Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

G!!! je napisao(la):
to znaci da budzish samo skillove za fajt... znaci igra je fency hack'n'slash... realno?!?! sta u igri moze biti realno? realnije je da dobijam iskustvo i znanje resavanjem questova nego da te questove resavam samo uz pomoc bacanja magija secenjem macem i odapinjanjem strele... znaci stanem uz drvo i mlatim ga bilocim i meni raste skill a samim tim lvl... realno nema sta :)

a napredovanje tih skillova ne doprinosi nicem jer istim intezitetom tako napreduju i neprijatelji. to dovodi u pitanje svrhu resavanja side questova uopste... realno nema sta :d

Reko' u postu "itd. da ne nabrajam dalje", ali izgleda da cu morati da nabrojim i ostale skilove, cisto da te podsetim da nisu svi vezani za borbu. Znaci postoje i speechcraft, mercantile i moguce je resiti neke questove i samo preko price, bez borbe, kada ce ti se povecati speechcraft, koji se takodje povecava i samo ako pricas sa ljudima. Mercantile se naravno povecava ako koristis haggle opciju i cenjkas se sa trgovcima i mnogo kupujes i prodajes.

Ako stanes uz drvo i mlatis skill ti nece rasti jer to nije odradjeno protiv zivog protivnika pa nisi mogao nesto da naucis (recimo gledajuci njegove pokrete).

Kako moze tebi biti realnije da resavanjem questa dobijas exp koji nakon toga mozes da raspodelis na neki skill koji uopste nisi koristio prilikom resavanja questa ?

To sto u Oblivionu napreduju i neprijatelji nema veze sa ovim o cemu pricamo, a to je exp ili ne-exp napredovanje lika. Mada, s obzirom da su najavljivali da ce likovi koristiti Radiant AI i da ce raditi sta hoce, moze se zakljuciti da i neprijatelji treniraju pa da zato dok ti dodjes do njih oni povecaju svoj level.

PavleB je napisao(la):
Pomoc za quest sa slikarom...

Znaci udjem u sliku, i on mi da samo 6 otrovnih napitaka sa kojima mogu da namazem mac, medjutim, kako uputim jedan udarac pola energije ode trolu i efekat otrova prestane, i onda posle 3 trola ostanem bez otrova....kako da poubijam ostale trolove?
Meni je bio potreban samo jedan napitak po trolu, tako da ne znam kako tebi ima tako slabo dejstvo...Mozda imas slabo oruzje? Dunno...

DusaN je napisao(la):
i sta moze pacov ili kraba da trenira? :D
Moze da postane veliki pacov ili kraba ali ako se pogleda u CS lvl zivotinja i ne raste previse ali raste do nekog nivoa jer je realno da neke zivotinje ( govorim u realnom zivotu) tokom vremena i borbi budu jace brze i snalazljiveje, to ti je zakon prirode. Pa ni svi vukovi i medvedi nisu jednaki po snazi. Sta mislis da se nadjes oci u oci sa pravim medvedom i da imas samo neki mac iz igre sta mislis kako bi prosao.

DusaN je napisao(la):
i sta moze pacov ili kraba da trenira? :D

Nisam primetio da pacov ili kraba napreduju. I dalje ih ubijam jednim udarcem golim rukama ;)

A i nije toliko loše urađeno napredovanje protivnika. Ipak se menjaju kao i u Morrowindu. Prvo sam tripovao da su vukovi ojačali recimo, sada vidim da su to TIMBER WOLF, umesto običnog vuka sa početka. Čak i banditi imaju neki drugi pridev. Ukoliko naletiš na običnog vampira ili vuka, ubijaš ih sa jednim-dva udarca.

Pa ne mogu da nedjem bolji nacin da se ovim putem zahvalim mom guru-u RPG igara koji me je pre mnogo godina uveo u ovaj svet. Da nije njega Ne znam sta bi od mene bilo. Hail to u GORANE.RS aka Anakin skywalker :)
P.S. Jeste da sam tek 6. lvl ali jos uvek nisam primetio da se protivnici nesto jako lvluju ?! npr za wolfa mi je trebalo 4-5 udaraca da ga ubijem ranije a sada mitreba samo jedan. A to je samo jedan primer.mozda gresim mozda je stvar u oruzju ali ipak.. Cak i da je tako kako svi pricaju nema toliko loseg u tome. Svugde mozes da budzis skill za lvl svoj :) Igra je tako zanimljivija i teza - izazovnija. Ako vam se ne svidja sto napisah nemojte se obazirati na ovaj post. Ipak ja sam jedan a vas je vise lol enjoy the game...

