Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

Ti modovi su mi na neki nacin cheat. Mislim, ako hoces da nosis stvari, setaj se brate tamo vamo pa kupi stvari i prodaj.

@ganelon
SPOILER !!!! SPOILER !!!! SPOILER !!!!

U pitanju je daedric kvest, tacnije Hircine's shrine !!!!
Ako zelis da resis sve daedric kvestove nemoj da bacas rog !!!

otkrio sam novi quest - deinstall this game, i resio sam ga sa 100% uspesnoscu......

ganelon je napisao(la):
@all
Ovo što ću pitati je više radoznalosti radi.
Južno od Imperial City-a sam naišao na jednoroga kojeg su čuvala tri Minotaura. Kad sam zbrisao minotaure, prišao sam mu čisto da ga pogledam. Mislio sam da ga ostavim na miru ali me, stoka jedna, napao pa sam morao i njega. Iza sebe je ostavio, a šta drugo nego svoj rog, koji mi je "quest item".
Zna li neko za koji je to quest? Osećam da je neki sporedni pa da ga se otarasim jer ionako nema neko posebno magijsko dejstvo.
attachments ScreenShot27 i ScreenShot28

illidan je napisao(la):
da li neko zna kako da prodjem ovu kapiju u grobnici Lindai?
nasao :)

attachments ScreenShot23 i ScreenShot25

Prilozi

• ScreenShot27.jpg
    ScreenShot27.jpg
    154.5 KB · Pregleda: 95
  • ScreenShot28.jpg
    ScreenShot28.jpg
    109.2 KB · Pregleda: 76
  • ScreenShot23.jpg
    ScreenShot23.jpg
    91.5 KB · Pregleda: 81
  • ScreenShot25.jpg
    ScreenShot25.jpg
    82 KB · Pregleda: 68
Poslednja izmena:
Jel istina da postoji lazna optuzba za kradju u igru? :trust: Mislim rekose mi da sam ukrao nesto iz fighters gilda a prilicno sam ubedjen da to nije tako.Sad sam morao da im skupim 20 bears pelt.Pih :wall:

Review na rpgcodex.com je pun pogodak!
Svaka cast liku (likovima)!

Stanmar je napisao(la):
Zaista jeste! Skroz me je izbacio iz hype-a za Oblivionom :D mada i dalje mislim da je dobra igra i zanimljiva za igranje. ;)

@Extreme2Max, MaxXx, hejvule, ilidian
10x momci.
Inace jednorog je opasno lud, kad sidjes s njega on pocne da te udara
Video sam. ****** jedan. Kad me prvi put zveknuo oborio me na zemlju. Nisam mogao ni da mu pobegnem. Eh, ni jednorozi nisu što su nekad bili :D.

Stanmar je napisao(la):

jos bolji !! :D ROFL Isti likovi pisali

My adventure in Cyrodiil began in prison. Before I could respond to the inmate flirting with me in the cell across the hall some guards appeared with Patrick Stewart. He told me that he foresaw a video game developer paying him boatloads of money for like two hours of voice work so their queer fantasy game can have some semblance of credibility. He explained to me that I was now free, free to stumble my way through a tutorial featuring rats in sewers. At the end a guard attempted to guess my class. He said he thought I was a bard. He must have thought he was talking to a homo because there is no way any dude would play a bard. I was a whole class of my own. I was... an asshole.

link: http://www.somethingawful.com/articles.php?a=3705

Nikome od pljuvača ne pada napamet da je u pitanju samo kompjuterska igra, a ne paralelni univerzum!? Šta su mislili, igru koja će se igrati 3 godine bez prestanka, i da kad god započneš sa drugim likom igru, da je sve sasvim drugačije?!

Treba pristupiti tome kao dobroj zabavi u slobodno vreme, tj. kako ju je jedan od pljuvača i ocenio, occasional RPG, a ne hard-core RPG. Naloženi manijaci su se svakako razočarali, igra jeste mogla u mnogo stvari da bude i bolja (uostalom, i ovo što su napravili je po meni žešći cim i ogroman posao, tako da na pravi pogled deluje da bi bilo bolje da su kompletirali paket, posebno šibanje, koje je stvarno monotono).

U svakom slučaju, napravili su ambijent i endžin na kome mogu svi da pozavide, odradili žestok marketing, napravili brdo profita i svi mogu da ih poljube, zna se gde. Meni je i dalje zabavno da odigram sat - dva, ako se nađe slobodnog vremena. U svakom slučaju me je igra odvojila od LFS, što je, sa moje tačke gledišta, žešći kompliment. ;)

E samo da je akcija malo krvavija (npr. matori Blade of Darkness, pa bi igra bila dosta dinamicnija...
Jel iko usao u mracni kult (ubio onog lika u Ill Innu)? Ja ga nisam ni pronasao (lika).

