Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

Gde da nadjem Umbru?50-60 reshenih questova ali jos nisam nasao taj.

@gorio83
Jedan kupis u Imperijalu u Market Districtu, 2 maznes iz glavne sobe u Arcane Un., a za jos 2 lutaj po Guildovima!

Glupo je sto mora da te zakaci vampirizam u odredjenom delu igre, makar spavao pored 200 budnih krvolocnih vojnika!

Mene josh nijednom nije zakachio vampirizam na spavanju, zakachio me je jedino kada sam radio quest shrine of azura kad treba da se ubije pet vampira. Odmah sam otishao da se pomolim na altar of the nine i izlechio se. :p

Agilni je napisao(la):
Pretpostavljam da 90% igrača Obliviona nije igralo Morrowind.
ja sam krenuo da je igram samo zato sto sam video ovoliki thread ovde, i nisam pogresio :D, osim sto trenutno nemam vremena zbog ispita. Inace, ovo mi je drugi rpg, prvi je bio arcanum...

A ono sto je bitno da kad sam zakacio vampirizam nisam mogao da se izlecim sa Cure potionom, niti sa prayom na Altar of Nine! BUG valjda!

nije bug, nego si trebao da popijes cure poison cim si zakacio virus, a ne kad se vec aktivirao :d

Vidim da jos ima onih skroz pocetnickih pitanja. Posto mi je konekcija slabija ovih dana, da li moze samo jedno pitanjce? Kada razgovaram sa ljudima tj. igram tu neku mini igricu da li ona ima svoj konacni uspeh kao otvaranje kovcega (imao sam neki tezi u nekoj pecini) i kako se to postize. Da li tako sto se sva boja skoncentrise na strani koja dovodi do osmeha? Evo najprostije da li treba i coveka da otkljucam...zvuci sasavo ali razumecete me.

gorio83 je napisao(la):
Sada sa m nasao quest za lecenje od vampirizma, ali mi neka baba(witch) za uslugu trazi 5 grand soul gems empty.
Gde da nadem ove soul dzemove jel zna neko?

Haha, ma nisu oni problem, problem je glupi garlic! :-}

SPOILER:::::::

garlic imas u kuci kod babe jedan, i u imperial city-ju u nekoj od prodavnica, naravno ne u onima koje prodaju oklop i knjige, i tako potrazi po tim pawn shops i alchemy shopovima...

PS> DZABA PATCH kad je 90% ljudi preslo igru !!!!! Nisu je trebali tako izbagovanu ni izbaciti ! Sramota jedna. To ko kad bi sad ameri odlucili da ne bace atomare na hirosimu i nagasaki...

Poslednja izmena:
ja nisam presao :p

sto se tice kuce u Skingradu.... hmm :crash:

Prilozi

• ScreenShot28.jpg
    ScreenShot28.jpg
    127.1 KB · Pregleda: 105
  • ScreenShot29.jpg
    ScreenShot29.jpg
    110.2 KB · Pregleda: 90
  • ScreenShot30.jpg
    ScreenShot30.jpg
    101.5 KB · Pregleda: 106
Pa tek je dva nepuna meseca od izdavanja igrice, garant su svi preshli :d
Jeste da je vec prodato par miliona kopija, ali nece to skoro da stane ... :)

pa ? To je hipe igra, ljudi su jedva cekali da izadje i odma su je kupovali, treba ti nedelju dana da je predjes. Nisu bas svi presli, ali pogledaj ovaj topik, pre dve nedelje je bilo 4 strane na dan, sad ima jedna strana na dva dana. Presli smo je brate pre dve nedelje :p

Agilni je napisao(la):
Pretpostavljam da 90% igrača Obliviona nije igralo Morrowind.

Ja nemam pojma ni šta je to!

Elem, u igri mi najveći problem predstavlja ono kad pričam sa ljudima pa treba da ih ubeđujem nešto ili slično. Isto tako ne znam čemu služe sve one stvari što kupim usput, zubi od ogra na primer????
Neko gore pomenu garlic, imam 5 komada nego nemam ono drugo.

gx-x je napisao(la):
SPOILER:::::::

garlic imas u kuci kod babe jedan, i u imperial city-ju u nekoj od prodavnica, naravno ne u onima koje prodaju oklop i knjige, i tako potrazi po tim pawn shops i alchemy shopovima...

Izem ti hint :)
Ma našao sam ga već, ali sam se više oko njega patio nego oko gemova. (prvo sakupio gomilu ONIONa, dok sam provalio kako garlic izgleda! hihi Mislim imaš onion, garlic i leek.. Hortikulturna igra, nema šta!)

Poslednja izmena:
pa veruj mi i ja sam se oko toga najvise napatio :D A drugi hint ne postoji, skupio si ih pa znas ;) aj sad ti nekom daj hint kako da nadje beli luk :)

@ilidian
Taj ork se nalazi u zamku iznad tebe, u glavnom holu.