[spojeni postovi]
nemojte ljudi trcati kroz igru, igra je prelepa. ja sam tek 6 lvl ali jos uvek nisam stigao do martina. Igram polako, sve pored puta do main questa pretrazujem i mogu vam reci da sam od pocetka pa do Kvatcha (u koji jos uvek nisam stigao) nasao 10-ak i vise tamnica, pecina, tvrdjava. Uzivajte ljudi kad se vec bethesda pomucila XD P.S. nije tacno da nema sporednih questova. do sada obavio sam 6-7 sporednih questova sto iz Imperial city-ja pa do nevidljivih ljudi...

Poslednja izmena od urednika:
Predlažem da se thread podeli u dva dela, technical issues i gameplay. Ovo je smarajuće, više od pola postova o editovanju .ini fajla, ljudi gomilu puta zbog toga postavljaju ista pitanja, jer je odgovor već preterano teško pronaći u gomili nula koje dominiraju threadom. Hoće li se neki moderator smilovati?

Možda onaj koji prednjači sa Oblivion GFX postovima? ;)

Poslednja izmena:
Yup, predlazhem da se splituje tema i ostavi jedna za tweakovanje i jedna za 'generalnu' diskusiju...

Da iznesem neka zapazanja oko vampirizma. Znaci dosao sam do level up trenutka, otiso kuci (kuca je u Imperial City-ju) lego da spavam 1 sat kad vidi vraga kada sam se probudio dobio sam poruku da sam postao vampir. Rekoh sebi 'ajde nesto da probam, ucitam autosave pre nego sto sam legao, odem u onaj Blade hram gde sam odveo Martina, odspavam tamo i opet dobijem poruku da sam postao vampir, odem u jedan Inn u Imp. City-ju i opet postanem vampir. Cak sam otiso na mesto gde prosjaci spavaju i legao da spavam po danu da bi opet dobio poruku da sam postao vampir :S: , kao da je u pitanju neka teska skripta. I na kraju sam odlucio da ne spavam, iso sam tako po Cyrodiil-u tamanio gobline i ostale karakondzule i da bi tek posle 4-5 sati igre legao da spavam i 'falim te boze probudio se cio i zdrav, kao obican covek.

@Trek

Samo sam uveo Umbru u grad i posle 4-5 sekundi strazari su navalili na nju svom snagom... ko zna mozda je sreca bila u pitanju?

Evo par screenova, na prvom se vidi kako strazari mlate Umbru, dok je na drugom ista popila previse batina :D .

Prilozi

• image1.JPG
    image1.JPG
    81.4 KB · Pregleda: 176
  • image2.JPG
    image2.JPG
    51.6 KB · Pregleda: 152
Poslednja izmena:
Evo, upravo ubih Umbru :D
Jest' da nije bila ferka, ali.. :) Kod nekog zloce sam bio nasao stap koji pravi 20 damage to health, nekako sam se namestio u onom procepu iznad nje (s desne strane procepa se nalazi veoma malo mesto gde se moze stati) i - ozezi po muvi ! :-devil-:

Skontao sam da kad stavim njen kompletan oklop, laksi sam nego kad izostavim neki njen (Umbrin) deo...E sad ne znam je li to bas specificno za njen oklop ili za bilo koji heavy, posto sam i tu nabacio po koji skil..Btw, da li mi za neki kvest treba Dwerven oklop il' da ga prodam?

Sto se tice oklopa, slobodno ga prodaj, ja nisam naisao na quest gdje se trazi bas odredjeni armor da bi ga presao, to bi ionako bilo glupo.