Uh,najvise podsecaju na Dimitrija Vojnova,jedini dobar film u nas mu je davitelj protiv davitelja.Lako je pljuvati,pitam se da li je iko od njih uradio nesto.

nidza je napisao(la):
Nikome od pljuvača ne pada napamet da je u pitanju samo kompjuterska igra, a ne paralelni univerzum!? Šta su mislili, igru koja će se igrati 3 godine bez prestanka, i da kad god započneš sa drugim likom igru, da je sve sasvim drugačije?!
...
U svakom slučaju, napravili su ambijent i endžin na kome mogu svi da pozavide, odradili žestok marketing, napravili brdo profita i svi mogu da ih poljube, zna se gde. Meni je i dalje zabavno da odigram sat - dva, ako se nađe slobodnog vremena. U svakom slučaju me je igra odvojila od LFS, što je, sa moje tačke gledišta, žešći kompliment. ;)

Na zalost, ja bih se ipak donekle slozio sa pljuvacima. Svaka im cast za grafiku, igre su danas opasna industrijska grana, nije vise u pitanju dokono zezanje jednog kompjuterasa, vec su to ozbiljni visokobudzetni projekti, ulaze se mnogo, zaradjuje se jos vise, i samim tim se dosta i ocekuje. Iz tog razloga ne mogu da shvatim da se tako neozbiljno shvatila glavna prica?

Mislim, velika frka, treba spasiti kraljevstvo, otvaraju se kapije Obliviona, nadolaze horde zla - i sta? Ti to ostavis lepo po strani, uclanis se u raznorazne gildove, malo bockas ljude, malo dekras, malo se uz asistenciju svinje boris u Areni, a kapije Obliviona cekaju da ih zatvoris kad budes dokon.

Ne svidja mi se to sto se u igrama sve vise paznje posvecuje grafici i sminkeraju, i time se ljudima zamazuju oci (na zalost, uspesno), dok glavna prica koja bi, s obzirom na budzet, trebala da bude bolja nego ranije, gubi na kvalitetu. Jedna od retkih igara koja me demantuje je Farenhajt, igra sa fenomenalnom pricom.

Da samo napomenem, igram Oblivion, i jeste jedna od boljih igara koje su se pojavile, ali ne mogu da kazem da mislim da je remek-delo, kada mi ove stvari bodu oci.

P.S. Ne znam da li gresim, tek sam na pola igre, ali cini mi se da mozes da budes clan svih gildova? To mi se ne svidja, secam se da sam u Morrowind-u bio izbacen iz jednog gilda, jer sam iz drugog gilda dobio quest koji je bio okrenut direktno protiv tog gilda. Znaci, morao sam da biram, a ovde mi se cini da je igra suvise linearna. Ponovo napominjem da mozda i gresim, posto nisam presao celu igru.

Poslednja izmena:
eternity je napisao(la):
2 Mrki Jovica: Ma ne pricam o tome, vec koliko prodavci imaju raspolozivog kesha za kupovinu od tebe. Po kojoj ceni ces moci nesto da prodas zavisi od merchat skilla, ali ovo je nesto drugo.

Znam ja o cemu ti pricas, ali mislim da i to zavisi od merchant skill-a, odnosno od toga da li si apprentice, expert, ili master. Tako mi se barem cini da sam procitao u jednom od tipova u toku ucitavanja. Znaci, sada imaju na primer 1200 zlatnika, a kada postanes master imace lupam 2000 zlatnika. Tako sam ja barem shvatio taj tip, mozda i gresim.

Vlasterx je napisao(la):
U istom stilu bi mogao da se sastavi "review" za bilo koju postojeću igru na ovom svetu i svakoj od njih bi moglo da nađe 1001. mana i zamerka jer bi, očigledno, to i bio glavni cilj pisanja.
Ili bi bilo previše krvi, ili nebi postojali alternativni završeci, ili bi bio previše ograničen u razvoju lika, ili bi bilo previše borbe, ili nebi bilo dovoljno borbe, ili bi grafika bila previše zastarela i loša, ili bi dijalozi bili previše siromašni, ili bi dijalozi bili previše smorni i komplikovani, ili bi mi sam taj svet izgledao glup i bezvezan, ili .... (pa tako do sutra).
Što taj lik ne oformi svoj tim i ne napravi "savršen" RPG, ako je već tako pametan. Ali neeee, najlakše je stalno nekog drugog kritikovati. Tih par pozitivnih reči koje je naveo je više da bi, kao, ispao objektivan.
Stvar je prosta, ako ti se neka igra ne sviđa, nemoj da je igraš. Tačka.

