Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

nDiablo je napisao(la):
Kako se pune SOUL GEM-ovi?? Jedino ako nadjem neki pun ili ga kupim kod nekog prodavca :d ubi me ovo punjenje oruzija...

Bacis soultrap na nesto pre nego sto ga ubijes... I vodi racuna da magija ima odredjeno trajanje pa moze da istekne... najbolje baciti tik pre nego sto gad umre... A kasnije najbolje da enchantujes glavno oruzje da usput baca i soultrap... (bar je ovo fino radilo u Morrowindu, naravno za pacove i ostalu gamad koristis drugo oruzje...)

GOXY83 je napisao(la):
Bacis soultrap na nesto pre nego sto ga ubijes... I vodi racuna da magija ima odredjeno trajanje pa moze da istekne... najbolje baciti tik pre nego sto gad umre...
to kod mene ne vredi... one shot kill :D

cek cek, pa zar ste vec presli Oblivion???

ja sam morowind(bez expanzija) igrao jaaaaako dugo, play time mi je bio oko 500h kada sam "presao" glavni kvest(mada je moglo i brze) i imao sam otprilike 5x manje odradjenih kvestova u dnevniku nego sto sam dobio kada sam posle ukucao sifru da vidim koliko ih ima !!
mislim da je morrowind mogao i da se igra 1000 sati i da se ne predje sve..
pa ja sam ocekivao od obliviona bar 200o...razocarali su me stvarno !!!

Poslednja izmena:
Morrowind je bio duzi utoliko sto nije imao ovaj bezvezni pokazivac lokacija.
Svakome traganje je oduzimalo puno vremena. I to je bilo tako. Neki su instant to zavoleli, a neki se zalili kako je krajnje smarajuce.
Sad kad je ovako nesto implementirano u Obliviom moooooooooooooooogo je lakse igrati. Cak je i previse uprosceno za moj ukus. Mada je navika cudo. Sad i kad ima mod za iskljucivanje pokazivaca, ja ga ne koristim :)

@BojanPA ljudi koji su ga zavrsili iskljucivo su igrali sa ciljem da ga sto pre zavrse!, ja igram vec ~30h a glavnu pricu skoro nisam dotakao...
A postojanje milion questova kojima je samo ime karaktera i lokacija izmenjena su stvarno jakooo veliki plus a da ne kazem koliko su interesantni za 99% ljudi ;))

Ne vredi porediti Oblivion i Morrowind ... jedino je u grafici lepsi Oblivion ;)
A po svemu ostalom je savrsen za .... "nove fanove", nema sta da se mucis... sve ti se samo pokazuje u igri... meni sarolik, saren da sareniji nemoz' biti :zgran: , ne moras da tumaras prostranstvima tu je: 1)kompas, 2)pokazivac quest-map i 3)fast-travel ... pa mozak na pasu i juhuuuuuuuuu..... :zgran:

zeljko je napisao(la):
@BojanPA ljudi koji su ga zavrsili iskljucivo su igrali sa ciljem da ga sto pre zavrse!, ja igram vec ~30h a glavnu pricu skoro nisam dotakao...
A postojanje milion questova kojima je samo ime karaktera i lokacija izmenjena su stvarno jakooo veliki plus a da ne kazem koliko su interesantni za 99% ljudi ;))

Svaka cast zeljko, ovakve stvari se uzivaju sa merom kao dobar konjak, i po par meseci...
Nikad necu razumeti "gamere" koji sline 7-8 meseci kad ce hit da izadje... I onda se u zoru jave sa podocnjacima da su ga presli za 12 sati...

Pa ko voli, tumaraće slobodno...
Kompas? Pa čisto da ne otvaraš mapu svake dve sekunde. Mislim da je koristan.
Fast travel? Pa u Morrowindu je postojao Silt strider, brodovi... znači isto, samo što je koštalo više para. Eto, jedina razlika je što je to važilo samo za gradove. Ali i u Oblivionu nikada ne koristim fast-travel do samog odredišta, već do najbližeg grada, pa peške, da bih otkrio nešto novo.

Mislim ipak da nije loše rešeno ništa u Oblivionu. Fanovima nije ništa pokvareno, novajlijama nešto olakšano i to je to.