Svima onima koji se brinu oko vampirizma:

kad vas udari vampir par puta, dobicete poruku a ste zarazeni bolescu hemophilya philantropica (spelling nisam proveravao :) i ako necete da postanete vampir nemojte da spavate, nego idite u bilo koju crkvu u nekom gradu (velika gradjevina i prilicno visoka, ima je u manjim gadovima) i na glavnom altaru kad udarite molitvu i oleceni ste. ponovo mozete da spavate.Inace sve ovo mozete da proverite u tabu aktive spell effects, gde vam posle molitve ne stoji ta hemophilia

@Bojan Novakovic

Kada roknes Umbru (koja je level 50) i uzmes njen mac, on ce biti zaveden kao quest item, imace Weight 0 i neces moci da ga izbacis iz inventara, znaci ona je deo nekog questa, e sad kog ja nemam pojma. Verujem da se googlanjem moze naci na netu koji to tacno quest.

Poslednja izmena:
Gamer!M! je napisao(la):
Svima onima koji se brinu oko vampirizma:

kad vas udari vampir par puta, dobicete poruku a ste zarazeni bolescu hemophilya philantropica (spelling nisam proveravao :) i ako necete da postanete vampir nemojte da spavate, nego idite u bilo koju crkvu u nekom gradu (velika gradjevina i prilicno visoka, ima je u manjim gadovima) i na glavnom altaru kad udarite molitvu i oleceni ste. ponovo mozete da spavate.Inace sve ovo mozete da proverite u tabu aktive spell effects, gde vam posle molitve ne stoji ta hemophilia

A znaci u tome je bio fazon :lupko: :wall:, a ja mislio da me ugrize vampir dok spavam... :lupko: :wall:. Ta hemofilija se mogla leciti i Cure Disiese napitkom...

mLaki je napisao(la):
@Trek

Samo sam uveo Umbru u grad i posle 4-5 sekundi strazari su navalili na nju svom snagom... ko zna mozda je sreca bila u pitanju?

Evo par screenova, na prvom se vidi kako strazari mlate Umbru, dok je na drugom ista popila previse batina :D .

Znam ubiili su Umbru kad sam podigao level malo. Izgleda da neće da mrdnu dok ne odmakneš malo sa igrom. Sa levelom 7 su je odma napali, a kad sam bio level 2 ili 3 mogao sam da skakućem koliko hoću nisu je napadali. Inače, pri početku igre se ni ne sećam kapetana sa silver claymor-om.

Ponovo pitam: kada se neki enchantovan/magicni item 'isprazni', tj ne moze se vise koristiti njegova magija (Uses = 0), da li na neki nacin ipak moze 'povratiti svoje moci'? Ovo mi je jako bezveze...U Morrowindu je to bilo kao i svaka druga magija, trosi se, trosi, ali posle nekog vremena (kao npr mana) se ponovo regenerise i opet se fino moze koristiti.

Poslednja izmena:
Zna li neko gde se mogu kupovati lockpickovi??? ima ih na stolu kod trade brothersa ali ne mogu se kupiti

goran.rs je napisao(la):

Sve sto ste hteli da znate o Oblivionu a niste imali koga da pitate :D :D Apsolutna preporuka za procitati (naravno, izuzimajuci resenja za questove ;) ).

Broadbandovci nadjite "The Making of The Elder Scrolls IV Oblivion" (ime samog fajla je <qim-oblivion.avi>) tesko 366MB, documentary sa engleskim titlom, 41 minut, sa DVDa sa bonus sadrzajem. Vredno svakog minuta gledanja kako za Morrowind/Oblivion fanove, tako i za sve zaljubljenike u savremenu kompjutersku grafiku (Oblivionov engine pojasnjen u sitna crevca).

Nisam ni razmisljao pa sam stavio to na forum.Znam da nije dozvoljeno.Izvinjavam se.Ako nekog interesuje neka baci PM.Pozdrav

Shobe je napisao(la):
Ponovo pitam: kada se neki enchantovan/magicni item 'isprazni', tj ne moze se vise koristiti njegova magija (Uses = 0), da li na neki nacin ipak moze 'povratiti svoje moci'? Ovo mi je jako bezveze...U Morrowindu je to bilo kao i svaka druga magija, trosi se, trosi, ali posle nekog vremena (kao npr mana) se ponovo regenerise i opet se fino moze koristiti.