Mrki Jovica je napisao(la):
Znaci, sada imaju na primer 1200 zlatnika, a kada postanes master imace lupam 2000 zlatnika. Tako sam ja barem shvatio taj tip, mozda i gresim.
Maksimum je 1700. Odnosno, kad postaneš master svi prodavci dobiju +500 u odnosu na ono što su imali do tada.

nidza je napisao(la):

Treba pristupiti tome kao dobroj zabavi u slobodno vreme, tj. kako ju je jedan od pljuvača i ocenio, occasional RPG, a ne hard-core RPG. Naloženi manijaci su se svakako razočarali, igra jeste mogla u mnogo stvari da bude i bolja (uostalom, i ovo što su napravili je po meni žešći cim i ogroman posao, tako da na pravi pogled deluje da bi bilo bolje da su kompletirali paket, posebno šibanje, koje je stvarno monotono).

pitao bi te da si zapravo DAO PARE za "samo igru"

ganelon je napisao(la):
U istom stilu bi mogao da se sastavi "review" za bilo koju postojeću igru na ovom svetu i svakoj od njih bi moglo da nađe 1001. mana i zamerka jer bi, očigledno, to i bio glavni cilj pisanja.
Ili bi bilo previše krvi, ili nebi postojali alternativni završeci, ili bi bio previše ograničen u razvoju lika, ili bi bilo previše borbe, ili nebi bilo dovoljno borbe, ili bi grafika bila previše zastarela i loša, ili bi dijalozi bili previše siromašni, ili bi dijalozi bili previše smorni i komplikovani, ili bi mi sam taj svet izgledao glup i bezvezan, ili .... (pa tako do sutra).
Što taj lik ne oformi svoj tim i ne napravi "savršen" RPG, ako je već tako pametan. Ali neeee, najlakše je stalno nekog drugog kritikovati. Tih par pozitivnih reči koje je naveo je više da bi, kao, ispao objektivan.
Stvar je prosta, ako ti se neka igra ne sviđa, nemoj da je igraš. Tačka.

Stvar je jos prostija - igra moze da ti se dopadne ili ne dopadne. Naravno da je neces igrati ako ti se ne dopada - radi se o tome da mozes da izneses svoj utisak, pa bio on dobar ili los. Ne mora se imati moc ili vestina da se pravi isto tako nesto ili jos bolje da bi smeo da izneses kritiku koja nije strogo pozitivna.

I tebi kad nesto crkne i odes da ti se ispostuje garancija, na svoj opis situacije sigurno neces cuti od te firme nesto tipa "kad si tako pametan, oformi ti svoj tim i napravi bolje". Ili ti se u restoranu ne dopadne klopa, pa ti kelner skrese u bradu da skuvas bolje kad si se vec drznuo da das ocenu?

@Silever
Naravno, ali smatram da bi pri ocenjivanju nečega čovek trebalo da se trudi da bude, što više objektivan i sagleda stvar u celosti. Ono što sam pročitao je više zbir svega onoga što je taj lik uspeo da nađe kao nedostak odnosno ono što se njemu lično ne sviđa. Kada bi se popisale sve zamerke koje je taj lik naveo, pa uporedilo sa bilo kojim RPG-om koji postoji, videlo bi se da ništa ne ispunjava pomenute standarde. Ni jedna igra nebi bila dovoljno dobra. To je ono što sam želeo da najviše želeo da istaknem.
Primera radi, kritikovao je prisustvo Blade, Blunt i Hand-to-hand skila u predefined klasi ali je, slučano, potpuno zaboravio da pomene da je moguće napraviti kompletno custom klasu koja će imati main karakteristike za koje sam igrač smatra da su mu bitni i da će ih najviše koristiti. To je samo jedan primer koji mi je ovog momenta pao na pamet.

Sve bi to bilo super da je to jedan jedini komentar te igre. Medjutim, postoji tusta & tma reviewova koji igru dizu u nebo, tako da pojavljivanjem par negativnih kritika niko nije ostecen.

Druga stvar, tema ovog teksta (bar koliko sam ja shvatio) nije bila da navede dobre i lose strane igre i "sagledava stvari u celosti", nego da napravi listu stvari koje su bile obecavane, a nisu ispunjene. A to nisu i ne mogu biti iste teme. To je rezultat preterivanja kod marketinga izdavacke firme - ako oni nisu bili objektivni, zasto bi to morao da bude taj tip? Ako najavljujes neki aspekt igre kao hiper-mega-giga-lutra revolucionaran, a ne ispadne tako - onda sledi ovakva reakcija i to je potpuno prirodna stvar. I ne samo prirodna, nego i dobra, jer ce je ljudi iz te firme definitivno primetiti i uzeti kritike u razmatranje za dalji razvoj (dobrih strana u igri su vec svesni). A i meni kao citaocu bi bilo krajnje glupo da citam 30695-ti po redu hvalospev koji je pisan kao po nekom shablonu.