Jedine dve stvari koje su minus u odnosu na Morrovind su flora i fauna, koja deluje ovoga puta suviše sa ovoga sveta (mada, kada ojačaš, to se delimično popravlja, makar što se kreatura tiče), kao i neki dublji smisao junakove uloge u glavnoj priči (Morrowind je tu ipak šampion - mislim na sve igre koje sam ikada igrao)... Prešao sam glavni quest i postoji samo još jedan potencionalni momenat koji će mi reći više o tome - odlazak po nagradu za Cyrodiil champion-a nakon dve nedelje.

Agilni je napisao(la):
Prešao sam glavni quest i postoji samo još jedan potencionalni momenat koji će mi reći više o tome - odlazak po nagradu za Cyrodiil champion-a nakon dve nedelje.

Ja sam se razocarao u nagradu, uopste nije nesto jak taj Imperial Dragon Armor, jedino sto izgleda ljepse od ostalih. Ocekivao sam da ce biti makar kao Ebony Armor sto se tice jacine, ali nista od toga.

=== SPOILER ===
O ovome je već bilo neke reči ali neće škoditi da se ponovi.
Lik od kojeg je moguće dobiti mnogo novca se zove Dorian a živi u Imperial City Plasa District-u. Lako ga je naći po nazivu kuće a dobra stvar je što mu vrata nikada nisu zaključana tako da je nebitno koji security skill imate.
E sad, kao i u svim sličnim prilikama, veoma je bitno da ga eliminišete iz jednog udarca jer u protivnom rizikujete da alarmira stražu. Nakon što koknete Doriana, pogledajte mu inventar koji nosi i videćete da u džepu ima 79 zlatnika. Umesto "take all" komande, krenite da mu uzimate samo novac. Primetićete da se broj zlatnika u njegovom inventaru ne menja (ostaje stalno 79) bez obzira na broj klikova. Na taj način, moguće mu je uzeti, praktično, beskonačno mnogo novca. Ja sam stigao do 500K i dosadilo, prsti me zaboleše od silnog kliktanja. :D
Koliko se sećam, bilo je reči da je moguće otići i uzeti lovu ponovo ali to stvarno nisam probao.

Poslednja izmena:
Što više igram, to više vidim da je korisno ono što mi se u početku nije svidelo - skaliranje nivoa protivnika. Lik mi je postao toliko jak da su mi i ovi sada skalirani likovi onako... ništa specijalno. Mogu da zamislim kako bi bilo da skaliranja nije ni bilo - pa smorio bih se žešće.

pazi , najgore je ako se smorite od popravljanja, popravljanje je majka mara. Ja sam trenutno expert i popravljam stvari na 125%, master moze i vise, treba mi jos par skill levela za to. Znaci dizes efikasnost stvarima.

gx-x je napisao(la):
pazi , najgore je ako se smorite od popravljanja, popravljanje je majka mara. Ja sam trenutno expert i popravljam stvari na 125%, master moze i vise, treba mi jos par skill levela za to. Znaci dizes efikasnost stvarima.

Ufff, 100% si u pravu, kada se "obradi" Daedra Armor i Umbra Ebony mac dobije se jako dobar rezultat, ja na 32 levelu imam 85 armora i umbra mi cini 33 damagea. Expert, Master Armorer, jedan i drugi mogu max. da poprave do 125%, razlika izmedju Expert i Master Armorer-a je u tome sto Master ne trosi cekice kada popravlja, jedan cekic traje za zauvek.

nesto ti se pregreva.

@mLaki:

hvala za tip o armoreru, mislio sam da master jos bolje opravlja :d Ni to sa cekicima nije lose, oslobodicu se 20-tak komada koje uvek vucem.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje oko Azura Shrine,ubijem Wispa i uzmem mu ono sta treba i sta onda da radim sa tim?

Kupio sam belog konja,cini mi se kod Anvila.Bar duplo je brzi od onog sto dobijete.

odes do shrine-a nazad i stisnes da pricas sa njime. Dobijes Azura's star. To nemoj prodavati i nemoj davati martinu za glavni kvest, vec obidji jos neke deadra shrineove obavi zadatke pa mu daj nesto drugo.

Crni konj - najbrzi
Beli konj - najaci ali ne i najsporiji
Sareni konj - bljak

Crni brzi od ovog mog?Pih pa za cega sam onda dao 4.000?

Hvala za info.

goran.rs je napisao(la):
Crni brzi od ovog mog?Pih pa za cega sam onda dao 4.000?

Hvala za info.

Hehe, postani Silencer za Dark Brotherhood pa ce da vidis sta je konjce :d

Inace generalno misljenje o igri (odigranoj na izuzetno jakoj masini tako da audio-vizuelne dozivljaje ne uzimam u obzir) je sledece: Ne moze vodu da donese Morrowind-u.

Jeste svi pricaju, jeste tu su face koje se smeskaju itd, itd, itd.

Morrowind sam presao 8 puta (osam, slovima :D )

Oblivion cu da pustim tu i tamo drugarima da se 'loze' na grafiku i .... to je to.

Stojcha je napisao(la):
... Ne moze vodu da donese Morrowind-u...Morrowind sam presao 8 puta...Oblivion cu da pustim tu i tamo drugarima da se 'loze' na grafiku i .... to je to.
konacno neko pametan :D
Ajde da se jos slozimo da je Oblivion pojednostavljen do bola, sve ti je na kasicicu, ne moras da se mucis... a inventory onako saren :zgran:

Stojcha :Klanjanje

Evo, da naglasim da mi se i zvanično povraća od inventara. Mislio sam da ga ne pljujem odmah, već da sačekam kad naučim tačno gde je šta itd, ali ovaj inventar je užasan - jednostavno previše kliktanja. To sad mogu da izjavim jer tačno idem na odgovarajuću sekciju inventara bez lutanja svaki put. Katastrofa. Bolje da su ostavili inventar iz Morrowinda.

ToxiC je napisao(la):
Ajde da se jos slozimo da je Oblivion pojednostavljen do bola, sve ti je na kasicicu, ne moras da se mucis... a inventory onako saren :zgran:

Inventar je 'zakon' ako obratis paznju na to koliko je quest log jadan i bedan.

Mislim, nije lose sto sam morao da uzmem papir i olovku i da pisem sta/gde/ko/kako/zasto, ali od jedne 'sarene igre koja cak ima i 'kompas' ka sledecem 'quest objectiv'-u ne ocekujem toliko jadan log.

Mada ako uzmemo u obzir da igra mora da bude pravljena za mahom retardiranu americku igracku publiku kako bi ljudi imali zaradu, onda je u potpunosti jasno zasto igra izgleda 'bolesno' dobro i ostavi utisak odvratnog razocarenja posle malo vise igranja.

Hint:
Razvijajte i merchantile. Prodavci izgleda imaju vise para za kupovinu vasih stvari ako vam je ova vestina na visokom nivou.

ToxiC je napisao(la):

Stojcha :Klanjanje
Kakva glupost. Rekao bih da je obratna situacija.
Ne kontam kako niste provalili morrowind do sada; igrica je bila "fenomenalna" ali je imala exploatation bug. Ubijes dve tri daedre u pocetku i radis "kupoprodaju" kod onog gremlina dok ne skupis lovu, pa onda navalis na trening i pocnes da igras igru sa svim karakteristikama na 100 + 43level. E to je smor.

To su srecom ukinuli u Oblivionu, pa je samim tim i interesantnije igrati ga. Jos nesto - sta ce vam konji? Khajiit sa malo nabudzenim athletiksom je brzi od konja! :wave:

P.S. A i skace dalje ;)

Poslednja izmena:
Darko je napisao(la):
Ne kontam kako niste provalili morrowind do sada; igrica je bila "fenomenalna" ali je imala exploatation bug. Ubijes dve tri daedre u pocetku i radis "kupoprodaju" kod onog gremlina dok ne skupis lovu, pa onda navalis na trening i pocnes da igras igru sa svim karakteristikama na 100 + 43level. E to je smor.
O tome niko nije pricao, pominjali smo sareni inventar!

Darko je napisao(la):
Kakva glupost. Rekao bih da je obratna situacija.

To su srecom ukinuli u Oblivionu, pa je samim tim i interesantnije igrati ga. Jos nesto - sta ce vam konji? Khajiit sa malo nabudzenim athletiksom je brzi od konja! :wave:

P.S. A i skace dalje ;)

Exploatisanje igre je zabavno tipu ljudi: 'Instaliram. Ukljucim 'God mod'. Ajde da se slatko izigram.'