Paj' sad, encanhtovane iteme mozes napuniti (meni za sad poznato) na dva nacina. Prvi, koristeci soul gemove - sa kojima ces popuniti odredjeni broj poena (chargea) jednom itemu u zavisnosti koliko je velika dusa koju si zarobio. I drugi nacin je preko Varla Stone-a, svetlece kamenje koje mozes naci u ponekoj Ayelid rusevini (odma na pocetku igre, kad izadjes iz kanalizacije videces jednu takvu rusevinu kod Imperial City-ja, Varla Stone se nalazi duboko u katakombama), stim sto ce ti Varla Stone popuniti charge svih enchantovanih itema sto imas kod sebe do vrha. U oba slucaja Soul Gem/Varla Stone se dezintegrisu posle upotrebe.

@mLaki: E blagodarim na informacijama :)

Imao sam jedan varla stone sto sam maznuo iz zmaka jedne grofice (one koja ti da kvest da otkrijes ko joj je capio sliku). Ostavio sam ga u ormar u jednom mage guildu (davno).Valjda je jos tamo...

Poslednja izmena:
Lockpickovi se kupuju od Thieves Guild-a ili od Dark Brotherhood-a. naravno, morate da budete član ;)

Evo i mog novog steeda :D

Toliko brzo trči, da Oblivion ne može da mi se učitava tom brzinom... juri brže od hard diska haha

@gx-x

Probacu i to, posle onog tvika malo mi se smanjilo pucketanje, nadam se da ce nakon ovog potpuno prestati...Hvala.

@Shobe

Pa imam Katanu neku ima 7 "damage"...nije nesto, ali ja sam tek 4 lvl, tako da ne znam da li sam suvise rano krenuo na te trolove, mada po sistemu levelovanja ne verujem da je u tome problem. Znaci kada namazem ostricu terpentinom i uputim jedan jak udarac (duze drzim misa) on oduzme pola energije trolu ali se efekat otrova izgubi, ne vidim kako drugacije mogu da resim ovaj quest?

Ako neko jos ima saveta bio bih zahvalan.

Aj ste zapeli za taj Umbra armor/mac pa otisao i ja ali na putu donde naidjem na kip obozavatelja deadre (prema imperial city malo levo na mapi..) koji kao kazu kip trazi 500 zlatnika ali ja nisam mogao da pricam posto moram da sam min 20 nivo.. (sad sam 16) Ispostavilo se kad sam ubio Umbru (skoro bez problema) taj kip trazi mac umbre za taj quest koji jos nemogu da aktiviram ako dam mac dobijam neki slem 5 armor koji plus ima 20+ personality .. a ako odbijem deadra bog kaze da cemo se opet sresti i da se pazim njene osvete... a ako ga dam da cu kasnije kod drugih deadra kipova imat nove questove od nje..

Pa sad neznam sta je bolje mozda uoste da ne aktiviram taj quest za sada...

@PavleB: Pa onda, ne znam, s tim macem sam i ja (bar mislim) pobio te trolove.Siguran sam da mi je bio dovoljan jedan udarac za jednog trola...

Poslednja izmena:
Sto se tice Umbra maca, tacno je da je dio questa gdje ga trazi Clavicus Vile - njegov shrine se nalazi sjeverozapadno od lokacije gdje je Umbra (veoma je blizu). Medjutim, posto u igri nisam naisao na jaci mac (a uz to i fino izgleda), nema sanse da cu da mu ga dam :)

Meni je za svakog trola trebalo po dve bocice, pa sam morao da kalkulisem koje trolove moram da roknem da ne ostanem bez terpentina. Ako znas gde se lik nalazi, do njega imas 4 trola, dovoljno je da se uspesno sneekujes pored jednog i voila

Upravo sam se shibao sa gomilom vampira necromancera, u nekoj pecini, znaci izbacili su mi itema da mogu tri kuce da kupim :)

@Filipneko
zar ti se ne gadi Inventory (TAB), sav je nekako saren i detinjast ... navlakusa za novajlije ... onaj u Morrovindu je bio tako dobar ne bode oci sa raznim bojama...

p.s.
da ... mapa koju otkrivam je nekako nepregledna ... ne znam gde sam bio a gde nisam ... jel postoji neka varijanta skaliranja velicine mape (zoom ili ... ) ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno