Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

ja sam mq ostavio za kraj, odvukao sa martina iz kvatcha do dzafara i sad resavam sve ostale questove (ovoliko sam odvadio od main questa cisto zbog oblivion kapija (tek sad su pocele da se otvaraju) da bude zanimljivije). do sad imam 140 sati gameplaya.

p.s. ne koristim fast travel osim u spec. prilikama, svaki dungeon i oblivion gate ocistim cim ih pronadjem (da nesto ne propustim)
p.s.s dao bih kevu i sporet da neko napravi fallout u ovakvom enginu sa ovakvim izvodjenjem!

A ja i dalje cekam da nas byMax pocasti velicanstvenim screenshotovima, da se ne zavrsi sve na recima "da vidis kako kod mene radi" ;)

pa sta ima da kaci, ima ih po netu kolko oces, a i kacio je vec tamo negde na 5toj 6toj strani ovog treda pa ti kopaj LOL :d

Falcon je napisao(la):
A ja i dalje cekam da nas byMax pocasti velicanstvenim screenshotovima, da se ne zavrsi sve na recima "da vidis kako kod mene radi" ;)

E majke mi, doci cu po tebe, dovescu te kod mene na gajbu, popices pice, igrati Oblivion koliko hoces, u 1920 x 1200, sa 4x AA i HDR-om... To me ne mrzi, ali me mrzi da kachim screenove, koje ne znam ni da li bi mogli da se okache zbog ogranicenja za attachmente... Uglavnom, sad izgleda i lepše, imam neke texture modifikacije, teksture su daleko lepše i detaljnije. Više informacija na

http://canadianice.ufrealms.net/for...e5f45ce758ad50985f5c339e238845e&topic=2731.75

A sto se tice Oblivion kapija...

Kad kako i pod kojim uslovima pocinju da se "otvaraju"? JA sam trenutno lvl 11, ako to nesto pomaze. Naisao sam na par obeliska sa nekim simbolima po njima (pretpostavljam da su to kapije) ali ne mogu nista da im uradim...

Jos jedno pitanje: Sta su to Daedre?

obrisao sam slucajno sejvove |~~(((((
i sad sam uninstalirao igru |(

baltazar je napisao(la):
Kad kako i pod kojim uslovima pocinju da se "otvaraju"? JA sam trenutno lvl 11, ako to nesto pomaze. Naisao sam na par obeliska sa nekim simbolima po njima (pretpostavljam da su to kapije) ali ne mogu nista da im uradim...

Jos jedno pitanje: Sta su to Daedre?
Dedre su besveta bića iz dimenzija haosa, koji su nekada vladali Tamrielom, ali su poraženi još pre uspostavljanja Imperije u zaboravljena vremena. Grupice njih su nastavile da seju teror nad Tamrielom, ali su vremenom bivali istrebljeni. Od tada oni iz Obliviona pokušavaju da nađu način da se vrate na ovaj svet i ognjem i mačem osvoje ono što smatraju da je nekada bilo njihovo. Sa vremena na vreme im to i uspe, i Dedrički gospodari uspevaju da se manifestuju (kao recimo Hircin na Solsthajmu u vreme punog meseca) ali obično bivaju poraženi od strane heroja, u pomenutom slučaju Lorda Nerevara Indurill-a, odnosno njegove reinkarnacije.

Da skratim pros*ravanje, Dedre su demoni (ali demonska civilizacija, ne samo prost skup rogatih jarčeva kakvim ih mi zamišljamo u "konvencionalnim" uslovima) koji su potekli iz ambisa Obliviona (Oblivion je neka vrsta ekvivalenta pakla u terminologiji Starih Spisa). Ono što je interesantno jeste da među Dedrama postoje tu i tamo dobre Dedre, uglavnom moćni magovi koji uspeju da se izdignu i počnu da se bore na strani dobra u nameri da se iskupe - npr. Dark Elfovi su sinovi Dedričice Azure, koju oni smatraju boginjom.

:::: SPOILERCINA::::

tamariel je jos samo jedan "plain of oblivion" koji je nasledno pravo od rodjenja Lorda Degon-a.

@Zulu posle 140 sati gameplay-a koji si lvl?

Konačno sam se izlečio od vampirizma posle 11 dana sisanja krvi... Nedostaje mi noćno gledanje, ali mi je drago da me više ne prži sunce. :) Igru uopšte ne treba igrati da se što pre završi main quest, pravo je uživanje lagano je privoditi kraju, paralelno završavajući gomilu sporednih questova. Sad sam Level 12, imam 30tak sati igranja i ne prestajem da uživam u ambijentu. Skoro da mogu da osetim miris šume i vazduha koliko je sve to dobro odrađeno... Uz surround zvuk, bukvalno sam tamo.

kako se rešiti čuvara po gradovima?
odradio sam quest za dark brotherhood gde moraš ubiti jednog tipa u zatvoru.
naravno pored njega sam ubio i 5 stražara.
sad gde god se pojavim hoće da me hapse.

Ja sam taj kvest sa ubistvom u zatvoru uradio tako sto sam koristio nevidljivost. Secourity i sneak su mi niski (malo ih poboljsava ono odelo i kapa koju sam dobio u nekom od dark brotherhood kvestova) tako da nevidljivost dodje vise nego dobro. Predlazem ti da ucitas neku poziciju pre ubijanja strazara i probas ovako da ubijes zatvorenika bez da te strazari primete, jer pored toga sto te strazari jure i hapse ukoliko ih napadnes gubis i dark brotherhood bonus koji je u ovom slucaju cini mi se jedan lepi luk za shockiranje protivnika.

Nevidljivost mi nije pala na pamet.A učitavanje prijašnje pozicije mogu da zaboravim jer sam radio quicksave.Nego jel zna neko na kom principu radi ono potkupljivanje.Čuo sam da stražare mogu kupiti.Nije mi jasan onaj krug podeljen na četri dela.Ima kao neka šala itd.

Idi do Armanda, i daj mu kes, odplatice ti bounty upola cene!
Ja sam to presao tako sto sam trcao sto brze pored strazara, roknuo lika i pobegao van grada! Bounty za to mi je bio ili 25 ili 40! :)

Meni nije jasno kako uspevate da zakacite vampirizam? Lepo kad vas ujede vampir, odmah popijete napitak 'cure disease' i gotovo.
Drugo, ako ne volite da igrate sami, tj ako zelite nekog kompanjona koji ce da vam pomaze u borbama protiv licimura, demona i jajara, odete recimo u Fighters Guild, i kada vam daju pomocnika za neki quest, zaboravite na taj quest, i resavate ostalo. On ce da vas prati i napadace sve one koji su vam neprijatelji. (Hint: Kombinacija one Ork zene sto tripuje da je vitez + braca blizanci = eto vas 4; druzina Sinji Galeb). Dobra stvar je sto ne moze da pogine, a losa stvar je to sto im se trosi oklop i oruzje, tako da ja vucem nekog nudistu sa raspalom sekirom, ne mogu da mu dam nista, a ne moze ni preko pick pocketinga, posto mi ne da da mu stavim nista u inventar.

Poslednja izmena:
Ma meni se sve više sviđa što sam vampir.Puno sam jači u borbi.Nahranim se svakih par dana nekom lutalicom i to je to.Inače nisam primetio da me je neko ugrizo.

Ja sam provalio da me je ugrizao neko, ali pojma nisam imao koje su posledice. U svakom slučaju na maksimalno zabavan način mi je produžilo igranje. Posebno ako 2-3 puta odspavaš bez da ugrizeš ikoga - onda ti se namunje vampirski atributi i stvarno si pravo čudovište.

Jedini veliki problem je što sa tim ide i sun damage, pa je veliki cim prodati stvari koje pokupiš u questovima, a bogme i ono zamućenje čitave slike kojim je dočarana glad. Iskreno, mene je malo zamorilo pa sam se potrudio da se izlečim. Uz taj quest izlečiš i onu groficu, kao još jedan rešeni quest. Sve u svemu odlično, igra je potpuno ludilo, prosto ne verujem da me je nešto odvojilo od LFS ovoliko dugo. :)

Da vas pitam, dobih prsten koji mi daje 35% chameleon, ali problem je shto ne vidim spostveno oruzhje dok ga nosim, da li to mozhe nekako da se sredi nekim tweakom?

I shta je demoralise efekat? :)

vidi se oruzje, efekat je kao kod predatora, providi se, ali zamuceno :)

Pa vidim oruzhje dok stoji mirno u ruci, ali ne vidim ga onda kada mi treba tj kada se borim sa nechim, chim zamahnem kao da je nestalo jer brzo ide i ne mozhe se povatati, josh ako gledam u kreaturu sa kojom se borim, a gledam, i josh ako idem po mrachnim pecinama, a idem, nemoguce je videti mach. Bash je glupo resheno to sa chameleon efektom. :)

delacroix je napisao(la):
Pa vidim oruzhje dok stoji mirno u ruci, ali ne vidim ga onda kada mi treba tj kada se borim sa nechim, chim zamahnem kao da je nestalo jer brzo ide i ne mozhe se povatati, josh ako gledam u kreaturu sa kojom se borim, a gledam, i josh ako idem po mrachnim pecinama, a idem, nemoguce je videti mach. Bash je glupo resheno to sa chameleon efektom. :)

Pa kad si vec u fajtu, sta ce ti cameleon efekat? mislis da onaj ne zna gde da te zvekne? :d
Inace, KVEST zA UMBRU je sledeci:
u blizini VIN DIZEL pecine :D, malko na severozapad se nalazi jedna od daedra shrinea, koja za umbra mac nudi neku smesnu masku\kacigu...(ja sam naravno zadrzao mac), inace za taj kvest treba biti nivo 20...daklem umbrica bese na 20tom nivou min, kad sam je kao mladjan momak utepao ja :-devil-:

::::::::SPOILER::::::::::::

Dragonscale armor koji se dobija kad se zavrsi glavni kvest je losiji od ebony armora...smesno. Ko da su retardi pravili igru.

pa, verovatno su ga stavili samo zarad manekenisanja...nazalost

Da li je moguce da nigde nema trgovca koji ima vise od 1200 zlatnika?! Malo mi je glupo da predmete koji kostaju oko 4k prodajem za 1200.

SAVET: Obavezno izucavajte armorer i to do journeyman levela, jer cete tako za smesnu cifru moci da popravljate magic iteme! Mene je recimo opravka Umbrinog maca kostala i po 2-2,5k zlatnika, ali sada me kosta koliko i cena samog cekica.

ja ne znam cemu sluze pare u igri uopste...na pocetku ti trebaju da bi popravljao magic iteme, posle toga nisam im nasao ni jednu primenu, samo se gomilaju. Ja samo tovarim prosjake, cudi me da su jos uvek prosjaci, jednom sam iz znatizelje 5 minuta davo po zlatnik (dao sam mu oko 3000golda) i on jos uvek pici bosonog.... :)

@eternity - rado bih ja izucavao armorer do tog nivoa, ali posto su mi svi predmeti enchantovani, ne mogu da ih popravljam, nego moram da placam dripcima (jedino da se vratim na obicne oklope i oruzja, pa da njih koristim dok ne postanem journeyman).

@Gx-x
Ja pare i dalje koristim za popravljanje itema, ali u isto vreme i prodam ono sto sam nasao, tako da sam uvek u plusu. Jedino na sta odlazi po par soma je punjenje magic itema, nesto mi je zao da dajem grand soul gemove za to, a i jos uvek ne znam kako da zarobim dusu :D (lakse mi je da kupim pun gem za 500).
Inace, video sam par lepih stitova i oklopa za po 10 soma, ali opet, ko god ima preko 20 soma nema sanse da se vrati na nulu.

Poslednja izmena:
pa ti si ili na pocetku igre ili se nisi bas najbolje snasao :D Kako neznas da zarobis dusu ? treba ti soul trap magija i dovoljan misticizam skill da bi je koristio, ako to nemas, onda ***. (spell mozes da kupis to nije problem), takodje "cuveni" Umbra sword to radi automatski..

Sto se tice oklopa i stitova, bolje stvari ces naci u igri (ili dobiti), imam spellbraker "cuveni" shield, i imam neki koji sam dobio kad sam u znak heroizma za neki kvest za neki grad...ne secam se, ali je odlican (25% reflect damage). Ja sam vugleci i prodavajuci iteme (po 1000/1200 zlata) nakupio oko 200,000 zlatnika i tada sam prestao da skupljam sve i svasta :) Uzimam samo ono sto meni licno treba, a ni to mi ne treba. U Morrowindu su mi pare trebale za enchantovanje itema koje je bilo skupo u pm.

Ja sam evo trenutno na cetrdesetom nivou i takodje nesto preko 200 000 septima. Zaista nema vise potrebe skupljati bilo sta sa protivnika osim nekih bas extra itema.
Jedan lik je verovatno isto ne znajuci sta ce sa parama dosao na ideju da sve sto pokupi ubaci u podrum jedne od kuca koju je kupio. Da ste samo videli tu sliku. Oko metar visine oklopa, stitova, svega i svacega. Pravi otpad.
Armorer vredi razvijati jer na expert nivou popravljate iteme do 125% sto donosi vecu ubojitost oruzju, jaci oklop...
Master of merchantile moze da investira 500 septima u radnje i tada prodavci imaju do 1700 na raspolaganju.

nex999 je napisao(la):
Pa kad si vec u fajtu, sta ce ti cameleon efekat? mislis da onaj ne zna gde da te zvekne? :d
Lol :d
Ma ne, nego takodje ima i fortify speed 10 pts efekat pa ga zato i nosim, a malo me mrzi da ga skkidam svaki put kada naidjem na neku zhivuljku i onda da ga vracam kada poubijam shta se ima za poubijati, i onda opet kada naidje neka zhivuljka... :)

Josh jednom da pitam, shta je demoralize efekat, a shta rally ?

delacroix je napisao(la):
Lol :d
Ma ne, nego takodje ima i fortify speed 10 pts efekat pa ga zato i nosim, a malo me mrzi da ga skkidam svaki put kada naidjem na neku zhivuljku i onda da ga vracam kada poubijam shta se ima za poubijati, i onda opet kada naidje neka zhivuljka... :)

Josh jednom da pitam, shta je demoralize efekat, a shta rally ?

Demoralize kad bacis na neku kreaturu(zavisno od njenog nivoa) znaci da ona pocne da bezi od tebe :D to obozavam da bacam na krabe i pacove... :d nekako mi simpaticno...
Rally ti je dodavanje atributa nekome: tipa bacis rally 50 points na nekog svog saborca i on je ondak jaci, izdrzljiviji...valjda
Inace taj fortify speed 10 pts mozes i sam da napravis na cemu 'oces ako si u mages guildu i dosao do univerziteta...samo ti treba napunjen grand soul gem i malo para...

Nazad
Vrh Dno