@worf
kada pričaš sa ljudima treba da kalkulišeš kada će ti se deo kruga sa najvećom popunjanošću naći na temi razgovora koja se tom NCP-u sviđa ... i obrnuto.
Stvari koje skupljaš usput, zubi i slučno, imaju veze sa alhemijom odnosno samostalnim pravljenjem napitaka. Kada pogledaš osobine bilo kojeg sastojka videćeš sa desne strane za šta sve može da se koristi. U početku, verovatno, imaš samo jednu stavku a ostale tri su pokrivene upitnicima. Kasnije, ako ikada budeš krenuo da se baviš time, podizanjem levela se otvaraju i ostale stavke pa ćeš videti kakva sve dejstva taj sastojak može da ima. Da bi se uopšte bavio alhemijom, potrebna ti je odgovarajuća aparatura koja najviše podseća na laboratorijsku.

EDIT:
Kad već postujem, Morrowind je prethodni deo "Elder Scrolls" seriala. Nema direktne veze sa Oblivionom tako da nisi ništa preterano propustio, ali je koncept igre, gamplay, levelovanje, komunikacija sa NCP-ima ... itd. slično.

Poslednja izmena:
Worf je napisao(la):
Ja nemam pojma ni šta je to!
Kada budeš išao ka novom Beogradu siđi na stanici pre mosta u Brankovoj ulici. Produži preko mosta, i kad budeš bio negde na pola mosta skreni udesno i ne daj da te ograda zaustavi:d

Kad odem u crkvu i probam da se pomolim, kaze mi Repent your crimes wicked one. Na netu sam nasao da je to zato sto mi je infamy veci nego fame. Kako raste infamy, kako raste fame, i kako da napravim da mi fame bude veci nego infamy?

Hvala.

gx-x je napisao(la):
pa ? To je hipe igra, ljudi su jedva cekali da izadje i odma su je kupovali, treba ti nedelju dana da je predjes.

Ма дај, којих недељу дана, играм је читав месец, цео испитни рок сам пропустио због ње :)

Ако хоћеш само да је пређеш, без додатних задатака, треба ти око 60 сати, то је тачно. Али ако хоћеш да се учланиш у сва удружења и да решиш све задатке, без једно 100-150 сати не иде.

gx-x je napisao(la):
mogu da kazem da je igra ispala mnogo nekreativnija nego sto je iko ocekivao. Prosto bi me mrzelo da je igram ponovo :S:

Ja pređoh sve misije sa darkerima, ćale u areni, pozatvarao desetak gate-a, imam oko 75000 zlatnika i ne mogu da se nakanim dalje da igram... Igru treba probati, ima neki jedinstveni šmek, duža igra je zagarantovana, ali kad počne da smara, baš smori. Bar je mene.

Ja sam pozatvarao samo one kapije koje su bile neophodne da se zatvore u main questu i dok sam ih zatvarao malo mi se igra ogadila jer je to ubedljivo najdosadniji segment igre.Da sam jurio u svaku random kapiju na koju sam naisao,verovatno bi mi se smucila igra odavno.Posto sam zavrsio main quest prilicno rano level 7 ili 8,tek onda sam presao na guildove ,arenu,kupovinu kuca,skupljanje para i ciscenje pecina,tako da se uzivanje u igri vratilo i pojacalo,narocito kad sam poceo da kradem :-devil-:

moj prvi post, na bechu...
Igra je extra bas sam se jakooo prijatno iznenadio grafikom ,naravno ne na ovom kompu ali igrica je vrh

Čestitke za prvi post. A sudeći po tvom nicku, verujm da si se oslonio isključivo na mačeve, iako sigurno nisi mogao naći neki prefinjeni koji ti odgovara.

Nego, da li je neko deinstalirao igru, a prešao je glavni kvest? Ja to nikako da uradim...

He, ni ja je ne diram sa hdd-a, neka je tu, ne jede 'ljeba :D.

moze li mala pomoc: zbrisao mi konj!! sjasem sa njega i dok sam se makljao sa nekim djavolcicima sto lete on ode :mad: . sta sad? moram li da kupujem drugog?

verovatno si ga "pozajmio" iz jedne stale pa cim sidjes sa njega on krene svome gazdi ... :d, ako ga regularno kupis ne bezi od tebe

cekaj, to je onaj konj sa pocetka igre, sareni, sto sam ga dobio od onog popa koji me poslao da nadjem martina.

Idi fast travelom do najbližeg grada, pa ćeš dobiti obaveštenje da te konjić čeka ispred kapije. Ukoliko ne, možda te je ostavio i otišao da popriča sa nekim minotaurom.

Hoćete dobrog konja? Ubite nekog civila, a ja ću se pojaviti u igri i reći vam šta dalje ;)

Vrh Dno