A ako kazes da Oblivion ne mozes da pocnes da igras sa 40+ nivoom, i to bez exploita, debelo si se presao. Jeste da mozes da istreniras samo 5 skill poena po nivou ali te to ne sprecava da za cirka 8 sati igranja (ako se to zove igranje) imas 48mi nivo, sve atribute na 100 i sve korisne skilove na 100.

Druga stvar, nikako ne tvrdim da je Oblivion losa igra. Jednostavno je daleko slabija od Morrowind-a, pa mozda i od Daggerfall-a (ali moram da ga iskopam iz prasine i ponovo odigram da bih to tvrdio).

Stojcha je napisao(la):
Mada ako uzmemo u obzir da igra mora da bude pravljena za mahom retardiranu americku igracku publiku

Ovako je ispalo zbog svih onih koji su kukali da je Morrowind previse tezak, dosadan, ima mnogo da se cita, ima mnogo da se sipci, nije dovoljno jasan i sl. Ako se dobro secam takvih je i ovde bilo mnogo i sad odjedno svi se loze na igru zbog dobre grafike. Moje licno misljenje je da igra nije losa i da je to ono sto su i oni najavljivali. Svako ko je pazljivije pratio intervjue i sve ostalo sto je dolazilo od developera zadnjih godina mogao je da zakljuci.
Normalno je da je moralo doci do kompromisa koji bi zadovoljio drugaciju publiku od one koja je volela Morrowind jer ako cemo iskreno takvih je daleko vise a kad ulozis u nesto mnogo para zelis da ti se to i vrati tu ne treba kriviti ljude iz Bethesde. Oni su probali sa Morrowind-om i nisu prosli toliko dobro finansiski kao neke druge daleko losije igre ali jednostavnije. Svako ko posecuje njihov forum moze da vidi da su krenuli sa oficijalnim plugin-ovima, vec je izasao Horse armor a sledecih nedelja bi trebalo da izadju neki quest-ovi koji bi dodali jos 10-tak sati igranja. Zatim tu uvek postoje modovi koji vec sada poprilicno menjaju igru od levelovanja, skaliranja NPC-ova i monstrera do dosta novih stvari koje mogu biti od koristi. Neki su odlicni a neki nevaljaju nista ali to je stvar ukusa. Meni licno se nije svidjalo par stvari kao sto su mali broj guildova, mali broj malih naselja, i mali broj questova u okviru guildova. Ako se nekom nesto ne svidja moze jednostavno da napravi mod i da igra igru kako njemu odgovara. Meni se licno ne svidja sto nema Dual Wielda u igri i nadam se da cu uskori napraviti mod za tako nesto (jedan vec postoji ali nije dobar) uz par questova.

@filipenko:

i mene ubi konstantno skrolovanje u inventaru, pogotovo sekcija gde mi je repair hammer i azura's star...

@Darko:

prijatelju, ti si to skapirao, ok, ali 80% ljudi u morrowindu nisu provalili stilt rider-a, a kamoli to. PA brdo ljudi nije provalilo fast travel u oblivion-u da ne pricam o drugim stvarima, evo npr. konjima, pise na loading ekranima sa vremena na vreme da su black horses of chyndanell (ili ako vec) najbrzi konji, a kad odes tamo da pazaris konja, lik ti pravda cenu od 5000 golda i govori ti kakavi su ostali konji...

a inventar , bolje da su ostavili klasiku.

Sto se tice inventara ima i boljih i gorih stvari od onog starog. Meni je licno preglednije nego Morrowindov ali to je stvar ukusa. Ono sto se meni nije svidjalo sto vise ne mozes da obuces vise stvari od jednom. Mada onako ranije si mogao da enchantujes sve od gaca do mindjusa i da bude bog od samog poocetka igre.

killbane je napisao(la):
Sto se tice inventara ima i boljih i gorih stvari od onog starog. Meni je licno preglednije nego Morrowindov ali to je stvar ukusa. Ono sto se meni nije svidjalo sto vise ne mozes da obuces vise stvari od jednom. Mada onako ranije si mogao da enchantujes sve od gaca do mindjusa i da bude bog od samog poocetka igre.

:p

Vidi sad, nekako mi se vise svidja da obucem gacce, pa pantalone, pa preko toga da tresnem 60 kila demonskog gvojzeta :d

Aj' da te vidim bez gacca u Full Plate-u, pa jos da obrnes 2-3 kruga oko parka :D

Vrh Dno