "zavrsili" jos jednu igru ... ali kao sto sam negde vec rekao ovu igru su instalirali ljudi koji nikad nisu igrali RPG, i od ove igre prakticno ulaze u svet istih... nazalost :S:

ali je problem to sto je svet od kraja do kraja identican , ne racunam gradove) znaci na pra mesta je paprat gusca i to je to. Nema sta ni da se istrazi. Ja sam ga celog pretumbao i nisam uopste fasciniran, ako ne racunam pocetnu fascinaciju koaj je trajala 2-3 sata. Pecine su sve iste, rusevine i hramovi takodje. One silne najavljivane zamke sam video 5 puta i glupe su do jaja, ai je ocajan, NPC-ovi koju u demou tamo hrane kera, bacaju magije, druze se i pricaju, znaci nista od toga ne rade u igri. Nekada stanu i razmene uvek iste recenice. Ono sto ti radais i menjas im svet ih ne dotice maltene uopste, ima 3 razlicite recince "omg i hear oblivion gates are opening all over the empire" , druga "I hear dagoth himself is coming to defeat the emporor" (ili tako nesto) i treca " Thaks god thoese gates are closed and we are safe". Ima jos 4-5 individualnih recenica sa kojima zapocinju razgovor i to je to. Kad im upadnes u kucu ne rade nista, samo te prate.

voodoo_nbgd je napisao(la):
Pa za uklanjanje efekta spella, zaboga...
ma ne mogu meni spellovi nishta, prechvrst sam :D

delacroix je napisao(la):
Da vas pitam neshto poshto nisam uspeo da skontam. Da li opshte postoji nekakva razlika izmedju razlichitih tipova oruzhja, mislim, katane, claymori, short i long swordovi, warhameri i sJekire... osim naravno damagea? Tipa da su neka oruzhja dobra protiv jednog tipa armora a druga oruzhja bolja protiv drugog tipa armora, ili su to samo stilske razlike?
njaaa, oruzja ti se dijele na blunt i blade i posebno razvijas skill za njih. Claymore-i su najjaci, al su za 2 ruke, pa ne mozes da koristis stit. I tako...

joriq je napisao(la):
njaaa, oruzja ti se dijele na blunt i blade i posebno razvijas skill za njih. Claymore-i su najjaci, al su za 2 ruke, pa ne mozes da koristis stit. I tako...
Ma znam da se dele na blunt i blade, ali kazhem, osim te klasifikacije na skillove i damagea, ima li uopshte razlika?

Pa vidiš, jedni su jednoručni, drugi dvoručni, sa nekim brže zamahuješ, sa nekim sporije. I za kraj probaj kada naiđeš na vampira da uzmeš najbuđaviji srebrni bodež i uporedi to sa nečim jačim što nije od srebra i ka'šće ti se samo to što te zanima. I zar nisi primetio da Wispove, Ghostove i Shadeove možeš da ubiješ samo ako imaš srebrno ili Dedričko oružje?

A recimo Longsword i Katana se razlikuju, čini mi se, samo u brzini i damage-u.

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
ali je problem to sto je svet od kraja do kraja identican , ne racunam gradove) znaci na pra mesta je paprat gusca i to je to. Nema sta ni da se istrazi. Ja sam ga celog pretumbao i nisam uopste fasciniran, ako ne racunam pocetnu fascinaciju koaj je trajala 2-3 sata. Pecine su sve iste, rusevine i hramovi takodje. One silne najavljivane zamke sam video 5 puta i glupe su do jaja, ai je ocajan, NPC-ovi koju u demou tamo hrane kera, bacaju magije, druze se i pricaju, znaci nista od toga ne rade u igri. Nekada stanu i razmene uvek iste recenice. Ono sto ti radais i menjas im svet ih ne dotice maltene uopste, ima 3 razlicite recince "omg i hear oblivion gates are opening all over the empire" , druga "I hear dagoth himself is coming to defeat the emporor" (ili tako nesto) i treca " Thaks god thoese gates are closed and we are safe". Ima jos 4-5 individualnih recenica sa kojima zapocinju razgovor i to je to. Kad im upadnes u kucu ne rade nista, samo te prate.

ovo je tako *ebeno tachno :( ali jos tuznije od svega toga je da boljeg rpg-a nema a kad ce ga biti ne znamo :(

Nece ga biti bar 4-5 godina, jer treba strasno mnogo vremena, evo uzmi dungeons u oblivionu za primer,ima ih recimo 80 (mozda sam lupio jer nisam ni polovinu istrazio) i sada svaku treba posebno uraditi, za sve nove texture to je strasno mnogo posla...
Zato ja mirno cekam NWN 2 i molim boga da ga ne useru, imali su vremena na tenane da ga rade i verujem da ce biti extra. Oblivion mozda opet istaliran kad zavrsim mnogo puta NWN 2, Dragon Age, WItcher i sve fino sto dolazi.:)

Biće ekspanzija sigurno, tako da barem po tom pitanju ne očajavate ;)

Nazad
Vrh Dno