Poslednja izmena:
illidan je napisao(la):
attachments ScreenShot27 i ScreenShot28

nasao :)

attachments ScreenShot23 i ScreenShot25

E, bravo majstore za ovo resenje. Ja sam naleteo na isti problem svojevremeno ali nisam u medjuvremenu uspeo da nadjem resenje.

BTW, otkud ti mapa u boji?

uh. main quest, path of dawn - usao u dagon shrine i dobronamerno predao svu imovinu na ulazu. posle koljaze, precistio sam celu pecinu, sve kovcege i sobe ali mojih stvari nigde? sta da radim? :( ne bih bas ponovo da prelazim sve, ne znam ni da li imam sejv pred ulazak...

takashi miike je napisao(la):
uh. main quest, path of dawn - usao u dagon shrine i dobronamerno predao svu imovinu na ulazu. posle koljaze, precistio sam celu pecinu, sve kovcege i sobe ali mojih stvari nigde? sta da radim? :( ne bih bas ponovo da prelazim sve, ne znam ni da li imam sejv pred ulazak...

Pa onaj sto ti je uzeo stvari, kod njega ces ih i naci, verovatno nisi pretresao sve leseve.

Upravo je ovo poenta. Oblivion je po najavama autora trebalo da ispadne hard core RPG sa do sada neviđenom pričom, AI-om, grafikom, RPG sistemom, ali su od svega ovoga na žalost samo za grafiku ispunili obećanja (bar oko 90%). Umesto hard-core RPG-a, koji smo mi hard-core RPG-ovci očekivali da se pojavi, pojavila se akciona igra sa elementima RPG-a.

Igra je čak i takva meni super i završio sam je davno.. sada igram sve sporedne questove koje sam propustio, ali nije ispunila ono što smo zaista s pravom očekivali da se pojavi. Međutim, za sve je kriva i igračka populacija. Stvorila se toliko luda atmosfera da smo svi za malo eksplodirali od čekanja. Svi su odlepili i kukali "Kad će ta igra? Kad će ta igra? Kad će ta igra? Kad će ta igra?" da su oni (izdavači) osetili da je vreme da se zbrzaju stvari i igra izbaci dok može da se zgrne najviše para. Ispunili su glavni atribut za današnje igre (odličnu grafiku), zanemarili nedovršene stvari jer grafika može da ih baci u senku. Mi smo svi svr*ili kada se igra pojavila i eto... :d

Čak i pored ovog, igra mi je exellente jer bolje trenutno nema i znam da bi odlepio totalno da sam je čekao još par godina, koliko je inače i potrebno da ispune i isprogramiraju sve ono što su i obećali. Da su kojim slučajem to i uradili, igrao bih je kao matorac, oni možda ne bi zgrnuli toliko para kao sada, ali bi igra postala RPG biblija u koju bi se kunuli svi hard-core RPG igrači ;)

ganelon je napisao(la):
Maksimum je 1700. Odnosno, kad postaneš master svi prodavci dobiju +500 u odnosu na ono što su imali do tada.
E pa da, znam da je tako nesto. Mada, iskreno, mislim da je to bas mala cifra.

P.S.
Silverglider je napisao(la):
Stvar je jos prostija - igra moze da ti se dopadne ili ne dopadne...
Silverglider je napisao(la):
Sve bi to bilo super da je to jedan jedini komentar te igre...
Ima jedan lik ovde, mozda ga znate, Silverglider, pise ponekad nesto na benchu. :d :) Znaci, zbog njega cu morati da trazim da mi se dozvole postovi tipa "Slazem se" i "tacno", uvek uleti pre mene i napise ono sto sam ja hteo da kazem. Ali redovno.

@Bad MF
AAAAAAA rekao si rec na J! Nevaljalce! :-devil-:

Zveki je napisao(la):
E samo da je akcija malo krvavija (npr. matori Blade of Darkness, pa bi igra bila dosta dinamicnija...
Jel iko usao u mracni kult (ubio onog lika u Ill Innu)? Ja ga nisam ni pronasao (lika).

Ja sam ga ubio. Imas u Innu unutra otvor u podu sa poklopcem. Matori je dole. To je sve sto sam uradio za Darkere. Od tada su me dva puta kickovali i slali duhove, but I`m back :d Jos nisam zavrsio s njima! :smoke:

call me an idi*t, al ni ja ne vidim neku razliku :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno